bebeğimizin ismi yardımcı olun lütfen:(

İste bende buna gelemiyorum maalesef, bu toplumu degistirmek sart ama nasil ve ne zaman bilmiyorum. Degistirmek icin oncelikle "Ataerkil" toplum kafasinda olan arkadaslarimdan basliyorum ama muhabbet 2dk surmuyor cunku katil olma potansiyelim ortaya cikiyor :) Madem boyle bir anlayis var toplumda, bari biz kadinlar kabul etmeyelim derdindeyim. Hos, burada bazen okudugum yorumlarda da cogu kadin birbirine yazdigi yorumda Ataerkil topluma destek veren tipler, cumleleriyle ve yorumlariyla. Mesela konu sahibesi de bir ataerkil toplum kurbani, Allah kolaylik versin o esle zor.

inşallah güzel isimlerdir ya ne diyeyim..

Amin canim. Gercekten hayirli insanlarla karsilasmak cok onemli. Benim esimde benim ismimi koymak istiyo bak neyse ki vazgecti de ismim 7 harfli ilk 2 harfini atti kalan 5 harfini koyacakmis. Baska isim kabul etmiyor. Oglan olursa ya diyorum kiz olana kadar yolu var diyor bayiliyor ismime benden bi tane olsunmusmus. iste kimisi kv ismiyle imtihan olur kimi de benim gibi kendi ismiyle imtihan olur.

Dinimiz her söylenene inananlar yüzünden bu halde ya. Öyle bir şey yok...

Harbiden bu böyle ya? Kv ismi kp ismi nedir hiç anlamıyorum. Sırf egoları tatmin olsun diye mı çocuk yapıyor? Sende ağlama onun yerine sert çık bu kadar yumuşak olma.

Bu bebeğine de kendi babanızın adini koyun ki hak yerini bulsun

Oglumun kimligini gidip ben cikardim 5 gunluk sezeryanli halimle.
Isim anlasmazligimiz yoktu ama esimin islerinden dolayi 1 haftayi gecmemesi gerektigi icin ben gittim.
Demem o ki, alin dogum belgesini siz gidin cikarin kimligini.
9 ay tasicam, tum sorumlulugunu ben alicam pasam annesinin babasinin ismini koyacak ustelik ben istemedigim halde. Oldu baska?

Küçücük bebeğe neden yaşanmış ve yıpranmış bir hayatın ismi verilir anlayamıyorum? o çocuk kimsenin anısını yaşatmak zorunda değil. Kendi dünyasında ayrı bir birey olacak bunu kavramak bu kadar zor mu? eşiniz inanılmaz anlayissizmis.ayrıca dinen ismi baba koyar diye bir şey kutsal kitabımızda yok. 5 sene Kuran kursuna gittim böyle bir saçmalık duymadım

Bu bebeğine de kendi babanızın adini koyun ki hak yerini bulsun
Düşüncem o idi aslında ne yalan söyleyeyim ama kendiler gibi saçma sapan düşüncelere sahip olup çocuklar üzerinden sidik yarıştırmaya gerek olmadığını düşündüm kvnin adını koymicam ya o bana yetti de arttı

O üye yanlis yazmış.. baba bebek en geç 3 günlük iken kulağına ezan ile ismini okumakla yükümlü..
Sanırım bunu isim koymak baba hakkı diye anlamış

Yanlış düşünüyorsunuz, kendi babanızın adını koyun ki bir daha ki bebeğe kız olursa kv adı diye tutturmasinlar

Ben normalde iki isimliyim, bir ismim Türkçe bir ismim yabancı bir dilde. Annem Türk olmadığı için kendi dilinden bir isim koymak istemiş ama babaannem çok sert tepki göstermiş, "Bu kız Türk, başka isim koyamazsınız" demiş. Annem o zamanlar çekiniyormuş biraz babaannemden ısrar edememiş ama ben kimlikte yazılı olmayan ismimi dahi bildim. Anneme çok üzülmüştüm bunu öğrenince. Kimliğime ekletecektim ama bunun sonradan gereksiz kafa karışıklığına yol açacağını düşündüğümden ekletmedim. Her neyse, doğum belgesinin size verilmesini talep edin hastanede. Sizden izinsiz kimlik çıkaramamış olurlar böylece.

Yanlış düşünüyorsunuz, kendi babanızın adını koyun ki bir daha ki bebeğe kız olursa kv adı diye tutturmasinlar
Tam tersi olursa tutturacaklar yani bi onlardan bir benden düzenine girecek iş kaldı ki ailede bu tek düze olmuş sanki yasalaşmış gibi bir durum eğer ben baba adımı koyarsam kız olunca daha çok koymaya hakları var gibi davranacaklar söylediler ki şu şekilde ilk bebeğe kp adını koydun bunada babanın adını KOYABİLİRSİN dedi kv sanki kendinden izin almam gereken bir durummuş gibi davrandı bende ne münsabet anne baba adı koymak için sürekli çocuk mu doğurucam dedim anlaması için mesaj yerine iletildi ki biz kimseye anne baba adı kpyun vs demedik herkes kendisi istediği için koydu dedi çıktı işte tamam dedim bende içimden sanırım anladı beni sonunda ki inşallah öyledir uzun oldu biraz ama sizin söylediğinizin hükmünün geçmeyeceği dahiyane aklı olan bi aile eşim ve ailesi sağolsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…