- Konu Sahibi Hilal__akova
-
Evet haklısınız... korkunç bir şekilde kandırılmaktır bu, sonra insan nasıl güvenir ki
Kadın olmak zor hele bazı coğrafyalarda daha da zor
Anneniz gücenip kırılmakta çok haklı hayatta hiçbir şey tek taraflı olmamalı, fedakarlık hep kadından beklenmemeli ama maalesef bizim toplumuz da ataerkil bir toplum
inşallah güzel isimlerdir ya ne diyeyim..Merhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına
Hayatta herseye hazirlikli olunmasi lazim zaten kimse sonsuza kadar birlikte olacagini sanmamali (Temenni o olsa dahi), isterse 3 gun gonra terk etsin ama aldatma olmasin. Ahh ahh nefret ediyorum o "Karnim doysun pastam dursun" erkeklerinden. Evet ilerde ben de bu korkuyu yasar miyim diye dusundum de, hakikaten bu yasimda dahi bir erkegin sozuyle ondan soguyorsam (Aramizda resmi birsey de yok ayrilsan bir daha yuzunu gormezsin) evlendigimde bu olayi yasarsam zindan olur hayat, tek bana degil herkese oyle, insan opmek bile istemez esini ona verdigi degeri gordukten sonra. Siz bir de evlisiniz, hamilesiniz, onca duygu karmasasi, zorluklar, belki is hayati/ev hayati bir de ustune bu konular. Bir KADIN bu zorluklarla basa cikarken erkegin sadece isme takilmasi, yahu isin gucun yok mu derim ben? Evet isleri gucleri yok ki oturup hangi cocuguma anamin babamin adini versem vs. Evlilik zor gercekten, Allah hepinize sabir versin, iyi insanlarla karsilastirsin ve herseyin en hayirlisini versin.
Burda baska bi arkadas "esim kayinpederimin ismini koymak istiyor ve asla baska isim istemiyor" diye yazmisti.
Ben de evlat anne babanin evladi esler ortak karar vermeli sadece baba bencilce davranmamali demistim.
Baska bi uye de "yanlis biliyorsunuz, dinimizce isim koyma hakki sadece babadadir" demisti.
Annenin hic hakki yok mu yani
Harbiden bu böyle ya? Kv ismi kp ismi nedir hiç anlamıyorum. Sırf egoları tatmin olsun diye mı çocuk yapıyor? Sende ağlama onun yerine sert çık bu kadar yumuşak olma.Merhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına
Hangi üye demiş onu? Bu kadar saçma birşey görmedim.Dinimiz her söylenene inananlar yüzünden bu halde ya. Öyle bir şey yok...
İlk defa duydum, açıklar mısınız. Kanunlarda mı var
Hangi üye demiş onu? Bu kadar saçma birşey görmedim.
İsim konusu olunca tüylerim diken diken oluyor ancak alışılıyor kardeşim inan ki bilmiyorsun bile daha sonradan sanırım senin eşinin ikiziyle evliyim oğlumun adı kpin adı velhasıl kelam ona alıştım çok zor olsada ne yapayım can benim canım sıra geldi ikinciye dedim annenin adını koymicaksin kız olursa kıyamet kopar ki biliyorum o kıyamet bana kopacaktı ama ikincide erkek olunca derinnnn bi oh çektim niye kv adını koymicam diye oysa öyle çok kız istiyordum ki anlatamam bu isim mevzuu yüzünden hayattan soğudum yani ama evini huzursuz edecekse ya kabulleneceksin ya da böyleeee çok kıyamet kopacak daha Allah yardımcın olsun
Düşüncem o idi aslında ne yalan söyleyeyim ama kendiler gibi saçma sapan düşüncelere sahip olup çocuklar üzerinden sidik yarıştırmaya gerek olmadığını düşündüm kvnin adını koymicam ya o bana yetti de arttıBu bebeğine de kendi babanızın adini koyun ki hak yerini bulsun
Burda baska bi arkadas "esim kayinpederimin ismini koymak istiyor ve asla baska isim istemiyor" diye yazmisti.
Ben de evlat anne babanin evladi esler ortak karar vermeli sadece baba bencilce davranmamali demistim.
Baska bi uye de "yanlis biliyorsunuz, dinimizce isim koyma hakki sadece babadadir" demisti.
Annenin hic hakki yok mu yani
Düşüncem o idi aslında ne yalan söyleyeyim ama kendiler gibi saçma sapan düşüncelere sahip olup çocuklar üzerinden sidik yarıştırmaya gerek olmadığını düşündüm kvnin adını koymicam ya o bana yetti de arttı
Tam tersi olursa tutturacaklar yani bi onlardan bir benden düzenine girecek iş kaldı ki ailede bu tek düze olmuş sanki yasalaşmış gibi bir durum eğer ben baba adımı koyarsam kız olunca daha çok koymaya hakları var gibi davranacaklar söylediler ki şu şekilde ilk bebeğe kp adını koydun bunada babanın adını KOYABİLİRSİN dedi kv sanki kendinden izin almam gereken bir durummuş gibi davrandı bende ne münsabet anne baba adı koymak için sürekli çocuk mu doğurucam dedim anlaması için mesaj yerine iletildi ki biz kimseye anne baba adı kpyun vs demedik herkes kendisi istediği için koydu dedi çıktı işte tamam dedim bende içimden sanırım anladı beni sonunda ki inşallah öyledir uzun oldu biraz ama sizin söylediğinizin hükmünün geçmeyeceği dahiyane aklı olan bi aile eşim ve ailesi sağolsunlarYanlış düşünüyorsunuz, kendi babanızın adını koyun ki bir daha ki bebeğe kız olursa kv adı diye tutturmasinlar
Çekilişten falan mı kazanıyosunuz bu odun adamları?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?