bebeğimizin ismi yardımcı olun lütfen:(

Benim annemin isminin farklı olduğunu memlekete gidince anlıyoruz orda farklı isim kullanıyorlar
Halamın da kullandığı isim ile resmî ismi farklı iş arkadaşım var yine öyle bir de çocukluk arkadaşım var annesinin kullandığı isim ile sesleniyoruz kimlikte farklı :)
Demekki eski kadınlarımız çözümü öyle bulmuşlar Çok üzücü olsa da sebebi sonucu kadından yana

Evet, resmen milli piyango ya da rus tuleti, bilemiyorum :) Ama sanirim az da olsa bu durumu anlayabilmek icin mantigin duygulardan ustun olmasi gerekiyor. Duygulari mantigin onune gecen kadinin vay haline...
Canım iki insan 20 yıl mutlu olup 21. yıl ben artık seninle evli olmak istemiyorum da diyebilir.İs evli kalıp kalamamakta değil.Evliligin içinde yok sayılıp,ortak kararlardan dislanmamakta.Benim eşim annemin adini koyalım diye neden tutturmadi?Bu konunun aramızda huzursuzluk ve yıkıma yol açacağını biliyor ve bunu istemiyordu da ondan.Esim sana sormadan isim koyarım,gider gizlice yazdiririm diyecek ama ben onunla aynı evde uyuyup ,ona yemek hazırlayacağım öyle mi? Bebek karnimda ...nerede doğurduğumu bulsun da doğum belgesine ulasip nufusa ilk ismi o yazdırsin!!

İsim hakkı elbette anne babanın ortak kararı olmalı. Tepkilerinizi sade,net ve açık şekilde ortaya koyun.Kendinizden emin dik durun tartışmaya girmeyin tak tak söyleyin. ”Ailen konusunda hassasiyetini anlıyorum ama sen onları anlarken beni gözden çıkarıyorsun.Benim taşıdığım,doğurduğum yavruya isim verme gibi en normal hakkımı hiçe sayıyorsun.Ben böyle üzülürken için rahat edecek mi,annenlerin eder mi?Belki ailenin de böyle bir istediği var,olabilir genelde aile büyüklerinde görülen bir talep ama ben onlarla da konuşurum hissettiklerimi anlatırım beni anlarlar(anlamasalar bile) Bu onlara saygısızlık değil,böyle anlamamaları için konuşurum.Ama senin yanımda olman lazım,mantıklı bi insansın,aslında beni anladığını biliyorum, lütfen tatlı telaşlarımız olacak, şimdiden kırmayalım birbirimizi” gibi psikolojisine oynayacak cümleler kurabilirsiniz. Ve gerekirse ailesine gidip konuşun da. “Annecim benim istediğim isimler sizden farklı ama oğlunuz üzülür kırılırsınız diye saygı zannerek sizn isimlerinizi koymak istiyor.Saygısızlık değil bu sizi seviyorum kırmak istemem ama lütfen isim konusunda oğlunuzun içini rahatlatın,ne istersen koyun diyin” gibi bir konuşmayla tatlı dille uyarmış olursunuz.Eğer biraz anlayan bi aile ise anlar heralde.

Hayatta herseye hazirlikli olunmasi lazim zaten kimse sonsuza kadar birlikte olacagini sanmamali (Temenni o olsa dahi), isterse 3 gun gonra terk etsin ama aldatma olmasin. Ahh ahh nefret ediyorum o "Karnim doysun pastam dursun" erkeklerinden. Evet ilerde ben de bu korkuyu yasar miyim diye dusundum de, hakikaten bu yasimda dahi bir erkegin sozuyle ondan soguyorsam (Aramizda resmi birsey de yok ayrilsan bir daha yuzunu gormezsin) evlendigimde bu olayi yasarsam zindan olur hayat, tek bana degil herkese oyle, insan opmek bile istemez esini ona verdigi degeri gordukten sonra. Siz bir de evlisiniz, hamilesiniz, onca duygu karmasasi, zorluklar, belki is hayati/ev hayati bir de ustune bu konular. Bir KADIN bu zorluklarla basa cikarken erkegin sadece isme takilmasi, yahu isin gucun yok mu derim ben? Evet isleri gucleri yok ki oturup hangi cocuguma anamin babamin adini versem vs. Evlilik zor gercekten, Allah hepinize sabir versin, iyi insanlarla karsilastirsin ve herseyin en hayirlisini versin.

Doğum belgesini al sakla hiçkimseye de verme sen çıkart kimliği .
Çok diretirse iki isim koyun.

Buarada benim eşim de babasının ismini koymak istiyor.Eskiden beri söyler.Kendisi de dedesinin ismini almış. Geçen kp’ye söyledik çocuk olursa senin adını koyucaz diye (hamileyim ama aileler daha bilmiyor) Babası dedi ki; “ Yav bi sürü güzel isim var napcaksınız benim ismimi” Biz yine de yanına ikinci bir isim koyarak ismini vermek istediğimizi söyledik. Hoşuna gitti. Ha eşim bana baskı yapmadı kesin koycaz demedi,istemiyorum desem koymayız, arada tamamen başka isimler de düşünüyoruz.Ama ben eşimin içindeki hissiyatı anlayıp onay verdim benim için sorun değil. Jr. X olması hoşuma gider.

Benim de bebeğime eşim ablasının adını benden habersiz koymuştu. Allahtan benim seçtiğim isim de var ama ben iki isimli istemiyordum. Şimdi ısrarla kendi seçtiğim ismi koyduğum için ailesi de alıştı. Kv sadece kendi kızının adıyla sesleniyor. Nefret ediyorum anne baba isimleri koyanlardan. Öyle bir geri kafalı geliyorlar ki anlatamam!... Sizde şart koşun eşinize benim koyduğum isim de olmazsa kesinlikle kabul etmem mahkemeye başvururum deyin. Siz iyi niyetli olarak bari ikinci isim benim koyduğum isim olsun demişsiniz daha ne olsun...

Oldu baska derdi var miymis? Ne guzel ya sen tasi dogur bak buyut isim hakki bile vermesinler. Tavrini net bir sekilde koy gerekirse kavga cikar küs git. Yoksa yola gelmez o

Evlilik 2+2=4 etmiyor her zaman maalesef ,
Önceden o sevgi ve sevgililik haliyle yapılan konuşmalar evlilikte şartlar, gerçek karakteri ve aileler nedeniyle bulamayabilir
Belki hatırlayanlar vardır, bir konu vardı kadın iyice konuşup her yaz ailesine gideceğine dair anlaşınca evlenip yurt dışına gitmişlerama Kocası tatil zamanı gelince "o eskidendi benim aileme gideceğiz " deyince konu açmıştı
Yani bende aynı eve girmeden bilemezsin diyenlerdenim, Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi

Inanamiyorum... Bu kandirmaktan baska birsey degil, korkunc!!! Iste o anda dusunelim kendimizi, sahsen ben delirirdim ya! Erkekler genellikle kadınlarla evlendikten sonra eslerinin tarafini onemsemiyor , sanirim "kizi aldim artik benim" kafasinda, tamamen soyutluyor. Benim babam da oyle mesela, kendi annesi gelince hizmet bekler, yemek yaptirir, esyalarini yikatir aylarca (Annem her kotuluklerine ragmen herseyi eksiksiz yapmistir) Sonra annemin annesi (Canim ananem ) kanserden vefat etti, hastane suresince babam ziyaret etmedi, oldukten sonra define dahi gelmedi. Ananem oldu 3 ay sonra babaannemi getirmek istedi eve, annem "Zoruma gidiyor, evlat verdim ona, evine baktim o benim anneme son gorevini dahi yapmadi, simdi neden ben onun annesine bakiyorum, gururuma yediremiyorum" diye. Sorduk babama, hakkimizi aradik, babam anneme "Eee biraksaydin hemsireler baksaydi annene" dedi, kendi neden annesine bakacak baska birilerini bulamiyor? Allahim, diyecek tonla sey var, yazdiklarim birikimlerin ust uste gelmesi. Bu yuzden babama diyorum ki, beni istemeye gelirlerse "Kizimi verdim gitti" deme, "Kizimi sadece size emanet ediyorum" de ki bana sahip olduklarini bilmesinler diye. Gercekten korkunc bir durum!

Bizim yapabileceğimiz söyleyebileceğimiz bir şey yok bu durumda maalesef böyle bir adamla size Allah yardım etsin demekten başka..

Benim eşimde kayınvalidemin adını koymayı çok istiyordu. Her seferinde isim konusu açıldığında annemin adı konulacak diyordu en son bi cinnet geçirdim konu kapandı.. siz net olursanız o isim vurulmaz emin olun. Annesinin yanında da bu konuyu gerekirse dile getirin . Sonuçta siz çekiyorsunuz çilesini hiç bir faydaları olmaz ama her konuda söz hakkı savunurlar. Boşver canını sıkma Doğum belgeni de verme şakın doktorla konuş

Benim eşimde babamın adını koyucam dedi.. bende dedim ki bende x koymak istiyorum olmaz dedi tek babamın adı olacak buralarda adet öyle.. neyse sonra cinsiyeti belli oldu erkek.. bende onun babasının ismi ile kendi seçtiğim isim ile seslendim hep bebeğe. Soranlara iki ismide söyledim herkesin kulağı alıştı isme eşim de kabullendi .. şu anda herkes benim koyduğum isimle sesleniyor tabi

Bizim yapabileceğimiz söyleyebileceğimiz bir şey yok bu durumda maalesef böyle bir adamla size Allah yardım etsin demekten başka..
Evet haklısınız... korkunç bir şekilde kandırılmaktır bu, sonra insan nasıl güvenir ki
Kadın olmak zor hele bazı coğrafyalarda daha da zor
Anneniz gücenip kırılmakta çok haklı hayatta hiçbir şey tek taraflı olmamalı, fedakarlık hep kadından beklenmemeli ama maalesef bizim toplumuz da ataerkil bir toplum

Evet haklısınız... korkunç bir şekilde kandırılmaktır bu, sonra insan nasıl güvenir ki
Kadın olmak zor hele bazı coğrafyalarda daha da zor
Anneniz gücenip kırılmakta çok haklı hayatta hiçbir şey tek taraflı olmamalı, fedakarlık hep kadından beklenmemeli ama maalesef bizim toplumuz da ataerkil bir toplum

Yanlışlıkla @kinalikadindan da alıntılamışım

Burda baska bi arkadas "esim kayinpederimin ismini koymak istiyor ve asla baska isim istemiyor" diye yazmisti.

Ben de evlat anne babanin evladi esler ortak karar vermeli sadece baba bencilce davranmamali demistim.
Baska bi uye de "yanlis biliyorsunuz, dinimizce isim koyma hakki sadece babadadir" demisti.

Annenin hic hakki yok mu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…