- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi Hilal__akova
-
Benim annemin isminin farklı olduğunu memlekete gidince anlıyoruz orda farklı isim kullanıyorlarBu durumda olan bir ogrencim var 17 yasinda. Kimlikte x yaziyor babasi anneye soylemeden kimlige o ismi yazdirmis. Ama anne cocuga istedigi isimle seslenmis hep. Okulda bile cocuga y diye sesleniyorlar ogretmenler dahil. Yani babanin koyfugu isim sadece kimlikte kalmis.
Canım iki insan 20 yıl mutlu olup 21. yıl ben artık seninle evli olmak istemiyorum da diyebilir.İs evli kalıp kalamamakta değil.Evliligin içinde yok sayılıp,ortak kararlardan dislanmamakta.Benim eşim annemin adini koyalım diye neden tutturmadi?Bu konunun aramızda huzursuzluk ve yıkıma yol açacağını biliyor ve bunu istemiyordu da ondan.Esim sana sormadan isim koyarım,gider gizlice yazdiririm diyecek ama ben onunla aynı evde uyuyup ,ona yemek hazırlayacağım öyle mi? Bebek karnimda ...nerede doğurduğumu bulsun da doğum belgesine ulasip nufusa ilk ismi o yazdırsin!!Evet, resmen milli piyango ya da rus tuleti, bilemiyorum :) Ama sanirim az da olsa bu durumu anlayabilmek icin mantigin duygulardan ustun olmasi gerekiyor. Duygulari mantigin onune gecen kadinin vay haline...
Canım iki insan 20 yıl mutlu olup 21. yıl ben artık seninle evli olmak istemiyorum da diyebilir.İs evli kalıp kalamamakta değil.Evliligin içinde yok sayılıp,ortak kararlardan dislanmamakta.Benim eşim annemin adini koyalım diye neden tutturmadi?Bu konunun aramızda huzursuzluk ve yıkıma yol açacağını biliyor ve bunu istemiyordu da ondan.Esim sana sormadan isim koyarım,gider gizlice yazdiririm diyecek ama ben onunla aynı evde uyuyup ,ona yemek hazırlayacağım öyle mi? Bebek karnimda ...nerede doğurduğumu bulsun da doğum belgesine ulasip nufusa ilk ismi o yazdırsin!!
Evlilik 2+2=4 etmiyor her zaman maalesef ,Her zaman diyorum "Anne senin begenmedigin kimseyle evlenmeyecegim" diye :) Allah beni annemin sozunu dinlemeyecek kadar asik etmesin, buyuk konusmak istemiyorum ama birine o sekilde baglanip, ailemi dinlemeyerek evlenmek en buyuk korkumdur cunku aileler herseyin en dogrusunu biliyor, en basiti annemin hep begenmedigi arkadaslarim bir kotuluk yapmistir. Neyse, dedigim gibi ilerde ayni eve girmeden zaten bir evlilik yapmayi dusunmuyorum ama ailem dinine baglidir bana guvenseler de her konuda kabul edeceklerini zannetmem, bu yuzden tatil vs yapilabilecek baska aktivitelerde. Zaten gecti o "Kavun degil ki koklayasin" devirleri, erkekler artik kendilerini belli ediyorlar, tek temennim anlarim insallah. Ne diyeyim, yoksa gercekten hersey nasip olsa da amacim farkli bir milletten es secmek olacak (Muhabbet esnasinda annemle bu konuyu konusmustum tepkisi ne olur diye, olumlu olumsuz elestiririm ama senin mutlulugun herseyden once gelir demisti)
Evlilik 2+2=4 etmiyor her zaman maalesef ,
Önceden o sevgi ve sevgililik haliyle yapılan konuşmalar evlilikte şartlar, gerçek karakteri ve aileler nedeniyle bulamayabilir
Belki hatırlayanlar vardır, bir konu vardı kadın iyice konuşup her yaz ailesine gideceğine dair anlaşınca evlenip yurt dışına gitmişlerama Kocası tatil zamanı gelince "o eskidendi benim aileme gideceğiz " deyince konu açmıştı
Yani bende aynı eve girmeden bilemezsin diyenlerdenim, Allah iyilerle karşılaştırsın herkesi
Benim eşimde kayınvalidemin adını koymayı çok istiyordu. Her seferinde isim konusu açıldığında annemin adı konulacak diyordu en son bi cinnet geçirdim konu kapandı.. siz net olursanız o isim vurulmaz emin olun. Annesinin yanında da bu konuyu gerekirse dile getirin . Sonuçta siz çekiyorsunuz çilesini hiç bir faydaları olmaz ama her konuda söz hakkı savunurlar. Boşver canını sıkma Doğum belgeni de verme şakın doktorla konuşMerhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına
Madalyon takıyorlar anaları babaları heralde gıcık kapıyorum zaten bu isim davasındanİsimleri koyulunca ne oluyormuş ?
Allahıımmmm şu zihniyetler katıl eder insanı
Evet haklısınız... korkunç bir şekilde kandırılmaktır bu, sonra insan nasıl güvenir kiBizim yapabileceğimiz söyleyebileceğimiz bir şey yok bu durumda maalesef böyle bir adamla size Allah yardım etsin demekten başka..
Evet haklısınız... korkunç bir şekilde kandırılmaktır bu, sonra insan nasıl güvenir kiInanamiyorum... Bu kandirmaktan baska birsey degil, korkunc!!! Iste o anda dusunelim kendimizi, sahsen ben delirirdim ya! Erkekler genellikle kadınlarla evlendikten sonra eslerinin tarafini onemsemiyor , sanirim "kizi aldim artik benim" kafasinda, tamamen soyutluyor. Benim babam da oyle mesela, kendi annesi gelince hizmet bekler, yemek yaptirir, esyalarini yikatir aylarca (Annem her kotuluklerine ragmen herseyi eksiksiz yapmistir) Sonra annemin annesi (Canim ananem) kanserden vefat etti, hastane suresince babam ziyaret etmedi, oldukten sonra define dahi gelmedi. Ananem oldu 3 ay sonra babaannemi getirmek istedi eve, annem "Zoruma gidiyor, evlat verdim ona, evine baktim o benim anneme son gorevini dahi yapmadi, simdi neden ben onun annesine bakiyorum, gururuma yediremiyorum" diye. Sorduk babama, hakkimizi aradik, babam anneme "Eee biraksaydin hemsireler baksaydi annene" dedi, kendi neden annesine bakacak baska birilerini bulamiyor? Allahim, diyecek tonla sey var, yazdiklarim birikimlerin ust uste gelmesi. Bu yuzden babama diyorum ki, beni istemeye gelirlerse "Kizimi verdim gitti" deme, "Kizimi sadece size emanet ediyorum" de ki bana sahip olduklarini bilmesinler diye. Gercekten korkunc bir durum!
Yanlışlıkla @kinalikadindan da alıntılamışımEvet haklısınız... korkunç bir şekilde kandırılmaktır bu, sonra insan nasıl güvenir ki
Kadın olmak zor hele bazı coğrafyalarda daha da zor
Anneniz gücenip kırılmakta çok haklı hayatta hiçbir şey tek taraflı olmamalı, fedakarlık hep kadından beklenmemeli ama maalesef bizim toplumuz da ataerkil bir toplum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?