- 13 Eylül 2018
- 47
- 33
- 3
- 36
- Konu Sahibi Outlookcom
-
Desin zaten babasıyla sorunlarımız kızıma olumsuz etki olmasın onu hep iyi ve kahramanı olarak bilsin.Baba demiyor.
Yaşi itibarıyla aynı heceyi tekrarlıyor.
Ba ba. Ma ma. De de. Gibi.
Bunların anlamını bildiğinden demiyor.
Ust üste aynı heceyi tekrarlıyor .
Kaldı ki günün birinde baba diyecek
Buna yapılacak bi sey yok.
(Öğretmenim)
Üzüldüm durumunuza keske boşanma olmasaydı. Allah yardımcınız olsun size ve bebeğinizeDesin zaten babasıyla sorunlarımız kızıma olumsuz etki olmasın onu hep iyi ve kahramanı olarak bilsin.
Çocukların çoğunun, ilk kelimesi bab-ba şeklinde ve vurgulu olur.
'Babıldama tekrarının' yapıldığı aylardır 6-10 ay arası.
Mam-ma, de-de vb takip eder yukarda bir meslektaşımın da yazdığı gibi.
Çocukların 2 yaş öncesini hatırlanması imkansıza yakın.
Bebeğiniz uzun süredir görmüyor olsa da babasını hatırlayıp özlediğini zannetmiyorum.
Bu konuda ilginç bir anım var, benim eşimle kaynımın arası çok az ve birbirlerine ikiz kadar benzerler.
Ben oğlumla kayınvalidemlerdeydim,eşim yaklaşık 1 hafta boyunca bizimle değildi.
Kaynım da şehir dışındaydı, önce o geldi,
oğlum 13 aylıktı,amcasını görünce babası zannetti ve 'baba' diye kucağına gitti.
yaklaşık 1 saat sonra eşim geldi, odaya girip kaynımın yanına geçince oğlumun yüzündeki şaşkınlığı görmeniz lazımdı,bir amcasına, bir babasına baktı, en sonunda 'babadi' diye eşime doğru yöneldi.
Siz yavrunuza gerekli sevgi ve ilgiyi gösterip güvenli bağlanmayı sağladığınız sürece tedirgin olmanıza gerek yok.
Elbette babasını görüp birlikte zaman geçirse gelişimi için çok iyi olur ama olamıyorsa da dünyanın sonu değil.
Ona sevgi ve ilgi gösteren bir dede veya dayı da erkek rol model olabilir.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.
Türkiye'de pedagoji adı altında bir lisans veya yüksek lisans bölümü yok.Psikoloji mezunu musunuz hangi bölüm mezunu oluyor yani pedagog musunuz?
Evet Evet bende bunun için sordum pedagog var dolu biz çocuğumuzu normal psikologa götürdük paylaşmama için ama herkes pedagoga göturmelisin demişlerdi,bilmiyorum yüksek linsasi ne üzerine merak ediyordum bu konuyu teşekkürlerTürkiye'de pedagoji adı altında bir lisans veya yüksek lisans bölümü yok.
1980'den sonra kapandı bu bölümler.
Dolayısıyla pedagog ünvanını kim,neye göre kullanıyor ona bir yorum yapamayacağım.
Benim lisansım okul öncesi öğretmenliği,yüksek lisansım PDR, ek olarak oyun terapisi ve çocuklara yönelik psikolojik test eğitimleri aldım.
0-8 yaş arasındaki çocuklarla çalıştığım için ben 'erken çocukluk uzmanı' ünvanını kullanmayı tercih ediyorum.
Ondan uzak kalarak büyüyor şiddet ortamından uzak olduğu için çok çok daha iyiboşanmayip nefret etcegine babasindan, boşanip kahraman bilsin... gercekten hakkinizda hayirlisi olsun. Rabbim güç kuvvet wersin zor bir secim keske olmasaydi boşanma ama insallah mutlu olursunuz.Suanda babayi bildiqi icin degil de de ma ma ec cee bunlari soylemesi ayina gore normal her bebek soyler.
Çok teşekkürler umarım olumsuz etki yaşamayızÇocukların çoğunun, ilk kelimesi bab-ba şeklinde ve vurgulu olur.
'Babıldama tekrarının' yapıldığı aylardır 6-10 ay arası.
Mam-ma, de-de vb takip eder yukarda bir meslektaşımın da yazdığı gibi.
Çocukların 2 yaş öncesini hatırlanması imkansıza yakın.
Bebeğiniz uzun süredir görmüyor olsa da babasını hatırlayıp özlediğini zannetmiyorum.
Bu konuda ilginç bir anım var, benim eşimle kaynımın arası çok az ve birbirlerine ikiz kadar benzerler.
Ben oğlumla kayınvalidemlerdeydim,eşim yaklaşık 1 hafta boyunca bizimle değildi.
Kaynım da şehir dışındaydı, önce o geldi,
oğlum 13 aylıktı,amcasını görünce babası zannetti ve 'baba' diye kucağına gitti.
yaklaşık 1 saat sonra eşim geldi, odaya girip kaynımın yanına geçince oğlumun yüzündeki şaşkınlığı görmeniz lazımdı,bir amcasına, bir babasına baktı, en sonunda 'babadi' diye eşime doğru yöneldi.
Siz yavrunuza gerekli sevgi ve ilgiyi gösterip güvenli bağlanmayı sağladığınız sürece tedirgin olmanıza gerek yok.
Elbette babasını görüp birlikte zaman geçirse gelişimi için çok iyi olur ama olamıyorsa da dünyanın sonu değil.
Ona sevgi ve ilgi gösteren bir dede veya dayı da erkek rol model olabilir.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.
Evet görmüyor mahkeme sürecindeyiz. Görmek istiyor ama bana çok eziyet ettiği için (hamileyken lohusayken darp vs.) benm kendi ailem göstermemi istemiyor. Bana yine zarar verir diye psikolojik sorunları var adamın. Bende yüzünü görmek istemiyorum ama mecburuz dava yeni açıldı duruşma bile olmadı daha.hakimin bize gün verip benim göstermeme gibi bi durumum yok yinede ilerde bu durum karşı tarafa avantaj (ortak velayet gibi) olarak geçer mi diye de düşünmüyo değilimHakkınızda hayırlısı olsun
Baba kızını görmüyor galiba hatırlıyor olabilir mi diye yazmışsınız.
Boşanırken evladından boşanan tüm bireyle bir garip
Okuyorum nette de Bi bilgi bulamadım da ondan sordum burdaSiz bu konuda hassas olduğunuz için anlamlandırmaya çalışmışsınız. Ancak bebeğiniz babıldama döneminde. Zamanınız varsa çocuk gelişimi üzerine kitaplar okuyun. Ya da İnternetten araştırmalar yapın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?