Bebeğimle yapışık gibiyiz

turunculimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
520
553
53
Merhaba hanımlar. Daha hızlı cevap almak adına buraya yazıyorum, sonradan taşınır belki konu.. İçimi rahatlatıcak sabrımı arttıracak bir şeyler duymaya veya tavsiye almaya çok ihtiyacım var.. Benim 17 aylık bi bebeğim var, 1 yaşına girmeden yürümeye başladı ve çok aktif kıpır kıpır bir çocuk. Çok meraklı, çok hızlı.. Buraya kadar bir sıkıntı yok, tatlı yaramazlıkları oluyordu düşüp kalkıyordu idare ediyordum bir şekilde. Kendi kendine oyun oynardı, oyuncaklarıyla kitaplarıyla ilgilenirdi. Tabii bende oyun oynuyordum onunla gün içinde. Ama son 1,5-2 aydır beni kukla gibi kullanıyor, yani şöyle beni asla oturtturmuyor. Asla yanından ayırmıyor. Sürekli bi çekiştirme halinde, kolumdan bacağımdan itip çekip duruyor. Konuşmaya başlamadı henüz, sadece bikaç kelime kullanıyor onunla da derdini anlatamıyor zaten. Sürekli ıhh ıhh diyip sağa çekiyor, ıhh ıhh diyip istediği şeyi gösteriyor, ıhh ıhh diyip başka odaya götürüyor. Sabah 8den akşam 9a kadar böyleyiz. Eşim tam gün çalışıyor eve gece geliyor, tek başıma bakıyorum yani. Hiç vurmadım, ara sıra poposuna vur diyenlere bile karşı çıkıyodum hep. Kızmamaya çalışıyorum, çalışıyorum diyorum çünkü son 2 aydır ara sıra sesimi yükselttiğim oldu. Sabrım, gücüm dayanmıyor bazen. Aşırı bunaldım. Bu geçici bir dönem mi? Böyle olan var mı? Yada ben nerede hata yaptım? Sabrım tükendi artık.. ona kızmamak için oturup kendim ağladığım oluyor sinirlerim çok yıprandı

ya nolacağdı?

dönemsel. ama şimdi dönemsel deyince siz 3-5 ay zannedeceksiniz, degil.
büyük oğlumda 3 ay sürdü
ortancada 1 yıla yakın devam ediyor. ve muhtemelen en az 6 ayı var.
küçük henüz çok küçük ama daha bağımsız bir çocuk gibi hissediyorum. hadi inşallah.

bebek böyle böyle buyuyor.
beni ilk çocuğumda çok kandırdılar.
40 ı çıksın,3 ayı bitsin, 6 ayı bitsin rahatlayacaksın diye.
hep bir şey çıka çıka en son tuvalet eğitimi de bitti 3 yaşı bittiğinde rahatladım.
gece uykusu bölünmeyen ve büyük oranda kendine yeten bir çocuk.
o yüzden sabredin bir kaç yıl, bir şey kalmamış

Anne değilim ama yeğenime baktım uzun bir süre onda da aynı şey vardı. Oyuncağını atıp yanında kim varsa onu çekiştirip almasını istiyordu. Olayı tam tersine çevirip onun almasını öğrettim. Oyun sanıyor olabilir. Farklı bir oyun kurmaya çalışın belki işe yarar.

çocuk diyoruz ama annelerinin bu yumuşak yüzünü kullanmaya başladıkları bir dönem bu akıllıların senden yüz buldukça seni robotu yapacak.bir de şöyle bir tavsiyem olacak belki duymuşsunuzdur doktordan ya da sağlık ocağındaki ebelerden.mesela araba istedi ya da elma istedi ııhh ıhhh'tan anlamayacaksın.bir şekilde elma diyecek öyle vereceksin eline.su mu istiyo, ııh ıhh dedi su mu? su? su mu istiyorsun? su gibi şeylerle su dedirteceksin deyince vereceksin.çok işe yarıyor bu yöntem.

Oyun grubuna yazdir, 2 yasindan sonrada kres. Cocuk hakli, 4 duvar arasi oyun arkadasida yok, enerji atmada yok. Üstelik anne ve onun cizdigi sinirlari test etmekte cazip geliyor. Arada annen ve kv'denlere birak. Eskiden köyde tüm cocuklar disarda beraber oynuyorlardi. Simdi tüm gün apartman dairelerinde kaliyorlar. Annelerde dogal olarak kafayi yiyoyorlar. Dedigim gibi annenler, oyun grubu ile felan biraz sende nefes al. Cocuk icinde farkli ortamlar iyidir.

benim akrabam iş yapması gerektiğinde çocuğun önüne tablet koyuyo, linç edilir ama ne yapsın yemek yapması ev işi yapması lazım, hamileyim bende korkutuyosunuz yaa

Sanirim her cocuk boyle. Benim oglum da 19 aylik ve tam da anlattiginiz gibiyiz. Ama parka falan goturdugumde ben odagindan cikiyorum. Beni gozu gormuyor bile. Cocuk evde bunaliyordur hakli olarak. Havalar guzellesti. Mumkun oldugunca disarida vakit gecirin. Bir de merak ettim, oglen uykusuna yatmiyor mu? Ben evde tek oldugum zaman uyutunca dinlenebiliyorum sadece.

Benim kerata da öyle olmaya çalışırdı. Evin içinde serbest bırakırdım. Hala da öyledir gerçi. Ev ona göre düzenlendi tehlikeli eşya yok, dokunmamasi gereken yerleri öğrettik bir şekilde. Plastik ve tahta eşyalarla oynamaya bayilirdi. Ayağa kalkmaya başlayınca bulaşık makinesinden eşya alıp uzatirdi. Ben yemek pişirirken o kavanozlari çıkarır kapları dagitirdi. Hep yanımdaydı tuvalete gitmeme izin vermezdi. 3 yaşında yeni yeni tuvalete gitmeme karışmıyor. Banyo yaparsam kapıyı yumruklayıp ışığı kapatıyor
Ev içinde bir şeyleri karıştırmasina izin verin. Bırakın dağıtsın dikkati farklı yöne çekiliyor.
Öyle yaparken yanında oturun ilk. Yavaş yavaş uzaklaşın. Sonra alışır zaten.

benim kizimda 17 aylik cekistirme eteklerimden ayrilmama durumu ayni
bu donemde anneye duskun olurlarmis kizim aksama kadar ba ba der baa si gelincede suratina bakmaz yine benim dibimde yani
cekistirip goturdugu seyin adini merak edermis ne ise yaradigini ogrenmek istermis
bir gun aksama kadar kombiyi tanittim hanim efendiye
sizde goturdukce gosterdigi seyi anlatin
bune bune diye sorma donemleri artik

Peki bir şey sorsam ne tür zorluklar yaşadınç neler yaptın üstesinden gelmek için. 1 yaş az bir zaman farkı. Bende şuan hamileyim kızım kardeşi doğrusunda 20 aylık olacak ne yapmam gerek bilmiyorum

benim akrabam iş yapması gerektiğinde çocuğun önüne tablet koyuyo, linç edilir ama ne yapsın yemek yapması ev işi yapması lazım, hamileyim bende korkutuyosunuz yaa
Evinde tv ve tablet olmayan,bilinçli olarak kullanmayan okul öncesi öğretmeni arkadaşım var,araları 1,5 yaş olan iki çocuğu da tv ve tablet,telefon görmedikleri için kendilerini oyalamayı öğrenmişler.
Yine yakın akrabam aynı şekilde tv-tablet yok,onunki tek çocuk,yine sorun yok.
Bu bence annenin bakış açısı ve yaklaşımıyla çok ilgili bir durum.

4yasindalar benimkiler ve hic oturmuyorum gecici bi surec ama uzun bence ..Annelik cok guzel ve cok zor sabretmek gerekiyor.Calisan anne olmak daha sabirli yapiyor tam gun evde zor parka kosun bari

Ya bı benim oglan boyle sanıyordum.
Oturmama sinir oluyor cocuk, 20 aylık o da.
Ben tum gun onunla birlikte ev isi yapıyorum, bana katılıyor, pesımde geziyor hatta yardım ediyor :)
Oturmak istersem amacsızca surukluyo bı yerlere beni. O dikkatini bı yere verip oyun kurduysa ayakta dikiliyorum emir eri gibi, oturursam büyü bozulur cünkü

Sanırım annelerin zayıf yönlerini çok iyi görüyor be onun kullanıyorlar. Mesela ben kızımı hep kucağa alırdım şimdi hala öyle kucağıma almam için sadece bana ağlıyor başka kimseye bunu yapmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…