Bebeğimle yapışık gibiyiz

benim akrabam iş yapması gerektiğinde çocuğun önüne tablet koyuyo, linç edilir ama ne yapsın yemek yapması ev işi yapması lazım, hamileyim bende korkutuyosunuz yaa

Senin annen veya anneannen annenin önüne ne koyuyordu :)
Ben mesela annem yemek yaparken mutfakta leğenin icinde ya kuru fasulye ya bebek yikiyordum. Tablet yokdu...

Benimki de öyleydi
Hic istemezdi oturmami,isterdi ki devamli ayakta is yapayim o da ayaklarima dolansin
Oturduğumda kizardi bana

Kuzenleri yada yaşına yakın birileri geldiğinde beni görmüyor gözü, can sıkıntısından bana sarıyor sanırım

Aslında dışarı çıkıyoruz ve dışarda beni görmüyor gözü, ama eve geldiğimizde tekrar sil baştana dönüyor herşey

Dışarıdayken böyle davranmıyor evet, bu aralar bir de ayakkabılarını getirip olmaz dediğimde yere kapanıp ağlamaları başladı. Dışarı çıkıyoruz herşey güzel, eve geliyoruz sil baştaann

Deneyeceğim çok teşwkür ederim, evet beni emri altında tutuyor robotlaştırdı iyice

Ama bişey diycem ona da yazık hiç arkadaşı yok siz oynasanız oynasanız 1 2 saat oynarsınız o ise akşama kadar oyun oynamak istiyor.. Daha çok küçük annesi.

Yorucu olur doğrudur ama sen de eğlenmeye bak sen onu yönlendir o seni yönlemdirdiğinde ama hep de senin istediğin olmasın.
Minik yavruya selam söyle öpüyorum

Yatıyor öğlen uykusu 12-2 arası onda bi soluklanıyorum ama uykudan enerjisi dolu kalkıyor ve yarım saate ben yine pert oluyorum dışarıyı çok seviyor evet ama eve gelince hep sil baştan yaşıyoruz yine yine aynı şekilde devam ediyor

Yaaa işte öyle dedin ya işte bak bende kıyamıyorum hiiçç böyle düşünüp, her istediğine koşturuyorum şimdi uykuda yarın söylerimm :))

Ahh tam olarak bu işte yaa, bende emrine amade bekliyorum beyfendinin başında sürekli

benim akrabam iş yapması gerektiğinde çocuğun önüne tablet koyuyo, linç edilir ama ne yapsın yemek yapması ev işi yapması lazım, hamileyim bende korkutuyosunuz yaa
Tablet koymuyorum ama 20 aylık oğluma TV açıyorum saatlerce degil dakikalarda sınırlı .hemen aceleyle yapılması gereken işlerimi yapıp bitirip kapatıyorum tv.cunku mutfakta olsam yanımda dolanıp işime engel oluyor Allah korusun bişey dokup yakmaktan vs korkuyorum.odada bıraksam koltuk tepelerinde ve sadece bir odada durmaz görüş alanımda olmaması da ayrı tehlikeli.hayaller ve hayatlar bir olmuyor maalesef.hep ikimiziz akşama kadar arada gelen gidenimiz olsa belki daha iyi olurdu bizim icin

Cozum kardes yapmak sanirim ablaminkiler de 1.5 yas arayla dogdu. Evden gitsem beni aramazlar diyor. Uyanir uyanmaz kucuk olan 2 yasinda direk abisinin yaninda solugu aliyormus. Ablam beni oyunlarina dahil bile etmiyolar bazen sıkılıyorum diyor. Buyuk olan son zamanlarda arkadas istiyorum diye agliyormus. Ablam da kardesin var ben varim diyormus. Hayir ben 3.5 yasindayim. Benim gibi arkadas istiyorum diyormus ama kucuk olan abisiyle baya mutlu

kullanmak olarak düşünmeyin. siz onun güvenli alanısınız. hiç kimsenin ona karşı annesi kadar tahammüllü olamayacağını öyle iyi biliyor ki
o yüzden nazı size :)

o size gelmeden siz ona koşun. valla :)
yani nasılsa bütün gün sizi sürükleyecek. siz gidin ona, oyun baslatın yeni şeylerle tanıştırın. size ihtiyacı var çok net. bu ilgisiz olduğunuz anlamına gelmez yalnış anlamayın. sadece her çocuğun ihtiyacı farklı. sizinki de bu modelmiş. nelerden hoşlanıyorsa onları yapın. her gün mutlaka parka çıkarın en az 1 saat. onunla vakit geçirmeye siz ondan daha hevesli olun. tamam desin, annem yanımda hep. hem böylelikle siz de daha az yorulursunuz. bir biraksa da soluklansam fikri kafada olunca daha çok yoruluyor insan. tamam ulen bütün vaktim senin al deyince, hayır en fazla ne yapabilirler bize yani
yemek yaparken yanınızda mama sandalyesine oturtup eline doğradıklarınızdan verin, tatsın keşfetsin. neler yaptığınızı gösterin anlatin o sırada. mutfakta ona özel dolap cekmece yapın, istediği her şeyi döksün oynasın. çok güzel oyuncak vileda süpürge falan var. onlardan alin temizlikde siz ne yapıyorsanız o da yapsın. benim bebeğim de 17 aylık cok güzel makineden çamaşır boşaltıyor, çekmeceye çorap yerleştiriyor bunlar onun işleri hep aa bu ara büyük parça legolar var ya, duplo ya da mega blok da deniyor. onlarla çok güzel vakit geçirmeye başladı haberiniz olsun.
çok uzun yazdım, aynı yaş olunca söyleyecekler bitmedi :)
bir de bağırmamaya çalışın olur mu? sizi çok iyi anlıyorum. ben de tek başıma büyütüyorum. neler hissettiğinizi çok çok iyi biliyorum. ama bağırmanın hiç bir faydası yok. bir de çocuğun üstünde olumsuz etkileri, siz de vicdan azabı cabası. vur diyenlere diyecek söz bulamıyorum zaten. güle güle büyüsün yavrularımız

Ev işleri konusunda çok geliştirdi benimkide kendini, çamaşır falan asarken çamaşırlar silkeleyip bana uzatıyor sonra bide mandal uzatıyor temizlik yapmaya da bayılıyor, yeterki hareket halinde olalım :) Lego almak istiyorum aslında o aklımda, çok teşekkür ederim uzun uzun ne güzel yazmışsınız. Daha sabırlı davranmaya çalışacağım inşallah, zor ama geçici bir dönemmiş herkes öyle diyor :) Bende kendime sürekli “bir daha hiç bu kadar küçük olmayacak” diye telkinler veriyorum, sakinleşmek için. Rabbim yardımcımız olsun :)

oğlum 34 aylık hala bana yapışık bazen çığlık atarak kaçmak istiyorum insallah seneye krese gidicek o zaman biraz ikimizde rahat ederiz diye hayal ediyorum size de kolayliklar dilerim umarim sizin sureciniz daha erken biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…