- 26 Ekim 2015
- 8.466
- 20.449
- 348
- Konu Sahibi turunculimon
-
benim akrabam iş yapması gerektiğinde çocuğun önüne tablet koyuyo, linç edilir ama ne yapsın yemek yapması ev işi yapması lazım, hamileyim bende korkutuyosunuz yaa
Kuzenleri yada yaşına yakın birileri geldiğinde beni görmüyor gözü, can sıkıntısından bana sarıyor sanırımBebeğiniz hassasiyetinizi anlamış ve kumandayı eline almış. Benimkilerin arasında 1 yaş var. Bebeklikten itibaren Hep ikisi birlikte oynarlardı. O yüzden tek çocuk nasıl idare edilir bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun demeye geldim.
Aslında dışarı çıkıyoruz ve dışarda beni görmüyor gözü, ama eve geldiğimizde tekrar sil baştana dönüyor herşeyNormal. Cocuk size değilde kime yapışsın evde? Parka cikartin...oyun grubu vs. derken yaşıtlarınla oynamayı öğrenir.
Çocuk kendi kendine vakit geçirdiği sürece birşey öğrenemez yavru bunun farkinda galiba
Dışarıdayken böyle davranmıyor evet, bu aralar bir de ayakkabılarını getirip olmaz dediğimde yere kapanıp ağlamaları başladı. Dışarı çıkıyoruz herşey güzel, eve geliyoruz sil baştaanngun içinde surekli evdemi acaba? ara sira disari cikin enerjisini atsin.muhtemelen cani skliyor yanliz kalmak istemiyor.
benin bebegim 19 aylik.
calisiyorum hergun bi yerlere cikartiyorum.
daha guzel zaman geciyor.
ikinizde surekli evdeyseniz bunalirsiniz
Deneyeceğim çok teşwkür ederim, evet beni emri altında tutuyor robotlaştırdı iyiceçocuk diyoruz ama annelerinin bu yumuşak yüzünü kullanmaya başladıkları bir dönem bu akıllılarınsenden yüz buldukça seni robotu yapacak.bir de şöyle bir tavsiyem olacak belki duymuşsunuzdur doktordan ya da sağlık ocağındaki ebelerden.mesela araba istedi ya da elma istedi ııhh ıhhh'tan anlamayacaksın.bir şekilde elma diyecek öyle vereceksin eline.su mu istiyo, ııh ıhh dedi su mu? su? su mu istiyorsun? su gibi şeylerle su dedirteceksin deyince vereceksin.çok işe yarıyor bu yöntem.
Tam olarak o durumdayızBenimki de öyleydi
Hic istemezdi oturmami,isterdi ki devamli ayakta is yapayim o da ayaklarima dolansin
Oturduğumda kizardi bana
Yatıyor öğlen uykusu 12-2 arası onda bi soluklanıyorum ama uykudan enerjisi dolu kalkıyor ve yarım saate ben yine pert oluyorumSanirim her cocuk boyle. Benim oglum da 19 aylik ve tam da anlattiginiz gibiyiz. Ama parka falan goturdugumde ben odagindan cikiyorum. Beni gozu gormuyor bile. Cocuk evde bunaliyordur hakli olarak. Havalar guzellesti. Mumkun oldugunca disarida vakit gecirin. Bir de merak ettim, oglen uykusuna yatmiyor mu? Ben evde tek oldugum zaman uyutunca dinlenebiliyorum sadece.
Yaaa işte öyle dedin ya işte bak bende kıyamıyorum hiiçç böyle düşünüp, her istediğine koşturuyorumAma bişey diycem ona da yazık hiç arkadaşı yok siz oynasanız oynasanız 1 2 saat oynarsınız o ise akşama kadar oyun oynamak istiyor.. Daha çok küçük annesi.
Yorucu olur doğrudur ama sen de eğlenmeye bak sen onu yönlendir o seni yönlemdirdiğinde ama hep de senin istediğin olmasın.
Minik yavruya selam söyle öpüyorum
Ahh tam olarak bu işte yaa, bende emrine amade bekliyorum beyfendinin başında sürekliYa bı benim oglan boyle sanıyordum.
Oturmama sinir oluyor cocuk, 20 aylık o da.
Ben tum gun onunla birlikte ev isi yapıyorum, bana katılıyor, pesımde geziyor hatta yardım ediyor :)
Oturmak istersem amacsızca surukluyo bı yerlere beni. O dikkatini bı yere verip oyun kurduysa ayakta dikiliyorum emir eri gibi, oturursam büyü bozulur cünkü
Ben de bi kızımı öpeyim korkuyom uyanır diye heheYaaa işte öyle dedin ya işte bak bende kıyamıyorum hiiçç böyle düşünüp, her istediğine koşturuyorumşimdi uykuda yarın söylerimm :))
Tablet koymuyorum ama 20 aylık oğluma TV açıyorum saatlerce degil dakikalarda sınırlı .hemen aceleyle yapılması gereken işlerimi yapıp bitirip kapatıyorum tv.cunku mutfakta olsam yanımda dolanıp işime engel oluyor Allah korusun bişey dokup yakmaktan vs korkuyorum.odada bıraksam koltuk tepelerinde ve sadece bir odada durmaz görüş alanımda olmaması da ayrı tehlikeli.hayaller ve hayatlar bir olmuyor maalesef.hep ikimiziz akşama kadar arada gelen gidenimiz olsa belki daha iyi olurdu bizim icinbenim akrabam iş yapması gerektiğinde çocuğun önüne tablet koyuyo, linç edilir ama ne yapsın yemek yapması ev işi yapması lazım, hamileyim bende korkutuyosunuz yaa
Cozum kardes yapmak sanirimBebeğiniz hassasiyetinizi anlamış ve kumandayı eline almış. Benimkilerin arasında 1 yaş var. Bebeklikten itibaren Hep ikisi birlikte oynarlardı. O yüzden tek çocuk nasıl idare edilir bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun demeye geldim.
Aslında dışarı çıkıyoruz ve dışarda beni görmüyor gözü, ama eve geldiğimizde tekrar sil baştana dönüyor herşey
kullanmak olarak düşünmeyin. siz onun güvenli alanısınız. hiç kimsenin ona karşı annesi kadar tahammüllü olamayacağını öyle iyi biliyor kiSanırım annelerin zayıf yönlerini çok iyi görüyor be onun kullanıyorlar. Mesela ben kızımı hep kucağa alırdım şimdi hala öyle kucağıma almam için sadece bana ağlıyor başka kimseye bunu yapmıyor
Ev işleri konusunda çok geliştirdi benimkide kendini, çamaşır falan asarken çamaşırlar silkeleyip bana uzatıyor sonra bide mandal uzatıyoro size gelmeden siz ona koşun. valla :)
yani nasılsa bütün gün sizi sürükleyecek. siz gidin ona, oyun baslatın yeni şeylerle tanıştırın. size ihtiyacı var çok net. bu ilgisiz olduğunuz anlamına gelmez yalnış anlamayın. sadece her çocuğun ihtiyacı farklı. sizinki de bu modelmiş. nelerden hoşlanıyorsa onları yapın. her gün mutlaka parka çıkarın en az 1 saat. onunla vakit geçirmeye siz ondan daha hevesli olun. tamam desin, annem yanımda hep. hem böylelikle siz de daha az yorulursunuz. bir biraksa da soluklansam fikri kafada olunca daha çok yoruluyor insan. tamam ulen bütün vaktim senin al deyince, hayır en fazla ne yapabilirler bize yani
yemek yaparken yanınızda mama sandalyesine oturtup eline doğradıklarınızdan verin, tatsın keşfetsin. neler yaptığınızı gösterin anlatin o sırada. mutfakta ona özel dolap cekmece yapın, istediği her şeyi döksün oynasın. çok güzel oyuncak vileda süpürge falan var. onlardan alin temizlikde siz ne yapıyorsanız o da yapsın. benim bebeğim de 17 aylık cok güzel makineden çamaşır boşaltıyor, çekmeceye çorap yerleştiriyor bunlar onun işleri hepaa bu ara büyük parça legolar var ya, duplo ya da mega blok da deniyor. onlarla çok güzel vakit geçirmeye başladı haberiniz olsun.
çok uzun yazdım, aynı yaş olunca söyleyecekler bitmedi :)
bir de bağırmamaya çalışın olur mu? sizi çok iyi anlıyorum. ben de tek başıma büyütüyorum. neler hissettiğinizi çok çok iyi biliyorum. ama bağırmanın hiç bir faydası yok. bir de çocuğun üstünde olumsuz etkileri, siz de vicdan azabı cabası. vur diyenlere diyecek söz bulamıyorum zaten. güle güle büyüsün yavrularımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?