bebeğin beşiği...

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
geçen hafta sonu arkadaşımı ziyarete gittim. o da 9. ayında... bugün yarın doğurur.. çocuğuna oda hazırlamış süslemiş,püslemiş,pırıl pırıl bir oda hazırlamış .beşiğine nevresimini herşeyini tertemiz koymuş. neyse ben çok beğendim sonra bunun eltisi geldi onunda 3 yaşlarında bir çocuğu var. bebek odasına girdiler perdeden tut halıya kadar bir dünya laf etti arkadaşımın canı sıkıldı yinede hanımefendiliğini bozmadı bende sessizdim ta ki çocuğu beşiğe girmek isteyene kadar... ağladı ben içinde yatıcam demeye başladı. tabi çocuğun dikkatini çekti anlıyorum ama annesi kaldırdı içine koyacak çocuğu ne yapıyorsunuz olmaz o bebeğin dedim tutamadım kendimi. bak tertemiz hazırlamış kız bugün yarın gelecek bebeği dedim. benimde çocuğum temiz merak etme dedi cuk koydu çocuğu içine. Allah aşkına gereksiz bir müdahale mi etmiş oldum.hoş müdahale ettimde ne oldu yine yapacağını yaptı. arkadaşımda ben değiştiririm nevresimi dedi eltiside bozuldu aldı çocuğunu çıktı gitti evden. ben mi yanlış düşünüyorum gerçekten merak ettim onun yaptığı çok düşüncesizce değil mi? siz olsanız ne yapardınız?

kadına iyi yapmışsınız
ne kadar ayıp ya kadınçocuğuna heves etmiş özenmiş hem laf et hem de küçük bebeğin yatağına sokakta oynayablen çocuğunu koy ayıp gerçekten
şu hamile kadınların evlatlarına özenmelerini çekemeyenleri sinir oluyorum
arkadaşınızın yanında durarak iyi yapmışsınız

Ne lafı ettiler de değişik... Ben de olsam ben de istemem kimse kusura bakmasın daha evladım yatmadan eltimin çocuğu yatamaz Heves ettiyse çocuğu gitsin alsın.

eltisi bozulup evden gidince konuştuk zaten. o da çok bunalmış geçenlerde de ana kucağı almış onada aynısını yapmışlar. kız zaten bunalmış doğurdu doğuracak birde bununla uğraşmak istemiyor. valla içim gitti ya pırıl pırıl hazırlamış nevresimi sermiş koskoca çocuğun işi ne içinde... hani izin alsa belki bir nebze karışmazdım sanki kendi malıymış gibi saygısızca hareket ediyormuş gibi geldi bana.

Düşüncesizce tabi ki. Buraya çıkamazsın, burası bebeğin yatağı... vs gibi basitçe anlatabilirdi kadın çocuğuna. Her istediği olacak değil ya. Sonra bu çocuklar neden şımarık, neden kaprisli diye vahvahlanırlar. Kendi evlerinde nasıl istiyorlarsa öyle davransınlar ama başkasının evinde bu rahatlığa saygısızlık denir bence. Ben de tepkisiz kalamazdım herhalde. Kadın gidince, bir de arkadaşımı haşlardım, rahatsız oluyorsan neden konuşmuyorsun diye.

Valla haklisiniz. Arkadasinizin sessiz kalabilmesine şaşırdım. Bence iyi yapmissiniz iciniz rahat etmemis gibi geldi bana ondan arkadasinizla konusun demistim. Onunda hosuna gitmistir yaninda durmaniz.

Gerci insan yaninda bi rkadasi varken boyle bi durumla karsilasinca cevap veremiyo bende yasadim kv bana bisi demisti "bizde oyle dusunmustuk" dedim gulumsedim he "sen dusunemezsin diye dedim" dedi kahkaha atarak. Kal geldi bana. Arkadasimda sokboldu bisi diyemedi. Esimin dogum gunuydu olay ciksinda istemedim ama arkadasimin yaninda boyle bisi beklemedigimden cevapta veremedim. Arkadasinizda saskinligindan bisi dememis olabilir iyi olmus sizin demeniz

Ne lafı ettiler de değişik... Ben de olsam ben de istemem kimse kusura bakmasın daha evladım yatmadan eltimin çocuğu yatamaz Heves ettiyse çocuğu gitsin alsın.
ne demedi ki... perdesi ışık geçiriyormuş, yerdeki halı inceymiş, odanın karşı duvarını griye boyamışlar eltiside demişki mavi yap. bunun griye boyadığını görünce bir dünya laf etti insanın içi kararır diye. beşiğinde sallanma özelliği yok büyüyen beşik almış ben çok beğendim herşeyi ile dört dörtlük olmuş. niye beşik tahta niye sallanmıyor vs... bebeğin dolabını açtı içine baktı birde bebek bezine bile laf etti ya primaların 2 çeşidi varmış grisi birde yeşili neyse şimdi emin değilim. biri daha pahalıymış arkaaşım ondan almış o da bunla bunun ne farkı var ben bunu kullandım sen boşuna para veriyorsun falan dedi. saydı da saydı .... inanın zor dayandım... dolabın üstündeki oyuncağıda aldı çocuğunun eline tutuşturdu... ya çok şuhursuzdu ya...

eltisi ona değilde bana daha çok bozuldu sanırım. gelir o gayet yüzsüze benziyor

Valla ben o tür insanlar çocuğumun odasına girmesin diye kapıyı kitliyordum.Arkadasinizin eltiden çekeceği var ama siz de boşuna başkasının derdini yüklenmeyin

Müdahale etmenizi gereksiz buldum size orada laf düşmezdi kaldı ki o zaman kilitleyecekti kapıyı sokmayacaktı yani çocukta tutup ayakkabılarıyla yatağa girmedi ya kadın da haklı olarak benim çocuğum da temiz demiş salgın hastalık mı taşıyor da alıp yıkayacak tekrar anlamadım ben biraz durur çıkar zaten çocuk bu heves etmiş yani

Bayaa kıskanmış bide lafını dinlemediği için sinirlenmiş elti değil mi işte kıskanç karı Arkadaşın deseydi fikrini soran oldu mu ben böyle istedim böyle yaptım düşüncen sana kalsın içinde patlasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…