Bebegin tuzlanmasi nedir

Socialmom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2016
113
35
98
33
Bebegimin bugun 40 i cikiyor yakin çevremin baskisina maruz kaliyorum neymis bebegin 40i cikmadan tuzlanmasi lazimmis kokarmis falan cok sacma geliyo bana ya ve yaptirmiyorum zaten ilk dogdugunda yapılmasi lazimmis bugun kv 40 seramonisine gelicek bebegi yikamaya. tuzlamaya kalkarsa nasi bi tepki versem bilemiyorum yardimlarinizi bekliyorum hanimlar

bu konuda doktorlar bas bas bağırıyor

çocuğun cildi mahvoluyor diye

yani yıkandığı suya bir çimdik tuz atarsa tabii bir şey olmaz ama tuzla ovmak vs zaten hassas olan cildi mahfeder

eşinizi de tuzlamış mı kv
Evet tuzlamis ama roll on deodorant kullanmayinca her erkek gibi o da kokuyor :D

Biz daha 4 günlükken yaptık. İki oğluma da. Abartılcak birşey değil. Rahmetli annemde annesinden öğrenmiş. Çocuğun teni yani cildi kokmasın diye.

İşe yarıyor mu bilmem ama iki oğlumda kokmaz ;) bana ters bi durum değil.

Yanlız bu ilk hafta yapılıyor bizde sizde geç kalınmış.

Ben bu tip şeylere inanmam. Kayınvalidem hep övünür benim oğlumun teri ve ayağı kokmaz neden çünkü ben onu bebekken tuzladım. Vallahi yalan billahi yalan yazın sandalet giyindiği için kokmuyor ama kışın eve girer girmez banyoya yolluyorum adamı ama gel gör ki bana öyle geliyormuş kokmazmış o tuzlamış.:KK70::KK70:

Bebekler eskiden doğduğu gibi tuza batırılırdı. Mikrobu ölsün diye. Ancak o eski tuz ile şimdi ki tuz arasında dağlar kadar fark var doğal değil. Sakın izin verme ben bunu bir kitapta okumuştum tesadüf.
Ayrıca eskisi gibi evde doğum olmuyor hastane ortamında ve herşey steril.

E
Biz daha 4 günlükken yaptık. İki oğluma da. Abartılcak birşey değil. Rahmetli annemde annesinden öğrenmiş. Çocuğun teni yani cildi kokmasın diye.

İşe yarıyor mu bilmem ama iki oğlumda kokmaz :KK66: bana ters bi durum değil.

Yanlız bu ilk hafta yapılıyor bizde sizde geç kalınmış.
Evet ben de oyle biliyorum ilk haftada yapiliyo kirk gunluk bebekte bi etkisi varsa bile olmaz artik.

Canım bizdede yapılır tuzlama , ballama ,süt banyosu....tuzlu banyo diyince aklına bir poşet tuzu basıyorlar suya gibi gelmesin , banyo suyuna az biraz tuz serpiliyor.bebeğini denize sokmuş gibi düşün hiç bişey olmaz korkma.ben eskilerin tecrübesine hep güvenirim.ama tabiki sizin gönlünüz nasıl rahat olcaksa o şekilde yapın.annem tuzlu su cildinin daha çabuk toparlanmasını sağlar , hassaslığı gider pişik vs gibi olayları daha az yaşarsın dedi bende güveniyorum.

Bebegi tuzla ovuyorlar mi yoksa yikanma suyuna mi tuz atiliyor?ben de merak ediyorum,bebek bekliyorum yapsam mi yapmasam mi bilemedim de... tuzla yazik cayir cayir ovup mahvedemem ama,tuzlu suysa nolcak ki..

Oğlumun yarı kırkında adet yerini bulsun diye yıkağı suya çay kaşığının ucu ile atmıştı kayınvalidem. Ne o kırılmıştı nede ben tedirgin olmuştum. Ama bunun gerekli bir şey olduğuna inanmıyorum Kaldı ki doktorlar bile buna karşı.
Bu arada istersen tuz çuvalına koy 40 gün beklet çocuğu büyüyünce hormonlar gereği zaten kokacaktır. Hele sık sık kişisel bakım olmazsa tuz da çare olmaz :)

Back
X