Bebegin tuzlanmasi nedir

Zate bebeği alıp da avuç avu tuzun içine yatırmıcaklar balık gibi , korkulacak bi şey yok azcık tuzlucaklar , ilk çocuğumda yapmıştı annem ve kvalidem , 2. çocuğumda izin vermedim ayakları kokuyo şimdi , hâlâ dır dır ediyorlar " sen tuzlatmadın ondan oldu " diye :)))

Bebek tenine pudra ,bebe yaği dahi sürerken tereddüt etmiştim şahsen,mecbur kalmadıkça kullanmadımda dolayısıyla tuzlanma mevzusuna sıcak bakamıyorum.
Ayrıca işe yaradığınada inanmıyorum.
İstemiyorum deyin olsun bitsin. Vucut temizliğine gerekli özen göstermeyen insan kokar,özen gösteren zaten kokmaz,tuzlanma mevzusu hikaye yani.

En cok merak ettigim de nasi bi yöntem uygulayacak kendi anneannem tuzla ovulurdu diyo ona kesinlikle musade vermem ama suyuna bi kasik atmak karsi tarafin da gönlünü kirmadan halletmek icin uygun olabilir sanirim. Ki ben hala inanmıyorum ter konusunu önleyeceğini falan

Benim kizimda dogduktan sonra babaannesi tarafindan kokmasin diye tuzlanmisti su an 11 yasinda bi terledimi yaninda duramazsin kokudan ters tepti galiba canim kuzum simdiden deodorant kullaniyor:110:

Biz kirki cikana kadar hergün son durulama suyunu biraz tuz döküp yikadik annemle. bizararini görmedim hayri varmi bilmiyorum ama yapmistik iki cocugumada Teri kokmamasi icinmis :KK49:

Bizimde büyüklerimiz yaşlılarımız 40 günlükten yıkandığı suya katarlar tuz. Teri hiç kokmaz derler ama tabi doğruluğunu bilemem. Direk tenine sürmektense suya katmak daha iyi yine.

Doktorlar yapmayin diye bas bas bagiriyorlar
Eski zamanin tuzuyla simdiki zaten bir degil. Tuz diye kullandigimiz sey bir kimyasal.
Yapilan eylem zaten sadece bir gereksiz seramoni

asla yaptırmadım, yaptırmam da, memleketin yarısı çocuklarını tuzluyor ama %90 ı ter kokuyor ne iş?
kayınvalidem bi çıtlatmıştı biz çocuklarımızı tuzlarız kokmasınlar diye, bir zararı yok ben 6 çocuğumu da tuzladım demişti, o zaman tuzlamayayım işe yaramadığının canlı ispatısınız demiştim :KK70:

Istemememin en buyuk sebebi de bu korkuyorum bide baya baya tuzla ovmaktan bahsediyolar
bizde de var tuzlama
bebeğin tenine avuç avuç tuz bastırmayın tabi
benim kv sütün içine tuz koydu vücuduna kol altına kuşuna (afedersiniz) ayak altlarına ter kokacak yerlere özellikle sürdü
1 saat sonra da yıkadık
bende pek inanmıyorum ama işte adet diye yapıldı

Ya ovmak diyince baya bastira bastira ovmak değil biraz serpcekler eliyle yavaş yavaş gezdircek yani birşey yok bunda eltimin 3 aylık bebeği var kaç kere yaptılar olsa ona olurdu birşeyi yok bebek gayet sağlıklı cildide sapasağlam ter kokmasin diye yapılır ne varsa eskilerde var yaptır birşey olmaz

Bebek tenine pudra ,bebe yaği dahi sürerken tereddüt etmiştim şahsen,mecbur kalmadıkça kullanmadımda dolayısıyla tuzlanma mevzusuna sıcak bakamıyorum.
Ayrıca işe yaradığınada inanmıyorum.
İstemiyorum deyin olsun bitsin. Vucut temizliğine gerekli özen göstermeyen insan kokar,özen gösteren zaten kokmaz,tuzlanma mevzusu hikaye yani.
annem beni tuzlamiş da pudra sürmüş her defasinda mis gibi koksun diye.:)
hala pudra kokulu tenim var:KK70::KK70:
kocamda gül gibi kokuyorsun diyo bana:)
sanirim annem gül pudrasi sürmüş :D:D

bizde de var tuzlama
bebeğin tenine avuç avuç tuz bastırmayın tabi
benim kv sütün içine tuz koydu vücuduna kol altına kuşuna (afedersiniz) ayak altlarına ter kokacak yerlere özellikle sürdü
1 saat sonra da yıkadık
bende pek inanmıyorum ama işte adet diye yapıldı
1 saat cok degil mi ya tahris olmadi mi kuzucugun teni :(

Bebeğe zarar verme ihtimali olan bir uygulamayı denemezdim yerinizde olsaydım.

Tuzlama: Yenidoğan bebek tuzlu su ile yıkanır veya tuzla ovulur. Bu uygulamada tuzun bereket ve uğur vereceğine inanılır. Ayrıca bazı yörelerde bebeğin büyüdüğünde terinin korkmaması için bebeği tuzlamak gerektiği inancı da vardır. Bebeklerin vücuduna sürülen tuz, cildi çok hassas olan bebeklerde yanıklara neden olabilir. Ayrıca yoğun tuz, sıvı kaybına, kanda tuz oranının artması ile beyin kanamasına yol açabilir.

https://www.annebebek.com.tr/cocuk/Yenidogan/Yenidoganla-Ilgili-Yanlis-Inanislar/167

Back
X