Bebegin tuzlanmasi nedir

Bebegimin bugun 40 i cikiyor yakin çevremin baskisina maruz kaliyorum neymis bebegin 40i cikmadan tuzlanmasi lazimmis kokarmis falan cok sacma geliyo bana ya ve yaptirmiyorum zaten ilk dogdugunda yapılmasi lazimmis bugun kv 40 seramonisine gelicek bebegi yikamaya. tuzlamaya kalkarsa nasi bi tepki versem bilemiyorum yardimlarinizi bekliyorum hanimlar
Can'ım çok tepki verirsen zararlı olacak o gelenek şu ana kadar binlerce körbe bebiş tuzlanmış bir şey olmamış azıcık tuz koyar suyuna o abartma kv saygısızlık olur

Canım benim bebeğim yenidogdugunda sarılık olmuştu. Kuvozde kaldı 2 gün. Doktor tuzladin mi diye sordu. Evet dedim. Burda tuzladin bir bebek az kalsın ölüyordu. Bi daha öyle şeyler yapmayın dedi.
Çok mu konuyor benim bildiğim suyuna sembolık bir tutam tuz atılıyor çoksa yapmasın tabi hatta unda sürülür batılda saçları bembeyaz pamuk dede nine olana kadar yaşasın diye

Çok mu konuyor benim bildiğim suyuna sembolık bir tutam tuz atılıyor çoksa yapmasın tabi hatta unda sürülür batılda saçları bembeyaz pamuk dede nine olana kadar yaşasın diye
Annem Bir tas suyun içine biraz katıp öyle üstüne dökmüştü ama doktor sarılık olmasını tuzlamaya bağladı. 20 ye çıkmıştı sarılığı .

Annem Bir tas suyun içine biraz katıp öyle üstüne dökmüştü ama doktor sarılık olmasını tuzlamaya bağladı. 20 ye çıkmıştı sarılığı .
Dr dediyse doğrudur ama bizde kovanın içine bir çimdik atılıyor o kadar tuz bişey yapmaz diye düşündüm ama bilemem yenidoğan satılığını arttırabiliriz belki öğrendiğim iyi oldu

Bebek bizdede tuzlanir....Ama bunu abartip bebeği tuzla ovan, tuza yatiranlarda var......Herseyin fazlasi zarar ..... Makul bi sekilde olacaksa kirmayin kv deyi......................Biz bali bebegin vucuduna sürer uzerine tuz serpip yikariz fazla bekletmeden...

Sarilik olan bebek ne kadarlikti?? Normalde Yeni doganda sarilik olmuyormu? Yanlismi biliyorum yeni dogan bebegide hangi mantikla tuzlarlar sasarim. 40 dan sonra sarilik olan bebek oluyormu?

Bizim buralarda tuzlama yaparlar. .
Bebek teni için iyi ve güzel olduğu için. .
Tuz , bal , süt ile duş alır bebek . .
Bunu herkes yapmaz. .
:anne:

Bebek tuzlanirmi ya resmen cahillik senin bebeğin ve asla tuzlattirma. Ben zeytin yağı ile masaj yaptım bilirsin çok faydalı ilk ay alerji yapmistı sen düşün tuz ne yapar.
Çok zararlı olduğunu duymustum. Ayrıca eskiler göğüs sert olan bebeğin göğsünü ovarmış oda çok zararliymis aklıma gelmişken paylasayim. Miniğinın 40i uçsun gitsin.

Doktorların bağıra bağıra tuzlamayin dediği bebeklere nasıl olur da anneler zararı yok beni de tuzladilar kokmuyorum diyor anlamıyorum.
6 yıl tip okuyup 4 yıl ihtisas yapmış birinden daha mı iyi biliyor bu ananeler babaneler? ??
Tuz bebeginizin cildine degdiginde osmos gereği Bebeğinizin vücudundaki su dışarıya çıkıyor teni tahriş oluyor ter bezleri zarar gördüğü için kokmuyor belki de ne biliyorsunuz? ??
Susuz kalan bebeğin beyni ve minicik bobrekleri zarar görür. Sonra hoop Yenidoğan acil servisinde soluğu alırsınız. Sizin başınıza gelmedi diye bebeğe de mi gelmeyecek. Siz gözünüze limon damlatiyor musunuz tuzlu tuzlu duş alıyor musunuz kendi vücudunuza yapmadığıniz şeyleri bebeğe de yapmayın lütfen.
Tuzlamak kocaman küvet 1 kaşık tuz atmaksa onu kastetmiyorum baya baya tuza batirmayi kastediyorum.

Doktorların bağıra bağıra tuzlamayin dediği bebeklere nasıl olur da anneler zararı yok beni de tuzladilar kokmuyorum diyor anlamıyorum.
6 yıl tip okuyup 4 yıl ihtisas yapmış birinden daha mı iyi biliyor bu ananeler babaneler? ??
Tuz bebeginizin cildine degdiginde osmos gereği Bebeğinizin vücudundaki su dışarıya çıkıyor teni tahriş oluyor ter bezleri zarar gördüğü için kokmuyor belki de ne biliyorsunuz? ??
Susuz kalan bebeğin beyni ve minicik bobrekleri zarar görür. Sonra hoop Yenidoğan acil servisinde soluğu alırsınız. Sizin başınıza gelmedi diye bebeğe de mi gelmeyecek. Siz gözünüze limon damlatiyor musunuz tuzlu tuzlu duş alıyor musunuz kendi vücudunuza yapmadığıniz şeyleri bebeğe de yapmayın lütfen.
Tuzlamak kocaman küvet 1 kaşık tuz atmaksa onu kastetmiyorum baya baya tuza batirmayi kastediyorum.
Aynen katılıyorum. Hele bide daha yeni doğanlara 40 ı bile çıkmayana. Bizde yaptık ama önce suyla yıkadık. Sonra suya az tuz koyup vucuduna döktük kafasına yüzüne gözüne değdirmedik bile. Tuzla ovalamak nedir şaştım

Aynen katılıyorum. Hele bide daha yeni doğanlara 40 ı bile çıkmayana. Bizde yaptık ama önce suyla yıkadık. Sonra suya az tuz koyup vucuduna döktük kafasına yüzüne gözüne değdirmedik bile. Tuzla ovalamak nedir şaştım
Bizde öyle yaptık. Suyun içine biraz karıştırıp suyu vücuduna döktük ama yine doktor öyle dedi.

Vallahi ben bugüne kadar tuzdan tahriş olup hastaneye goturulen bir bebek duymadım hiç. Öyle bir abartılıyor ki sanki avuç avuç tuzla peeling yapar gibi ovup ovup kaşık kaşık tuz yediriliyor bebeğe. Hepi topu bi kaşık tuzla yapılan küçük bi tören

Back
X