Bebeğinde hidrops (ödem) olup da sağlıkla doğum yapan???

senin bebeğinde de mi ödem vardı?hangi bölgesinde ödem var dı?hangi hastaede yattı?tedavisi bulunamadı mı?

merhaba ben ödem hakkinda internette arastiriken buldum bu sayfayi suan 29 cu haftaya girecegim ve kizimin tum vucudunda 2 cm ödem var (( arzusena kardesimizde yazmis onunda cocugunda varmis ama allah a sukur salikliymis suan özel mesajla sana ulasmak istedim ama 100 mesaj gondermem gerekiyormus eger okursan lutfen cevap yaz yada onu taniyanlar yazip bana ulasmasini soylerse cok sevinirim ..

soyle canim benim bebegimde odemliydi cok sukur iyilesdi aklindaki sorulari sorabilirisin elimden geldigince yardimci olurumbu arad bebginede cok gecmis olsun..Allah yardimciniz olsun

allah yardımcın olsun cnm... dr lar ne diyor peki bu duruma?

Çok geçmiş olsun inşallah ödem geriler.İleri haftalarda olunca doğum yaptırıp tedavi uygulayabiliyolar ama erken haftalarda maalesef mümkün değil.Benim ki 20.haftada belli olmuştu.Senin haftanda iyi.Sadece cilt altında mı yoksa başka yerde de var mı?Biz de hem cilt altında hem de akciğerlerinde vardı.Doktor sadece cilt altında olsaydı gerileyebilirdi ya da o kadar problem olmazdı demişti.Ama akciğerlerde olduğu için ciğerleri gelişememiş.

soyle canim benim bebegimde odemliydi cok sukur iyilesdi aklindaki sorulari sorabilirisin elimden geldigince yardimci olurumbu arad bebginede cok gecmis olsun..Allah yardimciniz olsun

cok tesekkur ederim hemen cevap verdigin icin...
benim sizde merak ettigim sizin cocugunuz da derece ödem vardi? bizde 2cm ama tum vucudu derinin alti sizde tum vucudumuydu ? tadavi oldumu anne karninda gerci burda doktorlarin dedigini bize siz yapmisiniz bizdede ayni sorun var gogus kafesinde de su var onu siringayla dogumdan once almak istiolar yani planli bir dogum olmasi gerek sezeryan sizdemi sezeryan oldunuz ? benim 19 haftada ogrendik ozaman yarim cm di sizde nezaman ? tam tani konnundumu benim karnimdan su almak istediler ama ben istemedim hic bir tadevisi olmadigi icin sadece genetik mi yada kromozon hatasimi ona ogrenecektik riske girip bebegimi kayp etmek istemedim benim suan karnimda asiri derece de su var cok sis karnim sanki 7 aylik degilimde 9 ayligim sizdede oylemiydi
bide dogumdan sonra 20 gunluk surecden haric ayri bir tedavi gordunuzmu? suanki salik durumu nasil?

coook soru sordum biliyorum ama beni anliyacaginizida biliyorum cok zor bir durumdayim iyce psikojim bozuldu
kendimi tanitiyim ismim derya 23 yasindayim 3 senelik evleyim ve ilk hamileligim

Son düzenleme:

cok saol ..kan akisina gore bakiyorlar ona gore dogum olcakmis tabi ozmana kadar anne karninda yasarsa (benimde 19 haftada belli olmustu yarim cm di simdi 2 cm cikti masesefki :S evet tum vucudda cildt alti vede sizdeki gibi akcigerlerinde yani goguskafesinde onu iste siringayla dogumdan once cekip sansi arttiracaklar insallah cigerlerin calismasi icin nasi sacede vücudda olunca proplem olmuyormuski ?? gecebiliormu dediler dogumdan sonra ?? suan icin kizim herseyi normal bir bebek gibi gelisiyor masallah 3 gune kadar hareketleride cok iyidi ama suan gunde iki 3 defa hafif hissediyorum :S

canim benim oglumun cigerleri tamamiyle su doluydu .ve bu su kalbinede baski yapiyodu zaten harektleride azalmisdi oda etki ediyodu.deri altinda degil dogunca nefes almasini engelliyecek kadar cigerlerinde su vardi birde karninda vardi.

evet canim ben duzenli her ay kontrole giitttim en son 32.haftalikdim hic birsey yokdu 35 haftalik giitimde ogrendim tabi normal doktor disinda riskli gebelik uzmanina giitik osuyu alalim dedi bizde arastirdik ve tamam dedik bana bi islem yapmadilar bayiltmak yada uyusturmak gibi gobegimi bisiseyle sildiler direk bi siringa soktular 1 bardakdan fazla su cikardilar .10 gun sonra kontrole gel dedi doktor ben de kendi doktoruma 2 gun sonra tekrara gitiim ayni sekilde cigerleri su doluydu .bana prof dediki sezeryan yaop ama olmadi erken dogurdum 36 haftalik normal dogurdum egerki sezeruyan olsaydim once suyu tekrrar alcaklardi ama olmadi tabi dogunca cok kotu seyler yasadik bunlari yazip seni uzmek istemem ama istersen anlatirim.benim karnimda oyleydi canim.20 gun yogun bakimda kaldi oglum 3tane tupu vardi 1 biri cikti bir oburu derken cok sukur kurtulduk.

20 gunluk surecden sonra bs hic bir tedaviu gormedi ama tabi cok sik kontrole gitik haftada 2 gun filan bazen daha fazkkla ama uzunca bir sure cok hirladi ama normalmis .

simdi nasilmi masallah canvar canavar 2 satir yazi yazdirmadi bana 14 aylik oldu masallah.bizim surecde hep yanimizda olan profun ismini vereyim istersen bi arasdir ben gece nin bi vakti dogum yaptim eger talefonu acmasaydi nolurdu dusunmek bile istemiyorum .profun ismi ozgur DEREN.ben hacettepede dogum yaptum iyikide orda yapmisim diyorum baskada birsey demiyorum.canim karisik anllatim galiba biraz oglum bi dusmedi yakaamdamdan eger e anlamadigin biiryer varsa yada daha fazla blgi almak istersen seve seve yardimcii olurum insallah bu zorlu sureci kolaylikla atlatirsiniz

pazartesi gittigimizde bizede iyce suyun cogaldigini dediler bizdede cigerlerinde karninda heryerinde var ... suan kan akisina bakiolar o azalinca sezaryan yapmak istiyorlar tabi once suyu alip sansi arttirarak siringa cok buyukmus galiba ilk igneyi batirmada suyu cektilermi ?
detayli bir cekilde anlatirsaniz dogum sonrasi surecide cok sevinirim :) ben almanyada yasiyorum turkiyede olsaydim dediginiz hastaneye giderdim kesin aslinda bayramda istanbuldaydim burayi daha onceden gormus olsaydim ankaraya kontrolle giderdim nasip degilmis demekki((
ben son 2 haftada 6 kilo almisim doktorlar sudan dogru diyor buda iyce karnimi sisiriyor cok zorlaniyorum artik yatip kalkmakda egilmekde ..
sizde hic kac cm su oldugunu dediler bizimki bayagi bir fazla genelde ml olarak var .. bide tupu var demisiniz onu ne yaptilar kalbinemi taktilar ? bizde tum vucudunda var ve git gide buyuyor (ve hareketleride coook yavaslasdi ... herhalde yakinda bisey yaparlar

senin adina o kadar cook sevindim ki insallah ben ve benim gibi kardeslerimde senin gibi mutlu sonlanir insallah :) Insan positif bisey duyunca bu konuda bir umut oluyor icinde :=)cok saolun cok guzel bir sekilde anlatmisiniz rabbim mutlulugunuzu daim etsin insallah salikli bir sekilde :)) kizmi erkekmi ? genelde kizlarda oluyor demislerdi sanki bana :S

aminnn aminnn canim -doktorlar tam olarak bisey demiyor yuzde bir sansla yasar diyorlar yasasa bile sakat olur diolar (rabbim hakkimizda hayirlisini versin insallah

cnm kendini en kötü duruma hazrla iyi olması süpriz olsun daha çok sevindirsin seni inş iyi olur. keşke amniyosentez yaptrsaydın sebebi belli olurdu en azından benim sınucum kromozom bozukluğu çıkmıştı. sadece kız bebeklerde görülen turner sendromu vardı. ama sadece bu sebeple sonlandırma yapılmıyormuş ödem giderek arttığı için sonlandrma kararı çıkmıştı bize 20. haftamızda. tabii senn hafta olarak sonlandrmayıda geçmiş inş herşey düzelir cnm. ama giderek artması ve 2cm bulması olumlu bi gelişme deil. rabbim yardımcın olsun

canim siringanin igrenesi cok buuyk evet ama ben gozlerimi kapatmisdim doktor ani hareket yapma yeter dedi.esimde yanimdaydi sadece batiriken biraz acidi ama hic birsey hissetmeedim ama baya buyukmus esim icimden demiski simdi bagirir benimkidiye bende ses soluk cikmayinca acimadimi dedi yok dedim sadece uc kismi girerkn birazcik acidi.ilk seferde suyu almadilaar ama igreneyi cekip cikartmiyoar siringa kismini cikariyolar sadece 200mlden fazka cikti demisdi doktor onu labaratuara gonderip baktircakdi ama snrada vazgecdi heralde gondermedi .ve kardnindaki suyuda almadi neden bilmyiorum

canim ani dogum yaptigim icin suyu alamadilar dogunca oglum nefes alamadi ve kalbi durdu direk doktolar lkkalp masaji yapti ve hemen siringayla suyu aldilar rtabi aldikca doluyo.sonra kucagima filan alamadan tabi hemen yogun bakima gitii .3 tane tupu vardi kabinde degil cigerinde takmislar su doldukca cigere degil tuplere gelsin diye bu arada zaten hertarafina baktilar cok detayli birsekilde baska bir sorunu yokdu.yanliz kendi kendine solunum yapamiyodu tabi makinaya bagliydi .ve doktolar herseye hazirlayin kenidinzi demisdi hatta esim bile boyle dedi bana ama ben asla inancimi kaybetmedim bugun olmazsa yarin yarin olmazsa oburgun cikicaz oglumla sapasaglam birsekilde dedim cok cok dua ettim cok yalvardim Allaha herkezde benimle birlikde oldu cok sukur Rabbim dualrimizi kabul etti.

canim cok tesekkur ediyorum dualrin icin insallah bende senin dualrinla tum kalbimle amin diyorum bunu bende yziyorum cunku insan hicbirsekilde umutsuzluga kapilmamali .ama tabiki kendini hersye hazirla olurmu canim ne umut vermek isterim ne umutuszluk ama inan inancli ol cok dua et herseye ragmen olmazsa hakkimda hayirlirlisi buymus de .amam unutma seni zorlu bir maraton bekliyo.

benimki erkek akillara zarar bi yaramazliginin disinda sagligi suan cok sukur Allaha masallahi var. ve banada genelde erkeklerde oluyo bu sorun demisdi doktor.Alllah yardimcin olsun seni okadar iyi anliyorumki belirsizlik nekadar zor cok iyi biliyorum .baska aklina takilan ne varsa sor canim baska turlude yardimci olmak isterdim ama elimden gelen sanirim bu.senin bebeginin cinsiyeti ne?

valla o kadar karisik bir durumdayim ki suan bir herseyin iyi olcagina inaniyorum bir hersey bitmis gibi karamsarliga kapiliyorum bendede buyyuk ihtimalle ayni seyi diyorlar o kromozonbozuklugunu ya ben hic bir sekilde riske girmek istemedim sonuncda onu ogrensekde bir tedavi yapamiyacaklar o yuzden vaz gectik ..bizede devaamli sonlandirmamizi tavsiye ettiler ama biz yinede yuzde bir de olsa o sansi kaybetmesini istemedik bakalim hayirlisi canim rabbim bizim hakkimizda hayirlisini versin cekebilcegim kadar yuk versin

sende nekadar var demislerdi 20.haftada su ?

benim igneye karsi cok buyuk bir korkum var hamilegimim ilk haftalarinda yirmilik disimi cektirmek zorunda kaldim doktor igneyi agzima dogru goturdugunu gorunce elimle yittim igne elime girdi :S simdi o ignenin buyuk oldugunu bildigim icin icimde bir korku olustu ama öbur yandan insallah ise yarayacagi icin herseye deger diye dusunuyorum :I bizdede sadece cigerleri calismasi icin göguskafesindeki suyu alcaklarini dediler . dogdukdan sonra suyu aldilar dediniz geri nezaman doldu su hemen mi ?
dogum belirtisi nasi oluyor benim artik yavas yavas ozellikle aksamlari bir sizlama oluyor .

esimle hep benimle beraber ama oda belli etmemeye calisiyor ama umutsuz gibi artik onceden karnimda gelip seviyo öpuyordu artik ben diyince yapiyor buda beni uzuyor bana karsi devamli el ustunde tutuyor ama ben kizi icinde aynisi bekliyorum ..

hergun onun saligi icin yasin okuyorum rabbim insallah sifasini verir buna inaniyorum ama iste insan bazende inis noktasi olyuor.ozaman bende soguyorum iyce

benim kizim olcak insallah ismini hira koymak istiyorum yanina bir tane daha isimle rabbim nasip ederse

cnm benim çok erken 13. haftamda ortaya çıktı bu ödem. sonra uludağ üni. sevk edildim 2 ay daha koştrmaca oldu orda bi ihtimal die 1buçuk cnm le başladı 2 yi geçti organlarınında gelişemeyeceğini söylediler. 16. haftamda amniyosentez yaptılar sonucu kötü gelincede artık yapıcak işi kalmadı 20. haftamda suni sancı ile normal doğum yaptım. görünce anladımki olacak gibi deilmiş tamaen şiş bir bebekti ensesi karnı vücudu allah kimselere yaşatmasın. ama iğneden korkmana gerek yok cnm kapa gözlerini sadece girerken az bişi hissediosun dayanılmıcak gibi deil asla. haberlerini bildir bizede

Ters söyledim galiba.Yalnız tek bir yerde olsa sorun olmayabilir demişlerdi ama bütün vücuda yayılınca tüm doktorlar olumsuz konuştu.Canım umudunu kırmak istemem inşallah iyi olur sonuç ama genelde pek mutlu sonla bitmiyo.Ben de çok araştırdım yurtdışında doktorlara sorduk ama hepsi olumsuzdu.Tek olumlu olacak yön parvovirüs denen şey çıksaydı amniyosentez sonucunda ona göre bi tedavi uygulayabileceklerdi.Ama amniyosentez temiz çıktığı için bişey yapamadılar.İnşallah seninki ilerleyen zamanlarda geriler.Benimki de hiç hareket etmiyodu ultrasonla bakıldığında.Gelişimi normaldi ama hareket hiç yoktu.Sonlandırıldığında doktorum çok doğru bir karar verdik dedi.Doğumdan sonra geçer diyen hiç olmadı.Çünkü erken haftalarda görülmesi pek normal değiilmiş.Bir de ciğerler su topladığı için gelişememiş ciğerleri.Seninki de çok erken çıkmış ortaya.Bence sen kendini en kötüsüne hazırla iyi olursa sürpriz olsun.Çok üzücü ve stresli bir dönem inşallah hayırlısı neyse o olur.
Bu arada sonlandırma süresi için de endişelenme eğer sonlandırmayı düşünürsen.Benim gittiğim doktor kendisi karar veren kurulda bu durumda ben hemen imzalarım raporu demişti sonlandırma için.Sen de doktoruna bir danışırsın.İnşallah iş o noktaya varmaz tabi.

Son düzenleme:

suan hemen hemen ayni durumda bebekler bendekide 2 cm ultrasonda cok kotu duruyor insan canlisini tahmin edemiyor :I aminn canim aminnn insallah dogdugunda daha iyi sonuclanir ..normalde cok korkuyorum ama bebegim icin mecbuurum zaten acimiyormus onu sorun bile yapmiyorum rabbim salikli sekilde dogurmayi nasip etsinde senin ilk bebeginmiydi ? yada ondan sonra hamile kaldinmi ?

insallah canim ya bir umut diyoruz zaten amniyosentez kotu ciksada tedavisi yokki zaten ((ya benim bikac gune kadar cok haretliydi ne oldu anlamiyorum herhalde karnimdaki sudan dogru hareket edemiyor artik ;((suan icin cigerlerinde sorun yok diyor kapakcigi acilik kapanmaya gerek kalmadigi icin dogdukdan sonra o sorun olur diyorlar .bukadar kisinin icinde tek bir kiside bebegi salikli bir sekilde dogmus ama onunkide benim ki kadar durumu kotu degilmis iyiki ..salikli bir sekilde simdi onunla :)

yok ben yinede sonlandirmayi dusunmuyorum bukadar durdum rabbim hayirlisini versin insallah

hamileliginde ödem olupda biten sonra ikinci hamileliginde ödem olan varmi ??? cok merak ediyorum ayni riskle karsilasan varmi ?

hamileliginde ödem olupda biten sonra ikinci hamileliginde ödem olan varmi ??? cok merak ediyorum ayni riskle karsilasan varmi ?

Canım benim şu an sağlıklı bir bebeğim var 9 aylık.Ben de çok tereddütlü ve stresliydim nasıl olacak diye.Ben de sonrakinde de risk var mı diye araştırdım ama bişey bulamadım.Doktorlar da diğer hamilelerde ne kadarsa sizde de o kadar dediler.Tabi ayrıntılı ultrasona girene kadar ne stres yaşadım.Hatta ayrıntılı ultrason için odaya girince hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım korku ve stresten.Çok şükür problem yoktu.Gerçi bunda da plasentayla ilgili sıkıntı yaşadım hep kanamayla hastanede yatarak geçti.Ama bu durumun bir öncekiyle hiç alakası yok sadece benim şanssızlığım.Sonuç olarak sağlıkla aldım bebeğimi kucağıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…