Çok iyi anlıyorum seni.Nasılsa sonlandırılacak zaten bari acı çekmeyeyim diyor insan.Benim ki çok rahattı.Doktorum çok hassastı psikolojim konusunda.Suni sancı verildikten 36 saat sonra doğum yaparsın demişti öyle de oldu.Hastaneye yattığım gün epidural taktılar.Ne olur ne olmaz doğum başlayabilir diye.Sürekli sakinleştirici verdiler.O güne kadar zırıl zırıl ağlayan ben hastanede hiç ağlamadım.Zaten çok net hatırlamıyodum çıktıktan sonra.36 saat sonra sancı gelmeye başladı hemen epiduralden şlacı verdiler.O da resmen uyutuyodu.Sancı geldiçe ilaç verdiler.Bebeğin çıkışı çok ani ve kolay oldu seninki daha küçk daha da kolay olur.Benim ağrı eşiğim çok düşüktür acıya hiç dayanamam hemen bayılırım ama hiç acı hissetmedim.Doktorum o kadar iyiydi ki onun sayesinde çok kolay atlattım.Fiziksel kısmını tabi.Psikolojik kısmı çoook zor.Sen de doktoruna epidurali sor.Bazı doktorlar yapmıyo ama benim doktorum yapıcam zaten çok yıprandın acı çekmeni istemiyorum dedi.İyi ki de yapmış.
Sonrasında psikolojik olarak toparlanmak zor olsa da hayat kaldığı yerden devam ediyo ve sen de o hayatı yaşamaya devam ediyosun.Eş,aile,sorumluluklar derken hayata kaldığın yerden devam ediyosun işte.Zamanla da acın hafifliyo ama asla unutulmuyo.Şimdi pamuk oğlum kollarımda ama hala kaybettiğim oğlum aklıma gelir ve gözlerimden bir damla yaş süzülür.Arada düşünürüm acaba melek oğlum kardeşini izliyo mudur diye.
İnşallah çok rahat geçer senin de.Kader deyip boyun eğmekten başka yapacak bişey yok.Bundan sonrasını düşünüp çabuk toparlanmak lazım.Şimdiden çok geçmiş olsun.Bizi habersiz bırakma.
saol cnm cvp verdiğin için burdan gelicek bi cvptaydı gözüm inan. yaeın raporumu alıcam belkide hemen yarın yatışımda yapılabilir. 1 saatlik bişide değil hastanede beklemek beni iyice mahvedicek diye düşünüyorum. özel hastane tercih ettim bari rahat olayım diye. anestezi dr da doçent ve tanıdığımız. ağrısız doğum üzerineymiş uzmanlığı. yardımı olurd diye düşünüyorum. inşş iyi insanlarla karşılaşırım ve bian önce çok beklemeden atlatırım. psikolojik kısmını anlatmama bile gerek yok bunu atlattıktan sonra tedavi görmeyi düşünüyorum. sanki bi daha hamile klamaya cesaret edemicekmişim gibi geliyor. rabbim sabır versin inş
saol cnm cvp verdiğin için burdan gelicek bi cvptaydı gözüm inan. yaeın raporumu alıcam belkide hemen yarın yatışımda yapılabilir. 1 saatlik bişide değil hastanede beklemek beni iyice mahvedicek diye düşünüyorum. özel hastane tercih ettim bari rahat olayım diye. anestezi dr da doçent ve tanıdığımız. ağrısız doğum üzerineymiş uzmanlığı. yardımı olurd diye düşünüyorum. inşş iyi insanlarla karşılaşırım ve bian önce çok beklemeden atlatırım. psikolojik kısmını anlatmama bile gerek yok bunu atlattıktan sonra tedavi görmeyi düşünüyorum. sanki bi daha hamile klamaya cesaret edemicekmişim gibi geliyor. rabbim sabır versin inş
Bir de doğumdan sonra kürtaja alıyolar.Bebek küçük olduğu için mutlaka parça kalırmış içerde.Ben de psikolojik yardım almayı düşünmüştüm ama almadım.Ben güçlüyüm kendim atlatırım dedim ve öyle de oldu.Biz çok istiyoduk bebek ve bundan önce de boş gebeliğim vardı.Hırs yaptım resmen.Sağlıklı bir çocuk doğurucam diye.Onun için çok çabuk toparladım kendimi.6 ay sonra da korunmayı bırakınca hamile kaldım.Hep korkuyla geçti tabi.Her ne kadar sorunlu yatarak bir hamilelik geçirsem de oğlum 34 haftalık doğsa da sağlıkla kollarımda.
Hiç cesaretin kırılmasın.Olmayacağı varsa sen 5 sene sonra yapmaya cesaret etsende olmaz.Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz.İnşallah senin için en hayırlı zamanda sağlıkla kavuşacaksın bebeğine.
Çok geçmiş olsun tekrar.Dualarım seninle.
canım öncelikle Allah sabırlar versin sana...doğumdan korkma canım,bende epidurralle yaptım,epidural kolay ve rahat takılıyo bu konuda kasma kendini acı falan duymuyosun,bir iki dakikada olup bitiyo,sırtına epidural kataterini yapıştırıyolar oradan ağrın oldukça ilaç alıyosun,bende ufak birkaç sıkıntı olmuştu ama önemli şeyler değil bak geçti gitti bile
benim yatıştan sonra sancılarım dilaltı haplarıyla başlatıldı,rahim çok ani kasılıp yırtılma falan olmasın diye,belki sanada öyle yaparlarsa diye yazıyorum,o ilaç aşırı üşüme tütreme ve şiddetli isal yaparmış,ben bilmiyodum çok korkmuştum,ama ebeler açıklama yapınca rahatlamıştım,1 saaat kadar ilaçların yan etkisi sürmüştü,korkulacak bişi değil ,zaten ağrında olmuyo,benim sancılar 3-4 saate başladı hemen epidural taktılar,17 saat sonra doğum oldu,doğum anı çok kolay ve ani oluyo korkulacak bişey değil ,ben ıkınacam falan zannetmiştim hiç öyle olmadı,bebekler küçük olduğu için hoop diye çıktı,doğumddan sonra kürtaja aldılar plasenta parçaları kalmışsa diye,onuda uyutarak yapıyolar canım bişey anlamıyosun...
eşim ve kardeşim götürüp defnettiler,isimlerini koyduk,sizde öyle yapın isterseniz
bu yavrum doğarsa biraz büyüyünce abiyle ablayı ziyarete gidecez mezarlığa,onlara ve rabbime teşekkür edicez,belki onların hürmetine bu yavrum geldiği için..
ben doğumdan yaklaşık 4 ay sonra yeniden hamile kaldım,arada psikolojik destekde aldım bana yardımı olmuştu,zaman en iyi ilaç,Allah yardım ediyo,doğumdan sonra çok ara verme derim ben,doktorunla konuşur,yeniden denersin ,inan diğer bebekte endişelerin olsada,bir önceki acını hafifletiyo,sadece hafifletiyo,ömür boyu tabi o acı silinmez ama bu bile yetiyo çünki ben çıldıracağımı düşünürdüm,şimdi daha iyi yeni bebeğe odaklandım,bunda bi sıkıntı çıkmazsa inşallah,teselli buluyorum şükür,
inşallah en kısa ve hayırlı zamanda yeni bebeklerin olur ,rabbim bu acını dindirecek ,seveceğin ve sevileceğin hayırlı evlatlar verir sana
,unutma hiçbir imtihan sonsuza kadar sürmez,bu günleride atlatacaksın canım,güçlü ol,yalnız değilsin...
hayırlı ve kolay doğumlar dilerim sana....
allah razı olsun cnm... bugün bi özel hastane ile görüştüm epidural yapıpılamaz diyorlar yine canım sıkıldı. belkide dayanabiliceğim bi ağrı bilmiyorum ama yapılmaz çünkü ne zaman doğum olacağı belli olmaz hatta 5_6 gün bile sürebilir dedi iyice gerildim çok sancı çekiceksin dedi bunları duyduktan sonra oraya gitmekten vazgeçtim tabiii. devlet hastanesine gidicem mecbur tüm yollar oraya çıkıyor özelde uğraşmak istemiyorlar. normal kontrollerime gittiğim hastanede canlı bebeğe müdahale etmiyor hiçbir şekilde resmen ortada kaladım. inş dayanabiliceğim gibi bi ağrıdır bu yardım edin kızlarrrrr
evet banada birkaç günü bulabilir demişlerdi ama nadiren öyle oluyomuş,epidural takılı dursun bi zararı yokki canım,başka özellerlede görüş istersen,normal kontrole gittiğin yer devlet hastanesimi,orda niye yapmıyolar doğumu,canım ayrıca düşük ağrısı olucak seninki,bebek kanala inmediği için bu tarz doğumlar normalden çok çok zor,bebek kanala inesiye kadar zaten sancı çekiyosun çok,epidurali muhakkak taktır canımallah razı olsun cnm... bugün bi özel hastane ile görüştüm epidural yapıpılamaz diyorlar yine canım sıkıldı. belkide dayanabiliceğim bi ağrı bilmiyorum ama yapılmaz çünkü ne zaman doğum olacağı belli olmaz hatta 5_6 gün bile sürebilir dedi iyice gerildim çok sancı çekiceksin dedi bunları duyduktan sonra oraya gitmekten vazgeçtim tabiii. devlet hastanesine gidicem mecbur tüm yollar oraya çıkıyor özelde uğraşmak istemiyorlar. normal kontrollerime gittiğim hastanede canlı bebeğe müdahale etmiyor hiçbir şekilde resmen ortada kaladım. inş dayanabiliceğim gibi bi ağrıdır bu yardım edin kızlarrrrr
Özel hastanede yapmamaları çok saçma.Seçim senin nasıl istersen öyle olur tıbbi olarak bi engelin yoksa.Daha doğrusu doktorun ne diyosa o olur.Benim hastaneye yatışım yapıldığı an odada hemen epidurali taktılar.İlacı vermiyolar sadece epidural takılı duruyo.Doğum yaklaştığı an ilacı yapıyolar.O epiduralin durmasının da bi sakıncası yok.İnşallah ağrısız geçer.Ama doktorunla konuşsan epiduralle daha rahat ederdin.
evet banada birkaç günü bulabilir demişlerdi ama nadiren öyle oluyomuş,epidural takılı dursun bi zararı yokki canım,başka özellerlede görüş istersen,normal kontrole gittiğin yer devlet hastanesimi,orda niye yapmıyolar doğumu,canım ayrıca düşük ağrısı olucak seninki,bebek kanala inmediği için bu tarz doğumlar normalden çok çok zor,bebek kanala inesiye kadar zaten sancı çekiyosun çok,epidurali muhakkak taktır canım
bide şunu merak ettim bebek canlı diyosun,ödem ne durumda ,doktorlar ne diyo,normal doğarsa yaşamazmıymış,bebek ne derece ağır durumda,kesin doğum yapacakmısın...
Allahım çok zor ya,ağlayarak yazıyorum ...kuruldan karar çıktığına göre o hastanede doğum yapabilirsin,ordaki doktorunla görüşsen,epidural falan ayarlamazlarmı?
Kurul kararı çıkmışsa özel hastane nasıl yapamam der ilginç.Vermidonun dediği gibi bebek kanala inmediği ve açılma olmadığı için daha zor.Epidurali takıyolar ama belli açılma olmadan ilacı vermiyolar doğumu yavaşlatmasın diye.Şimdi kaç cm di hatırlamıyorum ama bende de ilaç için biraz beklemişti.İlaç yapılana kadar dayanılmaz ağrılar çekmedim.Sonrasında da sancılar sıklaşıp şiddetlenince yaptılar ilacı.Bence mucize bi ilaç nerdeyse uyuttu bile.Gidebileceğin başka özel hastane veya doktor bulabilsen.En azından fiziksel acı çekme.
ayın 13 de gece 10 buçukta doğumumu yaptım kızlar allah bi daha yaşatmasın kabus gibi zamanlar geçirdim allah kimseyi bu yolda bekletmesin epiduralsiz normal doğumumu yaptım. içim acısı olduğu gibi duruyor fiziksel acılar son buldu. cennette bi meleğim var artık biraz toparlanayım meleğimin mezarına gidicem. küçücük kızım benim içim hiç kabul etmiyor
ayın 13 de gece 10 buçukta doğumumu yaptım kızlar allah bi daha yaşatmasın kabus gibi zamanlar geçirdim allah kimseyi bu yolda bekletmesin epiduralsiz normal doğumumu yaptım. içim acısı olduğu gibi duruyor fiziksel acılar son buldu. cennette bi meleğim var artık biraz toparlanayım meleğimin mezarına gidicem. küçücük kızım benim içim hiç kabul etmiyor
O günlerim aklıma geldi yazını okuyunca.Çok üzüldüm söyleyecek bişey yok.Teselli cümleleri gereksiz biliyorum.Allah güç kuvvet sabır versin sana da eşine de.Meleğin en hayırlı zamanda kardeşini gönderecek inşallah sağlıkla.Benim meleğimin mezarı yok çünkü araştırmaya gitmişti sonrasında da o psikolojiyle ne olacak diye hiç aklımıza gelmedi alalım da bir mezarı olsun demek.Belki böylesi daha iyi oldu acıyı taze tutmamak adına.Umarım en kısa zamanda toparlanırsın.
canım benim ağladım resmen okurken ..ne diyeceğimi bilemiyorum.Allah sabır versin,kısa zamanda atlatman için güç versin inşallah..Bir süre geçince kucağına sağlıklı bir bebek almak kısmet olur inşallah... Çok güçlü bir kadınsın allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın sana..İyi dileklerim ve dualarım seninle..
canım yeni haberim oldu,başın sağolsun,rabbim sabırlar versin...çok zordur şu an senin için ,zamanla toparlanacaksın inşallah,kendine biraz zaman tanı,şu anda lohusasın,sağlığına dikkat et,üşütme kendini...kendimden biliyorum ,o yüzden tavsiyem ruhsal sağlığınada dikkat et,acını tekrar tekrar yaşama,başka şeylerle meşgul olmaya çalış...
başka ne diyeceğimi bilemiyorum canım,umarım çok zor bi doğum olmamıştır yani fiziksel açıdan...
çok güçlü bi insan olduğunu düşünüyorum...tekrar geçmiş olsun...
canım senin süt kesmek için ilaç kullanman gerekiyo,sütün gelir,normal,göğüslerin şişmesin,doktorla bi konuş istersen...
çok şükür bu süreci atlattın canım,sen sağlıklısınya önemli olan bu,toparlanacaksın emin ol,yeni bi sayfa açacaksın,inşallah bi süre sonra yeni bi bebek,onun heyecanı seni daha kolay toparlanmanı sağlayacak...birkaç ay süre tanı,iyice dinlen,mesela tatile çıkın eşinle başbaşa,biz öyle yapmıştık,beni sürükleyerek götürmüştü eşim hiç unutmam,ama döndüğümde yeni bi sayfa açtım kendime,sende dene çok faydasını görürsün,bulunduğun ortamdan bi süre uzaklaş canım...
çok şişimişti ama onuda atlatıyorum cnm hap verdi doktorum. eşimde tatile gitmemizi söylüyor kısmet bakalım. bizde kan uyuşmazlığı var amniyosentezden sonra iğnem yapıldı şimdi tekrar yapılcaktı fakat yapılan bi kan testi var negatif çıkması gerekiyordu pozitif çıktı buda kötü bişey iğne yapılsada faydası olmuyormuş. tekrar yaşayabilirim böyle bişeyi eğer bebeğin kanı pozitif olursa ya kanını değiştrmek gerekicekmiş yada yine ödem olabilir. fakültede yapıldığında negatifti sonuç şimdi nasıl pozitif oldu testin sonucu anlamıyorum. kafam pek yerinde değil bilmiyorum anlatabildimmi. biraz kendimi toparlayım hemen tedavi şeklini araştrmaya başlıcam dua edin bidaha yaşaamyım aynı şeyi......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?