Bebegine tek başına bakanlar

samanthaa samanthaa özür dilerim sizden hep sen diye hitap etmişim. Cok af edersiniz vallahi fark etmedim. Bana geldi gene mide bulantisi hemencecik yazayim derken aşırı samimi olmus.:olamaz:

Biraz abartmamis misiniz? Bir insan bence kendibayaklari uzerinde durdugunda kendini dingin hisseder. 25vyasini gecmis bir kadin hala daha annesine bagimliysa bunda bir sorun var demektir. Daha once de soyledim 23 aylik ve 7vaylik bebeklerim. Evet laslarimi alamiyorum kuafore gidemiyorum ama bu surecin gecici oldugunu biliyorum. Kendim bakiyorum kendi duzenimi oturttum. Zamanla alisiyor insan... bence cok da abartmamak lazim...

Zamanla alisilabilir tabii.
Kaslarin bile alinamadigi bir hayata alismak bir basari degil ki, ben de alisirim mecbur kalirsam. Ama Allah korusun.

Kendi ayaklariniz uzerinde dursaniz size hak verirdim. Ama yetmiyorsunuz ki kendinize. Sadece idare ediyorsunuz. Gecistiriyorsunuz. Ama bu surede hayat geciyor. Bu yuzden konuya bagimlilik diye bakmamak, imkan varsa destek almak gerekir diye dusunuyorum.

canim bakabilirsin tek basina sadece bunu gormen icin tek basina kalman gerek. annen yaninda kaldigi surece yapamicaksin gibi gelecek. eyvah bocalicam diyosun biliyorum. ama zamanla duzenini oturtacaksin.esine de gorev dusecek. annen gitmeden esinle de konus sana yardimci olmasi gerektogoni. o da hazirlikli olsun :))

Korkunuzu ve kayginizi cok iyi anliyorum. Benim ilk oglum erken dogdu ve bircok erken dogum komplikasyonlari vardi. Ilk eve geldigimde hungur hungur aglamistim bu cocuk nasil buyur diye. Bizde annemde kayinvalidemde hastanede dahil gece hic kalmadi. Annem ilk 10 gun gunduz geldi sonra mecbur dondu zaten farkli sehirdeyiz. O yuzden biz zaten alistik. 2 yasindayken ikinci oglum dogdu. Ondada gece kalan olmadi ama ikinci cok daha kolay buyudu. Hatta o yavrum anakucaginda kendisi buyudu.☺️ Kiskanmasin diye abiye ilgi daha coktu hep. Iyiki de oyle yapmisim iki kardes muthis anlasiyorlar. Ben yemek pisirirken buyuk oglum kardesinin ana kucagininsallar ona cocuk sarkilari soylerdi.. Ama benim esim hep derdi ki birak ev pis olsun yemek olmasin.. Disaridan soyleriz. Sen bunalmadan sikilmadan bu cocuklarla oyna, tadini cikar. Bu bidiklar buyuyene kadar titizligi duzeni unutup, onlarin keyfine bakin.. Bir sekilde buyuyorlar, hic korkmayin. Yalniz sunu unutmayin... Mutlu anne =mutlu bebek hic birseyi dert etmeyin, yavrunuzun tadini cikarin..

mecbur olunca bakılıyor. ben de annem gideceği zaman ağlardım :D
ama benim her şeye cimciklenmiş gibi ağlayan oğlum ben tek olunca sakin olurdu.
tabi ben de hazırlıklı olurdum. önce bol su içip göğsümü doldururdum. sonra ya yetmezse diye mama suyunu falan her şeyi hazırda tutardım. zaten bezi falan elimin altında tutardım. çünkü bir ağladı mı paniklerdim. mutfağa bile gidip gelmek zor olurdu. gaz damlalarını falan saati saatine verirdim ki birden coşmasın diye :D tabi bu süreçte çok çiş tuttum :D eşimi beklerdim. ama zamanla insan bu tempoya da alışıyor.

Doğumdan sonra 1 hafta annem 2 gün de kv kaldı yanımda. Sonrası tek başımaydım.eşimde yurtdışındaydı. Çok şükür hiç zorlanmadım. Kırkı çıkana kadar annem geldi yıkadık sonrasında onuda yalnız yaptım. Bu arada kızım doğduğu andan itibaren sadece 1 kez ilk altı değiştirilirken ben 2 3 saatlik olduğum içn başkası altını aldı sonrasında yanımda biri olsada herşeyi ile kendim ilgilendim. Bunları anlatıyorum çünkü benden bir eksiğiniz yok. Annesiniz ve çokta güzel bakarsınız. Allah yardım ediyor. Kendinize inanın güvenin bebeğinizide zaten seviyorsunuz herşey olur evelallah

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.

Neden bakamayasanız ki? O sizin bebeğiniz. Emin olun tek bakmak daha keyifli. Benim 2 bebeğim var, ikisine de ben bakıyorum. Çok da güzel bakıyorum mutluyuz beraber. Tavsiye ederim

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
40 gün annem anımdaydı, Allah razı olsun. Dediğiniz gibi bu süreçte iki kişi zor çevirdik evi, geleni gideni, temizliği, çocuk bakımı, yemeği derken... Annem gitti biraz fazla yoruldum ama hallettim her işimi. Dert etme olup geçiyor hepsi.

Bakarsınız neden bakamayasınız.
Bende kızımda annemi çağırmıştım 1 ay kalmıştı bizimle. 1 ay bana ilac gibi gelmişti,dinlenmiştim sayesinde.
1 ayın sonunda evine gitti annem.
Bende kızım uyuyunca onunla uyudum ilk uykusunda. Sonraki uykusunda yemegimi yaptım,böyle böyle alıstık.
Benim telsizim vardı ,o elim ayağım olmuştu,yoksa edinin bir tane ,hık dese duyuyordum,zaten sık sık kontrol ediyordum.
Sizde zamanla oturtursunuz düzeninizi ki zaten çok uyur şu an. Sizde o uyurken dinlenirsiniz.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
İsini yaparken alacaksın çocuğu yakın bı odaya agladiginda duymak için eğer mutfağın odan dan duyabileceksen çocuğu odasında beşiğinde uyusun

Alışırsın zamanla ilk cocuguma tek başına baktım annem bı hafta kaldı yanımda hatta 5 gün falan

Merhaba kızlar,

Bir de tavsiyem anneniz gitmeden buzluğu doldurun.. Köfte, börek, sarma vs doldurun. Yemeknoşayı pratikleşir. Zor durumda kalınca hemen hazırlarsınız. İşler De bebiş uyuyunca yapılır. Tek çocuk korkmayın bakarsınız. . kendiniz baktıkça zamanla daha bir mutlu bakarsınız, hoşunuza gider bebeğibizle yalnız olmak . ben oğlum Tekken hiç zorlanmadım. Hava iyiyse aldım yanıma çıktım gezdim. Kışın bile kar yoksa hava eskilerde değilse ne zaman bunalsam aldım oğlumu çıktm. Ve ben de çok sorunlu hamilelik geçirdim hatta bebek 3 aylıkken çok ağır bir ameliyat geçirdim yine de ben baktım. Kimseye vermedim. 2.doğunca zorlandım ama ona da alıştım. Biri 2 yaş biri 3 aylık..

Ay bakarsın evelallah :) Kuşlar yuvadan düşmedikçe uçmayı öğrenemez ya o hesap. Annenin gidecek olması şu anda felaket gibi geliyor anlıyorum ama her şey yoluna girecek, merak etme :) Güle güle büyüt.

Annem dogumdan birkac gun once gelip dogumdan 10 11 gun kadar sonra gitti. Almanya'dan geldi ve calisiyor kendisi izni o kadardi.
Sonra ben tek basima baktim. Annem burdayken de o yemek falan yapar bebege ben bakardim.

Tek basina bakmanin zorlugu yok aslinda gozunuzde buyutmeyin. O donemlerde bebek bolca uyuyor zaten. Uyudugunda basinda beklemek yerine ufak ufak ev islerinizi, yemeginizi yapabilirsiniz. Arada kontrol edersiniz bebegi.

Daha da buyuyup uykusu azaldiginda daha zor oluyor. Kucuklugu en rahat donemleri. Suan oglum 7.5 aylik ve ben odadan cikinca agliyor bazen. Neyse ki gunduz uykusu iyi ve tum isimi halledebiliyorum.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Malesef burda bazı hanımlar o kadar negatif o kadar karamsar ki insanın üstüne saldırganca geliyorlar.Kırkım cıkana kadar annem babam yanımdaydı onlar varken cok rahattım sonrasında kv ve kp geldi.Kv ve Kp geldiği dönemi anlatamam size çok zor geçti benim için.Akabinde bebeğim 4.5 aylık olana kadar kendim baktım 4.5 aylıkken işe başladım.Bazı günler eşim işten gelirdi yemeğim olmazdı o gelince yapardım çamaşırları falan bebeğim uyuyunca atardım makineye aksama kadar aç kaldığım olurdu bazen dışardan söylerdim yemeğimi ama onu bile yiyemediğim zaman oldu.Kısacası yalnız nasıl bakılmaz diyenler süpermen herhalde ya da bebekleri 7 24 uyuyor.İlk aylar zorlukları var tabi ki.

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun güle güle sağlıkla büyüt, ben de bir hafta önce bebeğimi kucağıma aldım. İlk günden beri bebeğime yalnız bakıyorum. Eşimin 10 günlük izni bitince o da evde olmayacak. Bi de nöbetli çalışıyor kendisi. Annem hasta, kayınvalidem yaşlı, ablam çalışıyor eşimden başka kimsem yok. Üstüne üstlük sezeryanla Doğum yaptım. Bazen evde tek kalıyoruz bebeğimle bi de emmiyor sürekli mama hazırlıyorum, bi şekilde ayarlıyorum artık önemli olan eşinin yardımcı olması. Allah kolaylık versin ikimize de :anne::nazar::KK200:

canım işe başlamadan işi öğrenemezsin. 2 ayda baya bir şey kapmışssındır zaten. uzun uzun uyuyorsaa bir de hiç sıkıntı çekmezsin.kendine güven. bu kadının doğasında var :KK51:

Ben tek baktim hala da tek bakıyorum bebegim 18 aylık oldu cok şükür. Bizim uyku problemlerimiz vardi onun dışında zorlanma tabi ki oluyor tüm enerjinizi ona ayırıyorsunuz. Bazen yemek olmayacak bazen temizlik yapamayacaksin gün gelecek tuvalete kosmaya calisirken ucundan eccik kacacak :D yani demem o ki bakilmiyor diye bisey yok daha fazla efor sarfeden anne var korkma hic yapabilirsin ama iste arada bakımından arada yemeginden ve hatta arada temizliginden vazgececeksin ama bunlar her zaman degil arada olacak seyler bunlari bil ama evin düzenini unut ev her zaman dağınık olacak. Gözün korkmasin ben uykusuz bir anne olarak yaptiysam sende yaparsin

Merhaba kızlar,

Bebek zaten tek başına bakılır. Çalışmıyorsan zaten ihtiyacın yok annene. Tabi herhangi bir sağlık sıkıntın yoksa. Şu an daha çok küçük. Sadece emecek, uyuyacak, altı temizlenecek gibi basit temel ihtiyaçları var. Uyurken niye yanından ayrılamıyorsun mesela. Daha ayağa kalkamaz. Beşiğinde uyuduğu sürece güvenli. Sen kalk o arada işini yap. Uyandığında zaten ağlayıp haber verir sana.

Back
X