Bebegine tek başına bakanlar

Bebegim uyudugunda bende uyudum yaninda. Guc toplamak icin sutum olsun diye. Temizligi bazen esim bazen ben yaptım. Yemeği de öyle yaptık. 15 gün ağladım. Millet gitti kendime geldim oh bee dedim. B

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Doğumdan sonra bizi bebekle eve gonderdiklerinde ne yani bunu bize mi bıraktılar dedim :emir_bebek::işsiz: 15 gunluktu bebeğim, annem evine döndü eşim ise döndü :KK43: evet zorlandım ama en güzeli yalnız kalmakti :rapci:

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.

Meraba oncelikle bol uyku ve süt dilerim. Annem ilk 5 gun yanimdaydi sonra kv 1 hafta kalcam diye gelip 3 gun kaldi gitti. Şu kırk muhabbeti ve tecrubesizlikle 8. Gunden 17. Gune kadar bol aglamali gunler gecirdim. Asla güllük gülistanlik degil elbet. Uykusuzluk, bebeği anlayamama, eskisi gibi ev duzeni olusturamama ve ben sezeryanliydim ama hic keyifle dinleneyimde diyemedim. Kizim uyusada uyuyamazdim birsey olcak gibi gelirdi.. sonra hayatimin en kotu olayini yasadim. Kizimi 17 gunlukken pusetten düşürdüm. Kendime guvenim tamamen bitti. Eşimde yalniz kalmamizi istemedi. Tam 1 ay annem ve kayinvalidemde kaldim. Ama bu surecte zordu. Her kafadan ayrı ses, babamin bile emzir dedigini bilirim ki uzuntulerden sutum azdı mamada veriyodum. Ustune ustluk eşim sozde bana ofkesinden kendini disari vurmuş, her akşam eve geç geldi arkadaşlarıyla görüştü.. 50 gunluk bebekle bayrama memlekete gittik ve evimize geldik. Başta inanilmaz zorlandim. Uyumuyordu. Gunduz 15 dk uyuyodu anca. Gece 2den once uyumuyordu. Aksam aglama krizleri oluyodu. Esim sen git yat desede aglamasina uyuyamiyordum. Bide kucuktu derdini hic anlayamiyodum. Cok zordu ama dayandim. Zaman gecti bi sekilde. Yemegimi aksam esim varken yada o uyudugu minicik anlarda yaptim. Geri kalan işleri boşverdim. Sonra gulmeye basladi agulu oyunlara basladik. Uyku duzeni kurduk. 1.5-2 saatte uyuttum. Yarim saat 40 dk uyumaya başladı. Tabi ara ara bozulmalar hâla oluyor. Git gide bebegim beni bende bebegimi anlamaya basladim.

Tavsiyem sık sık altını değiştirmen, banyoyu kendi başına yaptırmayı yanında annen varken denemen.(ben yalnizken denedim hala tek yikiyorum) emziriyosan sık sık emzirmen, mama takviyesi varsa dr takdirinde devam etmen. En ufak seyleri kafana takmaman cunku en buyuk zarari biz veriyoruz.. bebeğini cozmeye calisman. 40 cikmadan fön muzigi supurge sesinde uyurdu suan korkuyor mesela. Annen gitmeden buzluğa dogranmış sebzeler atabilirsin. Hala fazla yemek yapip buzluga atiyorum. Mesela dun bir paket kiymayi kavurdum. İspanak, mantar ve pirasa yemeklerine bolusturdum. Epey fazla havuç rendeleyip kavururum. Yogurtlu yaparim, yemege katarim, salataya katarım. Pratik yemekler secerim ve 2 günlük yaparim eşimde zaten ayirt etmez yada begenmemezlik yapmaz. Eş destegi cok onemli. Camasir makinasi doldurma, bulasik makinasi doldurma bosaltma gibi isleri yapabilir. Sen evi temizlerken bebekle ilgilenebilir. Aklima gelenler bunlar. Başaracaksın inan

Merhaba kızlar,

36.günden sonra yalnız kaldım.O gün anne olduğumu anladım.Herşeyiyle ilgilenmek çok güzel.Tabi zor oluyor bazı günler ayaklarım sızlardı.

Uyku aralarında gündüz yemeğimi de yaptım haftada bir temizliğimi de. Çok Hamarat becerikli bi insan değil de orta karar bi insanım.

Kızım 7 aylık oldu bile.Vakti gelip de 2. Çocuk olursa em fazla 5 gün insan isterim yanımda.Etraftaki insanların çocuğun bakımıyla emme hariç tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmesi loğusalığın da etkisiyle sanırım beni kötü etkilemişti.Yalnızlık ilaç gibi geldi

Bakarsın canım anneler güçlüdür umutsuzluga kapılma cesaretli olman lazım cok fazla ev işi yapayım diye kendini yorma yiyebileceginiz kadar yemek yaparsan en buyuk iş o aç kalmaman lazim başında durma ama devamlı kontrol et o duyguyu aşmak cok zor

Üçüncu cocugumu büyütüyorum şuan uyurken nefes alıyormu diye kontrol ederim engel olamiyorum bu duyguma ;)

Bebegin olmadan önceki yaşantında yaptıgin seyleri simdide yapmaya calış zor olacak evet ama en basitinden bir dostunla sohbet et bir iki sayfa kitap oku yada saclarını tarayıp aynaya bak yine her zamanki gibi cok güzelim de bunlar ornek sen kendince birseyler yaparsin ve unutma bugunler gececek hayatin yine eskisi gibi duzene kavusacak sana kolayliklar dilerim yavrunu saglik ve mutlulukla buyutmeni dilerim

20 yasindaym 4 aylik kizim var,
Hic zorlanmadm elhamdulillah çünkü ablamin 2 cocugu var 2sindede dogumunda yanina gittim 2sindede tecrubelendim
Daha once tecrubeniz yoksa belki biraz zorlanrsinz ama bazi insanlar tecrubesi olmaza bile gayet güzel bakıyo, ben bitek banyosunda zorlanirdim annem ogretmeseydi tek basima yikayamiyoeum o yuzxem hep esimle yikiyoruz onun disinda uyku problemleri olursa ozaman uykusuzluk yorabilir onuda esin eve geldg zaman cocugun karnini dogurursin 1 2 saat uyursun esin bakar bebisede

Keske bastan beri yardim almadan baksaydiniz simdiye alismis ve düzeninizi oturtmustunuz. Ev islerini biraz erteleyin, yemekleri iki günlük yapin bebeyinizin uyudugu bir vakit. Ayritetten her bos aninizi bebeyinizle gecirin o uyurken bile onun yanina uzanin koklayin veya göysünüze alin kisacasi yemek camasir disinda bkrseyle ugrasmayin zamaninizin cogunu bebeyinizle gecirin. Anne bebek bagini güclendirir ve bu zamanlar birdaha geri gelmez. Ben sahsen yerinizde olsam coktan göndermistim annenizi cünki bu zamanlar en özel zamanlar ve anne baba bebeyin birlikte gecirmesi olan zamanlar. Tabikide yardim alabilirsiniz mesela temizliye camasira bir kadin tutabilirsiniz haftada bir gün. Kv veya annenizden yemek yapip yollamasini isteyebilirsiniz.

Benim annem 30 sene once 7 aylik,birisi 1.300 oburu 1.500 kg doğan ikiz ablalarima tek basina bakti,o zaman kocasi bile yaninda degildi(kocasinin kardesi savasta galiba oluyor,onun cenazesini almak icin yurt disina gitmis),ilk gebeligi ve tek basina kaldi,annesi akrabasi hic kimsesi yoktu yaninda,sadece sabahlari yan komsu kendine ekmek almaya cikarken anneme de aliyordu,tek yardim buydu,geri kalani tek basina halediyordu,annem o zaman kitap bulmus bebek bakimi ile ilgili her sey kitaba gore yapti,kitapta ne okuduysa uyguladi,sonuc olarak ablalarim krese gidene kadar bir kere olsun hastalanmadilar.o zamanlar birde camasir makina,bulasik makina gibi kolayliklar da yoktu,annem anlatiyor biri uyuyor oburu uyaniyor,biri susuyor oburu aglamaya basliyor,cok zorlandi,bebek kiyafetleri bi gun yikadiginda kisin,disarisi soğuk, kiyafetleri asmaya cikmis,10 dakka icinde bir gogusu donmus yani icindeki süt,sagiyor olmuyor,aksama kadar şişti göğsü doktora zor zar gitti,adam dedi biraz gec gelseydin amelyata almak zorunda kalirdik seni,yani gogsunu kaybedicekti,daha neler neler anlatiyor cok zorlandi....bunlari anlatmamin sebebi,yani demek istediğim insan mecbur kaldiktan sonra her seyi yapar,siz de yapabilirsiniz merak etmeyin:)

Canım bi annenin bebeğine baktığı gibi kimse bakamaz onun ne istediğini ve ne hissettiğini senden iyi kimse bilemez önce buna inan. Yanında biri varken asla kendim yapamam diyor insan ama gidince bi bakıyorsun ki her şey düzene giriveriyor. Ben de çok panik bi anneydim bebeğim de baya zayıf doğmuştu ve ağlarken tıkanıyordu. Uyurken ya ağlar da tıkanırsa diye yanından ayrılamadım ilk zamanlar wc ye bile anakucağında kapıya götürüp bırakıp giriyordum düşün yani. Sonra işe bi telsiz almakla başladık ağlayınca ordan duyuyordum içim rahat etti o uyurken yemek vs işlerine bakabilmeye başladım gerisi zaten çorap söküğü gibi geldi. Korkma o yalnız seni ister sen de en iyi şekilde bakarsın emin ol

1 buçuk ay olmuş. Bence de annenin gitme zamanı ve senin de bi düzen oturtma zamanın gelmiş. Nasıl bakarım demişsin. Nasıl bakamazsın diyen arkadaşa kızmışsın da ben de alternatif olarak niye bakamayasın diyorum. Annen hep seninle kalacak değil ya? Bir de ilave edeyim iş başa düşünce öyle bir bakarsın ki...

Ben bebeklerimi kuvezden alinca 5 gun kendim baktim ilk bebeklerimdi ve 4uzdu 2.5 kilo olarak aldim eve getirdim hepsini 4 bebek olunca cok zordu gercekten ama ilk zamanlar hep uyuduklari icin baklabiliyor uykum 2 saat belki 3 saatti benim o da toplamda sonra kv geldi yardima 16 aylik olana kadar kaldi sonra yine kendim tek baktim hala da oyle....

Tek nasil bakilabilabilir ogrenmeniz icin gercekten tek kalmaniz gerekiyor aslinda gözünüzde buyuyen şeyleri o zaman kendi duzeninizi oturtunca aslinda sadece gozunuzde buyuttugunuzu anliyorsunuz. Annelik icgudusel olmakla beraber sonradan öğreniliyor bebeginizi sizden iyi kimse bilemez idare edemez belli bir sure sonra uyku duzeninizi oturtunca evle de ilgilenebilirsiniz kafanizda yani her şey o yuzden cok dusunmemenizi tavsiye ediyorum kendinize guvenin.. esinizde anlayisli ise gayet altindan kalkabilirsiniz.. sormak istediğiniz herhangi bir seyde yardimci olabileceksem burdayim Allah kolaylik versin.
Dördüz mü helal olsun maşallah

Zor oluyor ama alışıyorsunuz bir süre sonra. Beraber bir uyum yakaladığınızda daha mutlu hissediyorsunuz kendinizi. Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Merhaba kızlar,

İşi gücü boşverin yalnızca bebeğinize odaklanın anca öyle oluyor.

60 günlük kızım şuan annem Doğuma gelip bebeğim 2 günlükken döndü kardeşimin düğünü olduğu İçin o gün bu gündür bebeğime eşimle ben bakıyoruz her şeyi birlikte yapıyoruz sonuçta böyle olmak zorunda şu saat oldu hala ayaktayım ama Allah kuvvetini veriyor annelik böle bişeymiş demek ki bence sende başarırsın bebeğinle baş başa kalman İnan bana daha iyi

Merhaba kızlar,

Bunun bir yolu yok ki gösterelim, yani bu içgüdüsel birşey yaparsınız merak etmeyin. Doğumumun ikinci günü annem geldi, 10 gün kaldı gitti. Ondan sonra hayat ikimiz için de daha güzel daha eğlenceli oldu :emir_bebek:Zaten büyümüş bile 1,5 aylık olmuş maşallah. 22 günlüktü aracımızla Antalya’ dan Kütahya’ya ordan Tekirdağ gidip duasını okutup geri geldik ben o zaman bile büyüdü diyordum. Uyurken başından ayrılmama konusunda haklısınız kızım 4 aylık hala ayrılamıyorum onu izlemekten. Lohusalığınız da bitmiş, sağ olan büyüyor merak etmeyin. İlk gün zor gelicek, kendinizi çaresiz hissedeceksiniz bu alışkanlık ama sonraları hep güllük gülistanlık. İlk başlarda ev işlerini boşverin, yemeği de uyuduğunda halledin. O uyanıkken hep onunla konuşun, oynayın, her gün yıkayın, masaj yapın onunla başbaşa kalmanızın tadını çıkarın nasıl iyi gelicek. O uyurken siz de uyuyun kıvrılın yanına, nefesini içinize çekin ohhh misss. Unutmayın bi daha bugünlere geri dönüşünüz yok, tadını çıkarın. Bir de eşinizin size yardım etmesine izin verin. İşten geldiğinde 1 saat 1,5 saat çocuk acıkana kadar o ilgilensin siz de duşunuzu alın, kişisel bakımınızı yapın ki kendinizi mutlu hissedin. Sevgiyle, sağlıkla büyütün inşallah :KK200:

3 aylık ikizlerim var tek bakamıyorum. Annem yanımda hala. Benimkiler çok gazlı zor bebekler. 2 nin temposuna alışınca şu an tek bebeği tek elimle bakarım gibime geliyor. O yüzden siz de bir an önce annenizi gönderip düzeninizi kurmaya bakın. Alışınca zaten siz kimseyi istemezsiniz yanınızda.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
gayette güzel bakılır şimdiki aklım olsa dogumda bıle kımseyı ıstemezdım kı allahtan ben dogurdum aılem oyle geldı geliş o geliş artık hep beraberız ;)
bebegı uyutacaksın koyacaksın yaatgına o ara evın ısını haledeceksın, dus vs alırken kapını kapatmadan hızlıca alacaksın, yemegı esın gelınce yap o baksın cocuga sen yemegı yaparsın, bır zahmet eşinde ben çalışıyorum diye bir köşeye atmasın kendını...bu kadar basit..

Bence en guzeli kitaplar konu sahibi. Alin okuyun . Her seyi kitaptan ogrenemezsin diyenler icin daha kalin kitap alin kafalarina onlari atarsiniz . Hersey kitaptan ogrenilir. Ama kafayi da yemeyin. Bir yazari seçin onun kitaplarından devam edin. Muhalefet olacak seyler secmeyin. Arkadasim yikanan bez, zararsiz deterjan, az isida camasir yikama derken su an evinde deterjan yok sadece sirkeyle 40 derecede camasir yikiyor. Bebegin kakali bezini de anlatmama ragmen 40 derecede yikiyor bakteriler de kaliyor tabi. Bu ornegi goz önünde tut ve kendine cizgi ciz. Ilk once çamaşır yikama ve yemek olaylarini duzenle. Mesela her sali beyazlari her cuma renklileri yika. Cocugu uyutunca koca tencere nohut ve kuru fasulye pisir. Soguyunca poşetle buzluga at . Buyuk kolaylık olur sana. Haftada bir gun buzdolabi temizlik gunu yap curuyen varsa at. O telasla kacmasin gozden. Bebege bir duzen oturt. Aksamin 6 sinda derin uykusuna yatırma. Internette yataga monte bebek besigi var ondan al. Banyosunu da bi gun belirle o gun esinle yaptırın

Bu arada yanlış yazmışım bebeğim 1.5 aylık 2.5 değil. Sikintili ve yatarak bir hamilelik ve zor bir dogum gecirdim. Bebegim cok gazli ve sikintili. Biz Turkler ne yazik ki bilip bilmeden baskalarini elestirmeye ve kusur bulmaya cok merakliyiz. Yasadiklarindan örnek veren tüm annelere teşekkür ederim. Sadece eleştirmek için yorum yapanlar size ayrica teşekkür ederim beni yaniltmadiniz.

Ben cok konuştum ama bi onerim daha var . Bi ara hemencecik doktora gidip d vitamini seviyenize baktirin. Kesin düşük cikacak cunku dogum epey yoruyor vucudu. D vitamini alip kullanin enerjiniz yukselir biraz hemde vitaminlerinizi daha kolay isler vucudunuz. Siz kendinize aimdi bi kagit alıp haftalik bi cizelge yapın bence. Cocuga bakmak da dogaclama oluyor yalniz. Gunu gununu tutmayabilir uzulmeyin kizmayin. Gececek gidecek kocaman olacak insallah. Allah kolaylik versin

Back
X