Bebegine tek başına bakanlar

Merhaba kızlar,

Bebeğim 2.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
herkes tek basına bakıyor yoksa bunu bilmiyormuydunuz

Y
Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Ya cidden yorumlara çok şaşırdım. Siz bakmayın onlara. Şu an yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız sonuna kadar alın. Benim hayatımın en kötü zamanlarıydı atamıyorum üstümden. Eksik hissetmeyin lütfen. Herkes bir değil her bebek bir değil. O uyurken uyuyorsa tabi sizde uyuyun dinlenin. Veya öncelik sırasına göre işlerinizi yapın. Bırakın ev pis olsun nasılsa emeklemiyo henüz. Ben bırakın yemek yapmayı yiyemiyordum bile vakit bulup

Öncelikle kendine guvenmen lazim. Annesin sen bakarsin. Her cocuga en iyi bakan kisi kendi annesidir icgudusel biseydir bu. Ben yurtdisindaym tek basima bakiyorm bebegime anne kiz kardes teyze hala kayinvalide hickimse yok. Ustelik gazli kolik bi bebek her aksam 3-4 saat agliyor.. yemegi uyursa yapiyorum uyumazsa esim gelince ilgileniyor oyle yapiyorum esimin kendi isi oldugu icin cok yogun uzun saatler calisiyor yinede temizlik vs arada yardimci oluyor. Esin yardim etmezse sana 15 gune yardimci tutarsin bidahaki temizlige kadar bulasik camasr gibi seyleri yaparsin gunluk yarim saat 1 saat bile ayirsan yeterli olur hic korkma.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Bebek karnınızdan çıktığı andan itibaren bir anaçlık gelmesi lazımdı size, ne tavsiyesi istiyorsunuz anlamadım ben. Bebeğinizi siz tanıyorsunuz mama saati uyku saati vs düzenleyin. O uyudumu yemek yaparsınız ne işiniz varsa artık

Insan cok guclu.. hatalarida yapa yapa ogreneceksin..bu cocugun uyku mana dyzenide degisecek ve yapacaksin emin ol:)

Baslangicta hep boyle oluyo gercekten bende 2hafta annem yanimdaydi.o gidjnce sudan cikmis balik gibiydik.esim sonra bazen yardimci oldu o ise giderken korkuyodum ben ne yapicam diye.tabi kisa surdu cunku o benimdi ve asil yanimizda birileri varken daha yorucu oluyodu.ve buyudukce cok eğlenceli olmaya basladi.yaparim dedim yaptim cok sukur.suan kendimle gurur duyuyorum.emin ol bakarsin.sen onun annesisin.onun en cok sana ihtiyaci var.

Yemeği yapabiliyorsam 2 günlük yapıyorum,banyomu eşim gelince yapıyorum.Bebegim uyudugunda onun başında beklemem gerekmez,gece uyudugunda sabaha kadar uyumadan mi bekliyecegiz? Cok kaygılıysanız Bebek telsizi kullanabilirsiniz bunun dışında evi pazartesi ve cumalari supuruldu.Toz alma isim biraz yalapsap,banyoyu kendim duş alırken temizliyorum. Uyudugunda ütü filan yapiyorum.Birde kahvemi yapip KK ' da takiliyorum. Tek bebek olduğu için sizi zorlamaz.Ben bir de 2.sinifa giden kızma ödev yaptırıp,onun ihtiyaçları ile ilgileniyorum

Öncelikle kendinizi planlayın, anneniz gitmeden önce buzluğa pratik ve hemen hazırlanabilir yiyecekler atın sigara böreği falan yapıp atın.
Sonra da bebeğinizin düzenine göre ev işlerini ayarlayacaksınız, eşinizin size hangi noktalarda yardım etmesini istediğinizi belirtin. Mesela ben sütümü akşamdan sağıp dolaba bırakıyordum eşim sabah bebek uyandığında sütü ısıtıp ona içiriyordu ben de uykumu alıp duş yapabiliyordum.
Bebeğiniz uyuduğunda yemek işi önceliklidir. İkiniz birlikte olduğunuz zaman temizlik yapın. Tek başınıza her işe yetişeceğim diye uğraşmayın.
Bebeğiniz gün içinde uyurken ilk uykuda sizde beraber uyuyun ikinci uykuda işinizi yapın.
Bebeğinizle paylaşımınız şimdi başlıyor asıl çok daha güzel olacaktır eminim

Sandığınız kadar zor tek başına bakmak. Tabi ki eşiniz desteği ve tavrı çok önemli. Size destek olmalı. Kızım yakında 7 aylık olacak ilk iki hafta kayınvalidemde kaldım sonra hep tek baktım. Gazlı bebek çok zor evet ama tek başına bakilmayacak gibi de değil. Kızım gece en az 5 kere uyanır gün içinde de en fazla yarım saat uyur. O vakitte de ben dinlendirin. Eşim işten gelince ya yemek yapar ya da bebege bakar ben yaparım yemeği. Ev işleri eşimdedir. Evi süpürürün siler.

Kendinize güvenin. Anneniz hazır yanınızdayken uyku saatlerni not edin aşağı yukarı bi düzeni oluşmuştur artık. Onun uyku zamanlarında da işlerinizi halledersiniz. Başında beklemenize gerek yok uygun biçimde yatırın, uyanınca da ağlamazsa almayın oyalanır o zaten kendi kendine. 2,5 ayda az çok tanımışsınızdır bebeğinizi zor olacağını sanmıyorum

Aslında burda anneanne önemli bi konumda kızım yapamazsın ben kalayım mı diyor acaba,kendisine bağımlı olunmasını mı istiyor?
Ben de esin sürece sokulmasindan yanayım.Ev kalabaliklastikca çocuğun baba ile geçirdiği vakit azalıyor.Hatta şunu tecrübe ettim iki çocuğumla da ev kalabaliklastikca bebeğin bakimi zorlaştı.Bebeklerim huzursuz,uykusuzdu ne yaparsam yapayım uyumuyor,sürekli agliyorlardi. Ne.zaman biz bize kaldık uyumaya başlanıldı.Elden ele gezen bebek huzursuz oluyor belli bir kokuya,yönteme alisamiyor.

Bakiliyor merak etmeyin benim bebegimde 3 aylik olucak insallah 10 gun sonra hem yemek yapiyorum temizlik kendime zaman ayiriyorum sporumu bile yapiyorum 2.5 aylik bebek az cok kendi basina durmayi bilir cevresine ilgisini cekicek renkli oyuncaklar koyun muzikli seyleri severler uyanik oldugu sirada bile isinizi gorursunuz uyudugu zamanlar daha kolay yarim saat bile uyusa o sirada yemek cok rahat yaparsiniz hep basinda durmayin kontrol edin sık sık okdr

Bebegin kucuk evin dort dortluk olmasini bekleme ben asla uykumdan ödun vermiyorum dogdugundan beri asla kendi kendine uyumadi mesela uyumasi icin cok ugrasirim. Bebegim smdi 2 aylik o 1 saat bile uyusa yataga atiyorum kendimi tamamen kalkmam 3u buluyor o tekrar uyudugnda ufak ufak islere bakiyorum yada kanguruya koyup oyle yatak fln topluyorum aksamda uykusuz olmuyorum boylece esim bakarken de banyomu yemegimi yapiyorum eger cok uykusuz olursan hic biseye enerjin kalmaz yapmak istemezsin zaman gectikce duzen degisiyor daha iyi oturuyor elbette zor ama imkansiz degil

Ben de esin sürece sokulmasindan yanayım.Ev kalabaliklastikca çocuğun baba ile geçirdiği vakit azalıyor.Hatta şunu tecrübe ettim iki çocuğumla da ev kalabaliklastikca bebeğin bakimi zorlaştı.Bebeklerim huzursuz,uykusuzdukek uyumaya başlanıldı.Elden ele gezen bebek huzursuz oluyor belli bir kokuya,yönteme alisamiyor.
Kesinlikle eş de yardım ederse zaten bi sıkıntı kalmıyor,bi arkadaşım bu ailesinin cocuk bakımındaki yardımından vazgeçemediği için şuan eşiyle ayrılık sürecinde. Evliliğinize ve eşinize bunu yapmayın diyebilirim sadece.

Tek çocuğa nasıl bakarım diye düşünmedim hiç, ama 2. Ye hamile kaldım hemde ilki daha 11 aylıktı ozaman yine düşünmedim naparım diye çünkü artık şu saatten sonra bakmak zorundasın. Ve benim ilk çocuğum prematüre doğdu 2kg her yediğini kustu 3 yaşına kadar hep kustu. İkisi de yemeyen kusan yutmayan çocuklardı.Evet 2 çocuğuma yalnız baktım çok yoruldum ama anneyiz mecburuz. Evin dağınık kalabilir , gezmeye gidemeyebilirsin, misafir ağırlayamaSın , uyuyamazsın yeri gelir 1 fincan kahve içemezsin , toton 2 dk koltuk görmez ama yeterki onların karnı doysun gönülleri olsun. Tek çocuk bebek oyuncağı korkmayın siz ona fazlasıyla yetersiniz. Karnını doyurun gazını çıkarın uyutun. 2-3 saate bir acıkır yedirin uyutun tekrar o aylarda uyurlar genelde.yan yatırın herzaman unutmayın bunu. Yemek ev işi vs zamanınız kalırsa yaparsınız zorlamayın hemen kendinizi nasılsa robotik bir bünyemiz var rutine bağlar zamanla. Akşam ve haftasonları kocanız yardımcı olur. Kendinize vakit ayırın arada. Bir bakmışsınız büyümüş

Merhaba kızlar,

Bebeğim 2.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Benim annem 15 gunlukken gitti sonra hep kendim baktim.Insan alisiyor bir düzen oturtuyor.Gec bile kalmissin ama bence artik kendin bakmalisin neredeyse 3 aylik olmus.Allah kolaylik versin

Ev işlerinde eşin yardım edecek, sıcak yemek olayını bebeğin ek gıdaya başlayana kadar çok kafaya takma. 2-3 gün dışarıdan kalanında ev yemeği vs yaparsın. Bebeğin anakucağında oturabilir sanırım. Ben 3-7 ay arası kullandım ana kucağı, işlerimi o şekilde yaptım ama ev temizliğinde mutlaka yardım al. Geceleri uyanıyorsa bebeğin yorguınluk, uykusuzluk, ev işi derken çıldırırsın. Ben doğduğu günden beri yalnız bakıyorum, temizliği haftasonu yapıyorduk. Hala da öyle. Bazen ben tek başıma da yapabiliyorum benim dana ortalıkta emeklerken. Onun dışında çocuk 2 yaşına gelene kadar bu uykusuzluk olayını çekeceğiz sanırım, benimki 10 buçuk aylık.
Sormak istediğin başka şey varsa yrdımcı olurum.

Bebeğin her yerde uyur nasılsa uyuyunca yemek yaparsın işlerine bakarsın diyen arkadaşlara imrendim ya.
Benim bebeğim doğduğundan beri doğru düzgün uyumaz uyusa bile çabuk uyanır şimdilerde de ayakta sallanıp uyumaya alıştı ama ayağımı çekersem uyanıyor çoğunlukla geceleri bile bu pozisyonda bekliyorum, şimdi de ayağımda uyuyor öyle yazıyorum nerde kaldı bebek uyuyunca iş yapmak.
Bebek bakmak sorun değil tek başına bakarsın arada bi endişelenirsin yanlış mı yapıyorum diye ama annelik bu sanırım. Sorun olan şu ki kendi ihtiyaçlarını göremeyebilirsin ben ilk zamanlar eşim gelene kadar bir bardak su içemediğimi bilirim. Onun dışında uykusuzluk da çok kötü.
Demem o ki bebeğe bakarsın bakmasına da fiziksel olarak yıpranırsın yine de ben yardım için yanımda uzun süreli olarak biri olmasını istemezdim. Zorlansan da alışman gerek annen sürekli yanında olamaz. Arada bir bunalırsın ama bebek büyütmek de kolay iş değil.

Back
X