Bebegine tek başına bakanlar

Zor bir bebek mı? İlk çocuğum çok gazliydi.35 gün yanımda kaldı annem.Anneme gitme diye yalvarmıştim:)

6 yıl sonra ikizlerim oldu en başından beri kendim bakıyorum.Yemegimi, günlük işlerimi yapıyorum.Kitap okuyup,dilimi geliştiriyorum.Temizligimi hafta sonu eşim evdeyken yapıyorum.Bu arada bebeklerim çok uslu da değiller.Uykuyu sevmiyorlar.

İşin püf noktası az uykuya alismak, öncelikleri iyi belirlemek, planlı olmak, sakin olmak ve anlayışlı bir eş;)

Siz de alışırsınız dert etmeyin çekirdek ailenizle mutlu olmanız dileğiyle;)

Benim bebeğimde 3 aylık, size bir günümü yazayım.
Sabah kalkıyoruz 8,9 gibi emziriyorum, oyunlar oynuyoruz odamızda sonra onu beşiğine bırakıp yatağımı kapatıyorum tabi gene onunla konuşarak yoksa durmuyor. Odamı topladıktan sonra onu alıp oturma odamıza geçiyorum, gelip odamın camını açıp havalandırıyorum çay koyup kahvaltı hazırlıyorum, tabi gene konuşuyoruz devamlı iletişim istiyor çünkü.
Daha sonra bebeği besle, altını aç, oyunlar oyna derken uyanma vaktinden 2 saat daha geçmiş oluyor ve uyuyor. Ama benim ki yarım saat uyuyor o arada evde ne iş varsa hızlı biçimde yapıyorum kendime bu konuda pek şaşıyorum:temizlik:
Sonra prensim uyanıyor, gene besle, altını aç, konuş derken, kendi kendime oynuyor o arada yemeğimi yapıyorum. Eşim geliyor yemeğimizi yiyoruz bebekle o ilgileniyor yatana kadar bende o ara yarım kalan işim varsa hallediyorum sonrada hep beraber uyuyoruz.

Bakarsiniz niye bakamayacaksiniz eliniz tutuyor ayaginiz tutuyor degil mi ?Takildiginiz yerde arar sorarsiniz banyoya cesaret edemezseniz esinizle yaptirirsiniz .Bebek uyurken de yemek temizlik yaparsiniz .Esiniz iyi dayanmis k v ile yasamaya .Bizde biri dogum yapinca normal dogumsa 5 6 gun sezeryansa tas catlasin 15 gun durulur ve gidilir

bakabilirsiniz tabiki mesela ilk olarak uyurken yanından ayrılmakla başlayın bir sürü zamanınız olur. ikincisi çok kucak isterse durmazsa ergonomik bir kanguru edinin evde iş yaparken kucak kucağa olursunuz hem de o kokunuzu alır. ev işleri yemek falan sekteye uğrar tabiki ama zaten mükemmel olucaz diye bir şey yok :) anneniz giderken bol bol buzluğa yiyecek atsın bi süre idare eder sizi.

Sorumluluğu almak istemiyorsunuz biraz fazla rahata alışmış gibisiniz. Ama onu dünyaya getirdiyseniz bu sorumluluğu almak zorundasınız. Ben de 1 buçuk aylık olana kadar annemde kalmıştım sonra evime döndüm ve gazlı bir bebek kızımda 5 aylıkken bile gaz sorunu yaşıyorduk.
Ama bu kadar zor gormeyin bence sürekli yanınızda birileri olmayacak

Bebeginize tek basina bakmaniz daha kolay. Anneniz de bir yerden sonra kendi duzenine donmeli. Oglum 27 aylik,dogumundan beri tek basima bakiyorum ki zor bir cocuk. Yemez uyumaz cinsinden. Insan zamanla alisiyor. Eslerin rolu buyuk,aksamlari size yardimci olmali, kendi isini kendisi gorebilmeli. Evi cevirmek dediginiz seyi esinizle birlikte yaparsiniz. Aksamdan aksama esiniz ev islerine ve cocuk oyalamaya el atarsa zorlugu kalmaz.

Esiniz yemek hazirlarken siz cocukla ilgilenirsiniz, hic bir sey beceremiyorsa salata yapar sofrayi kurar mesela. Camasirlari makineye atabilir,serebilir,toplayabilir. Utu yapabilir, evi temizleyebilir. Tuvalet banyo temizligi de yapabilir. Bunlar yukunuzu hafifletir ve bebeginizle daha cok ve kolay zaman gecirmenizi saglar. Eger erken uyuyan bir bebeginiz varsa siz de biraz uykunuzdan fedakarlik edip kendi bakiminizla ilgilenebilir veya ertesi gun yapilacak islerin ucundan tutabilirsiniz. Inanin zamanla oturacaktir bunlar. Cocuklu hayata alismak kolay degildir ama imkansiz da degildir sadece zaman alir. Gule gule buyutun bebeginizi
sizin yaptiginiz yorumlari nedense bi ayri seviyorum :) reelde nasil bi insansiniz merak ediyorum :)

Ya kediler 5 tanesine birden bakıyor
Bence o kadar da zor değildir anne hasta değilse
Baba da eve gelince yemek falan yardım eder
Olur gider
Neden bakılamasınn ki

Bende hep merak etmişimdir nasıl bakılamaz diye :)
Yanlış anlamayın ama tek başına bakamıcanızı düşünürken neden yaptınız çocuğu?
O kadınında kendi hayatı yok mu?

Ben de hep merak ederdim bir insan kendi çocuguna nasıl bakamaz illa anneden kv den yardım ister ne saçma derdim. Yani nasıl uyuyamaz nasıl yemek yiyemez falan derdim. Hele bunlar ilk doğdukları zaman emiyor şıcıyor uyuyor nedir yani uyuduğu zaman sen de uyursun diyordum. Dalga geçmek için söylemiyorum bunlar gerçek fikirlerimdi.

Şimdi görüyorum ki insan tek başına asla ve asla çocuğuna bakamaz. Bakan var mı, var tabi mesela ben. İlk günden itibaren ben bakıyorum ama ne şartlarda. Şu anda 9 aylık haftada 1 banyo yapabiliyorum. Evim düzenli ve temiz olsun istediğim için hafta 2 yarım günden yardımcı geliyor. Ben hiç temizlik yapmıyorum tek yaptığım bulaşık makinesi doldur boşalt. Çamaşır yıka kurut falan. Akşam eşim geldikten sonra bebeği ona verip yemek yapabiliyorum. Bebis uyurken sabah kahvaltısı yapıyorum ve eşim geldikten sonra yemek pisirdikten sonra yemek diyorum. Günde 2 öğün sadece.

Canım 2 taraf da bakmak istemesine rağmen ben istemedim. 11 aylık oldu kızım hala kendim bakıyorum. Is hayatını özledim tabi ama kimseye sorumluluk bırakmak istemiyorum o yuzden bazen duvarlar ustume ustume gelse de en guzeli boyle herseyin ilkini ben gordum. Dogumda da ilk ben gordum anne baba kaka dede vb deyişini de ilk ben duydum emekledi etti yılbaşında yurudu onu da ben gordum.degisik yani. Evim çoğu zaman dağınıktır eşim ses etmez. Misafir gelecekse ki haftada 1 annemler kayinvalidemler ve babamlar gelir sıra sıra evi o zaman toplarım yavaş yavaş. Eşim yemek konusunu çok dert etmez bende pek yapmam ama canım istediği zaman yani. Bebeğine sen kendin bakicaksan esin anlayışlı biri olmalı ve sende sabırlı olmalısın. Bi de ben hala emzirerek uyutuyorum sabah 9.30 da kalkıyor öğlen 12 2 arası 1 saat uyuyor akşam üzeri 4 gibi belki bi daha yatıp en son 8 9 gibi tekrar uyuyor ve tamamen uyuyor sabah 9.30 a kadar. Sadece arada mizmizlaniyo meme ariyo hemen koşuyorum 5 10 dk emip yine dalıyor. Böyle iste.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Is basa dusunce elbette cok guzel bakarsin, hatta keske en bastan yanliz baksaydin. Nasil bi tavsiye verilir bilemiyorum, sen annesin en iyi ve en guzel sekilde bakicaksin. Hersey zamanla.

Bebek karnınızdan çıktığı andan itibaren bir anaçlık gelmesi lazımdı size, ne tavsiyesi istiyorsunuz anlamadım ben. Bebeğinizi siz tanıyorsunuz mama saati uyku saati vs düzenleyin. O uyudumu yemek yaparsınız ne işiniz varsa artık

Benimki memede uyuyor. Uyudugu sure boyubce yaninda yatmam lazim. Her çocuk bir değil. Böyle çok bilmiş yorumlara gerçekten gerek yok.

Benim dana da 10 buçuk aylık işimiz zor valla. Öğlen uykusunda falan yıkansan uyanır mı? Ben öyle yapıyorum genelde ya da eşim geldiğinde oyalıyor ben duş alıyorum vs. Ek gıdaya başşladıysa birlikte yiyin yemeği kolaylık olur. Tek yemek yemeğe alıştıkça hırçınlaşıyorlar, instlaşıyorlAr. Ben sabah 7-8 arası kahvaltı ediyorum paşa erken uyandığından. Zaten çalışıyorum ama çalışmadan önce de ezanla kahvaltı ederdik:)Akşam 19 da uyuyor, ben de uykusuz kalmamak için en geç 22 de yatıyorum.
Ben de hep merak ederdim bir insan kendi çocuguna nasıl bakamaz illa anneden kv den yardım ister ne saçma derdim. Yani nasıl uyuyamaz nasıl yemek yiyemez falan derdim. Hele bunlar ilk doğdukları zaman emiyor şıcıyor uyuyor nedir yani uyuduğu zaman sen de uyursun diyordum. Dalga geçmek için söylemiyorum bunlar gerçek fikirlerimdi.

Şimdi görüyorum ki insan tek başına asla ve asla çocuğuna bakamaz. Bakan var mı, var tabi mesela ben. İlk günden itibaren ben bakıyorum ama ne şartlarda. Şu anda 9 aylık haftada 1 banyo yapabiliyorum. Evim düzenli ve temiz olsun istediğim için hafta 2 yarım günden yardımcı geliyor. Ben hiç temizlik yapmıyorum tek yaptığım bulaşık makinesi doldur boşalt. Çamaşır yıka kurut falan. Akşam eşim geldikten sonra bebeği ona verip yemek yapabiliyorum. Bebis uyurken sabah kahvaltısı yapıyorum ve eşim geldikten sonra yemek pisirdikten sonra yemek diyorum. Günde 2 öğün sadece.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Ben tek baktım çok zordu ama iyi ki tek bakmışım tadını çıkarın evladınızın biraz yorulacaksınız ama anne olmak kolay değil sürekli sakinliğinizi korumaya çalışın her yere ve herşeye yetişmeye çalışmayın
Saglıcakla büyütün

Her işi siz ustlenmeyin,esinize de büyük iş düşüyor.Gerekirse yemek yapacak,temizlik yapacak,bebekle ilgilenecek v.s.
Herşey dört dörtlük olacak diye uğraşmayın,bırakın birşeyler eksik kalsın önceliği bebeğe verin.

Bu arada yanlış yazmışım bebeğim 1.5 aylık 2.5 değil. Sikintili ve yatarak bir hamilelik ve zor bir dogum gecirdim. Bebegim cok gazli ve sikintili. Biz Turkler ne yazik ki bilip bilmeden baskalarini elestirmeye ve kusur bulmaya cok merakliyiz. Yasadiklarindan örnek veren tüm annelere teşekkür ederim. Sadece eleştirmek için yorum yapanlar size ayrica teşekkür ederim beni yaniltmadiniz.

Benim dana da 10 buçuk aylık işimiz zor valla. Öğlen uykusunda falan yıkansan uyanır mı? Ben öyle yapıyorum genelde ya da eşim geldiğinde oyalıyor ben duş alıyorum vs. Ek gıdaya başşladıysa birlikte yiyin yemeği kolaylık olur. Tek yemek yemeğe alıştıkça hırçınlaşıyorlar, instlaşıyorlAr. Ben sabah 7-8 arası kahvaltı ediyorum paşa erken uyandığından. Zaten çalışıyorum ama çalışmadan önce de ezanla kahvaltı ederdik:)Akşam 19 da uyuyor, ben de uykusuz kalmamak için en geç 22 de yatıyorum.

Bizimki gece 12 de uyuyor. Gündüz 10 gibi kalkıyor. Gün içinde de memede uyuyor 40 dk. Sadece ama 4-5 sefer uyur. Uykuya da zor dalıyor. :(

Back
X