Bebegine tek başına bakanlar

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Valla ilk 40 gun her gun geldi annem sonra oglen leri arada bir gorumcem arada bir kaynanan bi kac saat geldi onlar cocuga bakarken ben yemek yapyordum 2 bucuk.aya kadar.boyle.devam etti.sonra.hep tektim cok agladigim zorlandigim zamanlar oldu fittirdim hatta o kadar ki ac kalıyordum vakit bulamiyordum yemek yemeye.en sonunda 6. Aya geldim ve sutum.kesildi.gibi birsey. Cok.ta zayifladim. Destek sarttt :(

En ufak market ihtiyacınız da veya başka şeylerde hava soğuksa felan nasıl idare ediyorsunuz ?
Market alisverisini aylik olarak yapiyoruz esimle bitmeden aliyorm genelde herseyi ama acil olursa bebek arabasina koyuyorm yada birlikte yürüyerek gidip geliyoruz oglumla yeterki kar ve buz olmasn ekmek ve sut icin zatem her gun cikiyorz karsimizda ufak bi bakkal var ama kar olsa onla beraber gidemem evimin asagisida yukarısı da yokus ona gore ayarliyorm aksam esime aldiriyorm ekmegi baska ihtiyacim varsa onu cikmiyorm

cocugunuz varmi merak ettim :) zira butun bebekler emip uyumuyorda
Var. Dokuz aylık. Doğduktan sonra sadece on gün kayınvalide yanımda kaldı çok zor bir operasyon geçirmiştim. Sonra hep tek baktım. Bu arada aynı zamanda internet üzerinden çalışmaya devam ettim. Ha bir de eşim yürüme engelli ☺ demem o ki her sorunla baş edilir. Elbette herkes benimle aynı şartlarda değildir ama eğer kadın dışarıda çalışmıyorsa ve herhangi bir sağlık problemi yoksa tek bakılır bebek dediğin. Ille sarmalar sarıp evi hergun temizlemek zorunda değiliz ki iki kadın bir evi çeviremesin.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Bence en zor zmanlari su an. Keske anneniz bir ay daha kalabilse. Ben de bebegim 2.5 aylikken konu acmistim topa tutmuslardi beni burda.
Bence oncekikle annenin 1 ay daha kalmasini saglamaya calis.
2. Olarak imkan varsa eve yardimci bir kadin tut.
3. Bebege mutlaka donence al. 15-20 dk oyalanir. Bu arada en azindan wc ye gidersin.
Benim bebegim kolikti gun boyu hopla zipla canim cikardi donence kurtarici oluyor.

Merhaba kızlar,

Bu arada benim bebegim 5.5 aylik oldu hala yanindan ayrilamiyorum :)
Ama artik oyuncakla oyalaniyor da cisimi yapabiliyorum :)

Annesi hayatta olmayan insanlar var,hastaneden geldiği andan itibaren tek başına bebeğine annelik yapan bakan.
Doğum öncesi bebek ile ilgili bilgi ediniminiz olduysa bu sitedede bununla ilgili bölüm mevcut sora sora öğrenirsiniz.
Annelik duygu ve güdülerle ilerleyen birşey bence.

Var. Dokuz aylık. Doğduktan sonra sadece on gün kayınvalide yanımda kaldı çok zor bir operasyon geçirmiştim. Sonra hep tek baktım. Bu arada aynı zamanda internet üzerinden çalışmaya devam ettim. Ha bir de eşim yürüme engelli ☺ demem o ki her sorunla baş edilir. Elbette herkes benimle aynı şartlarda değildir ama eğer kadın dışarıda çalışmıyorsa ve herhangi bir sağlık problemi yoksa tek bakılır bebek dediğin. Ille sarmalar sarıp evi hergun temizlemek zorunda değiliz ki iki kadın bir evi çeviremesin.
sizi takdir ve tebrik ediyorum :KK68:

Merhaba kızlar,

Şuan oğlum 15 aylık annem Doğumdan sonra bir hafta on gün kadar kaldı daha da kalırdı ben kendim istemedim ve gönderdim annemi evet bazen çok zorlandım evim savaş alanına bile döndü ilk aylar çünkü tamamen bana bağlı sürekli emmek istiyor falan uyurken se korkup yalnız bırakamıyordum sonra telsiz aldık biraz daha rahat ettim ama iyice hareketlenip ayakkabınla da işler eski haline döndü görüş alanından çıktığım an kıyametleri koparıyordu çok şükür ki artık hepsi geçti bunlar hep bi dönem ara ara yaşadım sende yaşıcaksın ama emin ol herşey çok daha güzel oluyor büyüdükçe aylardır evim tertemiz işimi gücümü çok rahat yapıyorum kendime plan oluşturdum gece yatmadan her yeri topluyorum ertesi güne sadece süpürge toz alma kalıyor başlarda zorlandım ama düzenim oturdu çok şükür sende az daha sabret
Allahım sana ve eşine bağışlasın evladını

Merhaba kızlar,

Benm gibi yani bizim gibi pek cok kisi vardr eminim. Ben dogumuda buyutme isini de tek basima yaptim ve yapyrm. Smdi kizim 6 aylik oldu. Sadece duzen canim. Inan tekken hersy daha kolay daha duzenli. Bazen esim bile gelnce bizim duzenimz bozuluyor:) isin esprsi tabi ama annelerle nereye kadar?

yaa aslinda konu sahibininde demek istedigi bakmak yada bakmamak degil bence. destek bekliyo gibi biraz. yoksa bakilir elbet ama zor bebekle ozellikle cok yipranir insan. Allah sizede kolaylık versin

Benm gibi yani bizim gibi pek cok kisi vardr eminim. Ben dogumuda buyutme isini de tek basima yaptim ve yapyrm. Smdi kizim 6 aylik oldu. Sadece duzen canim. Inan tekken hersy daha kolay daha duzenli. Bazen esim bile gelnce bizim duzenimz bozuluyor:) isin esprsi tabi ama annelerle nereye kadar?
Evet gercekten insanin duzeni sasiyor. Ben de daha yeni yeni tek bakmaya basladim. Aylardir anneler nobet tuttu basimizda. Evde ne nerde dunyadan haberim yok.

Suan 10aylık oğlum var.dogdugu günden beri tekim.aileler uzakta.mecvur olunca baktım.İlk cocugum.tamamen iç güdüsel hersey.ev yemek konusunda esimdende yardım aldım

Canim ilk zamanlqr uyku bascak evet ama annelik ic gudusu ile basalirsin ve basbasa kalinca bebeginle hersey daha cok farkli ve esinde yardimci olur zaten sana

O sizin bebeğiniz ve sizin bakmanız gerekli
Tavsiye alırsın ama annenle beraber bakmak tuhaf
Sorumluluk sizin

Bende dogumundan ıtibaren tek baktım ogluma suan 6 aylık :) ılk zamanlar sureklı uyuyordu kırkı cıkana kadar sonra gunduz uykuları azar azar azalmaya basladı beni sadece uykusuzluk yorardı cunku uykuya onceden beri cok düşkün biriyimdir onun haricinde bebegım uyudumu zaman genelde uyumayı tercih ettim yemek olayı abaratıf seyler yedık bı sure basen dışardan yediğim bıke oldu esim cok gec geliyordu ısten onu beklersem aclıga dayanamıyordum temizlik ısını bi öğun uyuduysam dıger öğün hallettim hemen bı gun baska ıs dıger gun baska ıs yaptm derken alıstım birde arladasların dedıgı gıbı ıs basa düşünce oyle yapılıyorkı suan 6 aylık oğlum gunduz uykusu cok az gecede kalkıyor emmeye 3_4 defa yanı üdüzen bı yasına kadar zor gibi gözüküyor

Ben hiç bakamam diye düşünmedim doğduğu an ona en iyi ben bakarım diye düşündüm sanki başkası bakamaz beceremez gibi kaynanam kayın babam kaynım bendelerdi gittiler ohh dedim çok rahat baktım kolikti gece saatlerce ağlardı bakılıyor merak etme

Çok şaşırdım
3 . Günden beri tek başımayım sülalenin en küçüğü olarak kucağıma daha önce hiç bebek almamış biriyim kızım 2 yaşında çocukda büyüyor evde çevriliyor

Yani ben etrafımda hiç birileriyle çocuk büyüten görmedim de duymadım da o çocuğun anne ve babası olarak siz buyuteceksiniz annane babannede sevecek benim bildiğim böyle olur :)

Uyurken yanından neden ayrilamiyorsunuz ?
Kızım 3 aylikti tek başıma ev taşıdım yerleştim değil uyurken yanında olmak yani :)

uyuyor zaten bırak uyusun sende o ara yemek yap ütü yap niye başında bekliyorsun

Bencede anneni gonder benim bebegim ufak dogmasina ragmen 10 gun annemde kaldim sonra evime geldim evet zor oluyor ama bi sekilde alisicaksin o uyudugu zaman sende uyu bi sonraki uyku saatinde ev islerini yap ara ara sende dinlen aksam esin geldigi zaman ona ver sen camasirini yika as yemegini yap geri kalan temizligini yap benimde 3 aylik ogluk var kostur kostur is yapiyorum allahtan esim aksamlari yardim ediyorda isimi bitirdikten sonra yatip 1 2 saat uyuyorum bide bende kopek var gezmesi yemesi banyosu :)

Back
X