Bebeğini istemeyen arkadasim

Babalar gününü gün ederken kadın yeniden evlenmeyi dert etti diye woooowww doğru anne olunca bütün duyguları herşeyi aldırıyoruz çünkü yaşasın en mükemmel annelik

Babalar gününü gün ederken kadın yeniden evlenmeyi dert etti diye woooowww doğru anne olunca bütün duyguları herşeyi aldırıyoruz çünkü yaşasın en mükemmel annelik
Heralde gerçek değil bu yazdığınız.kimse baba gününü gün etsin dememiş ki.açılan konu farklı yorumunuz farklı.
Baba günün gün ediyor diye anne de aynısını istesin ortada kalan el kadar bebek olsun öyle mi? Babasına verse olur mu yazsa belki başka yorumlanacak.ama tekrar evlenmesine bebek engel diye düşünüyor yazması size korkunç gelmiyor mu???
Bırakın şimdi modern olacağım diye hayatın gerçeklerinden uzak yorumlar yapmayın.
Lütfen bebeği sosyal hizmetlere bıraksın o anne.hayatı kurtulur bebeğin.ama ilerde çıkıp arayıp çocuğu tüm hayat düzenini de bozmasın bir zahmet.

Kotusunuz yureginizse kapkara ..

Kimse bakmak istemediği bir çocuğun sorumluluğunu almak zorunda değil. Arkadaşınız çocuğu istemiyorsa eski eşine versin. O da istemezse evlat edindirsinler. Ucunda dünyanın sonu yok ya. Sevgisiz büyümesindense kan bağı olmayan ama onu seven insanlarla büyür çocuk da. Arkadaşınız da dilediği gibi evlenir. Niye gözardı ediyorsunuz bu durumu?

Valla adamlar boşanıp bekar gibi gidip yeniden evleniyolar
Olan hep kadınlara oluyor

Hiç görmedim boşanınca hayatı kararan çocuklu adam
Olan hep kadına olur
Çocuğu kendi yanına alsa bir dert babaya verse bin dert
Hiç kimse almasa sosyal güvenlikte şiddetin bin türü ile yaşayacak

Boşanmış kadın Aile yanında yapamaz arkadaşlarıyla çay içmeye bile çıkamaz kendi başına ev tutulamaz bu defa her türlü çakal kapı önünde mutsuz dedikoducu kadınların gözü üstünde
Hayat kadına zor sadece boşanma durumunda

Korkunç gelmiyor çünkü akıl sağlığı diye bir durum var istediğiniz kadar anlamak istemeyin koalinanın konusunda da nelere şok olduk ama gördüğümüz üzere gerçek ayrıca yorumum konuya size ne oldu anlamadım

Neden kararsın onun görevi degil ki çocuğa bakmak, annesi var baba sadece tohum bıraksın peh

Size katılıyorum.
Benim de çocuğum yok ama bu empati kurmaya engel değil.
Bende burada eşi,annesi,kayınvalidesi destek iken bile ne serzenişler okudum ama çok yargılamadım.Olabilir dedim, adapte olmak süreç alır diye düşündüm. Fakat bakıyorum; anne olmuş bazı kadınlar çok sert yargılıyorlar.Buradaki çoğu anne konuyu içselleştirmiş ve taraf almış.Empati yapmamışlar.Ki en kolay empati yapabilecek olan onlar.
O kadın bir insan, o kişiye bir tavsiye vereceksek yapıcı bir üslupla ifade etmek lazım.
Fakat yok vicdansızsın,yok koca meraklısısın, yok tek derdin gene evlilik çok ayıp oluyor.
Ve o kadının çocuğuna kötü davrandığını ihmal ettiğini düşünmüyorum.
Sadece çok depresif düşünceler içinde kalmış, yardıma ihtiyacı var.
Ama konu saptı.Bazı anneler tavsiye vermek yerine kendini övmeye başlamış.
Merak etmesinler olay sizin anneliğiniz değil. Siz iyi bir annesiniz, konu burada bahsi geçen kişi zor durumda.
İşte kollektif toplumlarda çocuk konusu tabudur.Aklından geçeni azıcık dürüstçe söylersen vay haline..
İyi ki bu konuyu o kişi açmamış, onun için daha çok üzülürdüm.

Ben katılıyorum
Yürümeyen evliliğe çocuktan sonra biten evliliğe çocuk çıktı bir de
Çocuk hayatboyu babasız büyüyecek
Kadın hamilelikte lohusalıkta sonra çocuğu büyütürken hep yalnız
2sine de yazık değil mi?

Öyle bence
Almanya'da bile boşanmış yada hiç evlenmemiş annelerin çok yıprandıklarını söyledikleri bir haber okumuştum kaç zaman önce
Ki orası Almanya
Kapıya dikilen abazan esnaf yok
Kötü gözle bakıp apartmandan attırmaya çalışan münafık komşu kadın yok
Her hareketine bir mana bulacak insanlar yok
Devletin ücretsiz kreşleri doğum ve süt izinleri şunu bunu varken söyleniyor buradaki kadın ne söylese haklı

Son düzenleme:
Koalinanın konusunda yardımcı olmaya çalışanlardanım ve onu çok derinden anlıyorum.
Onun sıkıntısı bambaşka.
Ben bu anlatılan kişinin tekrar evlenemeyeceğim çocuk yüzünden yazmasına çok sinirlendim.
Kimse o bebeğin ne istediğini düşünüyor mu?
Bunu düşünmesi gerekenler o sorumlulukta değilse toplum olarak bize iş düşüyor.çünkü bebek ailenin olduğu kadar toplumun da.sonra sevgisiz ve ilgisiz büyüyen istenmeyen o çocuklar sizlerin çocuklarıyla aynı ortamlara girecek.
Herkeste anne baba olmasın bir zahmet

valla bende kaç yıldır hep aynı şeyi yazıyorum burada

adam kadın anlaşamaz boşanırlar ve çocuk hep kadında tamam çocuk bizim de çocugumuz ama
adam keyfinde karı kız peşine düşer ama kadın çalışıp parasını kazansada yıllarca kendıne gelemez ,
ve üstüne üstelik çocuk babasına düşman büyümesin diye o pislik boşandıgı adamla görüşmek zorunda kalır ,

adam kendıne bir hayat düzen daha kurar ve kadın onun çocuguna ömür boyu bakmak zorunda kalır ,
evet ömür boyu kocasız kalır , çünkü herkes büyük şehirde yaşamıyor başkasıyla evlenmeye kalksa adı hemen o...
çıkar yangın kocasız duramadıya çıkar , ,

demem o ki bu ülkede kadın olmak zor @puccaoki

Neden kararsın onun görevi degil ki çocuğa bakmak, annesi var baba sadece tohum bıraksın peh
Aynen
Kadının yeniden evlenmek istemesine ihtiyar biri ile mi evleneceğim diye üzülmesine bile hak veriyorum

Burada lohusa anneler kendimi kadın gibi görmüyorum kocam bana eskisi gibi bakmıyor deyince onlara destek olunuyor
Hatta hayatınız çocuğunuz olmasın işte öyle bakım yapın şöyle saten gecelik giyin diye fikir veriliyor
Kadın boşanmış olunca mı koca peşine düştün oluyor?
Hormonlarıda mı boşuyorsun kocadan boşanınca?

hayır ben de şunu anlamıyorum anne olunca insanın üzerine bir kutsallik, bir mukaadeslik mi geliyor? anne olan kadının hiçbirşeye ihtiyacı kalmıyor mu? kadıncağız gayet de açık bir şekilde düşüncelerini paylaşmış.
anne olunca yok saçının telini değişmezmiş de vs vs.
iki çocuğum var, ikisinden sonra da öyle melek gibi bir hal yaşamadım.
hastayken saatlerce başında bekledikten sonra ayy ne var az uyusa da ben de uyusam demiyor musunuz?
insanın yahu ihtiyaçlarımız var. yemeye içmeye uykuya dinlenmeye cinselliğe. ne var bunda aykırı olan.
sanki kadın çocuğu bırakmış gitmiş gibi cevaplar. kadın çocuğuyla hayata tutunurken aklına gelenleri paylaşmış. benim de hep aklıma gelir, hatta eşimle de konuşuruz işte birimize birşey olursa diye.
kendini en mükemmel gösterenler en az mükemmel olanlar bana göre. hiç inanmıyorum onlara.
bebekli bir arkadaşım var sabahları ruh gibi geliyor. ne var azcık biri baksa da uyusam diyor. konu sahibinin arkadaşı da buna benzer bir yakınma yapmış işte. onun derdi de uykusuzluk değil başka bir şey. ne var bu kadar büyütecek anlamadım.

Acimasiz elestiri yapmak istemedim. Akil vermekti amacim ama cocugu fazlalik gormesi fazla bencilce degil mi? Cocuk yaparken cocugun fikrini sormuyoruz cunku, onun ne sucu olabilir ki?Kendi istegimizle yapiyoruz cocugu. Evlilik yurumemis ve bosanmislar. "Simdi cocuk olmasaydi ben de yuva kurardim" cumlesi fazla bencilce geldi bana. Ozur dilerim ama. Hem ne malum cocuk olmasaydi hemen evlenecehi? Kismet bu isler...
Ben de bosandim. Bir oglum var. Hep de iyi ki o var, yalniz degilim o benim yasama tutunma sebebim dedim.
Arkadasin isyan etmis biraz. Belki de yasadigi travmadan bilemiyorum. Gerci ben de ayrilinca yasadim o travmayi, yeni duzen, yeni hayatima alismayi ama hic de oglumu suclamadim.
Tavsiye isterseniz arkadasiniza sunu soyleyebilirsiniz: kismette biri varsa o zaten onu bulur. Bebegi de, Allah ona guzel omurler versin, ona arkadas olur. Bebek olmasaydi belki de daha kotu olabilirdi. Bebegi ona hayata tutunma sebebi.
Bebek dunyanin en guzel seyi ve inanin dunyanin butun kocalarina degisilecek birsey degil. Anne oldugu icin ne mutlu.

Miss,
evet ikisine de yazık, çocuklar yalnızca annenin sorumluluğudur düşüncesine de karşıyım, erkekler de bebeklerine bakmalı fakat konu içinde geçen hanımefendi için demiyorum, evliliği nasıldı, bebeğe hangi süreçte hamile kaldı bilmediğimden yanlış bir yorum yazmış olmak istemem ama sorunlu bir evliliğiniz varsa bebek yapmayacaksınız, bebeği evlilik kurtarıcı gibi görmeyeceksiniz, hazır değilseniz bebek sahibi olmayacaksınız.

Tabirlerim affola ama bir evcil sahiplendiğinizde bile sıkılınca ensesinden tutup sokağa bırakamazsınız, bir kedi köpekle birlikte yaşamayı düşünüyorsanız onunla 15 yıl birlikte yaşamayı göze alarak sahiplenmek gerekirken bir bebek sahibi olmayı düşünmüşseniz bunun ömür boyu bir sorumluluk olduğunu bilerek gebelik planlamalısınız, konudaki hanım hangi kategoriye giriyor bilmiyorum belki depresyondadır, malum gebelik lohusalık depresyonuna giren birçok arkadaşımız var, bir kısmı maalesef çok da ağır geçiriyor, konuda bahsi geçen hanımefendi de belki gebelik, boşanma süreci, boşanma sonrası doğum derken hem boşanma psikolojisi hem lohusa depresyonunu bir arada yaşıyor olabilir, buradan verilebilecek en iyi akıl uzman yardımı almasını söylemek.

Kimbilir dogumdan eve gelince ona bu kaç kere söylendi "bebek olmasaydı hayatına devam ederdin....ama şimdi hayatın kaydı " diye.Kimbilir çocuğunun babasının kaç kişiyle "takildigina" sosyal medyadan şahit oldu kucağında ki bebeği ağlarken....bir komsumun kızının başına geldi bu. Bebegi doğunca baba evine gonderildi.Bebeginin evliligini bitirdigini dusundu kiz.Bir yandan etraf fiskos yapti..."acaba baskasindan mi çocuk da adam çocuğuna sahip çıkmıyor ?"diye...adam bir kez iletisim kurdu onda da bosanalim dedi...kız bir inşaatın 5.katindan kendini aşağı bıraktı o gün.Beli kırıldı bakıma muhtaç oldu.Ben gecmis olsuna gittigimde Bir cekyatta o diğer cekyatta bebeği yatıyordu. kızına nasıl nefretle baktığını gordum.Arkadasinizi veya aile üyelerini onun psikolojik destek alması için yüreklendirin.

Ben de bazen düşünürüm özellikle kavga ettiğimizde şimdi ayrılsam çocukla napıcam evlensem evlenenem vs. Bu çok normal babaya kızınca çocuğa bağırmak da normal arkadaşınız ne hamileliği ne doğumu iine evliliği istediği gibi olmamış ona bu hissettikşerinin normal olduğunu zamanla herşeyin yoluna gireceğini söyleyin. Yalnız değil bu konuda. Kendini de şartlandırmayın. Ne arkadaşlarım var çocuklu bekar adamlarla evlendiler. Başkaları ne der diye bakmasın onlar 3 gün konuşur o bir ömür yaşayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…