Bebeğini istemeyen arkadasim

Aynen öyle. Kadınların yazdıklarına inanamadım. Evladına adasın hayatını. Yok ben evladımdan başkasını düşünmem. Yok bilmemne. Annelik mi ispat ediliyor anlamadım. Yok ben çocuğum olunca kocamın yanında yatmayı mı düşünücem falan denmiş. Sonra konu açılır kocamla cinsel hayatımız bitti çünkü çocuğun yanında yatıyorum. Ondan sonra hayatında ne yaptın. Sadece çocuk doğurdum, büyüttüm. Çoçuğum da çocuğum beni bırakma yavrum evlenme yavrum karınla sinemaya giderken beni de götür yavrum. Ay bu ne be.

Yorumlara baktım da çoğu anne konuyu çok içselleştirmiş.
Yani konudaki anne sizin şartlarınızda değil.
Ben annenin depresif ruh halinde olduğunu düşünüyorum.
Çok karamsar otomatik düşünceleri var.Bunları düzeltmesi için bir psikiyatrist ile görüşsün.
Bence evliliğinde ayrılık kararı hamile kaldıktan sonra alındı ise bunun pişmanlığını yaşıyor olabilir.O zaman eski eşi çocuk istememiş olabilir.Keşke hamile kalmadan hatta evlenmeden önce çocuk konusu konuşulsaydı.
Veya eşine korunuyorum deyip korunmayı mı bıraktı sonra da evlilik bitince pişman mı oldu?
Ama o zamanda karar kişinindir çocuğun suçu değildir.
Fakat ben anneye de çok yüklenemem.Depresif ruh halinde psikoloji normal değildir.
Neden çocuktan pişman?Eski eş istemiyor muydu?
Buralar boşluk çünkü.

Bu arada bu konuyu ona okutmayın.
Bazı mesajlar çok kırıcı ve çok sert.Bazı anneler hiç empati yapmamış.Zaten depresif duygu durumu var daha kötü olur.
Psikiyatrist ile görüşsün.
Bu arada nasipse çok iyi daha önce hiç evlenmemiş biriyle de evlenebilir.Bu işler belli olmuyor.

Son düzenleme:
Arkadasiniza once sakin olmasini,hayatin neler getirip goturecegini bilemeyecegini soyleyin.Esi birakmasaydi evlilige devam ederdi kismi konunun dugumu.Kendisini ve dolayli olarak cocugunu istemeyeni unutup kendisine guzel bir hayat kuracak.Beyaz atli prens yok.Ama kendisine beyaz bir araba alabilir.Sonra kucuk bir ev.Sevgi dolu bir erkek,iste o nasip.Aglasa da sizlasa da nasibi yoksa yok.Ama evladiyla arkadaslariyla ailesiyle cok guzel bir hayati olabilir.Ister ve cabalarsa.Yapici yorumlari onunla paylasin.Hayat zor.Iyice zorlastirmanin da geregi yok.Cocugunu suclama kismi bana cocukca geldi.Hani cocuklar baslari zora dusunce yilginlik gosterir ya,o hesap.Arkadasiniz da buyuyecek olgunlasacak.O zaman boyle dusundugu icin pisman olacaktir.Hayat bu.Hayatini idare etmeyi ve cocugunu buyutmeyi ogrenecek.Uzman destegi ile kisa surede toparlayacaktir.

Kadına düşmanlık yapmak için değil artık bile bile bazı yanlışlara koşmaması için yorum yaptım kendi adıma.

Okudu iseniz yorumları bebeği bile kocası ile arası duzelsin diye yapmış.Kendine akıl veren teyzeleri bilmem kimleri dinlemiş.

Şimdi yine onları dinleyip bebekli kadini kimse almaz dul ve yaşlılardan başka diye kahır cekecegine ,kendi başına da o çocuga ve kendisine güzel bir hayat sağlayabileceğini söylemek için yazdım ve çoğu mesajında amacının aynı bu olduğunu düşünüyorum.

İnsanlar tabiki kendi yaşadıklarından ,annelerinden ve anneliklerinden örnek verecek yorum yapacak.Bunda abesle iştigal bir durum göremiyorum.

Yeniden de evlenebilir pekala mutlu da olabilir ama korktuğu gibi kimse ile ya da kendisinin istediği gibi biri ile evlenemesede sebebi ve yükü o çocuk değil.

Son olarak konu sahibi ,arkadaşınıza çevresindekilerden uzak durmasını sadece bir uzmandan destek almasini tavsiye ediyorum.Cunku siz bile arkadaşınız icin su cumleyi kurmusunuz "Henüz çok genç ve o da bizim aklımıza geleni düşünüyor el kadar bebekle yeniden evlenebilmem çok güç !”.

bugun. bebegimin kontrolu vardi 8 aylik kizimin neyse boy kilosu iyi simdi saglik ocaklarinda kan oranini olcuyorlar kizimin cok dusuk cikti o kadar cok agladim ki eve geldim. ya evlat bambaska 4 tane olsun bes tane olsun hepsi birvirinden ozel .ayri ben onlarin sacinin teline zarar gelmesini. istemem. karnimda da bebek var. doktorun gozunun icine bakiyorm ins kotu bisey demez yemisim kocayi gezmeyi tozmayi annelik kolay bise degil bilen bilir annelik iliklerden cigerddn gelen bisey bir dunya dolusu param olsun gene rabbim beni onlarla sinaamasin burda. o kadr cok anne var ki .eger beni konu sahibi goruyorsa arkadsinizi alin karsisina .evlat bambaska onun yoklugunu rabbim ona yasatmasinda sadece ona biraz akil verin hic bir erkege hic bir degerli esyaya degmez sizinde bizimle ayni fikirde oldugunuza eminm yoksa buraya boyle yazmazdiniz arkadsiniza degil bebege uzulun cunku o cok mahsun .

Okududum yazdıklarınızı, haklısınız birkaç yorum yetti kadın kadının düşmanıymış demem için... Sonuçta mutlu bir evlilikte bile çocuktan önce çocuktan sonra durumu vardır. Kaldı ki burada arkadaşınız çok zor bir dönemi tek başına atlatmaya çalışıyor. Hamilelik gibi duygusal bakımdan hormonların tavan yaptığı dönemde boşanmış üzerine lohusalığında da bu dönemin etkileriyle baş başa kalmış. Boşanma psikolojisi ile nasıl olsaydı mutlu evliliğim olurdu diye kendince aklına gelenleri sizinle paylaşmış. Çocuğa suç yüklemek olarak anlamadım ben bu durumu. Boşanma psikolojisinden dolayı çocuk olmasa ayrılmaz mıydık diye düşünebilir insan. Bundan daha tabii bir şey göremiyorum ben. Gerçekten Allah sabır versin. Psikolojik destek alması şart bana kalırsa. İnsanın çocuğunu sevmesi ayrı şey çocuğundan dolayı şartların değiştiğini düşünmesi ayrı şey. Burada bazı kadınlar ceplerinde taşları hazır tutuyorlar ne yazık ki... Kimse kimsenin geçtiği yolları bilmeden yargılamamalı.

Bakmayın siz burda höydür höydür yazanlara. Laf edicem de olmayacak bu tip insanlara.
Kimse öngörerek bilerek isteyerek yaşamıyır bazı ieyleri. Arkadaşınız ne evlenirken ne hamile kalırken ayrılmak var mıydı kafasında elbette hayır.
Bakın yakın zamanda ben de 6 aylık bebeğimle ilgili bir konu açtım. Burafa bana geber diyen de olsu cehenneme git diyen de. İnsanlar cidden çok acımasız sakın arkadaşınıza okumayın bunları.
Bebeğin zor zamanları geçmeye başlamış bundan sonra hem sevgisi hem ilgisi artacaktır, bunu özellikle iletin. Bebişin sevgisi oturunca içine bu düşüncelerinden kurtulacaktır eminim.
Yaşadığı sıkıntıları için de muhakkak bir doktor desteği alsın.
Ben gittim ve çok faydasını gördüm.
İlginizi çekerse konumu okuyabilirsiniz.

Bu konular da çoğunluk kızıyor ama düşünceler bana normal geliyor.

Bilemiyorum, belki de benim icin bebek hic özel birsey değil ondandir.
Bebek insanin hayatini cok fazla değiştiren birsey.
Ve bu süreçten en fazla özgür rahat yasamaya alışmış kadin etkileniyor.
Uff çocuk olmasaydı belki söyle birini bulurdum deyince sanirim annelere vicdansizlik gibi geliyor.

Bana gelmiyor açıkçası.
Tamam anne ama gelen bir bebekle size de güncelleme gelmiyor ki birden.
Hala kendiniz için de birseyler istiyorsunuz.
Sanirim zamanla bebeğe iyice alisinca ikili karar verme süreci başlıyor.
Mesela hayatim boyunca önce hep kendimi' i düşündüm.
Ne aile ne baska birsey.
Birden gelen bir bebekle eksenimin tamamen ona kaymasi bana da zor geliyor.

İnanın benimde aklımdan bunlar geçti.
Resmen güzelleme duvarına döndü konu.
Kendini övme; konu sahibinin arkadaşını yerme konusuna kaymış.
Halbuki konu sahibi sadece tavsiye istemiş.
Forumda anneler çoğunlukta, bana yapıcı tavsiye verirler bende arkadaşıma yardımcı olurum diye düşünmüş.Ama maalesef tam tersi oldu.

@puccaoki Burayı bence okutmayın.Çocuksuz biri olarak yorumlar beni bile rahatsız etti ki arkadaşınız okusa ne olur düşünemiyorum.

Sınandığım bir imtihan olduğu için benim izm var ağır yazmaya arkadaşlar açılın
Nasıl zalim bir kadın ,nasıl zalim bir düşünce yapısı bu.
Anne olup lohusa sendromu nedeniyle bebeğini istemeyenler var ama onların durumu çok farklı
Bu arkadaşınız!!! İse tekrar evlenemeyecek,adamın biri yatağını ısıtamayacak diye çocuğunu mu istemiyormuş??
Isıtıcı alsın yatağına koysun çocuğuna sarılıp yatsın vicdansız.

Keşke zamanında aldırsaymış
Ayrılmak üzere olduğun adamdan çocuk doğurmak akıl işi değil
Burada da boşanmak üzereyken hamile olanlara böyle söyleyince kızıyorlar ama doğrusu bu

Yapabileceği tek şey çocuk 2 yaşına falan gelince babasına vermek olur yada kendi annesi hayattaysa onun yanında büyür kendi arasıra gelir yanına

Arkadaşlar sapla samanı ayırın birbirinden.
Çocuğu olduktan sonra hayatının mahvolduğunu düşünen,psikolojik sıkıntıya giren,bebeğini emziremeyen anneler de var.bu gerçek bir durum.onlara destek vermek önemli,saygı duymak ve tedavi almaları için yönlendirmek önemli
Burdaki kadın çocuğu var diye beni şimdi kim alır derdine düşmüş
Yok çocuklu biri alırmış da yok yaşlı biriyle evlenebilirmişte.tek derdi tekrar evlenmek sanırım.
Konu sahibi habire güncelleme yapıp bize vicdansız yazmayın bence siz ne yazdığınızı okudunız mu??
Koca bulmak tek derdi gibi görünen birarkadaş profili çizmişsiniz
Umarım o çocuğu ilerde gözyaşları içinde sağda solda aramaz arkadaşınız vicdansız

Cidden ben bekar ve hiç çocuğu olmamış biri olarak o kadınla azda olsa empati kurabiliyorum
O yollardan geçmiş kaç çocuk doğurmuş kadınlar neler yazıyor

Burada kocası yanında kendi annesi başında olan kadınlar :
iki dakikalık zamanım yok
eski hayatı mı özlüyorum
eşimle eskisi gibi değiliz deyip ağlarken boşanma psikolojisi ile doğum yapmış kadına nasıl acımasız
Ne konular gördük bebeğime bir çeyrek takmadılar oyuncak almadılar ile başlayan bu kadın çocuğun her şeyini kendi karşılamak zorunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…