Bebeğini istemeyen arkadasim

Türkiye de ne olursa olsun boşanan anneler daha çok sorumluluk altında oluyor, babalarsa adeta özgürlüğüne yeniden kavuşuyor. Depresyonda bir kadının söyledikleri bunlar el insaf yahu. Anne değilim büyük de konuşmak istemem ama hayattaki en değerli varlık evlat, ondan başka önemli yok düşüncesi kaotik değil mi...O da bir birey, aynı sizin gibi. Tüm hayatı ona adayınca onu da sıkıyorsunuz, çünkü sürekli beklenti içinde oluyorsunuz.

Çok zor durumlar, Allah yardımcısı olsun.

28 yaşında bir kadın hem de iyi gitmeyen bir evlilikte korunmasız cinsel ilişkiye girildiğininde hamile kalacağını öngörememiş.
Anne tarafından bakalım tabi,depresyonda ise destek alması için yüreklendirelim,gerekirse elimizi taşın altına koyalım da bir de gerçekler var ortada savunmasız bir bebek o gerçek de
Siz nasıl emin olabilirsiniz bu zihniyetteki bir annenin bebeğine zarar vermeyeceğine ve vermediğine.
Çocuklarına çamaşır suyu enjekte eden kadınlar var bu ülkede.bakın o bebebek derdini anlatamıyor,savunmasız.
Tabi ki kadınlara düşmez bu iş sadece kökten çözüm gerekiyor ama kk da yazılan kadarını bilip ona göre yorum yapıyoruz.kimse sosyolojik açık oturum beklemesin burda

Evlilik için endişe ediyorsa hiç etmesin. Benim arkadaşımın beş yaşında oğlu var ve şu an hiç evlenmemiş biriyle nişanlı. Gayet de mutlular. Üzülmesin.

Konu başlığını ilk aklıma gelen lohusa depresyonu geldi.Çünkü lohusa depresyonun da anne bebeği istemeyebiliyor.Sonrasını okuyunca daha da iyi anladım arkadaşınızın asla yadırganacak bir tarafı yok çok zor zamanlar geçirmiş kim ilk hamileliğinde eşi tarafından bırakılmalıdır ister?Gerçekten zor bir durum burda kolayca yorum yapanlar acaba kendileri aynı durumda olsalar neler yaparlardı.
Arkadaşınız için yapacağınız tek şey onu bir psikoloğa yönlendirmek olcaktır ve sakın yargılamayın kız içindekileri döksün paylaşsın bu şekilde daha çok yardım edersiniz.

bunu da kendini mükemmel sanan annelere yazıyorum.
küçük kızım bir haftalık kadardı galiba sarılık sebebiyle fototerapi alıyor (ışın tedavisi). ben kızımın yanındayım, süt olsun diye eşimden çorba istedim, bir de süt arttırıcı çay sıcak su vs derken. yanimda bir iki aylık bebeği enfeksiyon geçiren anne var, bebeğinin kolunda serum. eşiyle konuşuyor, sesini fazla kısamadı ki ben duydum. benim hakkımda; çocuğu ne durumda habire yemek çay düşünüyor. benim aklıma bile gelmez dedi.
kırılgan bir insan değilimdir ama zayıf bir anımdı galiba öyle dokundu ki o söz. tanımadığım birinin saçma sapan lafı ama kırıldım bayağı.
birkac saat sonra hemşire geldi kadın da telefon görüşmesi yapıyordu. hemşire uyardı bebeğin çok küçük bu kadar yakın mesafede telefona maruz bırakma diye
sözün özü anneyiz ama önce de insaniz yahu yemeğe de ihtiyacımız var, insanlarla dertlesmeye de ve bunun için telefonla konuşmaya da. ne var birbirimizi kınamadan önce anlamaya çalışsak.

2 aylık bebeğim var. Bakarken bile içim titriyor.. Nice evlat hasretiyle yanıp tutuşan varken anne olmamalı böyleleri... Tövbe tövbe .

+100000
Adamların çocuklarına verdiği aylık 300 lira nafaka onu vermemek için kırk takla atıyorlar.
adamlar ve ikinci karılarının kaç senedir gitmediği mahkeme kalmadı nafaka kaldırmak için
Oysa tüm maddi yük kadının üstünde manevisini yazmıyorum bile

Ayrı bir konu olarak burada konular açılıyor eşimin ikinci evliliğiyim 27 yaşındayım kocam 40 yaşında diye başlayan
böyle çok evlilik var doğrudur
Ama karımın ikinci evliliğiyim o 42 yaşında iki çocuklu ben 28 yaşındayım diyen erkek görüyor muyuz?
Çok nadir o yüzden hak veriyorum

Bu ülkenin adamları boşanınca bekar gibi geziyor,hiç ilgilenmiyor çocuğuyla,sorumsuz vs.. diye kadınları da mı öyle olsun.
Olmasın tam tersi olsun,güçlü olsun,özgürlük tanımının çocuksuz gezip tozmak olmadığını bilsin,çalışsın kariyer sahibi olsun,söz sahibi olsun,kendini ezdirmesin,gerekiyorsa tek başına çocuğunu büyütsün bunları yapsın ki yetiştirecekleri çocuklar ilerde bu adamlar gibi olmasın.
Bencilliği bir kenara bırakıp artık doğmuş olan çocukların sevgi ile büyümesine odaklanmak gerekiyor.
Boşverin baba ilgilenmiyormuşu düzeltilemiyorsa bu durum herkes yaptığının sonuçlarıyla yaşar diye düşünüp kabullenip önümüze bakmalıyız.
O çocuklar geleceğimiz bizim.klişe değil öyle.sahip çıkmak demek herkesi onaylamak değildir.bazen eleştiri de insanlara ben ne yapıyorum dedirtebilir

Ya tamam hepiniz en mükemmel annelersiniz. Hepiniz çok duyarlısınız.
Neden bu hayatta her şeyin insanlar için olduğunu unutuyorsunuz? O insanın hangi psikolojide olduğunu bilmeden bu kadar acımasızca yorumlar yapmak neden? Herkes kendini ne kadar mükemmel görüyor.
Lohusa depresyonudur, yalnızlık psikolojisine girmiştir, depresyondadır, Türkiye’deki insanların bakış açısını biliyordur. Ki buradaki kadınların yorumlarından bile anlaşılıyor haklı olduğu.
Evlilik geçirmiş, çocuğu olan kadınlarla beraber olmak istemeyen bi sürü erkek var. Çocuğu olduğunu duyunca bırakıp gidenler var. Adam kabul etse adamın annesi çocuklu biriyle evlenemezsin diyor. Sanki bilmiyorsunuz bu milletin bakış açısını.
Çocuk çok büyük sorumluluk, hayatının eskisi gibi olmayacağını düşünmesi çok normal ve bu düşüncesinde çok da haklı. Tek başına çocuklu hayatın zor olacağının farkındadır ve onun korkusuyla bu şekilde düşünüyordur.
Ben zamanla düzeleceğini düşünüyorum, isterseniz psikoloğa gitmesini tavsiye edin. Bunu tek başına atlatması zor gibi.

Ayrıca ne kadar acımasızsınız. Her zaman söylerim, yargılamak yardım etmekten daha kolay geliyor insanlara.

Yine evlenir cocuklu diye evlenemez diye biseymi var.çevremde çok var 2 çocuğuyla boşanıp mutlu evlilik yapan.bu acele niye

Bence o kadın seni kıskanmış. Kendi kocası getirmiyordur ona sicak corba falan

Oh oh pembis anneler dokturmus yine.
Postpartum depresyon cok ciddi bir rahatsizlik, annenin psikolojisi ne anne olmayi ne de cok sevdigi esinden ayrilmis olmayi kaldiramamis belli ki. Normal psikolojiyle anlamlandiramayacagimiz seyler dusunuyor, yardim alinca gececektir, bebegine de sahip cikacaktir zaten.

Yasamayan anlamaz. Ben bosanmadim ama cocugum olmasa bosanirdim dedigim vok oldu. Cok icime agladim. Omur boyu geçmeyecek stres bagli bi hastaliga dahi yakalandim. Arkadasina soyle.bu bir surec. Yeni bir hayata baslamak icin asla gec degil. Bebekler de buyuyo. Hemde mutluluk huzur guc guven verio. Simdi kendisine cok bagimli bebegi olusu onu severken ondan azicik sikayet edecek olsa yani basinda dertlesecegi bi baba yok. Cok aci cok hakli. Sen bu mukemmel.analara bakma yakindan taniyorum bazisini ondan birini yasasa daha feci tepki vereceklerine eminim. Bebek cok dehil 1 1.5 sene sonra krese vs baslayanilir. Kresler.istanbulda.bile.odenmeyecek paralar degil baba olacak adam da destek olur heralde. Yine calisir.ayaklari ustunde durur. Geceleri koynunda en yakin dostunu buyuturken kimseye muhtac olmadigi en guzel en sahici sevginin evladi oldugunu anlar. Simdi cok taze simdi vok bagimli ona ve dilinden anlamak da guc. Sabretsin. Guzel gunler yakin.

Bence o kadın seni kıskanmış. Kendi kocası getirmiyordur ona sicak corba falan
bakin bu hiç aklıma gelmemisti.
ama yok davranışlarını bir görseniz. nasil fedakar cefakar anne pozları veriyordu. en mükemmel anne oydu. bense kendi ihtiyaclarimin peşine düşmüş bir pisbogazdim.
hemşire uyarınca yaşadığı o hayal kırıklığı, o muhteşem egosu patlayiverdi hem de benim gibi eksik bir annenin yanında.

Evliliği yolunda gitmeyen yeni evli çiftlere demiyor muyuz "aman sakın çocuk yapmayın" diye.
E işte, çünkü boşanmalarda çocuk büyük sorumluluk.
Çocuksuz boşanmak çok rahat.
Çocuk olunca o sorumluluk bir yana, ayrıldığın insanla ömrün boyunca aranda bir bağ oluyor yeri geliyor onu görüyorsun haberini alıyorsun vs.
Bunlar kolay şeyler değil.
Keşke çocuk yokken ayrılsaydık diye düşünmek çok da abes olmasa gerek.

Arkadaşınız da lohusa sendromu yaşamakta.
Diğerlerinden farkı, o yalnız yaşamakta.
Eşi yok.
Bu az bir boşluk değilki, bebek için de, kendisi için de çok zor.

Düşünceleri hiç sağlıklı değil.
Değil işte...
Şimdi bu sağlıklı halimle onu yargılamak istemedim.

Ona tavsiyeniz 'destek alması' olsun.
Bir de hayırlısını dilesin.
Bu saatten sonra pekala bekarını da bulur, yeniden evlenir de, belki yaşı büyük olur, belki küçük, belki çocuksuz, hatta belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacak bir adam bulur, ya da çocuklu bir adam, direkt geniş bir aile olarak başlar.
Her türlü kombinasyonda yapılan evlilikler mevcut hayatta, etrafımda da öyle.
O şimdi şu süreçleri atlatsın.
Anneliğini yaşasın.
Emin olsun yalnız kalmaz.Doğru adamı bulamasa da yalnız kalmaz.
Çünkü karşılıksız ve sonsuz sevgi ile bağlanacak olan evladı var artık.
Hayatı bitmiş gibi düşünmesin
Ülke şartlarında babasız çocuk büyütmek zor ama imkansız değil.
Kaldı ki bebek babasız da değil.

Ne kadar insancıl yazmışsınız.
Ne kadar güzel empati kurmuşsunuz.
İşte görmek istediğim bir anne yorumuydu..
Umarım hastalığınız hafiflemiştir, stres her şeyi tetikliyor, özellikle kronik stres..
Çok geçmiş olsun..

Şuan arkadaşınıza değilde 6 aylık bebeğe acıdım. Genç falan demişsiniz gençliğinden kaynaklı yaşadıklarından böyle düşünüyor falan. ben 21 yaşındayım evlendim hamile iken ayrıldım her zaman önceliğim evladım oldu insan nasıl hikayenin en masumu evladını fazlalık görür. Şuan evliyim eşim yaşlı değil ya da evlenmiş ayrılmış değil gayet bekar adamdı. Arkadaşınızın korkuları yersiz, faturayıda bebeğe kesmek yerine bi destek alsın derim.

Bu arada hamilelik takviminden kafanız karışmasın, bu ikinci gebeliğim. Yeni evliliğimden.

Lohusa depresyonu diye bir şey var farkındayım anne olmasam da biraz anladığımı düşünüyorum, ciddi ve önemli bir değişim çocuk sahibi olmak çünkü, sıkıntılar normal ama bazı konuları okudukça zorluyorum ve tek empati yapabildiğim çocuklar oluyor genelde, kendi çocukluğumdan sanırım. En masum o, en hassas o, en sevgiye, şefkate muhtaç o, gözünü açıyor ailesini görüyor, hayatı böyle tanımaya başlıyor ve kendi isteyerek dünyaya gelmedi, bilinçli olması gereken bizleriz. Umarım zamanla düzelen cinsten duygular yaşıyordur arkadaşınız, denildiği gibi destek alsa iyi olur...

Evliliğimiz kurtulur belki diye cahil cahil akıl veren anneler teyzeler yuzunden olabilir mi ?? Ya da bişey olmaz diye geri çekilme yöntemi kullanan cahil adamlar yüzünden

Sebebi de bu demek, yazık olmuş...
Bu sorumluluğu almadan önce, kişinin şöyle bir gözlerini kapatıp simüle etmesi gerekiyor diye düşünüyorum çocuk sahibi olmayı, gerçekçi şekilde... Böyle minimuma inebilir sonrasındaki sıkıntılar...

Son düzenleme:
Arkadaşınız yepyeni bir hayata tutunmaya çalışıyor tek başına ve cok da zor. Benim cevremde bi sürü insan olmasına rağmen zorlaniyorum.. ama en bunaldigim anlarda bile hep kızımı düşünürüm..o benim yasam kaynağım neşem herşeyim.. O varken olmayan eşin derdine düşmek bana doğru gelmedi.. yasamayan bu celiskiyi de anlamaz tabi..çok zor bir duru. yine de..bebegi ona o bebeğine sımsıkı tutunsun..herkes geçici evlat kalıcı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…