- Konu Sahibi gelincik37_34
-
öncelikle başın sağolsun. allahım bidaha göstermesin. bu arada 6 ay beklemen iyi olabilir benim oğlum 18 haftalıktı. 20. haftaya kadar 3 ay 20 haftadan büyükse 6 ay beklkemek gerekiyormuş rahimin ve hormonların normale dönmesi için. peki sein kızın niye sonlandırıldı?
çok teşekkürler canım. valla doktor ilk önce 6 ay bekle dedı. gecen gun kontrole gittim daha önce olmaz mı dedim. dikişimin olmadıgını soyleyınce 4 ay da olur ama daha önce olmasın ancak toparlanır dedı.
bu arada senın de başın sagolsun.çok gecmıs olsn.
ben kızımın tekmelerını 2 gun hissetmedm. ücüncü gun kalktıgımda içim bosmus gibi geldi.sankı bağ kalmamıs aramızda gibi. doktora gittik bebek ölmus. cabuk farkettm neyse kı. işte dogurduk falan. sonra patalojide kordonun inceldiği ve ayagına dolandıgı sonucu cıkmıs. ama öncekı kontrolunde hiçbirseyi yoktu.
senınkı neden olmus?
çok geçmiş olsun canım. benim ki folik asit eksikliği sebebiyle sırtında açıklık varmış oğlumun. doktor yaşama şansı yok dedi. çok zor bi karardı ama mecburen 18 haftalıkken normal doğumla sonlandırdık.doktor 3 ay korunmamı söyledi. 3 ay doldu ama biraz daha beklemek istiyorum. tekrar aynı acıyı yaşamaya gücüm yok
ben de öyle düşünüyorm canım yani bebeğimin acısını ancak yeni bi bebek azaltabilir.
bu arada ben dayanamadm doktora sordum 6 aydan daha önce olmaz mı diye. o da sanırım dikişim falan yok diye 4 ay da olur dedi. ama 4aydan önce deneme dedii. sen adet oluyosun sanırım. benım daha normal kanama var. bakalım ilk adeti ne zaman olcaz. ona göre yumurtlama hesaplama işlerıne ve folic asit alma olayına baslarım diyorm.
anladm cnm. Allah sabır versın. umarım en hazır olduğumuz dönemde hayırlısıyla evlatlarımızı kucagımıza alırız.
Merhaba canım,benim rutin kontrole gittiğimde doktor bebeğimin kalbinin durduğunu gördü.en fazla 3 gün olmuş dedi.kanda bişey olduğunu nasıl farkedecekler ki gebelikteki kan testi sadece kansız olup olmadığını falan gösteriyor.bu kanda pıhtılaşma ise bambaşka bir testmiş ve pahalıymış.eğer araştırma hastanesinde yaptırırsan ücretsizmiş.keşke senin dediğin olsa ve bende bişey çıkmasa:)ödüm kopuyor(sana doktor ne demişti?nedeni neymiş canım?geriye dönüp okuyamadım..[/QUOTE
tekrar merhaba :) peki bebeğine patoloji yaptırmadınmı? ya da doktor sebeblerinin neler olabileceğinden bahsetmedi mi? bence yinede bi araştırmaya gidip test yaptır en azından için rahat eder çünkü anne karnında bebek ölümlerinin bir çok nedeni olabiliyormuş umarım sende bişey yoktur ama sende bile bir sorun çıksa en azından diğer gebeliğinde tedavi olup önlem alabilirsin
merhaba canım,uzun süre nete giremedim o yüzden şimdi cevap yazıyorum.patoloji sonucuna göre bebek normal.tüm organları haftasıyla uyumu v.s.üzerine genetik incelemeye de gönderdik onda da normal çıktı..benim bazı testler yaptırmam gerekiyor belki bişey çıkacak belki de hiçbir şey çıkmayacak..ama en yaygın görülen sorunlar kanda pıhtılaşma,rahim ağzı yetmezliği ve hamilelikte enfeksiyon kapmak v.s..umarım hiçbiri çıkmaz ne diyeyim, henüz doktora tekrar gidemedim..hakkımızda hayırlısı olsun..
merhaba canım,uzun süre nete giremedim o yüzden şimdi cevap yazıyorum.patoloji sonucuna göre bebek normal.tüm organları haftasıyla uyumu v.s.üzerine genetik incelemeye de gönderdik onda da normal çıktı..benim bazı testler yaptırmam gerekiyor belki bişey çıkacak belki de hiçbir şey çıkmayacak..ama en yaygın görülen sorunlar kanda pıhtılaşma,rahim ağzı yetmezliği ve hamilelikte enfeksiyon kapmak v.s..umarım hiçbiri çıkmaz ne diyeyim, henüz doktora tekrar gidemedim..hakkımızda hayırlısı olsun..
merhaba canım. uzun süre oldu görüşmeyelisenin de dediğin gibi inş. bişey çıkmaz ama daha fazla ihmal etme biran önce testlerini yaptır en azından diğer gebeliğe hazırlık yapmış olur. iyi haberlerini bekliyorum :)
merhaba canım. uzun süre oldu görüşmeyelisenin de dediğin gibi inş. bişey çıkmaz ama daha fazla ihmal etme biran önce testlerini yaptır en azından diğer gebeliğe hazırlık yapmış olur. iyi haberlerini bekliyorum :)
Merhaba canım,evet inşş birşey çıkmaz..en yakın cumartesi günü gidebileceğim doktoruma..ama özel hastaneler de bu testler aşırı pahalı önce araştırma hastanesinde şansımı denemem lazım..gerçi araştırma hastaneleri de bir düşüğü önemsemiyor..geçende kayınvalidemi doktora götürdüm tansiyonu sık sık yükselmeye başlamıştı..kardiyoloji uzmanı var takip eden ona gittik..ben de son 1 ay içinde üzüldü ondan da olabilir mi yükseklik dedim doktora ne oldu dedi ben de durumumu anlattım.bebeğin haftasını sordu dedim 18haftalıkken kaybettim kanda pıhtılaşma çıkar mı ki falan diye konuşurken hiç öyle düşünme enfeksiyon kapmışsındır büyük ihtimal dedi.böyle birden garip geldi dediği hiç test falan yaptırmadım daha dedim ama bu pıhtılaşmadan kaybeden çokmuş dedim..adam hiç sallamadı acaba burada çok okuyup,çok mu genelliyoruz..sonuçta bunu yaşayanlar yazıyor buraya ama bir sürü de yaşamayan insan var..bi de dikkat ettim de annesinde birden fazla düşük olan kimseler sanki daha çok yaşıyor..yani benim saptamam böyle..ay ne uzun yazdım..neyse her şey açıklığa kavuşacak..inşş sağlıklı bir bebeğimiz olur canım her şerde bir hayır vardır diyelim..
Hepimizin başı sağolsun Allah hepimize sabırlar versin Rabbim bu acıları kimselere yaşatmasın çok zor hakikaten yaşamadan kimsenin bu acıyı anlayabilmesine imkan yok eskiden başkalarını duyardım yine olur derdim meğer ne acı bi teselliymiş benim kuzum 19 haftalıkken gitti annesinden bi ay yattım evde kanamam vardı plesenta aşağıda bebek büyüdükçe kanama azalır dediler hakkatende öyle oldu tam kanamam azaldı sevinirken sonra suyum geldi tabi ben onları kanama sandım daha sulu geldi meğer kızımın suyuymuş iki gün sonra kontrole gittim hiç suyu kalmamış dedi Dr son kez kalp atışlarını dinletti yapacak bişey yok heran doğum olabilir dedi hastanede kaldım zaten Ogün sancılarım başlamıştı ben hiç konduramadımki gaz sandım sonra suni sancıyla bebeğim geldi iki saat bekledik plesentasını gelmedi sonra kürtaja aldılar bi günde hem doğum hem kürtaj oldum Dr rahim ağzı yetmezliği olabilir dedi ilk adetten sınra rahim filmi çekilecek gebe kaldıktan sonrada serklaj yapılacak dedi bana hiç bekle demedi hemen çalışmaya başlayabileceğimi söyledi ama çok korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamak çok korkutuyor hiç anne olamayacakmışım gibi geliyo
Merhaba canım,evet inşş birşey çıkmaz..en yakın cumartesi günü gidebileceğim doktoruma..ama özel hastaneler de bu testler aşırı pahalı önce araştırma hastanesinde şansımı denemem lazım..gerçi araştırma hastaneleri de bir düşüğü önemsemiyor..geçende kayınvalidemi doktora götürdüm tansiyonu sık sık yükselmeye başlamıştı..kardiyoloji uzmanı var takip eden ona gittik..ben de son 1 ay içinde üzüldü ondan da olabilir mi yükseklik dedim doktora ne oldu dedi ben de durumumu anlattım.bebeğin haftasını sordu dedim 18haftalıkken kaybettim kanda pıhtılaşma çıkar mı ki falan diye konuşurken hiç öyle düşünme enfeksiyon kapmışsındır büyük ihtimal dedi.böyle birden garip geldi dediği hiç test falan yaptırmadım daha dedim ama bu pıhtılaşmadan kaybeden çokmuş dedim..adam hiç sallamadı acaba burada çok okuyup,çok mu genelliyoruz..sonuçta bunu yaşayanlar yazıyor buraya ama bir sürü de yaşamayan insan var..bi de dikkat ettim de annesinde birden fazla düşük olan kimseler sanki daha çok yaşıyor..yani benim saptamam böyle..ay ne uzun yazdım..neyse her şey açıklığa kavuşacak..inşş sağlıklı bir bebeğimiz olur canım her şerde bir hayır vardır diyelim..
Seninde dediğin gibi araştırma hastanesinde çok ilgilenmiyorlar malesef. benim bebeğim ünv. araştırma hastanesinde sonlandırıldı söyledikleri tek şey bu hastanıl genetik olamaz o kadar tahlil istedik ama sadece kendi istediklerini yapıyorlar. yinede şansını bi dene cumartesi iyi haberlerini bekliyorum :)
Seninde dediğin gibi araştırma hastanesinde çok ilgilenmiyorlar malesef. benim bebeğim ünv. araştırma hastanesinde sonlandırıldı söyledikleri tek şey bu hastanıl genetik olamaz o kadar tahlil istedik ama sadece kendi istediklerini yapıyorlar. yinede şansını bi dene cumartesi iyi haberlerini bekliyorum :)
canım merhaba,kendi doktoruma gittim dün..bebeğin genetik incelemesi normal çıktığı için genetik olarak incelenmenize gerek yok dedi.bazı testler istedi benden ama 2.reglin geçsin dedi..o yüzden en iyi ihtimalle şubat sonuna doğru araştırma hastanesinde testleri yaptırabilirim..tanıdık bir doçent dostumuz var tıp fakültesinde onu araya sokmaya çalışıcam bakalım..bu arada dün doktorum gebeliğin 18.hafta da sonlandığı için belki de organlarından birinde bi problem vardı o yüzden vücut otomatikman durdurmuştur dedi.tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum dedi.patoloji sonucu temiz çıktı ama bebek henüz küçük olduğu için organları da çok minik,damarlar falan da kurumuş oluyor dedi görülemeyebiliyor dedi..detaylı ultrason haftasına(20-21.hafta yani)ulaşamadan bebeğimi kaybettiğim için bu ihtimal de varmış..hayırlısı artık ben her şeyime baktırayım da..senin üniv hastanesinde nelerine baktılar peki?görüşürüz canım..
canım merhaba,kendi doktoruma gittim dün..bebeğin genetik incelemesi normal çıktığı için genetik olarak incelenmenize gerek yok dedi.bazı testler istedi benden ama 2.reglin geçsin dedi..o yüzden en iyi ihtimalle şubat sonuna doğru araştırma hastanesinde testleri yaptırabilirim..tanıdık bir doçent dostumuz var tıp fakültesinde onu araya sokmaya çalışıcam bakalım..bu arada dün doktorum gebeliğin 18.hafta da sonlandığı için belki de organlarından birinde bi problem vardı o yüzden vücut otomatikman durdurmuştur dedi.tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum dedi.patoloji sonucu temiz çıktı ama bebek henüz küçük olduğu için organları da çok minik,damarlar falan da kurumuş oluyor dedi görülemeyebiliyor dedi..detaylı ultrason haftasına(20-21.hafta yani)ulaşamadan bebeğimi kaybettiğim için bu ihtimal de varmış..hayırlısı artık ben her şeyime baktırayım da..senin üniv hastanesinde nelerine baktılar peki?görüşürüz canım..
meraba canım benim plesentayı patolpjiye yolladılar birde kan tahlili yaptılar ama genetik olma şansı yokmuş o yüzden çok ta üzerinde durmadılar.
Hiç üzülmeyin melek anneleri Allah büyük. Ben de doğum sırasında bebeğimi kaybetmiştim ve tam 6 ay sonra doktoruma kontrole gittiğimde "senin tek bir ilacın var git hamile kal ve gel" dedi şükürler olsun ki şimdi 3 yaşında dünyalar güzeli bir kızım var. Zor bir süreç çok iyi biliyorum ama veren de alan da Allah, isyan etmeyin sakın. Yüzünüz gülecek inşİlkez yazıyorum 5 aydir yorumlarinizi okuyup teselli ariyorum.bende melek annesiyim. 18 ocakta doğuma DİE gittim melegimi kaybettim.kalbi durmuş.bebek cantamla ellerin bos geri döndüm.çok mutsuzum meleğim gözünün önünden gitmiyor.beni en iyi siz anlarsiniz mesajlarinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?