- Konu Sahibi gelincik37_34
-
sevgli ugurbocegi yazdıklarını okudum ve çok üzüldüm rabbim kucağına sağlıklı bir bebek versin inşallah.Bu doktorların ihmalkarlığı vurdumduymazlığı insanı kahrediyor gerçekten belki aldığın 27 kilo başka bir bünye için sorun oluşturmayabilir ama sana fazla gelmiş olabilir niye önlem almıyor doktor anlamıyorum.Benim arkadaşım hamileyken tam 40 kilo aldı ama doktoru her an takipteydi ne tansiyon sorunu çıktı ne şeker ne de başka bir şey.Allah işini gerçekten iyi yapan doktor gibi doktorlarla karşılaştırsın.
Tesekkur ederim. Allah hepimizin yuzunu guldursun tez bir zamanda. Inan ki, benim tansiyon sorunum bile yokdu. Sadece o guc iynelerini cabucak yapib beni hemen masaya cikardilar, her kes bunu yanlis oldugunu soyluyor, ama ben nerden bilecekdim ki, doktor bunu dusunmedikden sora ben ne yapa bilirdim ki.Bebegim fazla buyuk bile deyildi, 3.5 kiloydu. Kesinlikle baska bir sorunumuz yokdu. Canim cok yaniyor, hele birde bana unut diyorlar ya, sencede sacma deyilmi, ya ben o 9 ayi nasil yasanmamis saya bilirim ki.
canım sana unut demek bir süre nefes almadan yaşa demek kadar saçma bir söylem!Ben 9 haftalıkken kürtaj oldum bebeğimin kalbi durdu o 9 haftayı bile unutamazken sen nasıl 9 ayı yaşanmamış sayabilirsinki?Bence acını yaşa fakat kendine ve ailene de zaman tanı eminim unutamayacaksın ama acın zaman içinde hafifleyecek Allah kuluna kaldıramayacağı yükten fazlasını yüklemiyor canım.Sürekli bu meseleye odaklanma farklı şeylerle uğraşmaya çalış bu seni biraz olsun konudan uzaklaştırır ve rahatlamana yardımcı olur.
Bilmiyorum belkide haklisin. Sen ne zaman kurtaj oldun? ilk bebeginmiydi? Bende ilkdi. Son gunlerde doguma 3 kala o kadar haraketliydiki, sanki bir an once dunyaya gelmek istiyordu, ama megerse topraga gitmek icin acele ediyordu. Yada sizlerinde dedigi gibi allahin huzuruna gitmek icin.(
19 nisanda kürtaj oldum canım ilk bebeğimdi benimde.rutin kontrole gittiğimde öğrendim 1 ya da 2 gün önce durmuş dedi doktor.senin için daha zor tabi sen hareketlerini falan hissetmişsin ben sadece karnımda olduğunu biliyordum henüz hareketlenme falan olmadığı için sanırım biraz daha kolay atlatıyorum bu süreci.Tabi bu süreci atlatmamda eşimin ve doktorumun payı çok büyük
canım tabiki hayallerim oldu ama Allah hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin diye dua ediyorum hep.Bence sen ilkiş olarak iyi bir doktor araştır ve bebek yapmaya karar vermeden önce ona git yani hamile kalınca değil de hamilelikten önce git onun seni yönlendirmesi seni daha fazla rahatlatacaktır emin ol.Benim korunma sürem 3 ay bana bu 3 aylık süre içinde folik asit kullanmamı ve 3 aydan sonra hamile kalmadan muayeneye gelmemi söyledi
Gidecem gitmesinede daha 3 hafta oldu 40 min bitmesini bekliyorum. Ama bu korkuyla nasil yasiyicagimi bilemiyorum. Ama tabi once bunu icin iyi bir doktor bulmam lazim. Onuda burda degilde Bakude bula bilirim. Bakicagiz artik. Insallah en kisa bir zamanda tekrar sevinirsin.
inşalla canım allah hepimizin gönlüne göre versin.Canım korkularımızla yaşamaya da alışacacağız.Ama inşallah korkular yerini umuda ve mutluluğa bırakacak iyi düşünelim iyi olsun her şey.Bu arada sen Baküdemisin?
Merhaba bayanlar. Dun tesadufen burayi buldum, ve yazdiklarinizi okumaya basladim. Hiss etdiklerimiz hemen hemen ayni. Nasil bir aciysa bu herkesin kalbini ayni anda sekilde yakiyor. Ben 14 nisan, 2012 gece saat 1:00 da normal dogus yapmak icin hastaneye gitdim. 9 ay icinde ne benim nede bebegimin hic bir sorunu yokdu. Tek sorun benim asiri kilo almamdi, ama doktorum ustunde cok fazla durmadi ve normal dogum yapa bilecegimi soyledi. Gece birde sancilarim basladi ve hastaneye gitdik, gitdiyimizde artik 2 cm aclisi oldugunu soylediler, hemen guc iyneleri yapib beni dogum masasina cikardilar. Aslinda hersey normaldi, ikimizinde hic bir sorunu yokdu, tek sorun benim gucsuzlugumdu. Hersey iki saat icinde olub bitdi. Cok fazla denememe ragmen bir turlu, bebegimi dunyaya getiremedim, ve dunyaya geldiyinde artik cok gecdi. O ani hic unutamiyorum, onu oyle ayaklarindan basi asagi tutduklari o ani. O an cok sevindim sonunda dogdu diye, ama bebegim aglamamisdi ve bu beni cok korkutmusdu. Bir kac kez tokatladilar, sora telasla onu masaya aldilar, uzerini giydirdiler ve diger odaya goturduler, ben o an sadece noldu, niye aglamiyor, neler oluyor diye sorular soruyordum o anda. Dogumda yirtiklarim oldugu icin o an masadanda kalkamiyordum. Ama oysa o gidib neler oldugunu gozumle gormegi o kadar cok istiyordumki,yapa yanliz o halde biri bir seyler soylesin diye caresizce kivranip durdum. Tam bir saat yasadi oglum. Sesini duymadigim gibi yuzunu bile goremedim, 9 ay karnimda ne umutlarla, hayallerle tasidgiim oglumun.Ailem yavas yavas beni onun oldugu gercegine hazirladilar, once bir umud var diyib oyaladilar, Gece 3:00 da olmusdu, ve 4:00 da artik ben onun oldugunu bildim. Canim o kadar cok yanmisdiki, ama sanki ruyadaymisim gibi tam anlamamisdim. oldugunu. Once kendimi suclayip durdum benim yuzumden oldu diye benim gucsuzlugumdu olmesine neden. Sora 5:30 beni masadan indirip yataga aldilar. Sorada Sabah 8 gibi giyinib, oglumu orada birakip, dikislerim yuzumden yuruyemiyordum, annemlerin yardimiyla asagi indim, ve kucagim ve karnim bombos eve gitdim. Oysa oraya geldiyimde bebegimle birlikde cikacagimi dusunmusdum. o anin sokuyla pek bir sey anliyamamisdik, ama soradan anladik ki, aslinda butun suc doktorunmus. Benim normal acilisim varken, o bir kac saat beklemeden guc iynelerini, yapdigi icin bebek hizla gelmisdi ve sorada ben tamamen gucumu kayb etmisdim (kusura bakmayin aslinda turkce tibbi bakimdan cumeleleri tam kuramiyorum), o an annem doktor niye sezeryan yapmadiniz diye sorunca , hersey normaldi ne diye salaydimki, gibisinden salakca bri cevab vermisdi. Sora es dost herkes aslidna onun hatasi oldugunu, normal acilis varken ne diye o iyneleri yapdigini, aslinda bir kac saat bekelmesi gerekdigini ve 3.5 cm acilisda yapmasini gerekdigini, o zaman bu kadar zor olmuyacagini soylediler. Ama hersey bosuna cunki , o gitmisdi artik yokdu. Yuzunu bile gormeden, bir kez bile olsun kucagima almadan onu kayb etmisdim. Cekdigimin acinin tarifi yok, ama bence ailemden, ve yakinlarimdan cok siz beni anlarsiniz, cunki hepimiz ayni seyleri hiss ediyoruz. Tam uc hafta oldu, aglamakdan ve keskelerden baska bir sey yapdigim yok. Isin kotusu doya doya aglamama bile izin vermiyorlar. Asla isyan etmem, kendi verdi kendi aldi derim. Ama onu unutamiyorum. Surekli elim karnimda, o tekmelerini ozledim. Eve geldiyimde cantamda bir kac seyi kalmisdi, oysa ben onlari ne hayallerle almisdim. Eve onsuz donmemek icin yalvarmisdim taniriya. Bunu yasadigima hala inanmiyorum. Ben eskiden hayati dolu dolu yasamayi seven, herkesi gulduren biriydim ama simdi sanki ben ben diyilm. Sanki o gece o bebekle birlikde benide oldurduler. Hic bri sey ovutmuyor beni. Bir tek dun sizin yazilarinizi okudugumda bir az sakinlesdim.Es dost herkes seni anliyoruz diyor, ama bence bu duyguyu yasamayan anlamaz, beni bir tek sizler anlarsiniz.Hic bir sorun yokken niye boyle oldugunu anliyamiyorum. onu coook ozluyorum. Ben gormedim ama oysa o kadar guzel oldugnu soyluyorlar ki, gorenler sanki bir melekdir diyor. Ruyamda bile goremiyorum. Herkes normale dondu, bir tek ben donemiyorum, o gunde takili kaldim. Yeni bir bebegin olunca herseyi unutursun diyorlar, ama bence bu aci gecmez. Tam 20 gun icinde dikislerim iyilesdi, ama kalbimdeki yaram bri turlu iylesmiyor. Bu arada tam karar veremesekde ben oglumun isminin Ugur olmasini istemisdim. Ama olmadi
Öncelikle başın sağolsun uğur böceği... Duygularını çok iyi anlıyorum. Senin şu an yaşadığın şeylerin aynısını ben de eylül ayında ekim ayında kasım ayında ... yaşadım. Bu sürecin uzun sürecek malesef ama bir gün iyi hissedeceksin. Geçenlerde memlekete gitmiştim. Olayın üzerinden 7 ay geçmişti, ve ilk kez hayatın güzel olduğunu düşünebildim. Allah sabrını verir canım. Vermeze bu acıya nasıl dayanırız.
İzmit nerelerdesin canım? Sesin soluğun çıkmıyor? Ben uzun bir süre yoktum, burun kemiği eğriliği ameliyatı olmuştum memlekette. İnşallah iyi haberlerini bekliyorum.
Kardelen sen de yoksun canım bayadır?
Ve yeni gelen arkadaşımız sevdalinka; hoşgeldin.
Öncelikle başın sağolsun uğur böceği... Duygularını çok iyi anlıyorum. Senin şu an yaşadığın şeylerin aynısını ben de eylül ayında ekim ayında kasım ayında ... yaşadım. Bu sürecin uzun sürecek malesef ama bir gün iyi hissedeceksin. Geçenlerde memlekete gitmiştim. Olayın üzerinden 7 ay geçmişti, ve ilk kez hayatın güzel olduğunu düşünebildim. Allah sabrını verir canım. Vermeze bu acıya nasıl dayanırız.
İzmit nerelerdesin canım? Sesin soluğun çıkmıyor? Ben uzun bir süre yoktum, burun kemiği eğriliği ameliyatı olmuştum memlekette. İnşallah iyi haberlerini bekliyorum.
Kardelen sen de yoksun canım bayadır?
Ve yeni gelen arkadaşımız sevdalinka; hoşgeldin.
merhaba ben de oğlumu, keremimi, meleğimi kaybedeli 11 gün oldu.
26 haftalık doğum yaptım ve oğlum 46 gün direnebildi.
biz de boşlukta kaldık ve hemen olmasa da bir kaç ay sonra bebek düşünüyoruz. doktorum rahimde ve dikişlerde bir sorun olmadığını kendimi hazır hissettiğimde anne olabileceğimi söyledi. hepimiz için en hayırlısı olsun inşallah
Bugün anneler günü.... Eskiden anneler gününe pek önem vermezdim. Çünkü anne sevgisinin bir günle ölçülemeyeceğini, bir kadın için asıl anneler gününün çocuğunu doğurduğu gün olduğunu düşünürdüm. Aslında hala da böyle düşünüyorum. Ama geçen sene Ege'me hamileyken böyle bir günde koşarak sarılacağını hayal ettim. Keşke bu sene kollarımı doldursaydı. Ama ben mezarını bile ziyaret edemeyeceğim, 1200 km uzakta benden. Hepinizin anneler günü kutlu olsun. Sizler çok özel annelersiniz. iyiki varsınız.
maalesef bende bugün bebeğimi kaybattim.8 haftalıktı henüz hepimizin acısı yaşadığı şeyler ortak.allahımdan sabir ve hayır diliyorum.sözlerin yetmediği noktadayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?