- Konu Sahibi baby nurse
-
- #3.321
Merhaba Arkadaşlar biz 1.5 senedir bebek deniyoruk. bende pko olduğu için 2014 Aralık ayından beri "Glifort" kullanarak 5 Mayıs 2015'de hamile olduğumu öğrendim.Bizde çok sevindik aylarca beklemiştik çünkü pko olduğum için normal yolla bile hamile kalabileceğime inanamıyordum. İlk muanemiz 5 Mayıs'da bebeğimizin 4.5 haftalık olabileceğini fakat pko durumundan haftanın tam belirlenemediği söylenildi. 11 Mayıs'da tekrar gittiğimiz kontrolumüzde doktor kalp atışını göremediğini söyledi. 1 hafta sonra tekrar gelmemizi söyledi bazen 6. haftada oluşabileceğinide söyledi. Biz hiç moralimizi bozmadık fakat 25 Mayıs'da tekrar kontrole gitiğimizde bebeğin gelişmediği ve kalp atışının oluşmadığını öğrendik. Malesef bizde yıkıldık. Ve dün kurtaj oldum. İlk bebeğimizdi ilk operasyonum kurtaj oldu hayatımda. Allah daha büyük acılar yaşatmasın. Kürtaj hiç zor değilmiş öncelşkle bunun için endişelenmemeni dilerim. Seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun. Allahım sabır versin.
Bence Doktorlar ultrasona baktığında sesiz kalıyorsa bu bir sorun olduğu anlmına geliyor. Kurtajdan sonra kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba daha iyimi beslenmeliydim. Hiç yerimden kalkmadan yatmalımıydım? Yada doktor 5.5 haftada daha kalp atışı duyulmadığında bana ek takviye sağlayabilecek herhangi birşeyler öneremezmiydi? gibi düşünceler kafamı kemiriyor. Bize bebeğin gelişmeme nedeninin kromozon uyuşmazlığı olabileceğini söylediler yada pko larda bu tarz durumlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Allah nasip eder tekrar hamile kalabilirsem tekrar aynı sorunu yaşarmıyım. Pko lu olupda ilk bebeğini kaybedip kendiliğinden tekrar hamile kalan ve bebek sahibi olan varsa benimle paylaşabilir miibunları duymaya ihtiyacım var
canım çok geçmiş olsun benzer şeyleri yaşamışız bende 19 haftalık bebeğimi kaybettim bunu ancak yaşayanlar anlar ne kadar süre geçti üstünden bilmiyorum ben de 40 ım çıkana kadar çok kötüydüm yine tam düzelemedim kafam giidp geliyor yaşadıklarımı atamıyorum üstümden ama biliyoruz ki bu bizim elimizde olan birşey değil veren de alan da allah bundan sonraki hamileliğimiz iyi geçmesi için bütün testleri önlemleri alıp yolumuza devam edeceğizbenim önümde geçirmem gereken miyom ameliyatı var bir de .. hayat devam ediyor bu da biizim sınavımız isyan etmeden acımızı yaşayarak atlatacağız allahın izniyle..17 haftalik hamileydim dusuk risk oldugu icin hastanede yattim birbucuk aylikken kanama basladi ve 17 haftaya kadar hep.leke seklinde geliyordu hastanede serum igne filan derken kanama kesildi eve geldim bebek kasiklarimdaydi kalp atislari gelismesi haftasina gore gidiyordu sadece kasiklarimda olmasi ve leke seklinde kanamam vardi hastaneden ciktim ucgun sonra yani gecen hafta persembe bebegim evde dustu gordum şok oldum cok kotu bir duygu allah kimseye yasatmasin dermansiz dert vermesin bebegin eşi yani plesanta icimde kaldigi icin kurtaj ettiler hala kanamam var kesilmedi buraya bunlari neden yaziyorum inanin bende bilmiyorum icim cok aciyor o kadar yorgunumki anlatamam ruhen bedenen.. hersey o kadar onemsiz geliyorki kelimeler yetersiz geliyor anlatamiyorum şuanki duygularimi=((
canım çok geçmiş olsun benzer şeyleri yaşamışız bende 19 haftalık bebeğimi kaybettim bunu ancak yaşayanlar anlar ne kadar süre geçti üstünden bilmiyorum ben de 40 ım çıkana kadar çok kötüydüm yine tam düzelemedim kafam giidp geliyor yaşadıklarımı atamıyorum üstümden ama biliyoruz ki bu bizim elimizde olan birşey değil veren de alan da allah bundan sonraki hamileliğimiz iyi geçmesi için bütün testleri önlemleri alıp yolumuza devam edeceğizbenim önümde geçirmem gereken miyom ameliyatı var bir de .. hayat devam ediyor bu da biizim sınavımız isyan etmeden acımızı yaşayarak atlatacağız allahın izniyle..
çok sağol canım inşallah.. Benim kanamam yogun şekilde doğumdan sonra 15 gün sürdü sonra kesildi tam 35 gün sonrada adet oldum benim miyomlarım var o yuzden kanamam pıhtılı ve çok oldu..Seninkide geçer canım az az da olsa 40 gün kanama devam etmesi normalmiş.60 günde akıntı sarı beyaz normal kabul ediliyor...Senin daha çok yeni yalnız kalmamaya çalış canım ben ne tek kalabildim ne de ailemle sen öyle yapma geçmiş olsun..Senin sebep belli mi ?İnşallah atlatacagiz evet sınavımız farkindayim ama ama işte garip bir duygu engel olamiyorsun çabaliyorum ama bilmiyorum bir hafta oldu kanamam hala devam ediyor bende de sigil olustu yakilmasi yada dondurulmasi gerekiyor en kisa surede kanamanin bitmesini bekliyorum seninde kanaman cok surdumu bu arada tesekkur ederim insallah hersey hepimiz icin daha iyi olur ameliyatin basariyla gecer ve saglikli bir bebegin olur olucak allahin izniyle
canım benim sebep miyom dediler o yüzden önce ameliyat olucam sonra da 6 ay korunma süresinde bütün testleri yaptırıcam bahsettiğin testler galiba kromzom kan pıhtılaşması doktorumn prof zaten ona söyleyeceğim düşük sebebiyle yapılan bütün testleri istiyorum diye şimdilik beklemedeyim..göbekten iğne demek kan pıhtılaşması demek canım sende var mıydı ya da testte mi çıktı ? dikiş demek de rahim ağzı yetmezliği genelde 12. haftada rahim ağzına dikiş atuıyorlar bu da serklaj deniyor..Senin rahim ağzı yetmezliği de mi çıktı acaba ya da önlem amaçlı mı ? başka doktora da görün bence kuzenin sana yardımcı olsun elinde imkan varken değerlendirHayir belli degil fakat dr hamile kaldiginda dikis aticani ve gobekten igne vurcani soyledi garantiye almak icin.. kuzenim baska kadin dogum uzmaninin yaninda asistan olarak calisiyor dusuk yapilanlara bir suru test yapiliyormus kromozom testleri bunlarla neden daha iyi buluna biliyormus genlerden gelen birseyse tedavisi varmis internetten onu arastiriyordum nasil birsey die senin bellimi test istedilermi sizden
benım bebegımın kalbı durunca mıde bulantılarım hıp dıye kesıldı bende artık buyuyor ondan kesıldı sandım buyuk gebelıklerde de tek belırtı hareket etmemesı oluyorbebeğini kaybedenler bunun belirtileri var mı
ben hiçbir şey hissetmedim fiziksel olarak. sadece bir öğlen içim sıkıldı ve kontrole gidene kadar iyi mi acaba bir şey mi oldu diye düşünüp durdum. ağrım sızım kanamam yoktu hiç. kontrole gidince de kalbinin durduğunu öğrendik.bebeğini kaybedenler bunun belirtileri var mı
Çıktın mı kontrolden? Sağlıklıdır inşallah?benimde 2. düşükte hiç bir belirtim olmadıbugün kontrolüm var 12 haftalık olmamız gerek umarım hayattadır...hergün cleaxane iğne oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?