Bebeğini kaybedenler......

cnm selamlar....
benım de aynı cnm.doğa gereği sakat olacak bebkler ölürmüş rabbımın bılecegı iş.patoolojıye gonderılıyorlar fakat dr.um ılkınde bunun olabılecegını soyledı olacak olanı etkılemezmıs...benım yawrum da 2 aylık kadarken gelişemedıgı ıcın kalbi durmuş...ama dr.um yakında yıne olacak bebgın goreceksın bak deıd ne anne ne babadan kaynaklanmıyor dedı.ctesı sonucuna bakacagız bakalım patolojının.arkadasının ıncelendımı<*ne dednmiş???
ALLAH SABIR WERSIN ONA VE BU DURUMDAKI HERKESE...YENI YAWRULAR NASIP ETSIN ALLAHIM HAYRLI ZAMANDA...

canım o kadar üzgün ki konuyu açıp daha da üzmek istemiyorum. Aynı şehirde de değiliz zaten. O nedenle ayrıntıları bilemiyorum. yanına gitmekte istemedim. Sonuçta özel bir durum bu eşiyle yalnız olmak ister diye. Bugün aldırdı bebeğini...

telefonda olmaz zaten cnm işe yaramıyor konuşulanlar boş gelıyorr...yüzyüze bi nebze...ALLAH SABIR WERSİN

başın sağolsun canım cok kötü yaa ne kadar cok kişinin başına gelmiş neden yeniden bebiş yapmıyorsunuz?
sağol cnm bebek yapmayı tabıkıde düşünüorum fakat 2 aydır denıoruz olmuoo nedenını bılmıorum ama doktorum 1 yıl bekletın dedı umarım bu sefer bebeğimi kucagıma alırım rabbım hayırlısını saglıklısını nasip etsin...

Merhaba Arkadaşlar,

Eskisi kadar populer bir topic değil bu sanırım. Ama bebeğini kaybetmiş insanlar için umut oluyor. Bende yazılanların çoğunu okumaya çalıştım. Ve üzüntünün ardından gelen yeni bebekler ve onların mutluluğu bana da umut verdi.

Bende 18 haziran da 7 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum. Çok az bi lekelenmem olmuştu, kanama bile denemez. Doktor bir göreyim dedi . Ve kese görününce mutlu oldum fakat doktor kalp atışı durmuş deyince şok geçirdim hiç tepki veremedim. Doktor büyük ihtimal genetik bozukluk dedi ve genelde tekrarlayan düşüklerde patalojiye yolladıklarını söyledi. Bir daha hamile kaldığında coraspin kullanacağımı söyledi.

12 Ekim de tekrar hamile kaldım . Ama tam olarak sevinemiyorum çünkü kafamda sürekli buna da aynı şey olur mu acaba kuşkusu. Sürekli kendimi dinliyorum. Ve 7 haftada kontrole giderken aynı şeyi duyacağıma o kadar emindim ki yanıma annemide almıştım. İnsanlar telkin etmeye çalışıyor ama başına gelmeyen anlayamaz. Ama sizlerin anladığını biliyorum.

Şimdi 10 haftalık oldum ve haftaya kontrole gidicem. Ulstasona girmeyi hem istiyor hem korkuyorum. Sanırım doğuma kadar bu korku ile yaşayacağım.

İlkinde de bunda da hep Rabbim sağlıklı, hayırlı ve senin yolunda evlat nasip et diye dua ediyorum. Allah bizleri evlatlarımızla sınamasın. Ve üzüntülü annelerin tez zamanda kucaklarını doldursun.

ben de aynı şeyleri yaşadım canım. 3 hafta önce kürtaj oldum. hala canım çok yanıyor. ne güzel sen tekrar hamilesin. allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. bişey soracağım kürtajdan sonra tekrar hamile kalmadan önce herhangi bir tetkik yaptırdın mı. coraspin denilen ilaç ne için kullandın mı?

Merhaba,

Ben öyle doktora gitmeden önce çok araştırma yapan biri değilim. Doktorumada referansla gitmiştim. Gebelik öncesi istediği tetkikleri yaptırmıştım. Kalp durması olunca erken haftada, doktorum %90 genetik bozukluktandır dedi. Bende vucudun böyle durumlarda bebeği attığını bildiğim için üstelemedim. Sanırım bir de kan pıhtılaşması yüzde olarak en fazla sebep oluyor bu tarz kayıplara. Ona önlem olarak coraspin verdi. Folik asidi hiç bırakmadım o kadar.

Fakat benimle aynı şeyleri yaşayan insanları okudukça kendimi çok cahil hissettim :). Çünkü bir çok tahlili vs. yi biliyorlar.

Ben şöyle düşünüyorum. Herhangi bir risk grubunda değilim ve hormanlarım, tansiyonum, rahim herşey normal. Bu yüzden bebeğimin genetik olarak sorunlu olduğunu ve bir lutuf olarak kucağıma almadan yada kendisi hayatta eziyet çekmeden Rabbim aldı. Çünkü hep sağlıklı olsun diye dua ediyorum.

Canın yanacak üzüleceksin. Etrafından bebek haberleri gelecek sen kendi bebeğini düşünüp üzüleceksin. Sonra yeniden hamile kalacaksın ve ona kitleneceksin :). Belki ilk gebeliğindeki kadar heyecanlı olmayacaksın, bi yanın buruk olacak. ama bir çocuk doğurmanın ne kadar büyük bir lütuf olduğunu daha iyi anlayacaksın. Çünkü bana hep insanlar çok çabuk doğuruyor gibi gelirdi. Ama şimdi 3 ayı doldurmak için günleri tektek sayarken hiçte çabuk geçmediğini fark ediyorum.

Umarım birkaç ay sonra güzel haberler alırsın :)

evet insanlar cokk cabuk doguruyor gibi ben onceleri eltime bakarim hamile kaldi 9 ay boyunca heran cocuk dusecekmis gibi yerinden kalmazdi sorunda yoktu yemek yer yatar bulasiginida biz yikardik ben hep derdim hamile kalirsam ben oyle yapmayacam bu bir hastalikmi cok buyuk bise yapiyor sanki buyuk is basarmis gibi herkes etrafinda pervana kendide hastaymis gibi sonra ben hamile kalinca hic yatmadim agir islerde yapmadim kolay sandim hamile kadinlari gorunce hemen ilerliyordu bir bakiyorum 9 ay gecmis ben kendime saya saya 16, haftam ancak gecti zar zor 16. haftayi gordum bebegimin suyu biti almak zorunda kaldilar dedimki demekki gercekten hamile olmak bebek tasimak zor bir is allahim korusun herkesi

Haziranda hamileydim tup bebek tedavisi sonucu sonra temmuzun sonunda kalbi durmus haberimiz bile olmamis. Bu aciyi tam atlatmaya cabalarken Ekim'de babami kaybettim. Insan bukadar kayipdan sonra hala nasil ayakta durur ben bilmiyorum. Ama cesaretimi toplayip simdi gene tup bebek tedavisi yapmak niyetindeyim. Artik yasam ve kayip bana hayatin gercegi olarak geliyor. Insan olarak okadar aciz durumdayiz ki yasimin akisinda. Sadece en iyisini umut etmekden baska birsey yok.

Merhaba arkadaşlar. Günlerdir bu topikleri okuyorum. Farklı farklı hikayeler tarifi olmayan acılar... Allah hepimizinyardımcısı olsun.. Bende 22 haftalıkbebeğime veda atmak zorunda kaldım. Bebeğime avsd tanısını koydular. Kısaca kalbinin bir kısmı oluşmamış. On gün içinde bir kalp proforü olduk çıkltık araştıra araştıra diyar diyar geze geze..... Ama hiç denmedi bize ameliyatla kurtulur normal bir çocuk oluvererir çok bekledik ağızlardan bu cümleler çıksın diye hiç olmazsa birinin ağzından çıksın diye... çıkmadı.... Dediler doğunca sadece acılar , hastanener, ameliyatlar olacak bebeğinizin hayatında dayanırım diyorsan devam et... Dayanılınır mıo küçük bedene..... Ameliyat masalarında el kadar bebeğim kesecekler...., damarlarını biçecekleri o ameliyat masasında biz odanın kapısında nasıl çekecektik bunları hemde sonu olmayacak bir umut için....Sonra düşündüm Elhamdürillah 5 yasındaki kızım, eşim, işim,evim.... Bunlar nolcak.... Ben ve bebeğim acılar içinde kıvranırken bunlarda yok olacak... Veee vermek zorunda kaldığım kararı verdim... Hiç acımıyorlar zaten hemen yatırıyorlar hastaneye. Tam dört gün sancı çektim...İşkence gibiydi.... Ayrılmak istemedik sanki bebeğimle.... Ama acımadılar aldılar onu benden....Bembeyazdı.... içime doğduğu gibi... kıvırcıık olacaktı saçları...minicik ağız, hokka burun... Allahım bu kadrmı güzel olur bir melek.... Gördüm meleğimi .... Görmemek için o kadar uğraşmıştımki olmadı Allahım gösterdi.... Kefene sardılar yavrumu ana kucağı yerine koydular toprağa....Adını belinay koyacaktım yazıldı mezar taşına... Gögüslerime sargı sardılar süt gelmesin diye... üzülme bir daha olur dediler yolladılar beni evime... Ama benim Allahım var binlerce şükürler olsun sığındım ona...Beterin beteri var şükürler olsun Allahım sana.... Ya onu koklasaydım, emzirseydim .....kaybetseydim .... Daha zor.... Binlerce şükürler olsun Allahım.....Bir gün benimde, sizinde sağlıklı bebeklerimiz olcak inşallah umudlarımızı kaybetmeyelim ne olur Allahımıza sığınalım hayırlısını dileyelim o bilir mevlam .... En kısa zamanda kucağımızda bebişlerimizin olması dileğiyle...

132 gun oldu kızımı kaybedeli. 4.5 ay demek bu.sanki daha dun gibi. onu öylesine özlüyorumki. 30 haftalık dogdu herseyim Aysenazım. 12 gunun sonunda yitirdik bitanemi.melek oldu. benim melegim. şiirler yazıyorum kızıma. özlemi giderilmio

bu topiği okumadan önce halime cok üzülüyodum ama şükürler olsun ben 12. haftada kaybettim burda 30. haftada kaybeden doğum sonrası ölenler var cok üzüüldüm en azından onların durumunda değilim diye arkadaşlar gercekten zor bir durum allah hepinize sabır versin umarım hepimiz en yakında zamanda kavuşuruz.

Hikayelerinizin hepsini bir bir okumaya çalıştım ama ağlamaktan başım çok ağırdı yazıp az da olsa rahatlamaya karar verdim.

__ 20 Ağustos 2013 . . . hamile olmadığımdan o kadar emindim ki içimde umut kırıntısı dahi kalmamıştı... O kadar çok çöpe attığım test çubuklarım vardı ki tekrar hayal kırıklığına uğramamak için vazgeçmiştim artık.. Hem en son eşimle aldığımız haber de bunu imkansızlaştırıyordu.. Sizin tek umudunuz tüp bebek aşılama dahi tutmaz demişti doktor...

__ 20 Ağustos 2013 . . . Çok sevdiğim bir ablam bizde misafirlikteydi. Sürekli sende bir değişiklik var al bir test yap diyen babaannem ve annem yetmezmiş gibi ablam da aynısı söyledi ve beni adeta sürükleyerek götürdüğü eczaneden zorla test aldırdı.... Hemen eve geldik yine zorla bana testi yaptırmak için beni banyoya kilitlediler bende baktım gördüm kurtuluş yok testi yaptım ama hamile olmadığıma öyle emin öyle umutsuzdum ki banyodan çıktığımda herkesi öyle bir paylayacaktım kii hiç şansları yoktu... Derkeeeeen ikinci çizgi çok belirgin bir şekilde çıktı kiiii sakin sakin banyodan çıktım ve herkese çok sakin bir şekilde eee bu ne şimdi çift çizgi var burada yok canım yanlıştır bu dediğimi hatırlıyorum.. tabii bu arada evde çığlık kıyamet herkes sevinçten havalarda ben şoktaa yarım saat sonra aklım başıma geldiii hamileydimm doktorun imkansız dediği işte olmuştuuu hamileydim işteeee hamileydim.. Tabii bu yarım saat içinde haberi duymayan kalmadı annem neredeyse minareye çıkıp çığıracaktı...

__ Ertesi gün evimizin en yakınındaki bir hastahaneye gittik.. Hemen kan testi yapıldı ve sonuçlarda da 5 haftalık gebe olduğum ortaya çıktı.. Bu arada oğlumun babası seferde olduğu için telefonla konuşamamış sadece hamileyim diye mesaj çekebilmiştim.. öyle şaşırmıştı ki önce ciddimisin, kesinmi, kızmı erkekmi diye sıralanan birsürü sorulara boğmuştu beni ... İnandığında ise mutluluğunu tarif dahi edemem ... Doktor eğer gerçek gebelikse üç hafta sonra kalp atışlarını duyarız ancak o zaman gel dedi ama o üç hafta çok zor geçti benim için... gerçekten hamilemiydim kalbini duyabilecekmiydim yoksa yine rüyamı görüyordum ..... Evet ilk kez kalp atışlarını duydum oğluşumun Allahıııım bu ne mutluluk bu nee huzur veren bir ses şükürler olsun rabbim.... Üç aylık hamileydim eşim seferden geldi çok farklı bir karı kocaydık artık gözümün içine daha başka bakıyordu sanki öyle üstüme düşüyor öyle çok ilgileniyordu ki benimle böyle bir mutlluluk şükürler olsun rabbime ... Üç ay kaldı eşim sonra şartlar malüm artık üç kişi olacaktık masraflar artacak daha çok çalışmamız gerekecekti ve tekrar sefere çıktı bu arada ben 6. ayımı doldurmuştum. Ailemin yanına geçtim ... Hamileliğim çok güzel gidiyordu her doktora gittiğimizde oğlumun ne kadar büyüdüğünü öğrenip hemen babasına mesaj yolluyordum.. Mustafa Ege koymuştuk adını çünkü babacık ege denizinde almıştı güzel haberi.. Çok benimsemiştik kuzum seni... Senden bahsederken bile hep adınla anıyorduk kuzucuğumu Mustafam kocaman oldu babası, Mustafam çok hareketli babası senin gibi, Mustafam ultrasonda sana benziyo babası vs vs vs vss....

___21.02.2013 Cuma kontrolümüze gittik Mustafa Egem artık 32. haftasını doldurmuştu.. Kalp atışını en son o sabah duydum bebeğimin, herşey yolunda maaşallahı var demişti doktorum 1800 kg olmuştu.. Hemen babaya mesaj attık yineee oğlumuz çok iyi babası kocaman olmuşş büyümüş diye.. ve o akşam saat 6 dan sonra hareketleri kesildi yavrumun... Asla aklıma bebeğimin kalbi durdu diye gelmedi asla böyle bişey düşünemezdim çok sağlıklıydı daha sabah kalbi çok güzel atıyordu olamazdı kiiii ama yinede interneti açtım ve araştırdım bu haftalarda bebekler uyku moduna geçip uzun süre hareketsiz kalabilirler yazıyordu... ohh içim rahatlamıştı Mustafam hep kıpırdayacak değildi yaaa uyuyup büyümesi lazımdı yavrumun ... ama sabah uyandım yine hissetmiyorum olmaz bu kadar uykucu olamaz yavrum dedim çikolata yedim ne yaptıysam yok duymuyordum hissetmiyordum.. Babama hemen hastahaneye götür beni dedim, annemle birlikte hepimiz apar topar hastahaneye gittik acilen doktorun yanına girdik.. Doktora oğlum oyun yapıyo bana kıpırdamıyo uyuyo herhalde uyandıralım dedim..... Doktor kalbi durmuş ölmüş dediğinde , ciddimisiniz demişim hiiç hatırlamıyorum annem ağlamaya başlamış ve ben o halde doğumhaneye nasıl gittim hiç hatırlamıyorum.. kendime geldiğimde kolumda bir sancı serumu bağlıydı herkes başımda herkes beni teselli etmek için çabalıyordu ama ilginçtir kiii ben çok sakin arada üç beş damla gözyaşı döküyor sesimi bile çıkarmıyordum... Babam kıyamadı kızım çekme bu acıyı sezeryan olsun diye ısrar etti.. kabul ettim... sezeryandan çıktığımda karnımı yokladım bomboştuu bebeğim gitmişti işte artık ağlayabilirdim yavrum ciğerparem kopmuştu canımdan.... 22.02.2013 Cumartesi bu günü nasıl unuturum ben...

__ 10 gün geçti üzerinden, hiç isyan etmedim aksine şükrettim rabbime bana bu duyguları en dibine kadar yaşattığı için.. Ağladım .... Çok ağladım... Hala ağlıyorum ama gözyaşlarım merhametimden, isyanımdan değil... Şimdi yine çok dua ediyorum ama artık asla umutsuz değilim.. Çünkü biliyorum rabbimin hazinesi çok geniş bana daha çok güzel evlatlar nasip edicek inşallah... Mustafam gittiiii rabbimin daha kıymetlisiymiş cennetine layık görmüş aldı uçtu kuşum...

ALLAH EVLAT ACISI YAŞAYAN HERKESE SABIRLAR VERSİN....

geçmiş olsun canım bayanyalçıntepe
ben de aynı gün 2. kez kürtaj olmak zorunda kaldım malum kalp atışı alamadık 8. haftada
allah sabır versin cümlemize

öncelikle Allahtan sabır diliyorum hikayeni içim yanarak yaşadığım en acı tecrubeyi kanatlı kızımı anarak kalbim kan ağlayarak okudum ve seni tebrik etmek istiyorum hiç isyan etmemiş ve Allahın verdiği mukafatı acına rağmen anlayabilmişsin maalesef ben çok sorular sordum rabbime neden ben diye ve bu isyana girermiş inşallah rabbim beni affeder bende 13 ocakta 28 haftalık kızımı cennete uğurladım dün tam iki ay oldu bomboş geçen günler yıkılan hayallerim umutlarımla 60 gün geçti...nisan başı kızım dünyaya gelicekti ben hala haftaları sayıyorum o gün yaklaştıkça bi tuhaf oluyorum acım gün gün azalsada özlemim artıoki bu dahada zor şu kadar gün sonra kızım kollarımda olucaktı şimdi şukadar haftalık olucaktık odası şöyle hazır olucaktı gibi düşünceleri hala kafamdan atamıyorum bi sebebte bulunamadı nolduda kızıma kanatlar taktım ben ne yaptımda kuzucum göçüp gitti bulamadı doktorlar inşallah rabbim bizlere en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip eder

Allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın hiç kimseyi evlat acısıyla sınamasın.bende 12+5 haftalık hamileydim ikili test için gittiğimde bebeğimin 8+2 de kalbinin durduğunu öğrendim ve 4 gün önce kürtaj oldum çok zor bir süreç çok acı içimden çok şey söylemek geliyor ama isyan ederim diye de hiç birşey söyleyemiyorum vardır allahımın bir bildiği diyorum

bende aynı acıyı yaşayanlardanım .meleğim 28 haftalıktı kalbi durmuş ve ben 1 hafta onu o şekilde karnımda taşıdım.eskisi gibi tekmeleri olmasa da öldüğüne inanmak,aklıma getirmek istemiyordum..uyuyordur,naz yapıyordur yada ben uykudayken o tekme atmıştır diye kendimi kandırıp durdum.suni sancı ile normal doğum yaptım.yan odalardan başka doğum yapan kadınların çığlıkları ve doğan bebeklerinin sesi hala kulaklarımda. daha 8 gün oldu prensesimi toprağa vereli.bu da bizim imtihanımızmış.rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın.hepimize sabırlar versin..

Arkadaslar allahim hepimize sabir ve biran evvel atlatmayi nasip etsin bende ocak ayinda 20 Haftada kaybettim kizimi suni sanciyla 16 saatte dogurabildim dogumdan beri legen kemiklerim acik kalmis inanilmaz bel agrisi cekiyorum yetmezmis gibi &#128557; cok zor 2,5 ay oldu bi turlu toparlanamiyorum saatlerce hastanede sanci cektikten sonra o suyumun geldigi ani ve attigim cigligi unutamuyorum allahim sabir versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…