- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.843
- 53
3 saat normal mi? Benim bebeğim 4 aylik ve 3 saat falan emmeden duruyor. Cok şaşırıyorum,çünkü buyuk kizim memeden hic kopmazdi. Nerdeyse 24 saat agzindaydi.
Simdi bana garip geliyor bu durum. Aglamiyo da oynuyo,debeleniyo veya uyumak istiyor. Kafam karisti :/
Merhaba arkadaşlar 37 günlük bebeğim var. Gece uyku uyumuyor. Anca meme ağzına girince gözünü kapatıyor. Ne yaptıysam uyutamadım rezene çayıda içiyorum ama etki göstermiyor. Sinirden ağladım artık uykusuz kalıyorum çok her saat başında da kalkıyor. Lütfen yardım edin Nasıl uyutabilirim
Gerçekten çok teşekkür ederim. Üşenmeyip yazmışsınız bütün önerileri. Beyaz gürültüyü hemen denicem :)Merhaba,
Her bebeğin bir diğerinden farklı olduğu ve her birinin farklı ihtiyaçları olduğunu belirterek başlamak istiyorum.
Yorgunluktan perişan bir şekilde bebeğinizi anlamaya çalışmak ve ona göre rutinler uygulamaya başlamak sürecine girmek de hayli zor, bunun da farkındayım. Bebeğim üç ay boyunca kolik sıkıntısı çekti ve bitmeyeceğini düşünüyorduk, ama bitti. Her sürecin bir püf noktası var.
Bebeğinizin ihtiyaçlarını anlayabilmek için onu izlemeye başlamalısınız.
Bu durumda öncelikle bir kısım fiziksel ve psikolojik gerçekleri kabul ederek başlamanızı öneririm. Konuya ilişkin okuduğum kitaplardan ve bebeğimle yaşadıklarımdan edindiğim tecrübeler şu şekilde;
Tıbbi olarak bizim yavrularımız diğer canlıların yavrularından daha eksik olarak dünyeye geliyor, çünkü biz iki ayak üzerinde duruyoruz ve bu nedenle yavrularımız tam gelişene kadar içimizde tutma yetisine sahip değiliz. Bebeğinize en az 3 ay vermeniz lazım dış dünyaya fiziksel olarak bir uyum sağlayabilmesi için.
Bildiğiniz gibi bebeğiniz 9 ay boyunca karnınızda ve tamamen güvendeydi, karanlık ve tamamen sarıp sarmalandığı bir ortamdaydı, duyduğu sesler bu rahat ortamı belki daha da rahatlatıyordu ve sizin hareketlerinizle birlikte hep bir devinim içindeydi.
Bebeğinizi sakinleştirebilmek için öncelikle anne karnını taklit edebilirsiniz.
Kolik olan bebeğimi sakinleştirmek için kullandığım yöntem; Dr. Harvey Karp'ın "mahallenin en mutlu bebeği" kitabıyla öğrendim.
1- Kundak (anne karnındaki gibi sarıp sarmalıyor) Yalnız, sadece kolları bağladık, bacaklarını hareket edebilecek şekilde sardık, kemik çıkıklarına karşı
2- Emzik. Malum bebekler emme güdüsüyle doğuyorlar, emzik müthiş bir rahatlatıcı. Pekçok kişi tarafından tavsiye edilmez biliyorum, ama bebeğin ağzına yapışık kalacak gibi değil de sadece ve özellikle şu zor süreci atlatana kadar rahatlatıcı olarak kullanabilirsiniz.
3- Hafif sallantı. Bebeğiniziz yan döndürüp sallayın, bebekler sırt üstü kaldıklarında düşüyormuş hissi ile panik oluyorlarmış. Yan döndürüp salladığınızda sakinleştiğini göreceksiniz.
4- Beyaz gürültü. Oğlum kelimenin tam anlamıyla 3 ay boyunca bu ses ile uyudu. İnternette bulabilirsiniz. Anne karnındaki sesi taklit eden müzikler var, elektrikli süpürge, fön sesi gibi. (ama lütfen fön kullanacaksanız dikkat edin, hatta yerine koyacak bir sürü şey var, bence kullanmayın) Ağzımızla yaptığımız "şşşşşşşşş" sezi bizim ufaklıkta hala işe yarar :)
Bu yazdıklarım kolik bebekler için tavsiyeler, ama bebeğinizi uyutmak istediğinizde de işe yarıyor.
Bunun dışında ben açıkçası doğal ebeveynlikten yanayım.
Öncelikle bebeğim ağlaya ağlaya uyusun inancını hiçbir şekilde kabul etmem, kucağımda rahat ediyorsa o şekilde uyumasına izin veririm, bebeğimi kollarımda sallar, emzirerek uyuturum.
Emzirmenin o anlamda büyülü bir şey olduğunu mutlaka fark etmişsinizdir. Bebeğinizi rahatlatan bir unsur.
Bir de havalar ısınıyor, artık bebeğinizi her gün yıkayıp rahatlatabilirsiniz. Yıkanmak uyku saati için harika bir hazırlık evresi oluşturuyor. Sonrasında güzel bir masaj, sakin sesle küçük konuşmalar, niniler, beyaz gürültü, pijamalar, emzirme, gaz çıkartma (mutlaka) ve uyku.
Bebeğinizin şimdiden bir rutine ihtiyaç duyduğunu unutmayın.
Minik canavarlar rutinlerinden biraz sapınca bile uyumuyor ve uykuyu haram edebiliyorlar.
Bir de gün içinde az uyuyan bebek gece daha çok uyur mitine aman ha sakın inanmayın, cidden yanlış bir inanış.
Bebek gün içinde ne kadar çok uyursa gece de o kadar rahat ve çok uyuyor.
Akşam da çok geç saate bırakmayın uyku saatini. Biliyorum, bir rutin oturtmak için çok erken, ama denemeye başlamanız gereken bir zamandasınız. Saat 19:30 gibi uyku rutininizi hazırlamaya başlayın derim, banyo veya masajla. Bebeğinize 1 saat falan ayırmanız gerekiyor sonuçta.
Benden şimdilik bu kadar. Bebeğinizi izlerken oluşan sorunuz olursa yardımcı olmak isterim.
Aylarca uykusuz kalıp ne yapacağını bilmez halde başı kesilmiş tavuk gibi dolaşmak nedir iyi bilirim.
Şimdiden kolay gelsin ve bebeğinizle mutluluklar.
Beyaz gürültüye ek olarak sunu da tavsiye ederimGerçekten çok teşekkür ederim. Üşenmeyip yazmışsınız bütün önerileri. Beyaz gürültüyü hemen denicem :)
gazdan rahatsızlanıyodur.Merhaba arkadaşlar 37 günlük bebeğim var. Gece uyku uyumuyor. Anca meme ağzına girince gözünü kapatıyor. Ne yaptıysam uyutamadım rezene çayıda içiyorum ama etki göstermiyor. Sinirden ağladım artık uykusuz kalıyorum çok her saat başında da kalkıyor. Lütfen yardım edin Nasıl uyutabilirim
Rica ederim, yardımcı olabilirse yazdıklarım çok mutlu olurum. Umarım daha rahat gün ve gecelere hızla ulaşırsınız.Gerçekten çok teşekkür ederim. Üşenmeyip yazmışsınız bütün önerileri. Beyaz gürültüyü hemen denicem :)
Emziğe alıştıramadmEmzik emzik emzik,iki çocuk büyüttüm allahım şu emziği kim icat ettiyse dualarım ona...
Merhaba bebeğin daha çok minik karnı doymadığı için uyumuyordur. en azından 3-4 ay boyunca meme ağzındayken bu şekilde uyuyacakMerhaba arkadaşlar 37 günlük bebeğim var. Gece uyku uyumuyor. Anca meme ağzına girince gözünü kapatıyor. Ne yaptıysam uyutamadım rezene çayıda içiyorum ama etki göstermiyor. Sinirden ağladım artık uykusuz kalıyorum çok her saat başında da kalkıyor. Lütfen yardım edin Nasıl uyutabilirim
Eger kolik değilse açıkiyordur. Sütünün kalitesi iyi değilse gece az miktar mama ver. Yada emdikten sonra gazını cikartmiyorsan da uykuya gecemiyordur. Önce problemi bul. Sonra çözüm üret.Merhaba arkadaşlar 37 günlük bebeğim var. Gece uyku uyumuyor. Anca meme ağzına girince gözünü kapatıyor. Ne yaptıysam uyutamadım rezene çayıda içiyorum ama etki göstermiyor. Sinirden ağladım artık uykusuz kalıyorum çok her saat başında da kalkıyor. Lütfen yardım edin Nasıl uyutabilirim
Alışır sakın pes etme...bebeğim şu an 8 aylık ve ağzında emziği kucağında battaniyesi kendi kendine uyur ve gece sadece bir kere uyanırEmziğe alıştıramadm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?