Bebeğiniz hangi hareketleri yapabiliyor?

yulin34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2018
1.069
527
123
Kızlar selam bu sefer farklı bir konu olacak.
Sorun teyzemin 7 aylık kızı. Ne sorunu olur küçücük bebeğin demeyin oluyor ya da sorun mu bilmiyorum size danışmak istedim. Teyzem çok dertli benim çocuğum falan olmadığı için bir şey diyemiyorum. Bebeği otururken dengede duramıyor. Destekle ayakta falan kalabiliyor oturuyor da ama bırakınca sağa sola falan gidiyor minnoş.
Kilosu da ilerlemiyor. 6buçuk kilo. Normalde ayda yarım kilo alıyordu. Bu ay almamış doktoru 2 hafta sonra getir yine demiş diş çıkarıyor olabilir huzursuzluk yapar o da bir bakalım tekrar demiş. Zaten geçen ay solunum yolu enfeksiyonu için tedavi aldı. Hastalıktan da almamış olabilir gerçi.Vitamin ve mama kullanıyor ama mamayı kusuyormuş.
Sizin bebekleriniz 7 aylıkken neler yapabiliyor?
Bizimki annesini tanıyor gülümsüyor ağlarken hayvan resmi gösterdiğimizde durup inceliyor. Elinden tutunca ayağa da kalkabiliyor. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Çok mu geri sizce gelişimi ?

Her çocuğun gelişimi farklıdır. On aylik yürüyen de var, bir yaşında emekleyen de, üç yaşında konuşan da.... doktor sorun görmüyorsa rahat olun. Tabi doktorunuza güvenmiyorsanız başka doktora da gösterin.

7 aylık bebekten çok da bir şey beklememek lazım. Benim oğlum 7 aylıkken yeni yeni oturmaya başlamıştı desteksiz o da 10 sn falandı. Ayaklarını basabiliyordu biz tutarsak ama destek vermezsek düşüyordu. Anneyi tanıyordu ama babayı tanımıyordu mesela. 7 buçuk aylık olmaya yakın sürünerek gidiyordu. Ama bu her çocukta değişir. Bence bariz bir gerilik yok panik olmayın. Bazı 7-8 aylık bebekler öylece yatıo bütün gün. Kilo alımı konusunda da ilk aylardaki gübi almıolar malesef. Hastalandıysa falan kilo kaybedebilir ayrıca diş döneminde de kilo kaybı yaşanabiliyor

Teyzem ağlayınca ben de panik oldum üzüldüm. Sütü de yokmuş kesmiş malesef çok kızdık. İnşallah ya ben de sizin gibi düşündüm de işte anne olunca demek mantık devre dışı kalıyor

erkek kardesımın kızı 6 aylıktan itibaren desteksiz oturuyor

7 aylıktan beri de emekliyor

şuanda 8 aylık koltuk kenarlarında sıralıyor ayakta tek basına da durmaya başladı ama tam dengeli değil

herkesi ayırt edip tanıyor artık yarım yarım hecelemeye başladı.

bir şey sorduğumuzda mesela topunn nerede dediğimizde gösteriyor

odana gidelim dediğimizde odasına doğru emekliyor ancak annesi ve babası bebek doğduğundan beri kitap , oyuncak ve konuşmalarla eğitiyorlar.

kilo olarak bizim ki de biraz zayıf gibi.

her bebeğin gelişimi ayrı olur diye düşünüyorum

size tavsiyem bebekle bol bol konuşun , şimdiden fikirlerini alın birey yerine koyduğunuzu hissettirin.

En bunaltan seydi beni su an okudum ve sinirlendim..Yok senin bebegin bunu yapiyor mu yok sunu benimki yapiyor..Saglikli mi saglikli kilosu ayina gore sınırın birazcık ustundeyse tamamdır..Boy önemli kemik gelisimi için..Hantal löp löp yagdan oluşan çocuklar hoşuma gitmiyor saglikli da bulmuyorum..Benimkiler de 15aylik yurudu..9.ay desteksiz oturdular..2 yasinda konustulat..Sizinkiler veya baskalarininkileri bosverin siz..
doktorlara gitmek ayri iskence saglam cocuga hasta der tedavi onerirler..Incelemeyin anneler hisseder bebegin zeka dengesi normalse ciddi bir hastalik kalp bobrek ciger vb sorun yoksa buyuyecek yapacak her seyi abartmayalim..Gec veya erken ne olacak sanki...
kusmasına gelince aylarca doktora gittik mamayı oldugu gibi cikarirdi kızım bebek reflusu dendi zamanla gecer kıvamlastirici var mamaya atiyosun icindeki olcekle kusmasi cok cok azalir kilo alir reflu kilo aldirmaz..

Teyzem ağlayınca ben de panik oldum üzüldüm. Sütü de yokmuş kesmiş malesef çok kızdık. İnşallah ya ben de sizin gibi düşündüm de işte anne olunca demek mantık devre dışı kalıyor
zaten o süt kızanlar yuzunden kesiliyor mama versin bir sey olmaz anne sütü cok degerli evet ama yoksa da ucunda ölüm yok abartmayin anne sutunu..Ben 3ay emmisim gül gibi meslegim kariyerim duzgun bi hayatim var ..hasta da olmuyorum her gün :)

Bence teyzeniz fazla panik süt yok die bebek sütten mi kesilir. Emdikçe süt gelir ayrıca. Bmeme sadece süt için değildir. Bebek orda hızur bulur mutlu olur ağrıları hafifler. Bebeği diş dönemine girdiyse eğer meme onun için en iyi teselli olucaktır.

Benim kızım 9aylikken kendi kendine oturdu 13 aylık hala yurumuyo:) olabiliyor böyle şeyler zayıf da ayrıca.zorlamayin o vakti gelince herşeyi kendi yapar demişti dr.

bebekleri yaristirmayin. benim ki su kadar senin ki kac kilo kadar sacma bisi yok. kilolu olan daha saglikli, zayif olan sagliksiz diye bisi de yok. dr kontrolnde anne hikayeyi anlatir dr da fizyolojik muayene eder. sikinti yoksa yoktur.

Sütüm kesildi dedi gelmiyordu zaten dedi. Acaba yine vermeye çalışsa gelir mi ? Bence süt alamadığı için gelişmiyor.

Sütüm kesildi dedi gelmiyordu zaten dedi. Acaba yine vermeye çalışsa gelir mi ? Bence süt alamadığı için gelişmiyor.
Memeyi kestiyse bence kesinlikle mama takviyesi yapmalı. Bebeklerin 1 yaşına kadar ana besini anne sütüdür. Gelişim olarak da genetiğe çok inanıyorum ben. Bebek yapı olarak tombikse az da yese tombik oluyor ama yapı olarak minyon ve zayıfsa çok da yese iyi de beslense zayıf kalıyor. Tekrar emzirmeyi deneme konusunda da bilemicem bi sağsın kendini tekrar süt gelirse devam etsin tabi emmeye.

Yok kendisine kızmadık tabi içimden üzüldüm ama bas bas bağırıyorlar 2 yaş ve ötesine kadar anne sütü diye ne bileyim.

Ay rahat birakin su bebekleri ya rahatca buyusunler..kiyaslayip durmayin gayet saglikli bir bebek.benim.kizimda 7 aylikken oturamiyordu.simdi 9 aylik gayet guzel.oturuyor.
Daha yeni yeni emekleme girisimlerinde bulundu..her bebegin gelisimi farkli herkes bas bas bagiriyor

Her çocuğun gelişimi farklı.brnim oğlumda 7 aylık anlattıklarınızın aynısını yapıyor.onlar kendilerini ne zaman hazır hissederse o zaman yapıyor yapacaklarını bu kadar takılmaya gerek yok

Bence bir sıkıntı yok gelişiminde her çocuk faklı çünkü
Yazın eşimin ailesine tatile gittik bir kızım var üç aylıktı o zaman eltimin de bir kızı var kızımla arası on beş gün var benimki büyük gittik senin çocuğun boynunu tutamıyor dediler kafasını öne eğiyordu sürekli o tutuyor seninki tutamıyor falan dediler çok üzüldüm sonra eşimin babaannesi bir şey yok onda dedi gerçekten de bir şey olmadı şükür mesela o çocuk kafasını tutarken benimki de bizim elimizi tutup kalkmaya çalışıyordu o da onu yapamıyordu insanların lafları çok geriyor teyzenizi anlıyorum ama her çocuk aynı değil o da üzülmesin saydıklarınızı da başka çocuklar yapmıyordur tam hatırlamıyorum ama benim kızım o aylarda hayvan resmî falan incelemiyordu mesela. Bir de anlamadığım teyzeniz sütü varken mi bıraktırmış emzirmeyi yoksa sütü mü yokmuş ? Mamayı kusuyorsa mama markasını değiştirsin öyle denesin

Ya kesinlikle öyle hepsi başka başka gelişiyor işte. Yok teyzem bebiş memeyi tutmuyordu zaten sütüm de gelmiyordu azdı dedi öyle kesmiş şimdi sütü yokmuş malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…