Bebeğiniz ne kadarlıkken işe başladınız?

dusduygu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
22
20
3
37
Kızım 5 ayını tamamlamak üzere henüz küçük olduğunu düşündüğüm için iş hayatına dönmeyi erteliyorum. ama bu ne kadar sürmeli bu konu hakkında kararsızım şunuda biliyorum her yaşında anneye ihtiyacı var ama o kadar emek verdim iş hayatını boşlamak istemiyorum. Siz ne yaptınız ne zaman iş hayatına dönme kararı aldınız?

Tamda senin bebeginin ayindayken ise basladim kücükken bakan kisiye alismasi daha rahat oldu simdide sıkıntısız birakip isime gidiyorum iyi bakildigina eminim

3,5 aylıkken işe döndüm.
Ne kadar süre uzarsa anne için o kadar zor olur diye düşünüyorum.
İznim olsaydı 6 aya kadar beklerdim sadece.

4 aylıkken döndüm.

Bugüne kadar hic pişman olmamıştım ama bazen bana soğuk mu davranıyor, erken bırakmamdan mı kaynaklanıyor diye düşünmedim değil

9 aylıktı, git-gel yolum uzun olduğu için zor gelmişti bana açıkçası.
şimdiki evim çok yakın işe, bu şekilde kesinlikle daha kolay olacaktır.

Bunu bende düşünüyorum. . Ama kiyamiyorum da.hem.cocugum başkasının elinde buyumesin istiyorum hem de kariyerimden vazgeçmek istemiyorum. Çok zor

6 aylık ideal bence ..ek gıdaya başlamış oluyor,memeya bağımlı olmuyor,anne yorulmuş oluyor,biraz rahatlamay ihtiyacı oluyor.gerçi bakacak kişi güvenilirse 3 ay da sorun değil.

önden hep biz geliriz arkadan onlar
öncü kuvvet anneye güç veririz,içini rahatlatırız,vicdanını hafifletiriz,arkadan gelenler tedirgin edip,vicdan sızlatır..
Kiskancliklarindan yaptiklarini dusunuyorum. O cocuk anaokuluna basladiktan sonra sen evdesin evde degilsin ne farkeder bahane iste.
Hem calisir hem evlat buyuturuz biz

Bunu bende düşünüyorum. . Ama kiyamiyorum da.hem.cocugum başkasının elinde buyumesin istiyorum hem de kariyerimden vazgeçmek istemiyorum. Çok zor
şartlara göre karar vermek lazım bence,şimdiden yüklenmeyin kendinize..mesela bizde oğlum kolikti 3 yaşına kadar berdeyse uymadım kesintisiz 1 saat..hele ilk zamanlar o kadar kötüydü ki sadece memede susuyordu,kucağımca hem saalyıp hem ev gezdim,meme ağzında..zona çıakrdım sıkıntıdan,sonra da meme absesi ameliyatı..herkes çalışmaya başlamamı istedi,yoksa 3 ayda verdiğim 20 kilonun üstüne de vermeye devam ediyordum..psikolojim haraptı.kimseye de bırakmıyordum oğlumu..velhasıl işe başladım..bana o kadar iyi geldi ki,süt izinlerimi uzattım ,öğlen eve geldim falan..bakıcı vardı üstelik de..annem hergün geliyordu sağolsun....
sonuçta çalışmak bana iyi geldi,ben iyi olunca oğlumun da ağlamaları ve huzursuzlukları azaldı..o yüzden şimdiden plan yapmayın bence..sağlıklı doğumlar dilerim..
bu aradfa oğlum 6 yaşına geldi çok şükür:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…