Bebeğiniz ne kadarlıkken işe başladınız?

Şuan şoktayım, bu sorular gerçekten var mı? Benim dikkatimden kaçmış, uyarınız için teşekkür ederim...

ben işe başladıktan sonra zorlandığımda hep şunu diyordum kendi kendime ,şimdi işten ayrılsam 2-3 sene sonra kreşe gidince ,iş de bulamam böyle,onun kendi hayatı okulu olacak,ben ne yapacağım..en iyisi en iyi eğitimi verebilmem için oğluma dayan sık dişini çalış diyordum...çok şükür ki böyle de oldu..iş dışındaki tüm vaktimi,oğlum uyuyana kadar ona verdim.anneanne babaanne hepsine alışkın ,onlarda kalmaya da gider mesela..bıraktım da onlara ben bir nefes aldım..
tercihlerimden memnunum..çok şükür ki özgüveni tam,akıllı,neşeli bir oğlum var...
elbette ki yaramazlığı hırçınlığı vs gibi şeyleri de var her çocuk gibi:):)
inşallah ,istediğiniz zamanda gelsin 2. bebeğiniz..

Şuan şoktayım, bu sorular gerçekten var mı? Benim dikkatimden kaçmış, uyarınız için teşekkür ederim...
Mantikli tavsiyelerin arasina sikıstiriyo bunlari ki tepki cekmesin. Egitim verdigi universiteyi gordukten sonra hic sasirmadim zaten

muhasebede bi tek ben varım ve benım işimden anlayan 1 kişi dahi yok.
bilemiyorum ne olur

Yerine geçici eleman alırlar. Sen gitmeden 1-2 ay önce gelir. Sen dönünce de gider. Bu şekilde eleman saglayan şirketler var. Şirkete ek maliyeti olacak tabii ama çok fazla bir yükü olmuyor

Yerine geçici eleman alırlar. Sen gitmeden 1-2 ay önce gelir. Sen dönünce de gider. Bu şekilde eleman saglayan şirketler var. Şirkete ek maliyeti olacak tabii ama çok fazla bir yükü olmuyor
benımde düşüncem bu şekildeydi. Elemanından memnunsa diye düşünmüştüm.
belkide öyle olur dediğiniz gibi. Hamile değilim nasipse olduğumda inş. tekrardan konuşurum sizinle

Siz istediginiz gibi anlamissiniz yine. Genis anne lafi olmamis olabilir, oraya tabir bulamadim. Anne cocugun hayatindaki en onemli kisidir. Evet tabi ki yedirirken icirirken de sizin tabirinizle s.ctirirken de mumkun oldugunca yaninda olmasi lazim, tuvalete gitmek sizin icin basit cocuk icin konpleks degisik bir sey olabilir. Ben o yaninda yatsin bilmem ne diyen annelerden degilim, her seye siz benim anneligimi suyumu buyumu sorgulayamazsiniz diye yaklasirsaniz oyle anlamaniz normal, simdi anneler iki ucta yasiyor ya yiprandim evde yapamadim vs diyip hemen bakiciya veren ve sonrasinda da ne var ben kaliteli zaman geciriyorum diyenler, bir de cocugu icin olup biten sinir koymayanlar. Ik adimini gorememek onemli degil vs baya yazmissiniz, bu yuzden uzak ve genis yorumunu yaptim, ilk adimi atmak cocuk icin ne kadar onemli bir sey, annesi yaninda olsun istemez mi, elbette ister. Sizse bunun onemli olmadigini anlatip durmussunuz.

benim mantığımda aynı.. tamamen görüşümüz aynı diyebilirim. bir haftasonu oluyor çocuk sıkılıyor. dışarıyı istiyor oyun istiyor. zaten evde olsam da ona ayırabileceğim kaliteli vakit yine çalışdığımdaki gibi olacak. çünkü ev hanımı olunca mecbur düzgün temizlik, yemek, aile oturmaları olacak. zira millet ev hanımı nasılsa diyeceğinden bu işler tam olacak.
ve dediğiniz gibi kreş, anaokul çağı geldiğinde ben boşluğa düşeceğim. o yüzden bence de çalışmak mantıklı. sadece süt çağında kaldığımız zamnlar önemli.
bu arada Amin

Ben kamudayım. 27 aylıkken başlayacağım. Kızım da anaokuluna başlayancak. Bakıcıyla tv izleyeceğine gitsin yaşıtlarıyla oynasın düşüncesindeyim. Geç mi kalmış olacağım acaba?

4aylıkken başladım. Sabah sütümğ sağıp bırakıyordum. Yine haftasonu birikim yapıyordum. Ek gıdaya başladı ama öyle radikal bir durum olmadı hatta daha sık emiyor. Şu an yedi buçuk aylık oldu. Çocuğunun durumuna göre değerlendir

9 aylıkken başladım, ilk başlarda çok iyi gelmişti bana işe dönmek süt izni de vardı ama sonrasında çok özlemeye başladım zor geliyor açıkcası, mecbur çalışıyoruz hayatımızı sürdürmek için.

eleştiri başka birşey,yaftalayıp,"geniş anne" diyebilmek başka birşey..
ilk adımı veya tuvalet eğitimi öenmli değil demedim ki ben..ilk adımında yanında değilim diye ağlamanın anlamı yok dedim..Allah sağlık versin,hayat uzun,göreceğimiz çok önemli anlar var bana göre..
ben oğlumun ihtiyacı olduğunda hep yanında oldum,olmaya da devame deceğim,Allah ömür verdikçe..oğlum ne kabızlıklar çekti,ne sağlık sorunlarıyla uğraştı,hepsinde vardım,hepsinde ilgiliydim..
bana göre en iyi annelik sevgi vermek,ve hayat hazırlayarak,doğru karakter gelişmini sağlayabilmek..kendimce iyi bir anneyim,buları elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.ama kendim mutlu olayım ki evladımda da öyle olsun diye düşünmekten vazgeçmiyorum..
ayrıca siz de 15 aylıkken çalışmaya başlayacakmışsınız,bu demek oluyor ki,henüz yaşamadığını "ilk" ler o kadar çok ki...
peki siz ilk cümlesinde,ilk koşmasında,belki ilk çişinde yanında olamzsanız ne olacak??

Ben kamudayım. 27 aylıkken başlayacağım. Kızım da anaokuluna başlayancak. Bakıcıyla tv izleyeceğine gitsin yaşıtlarıyla oynasın düşüncesindeyim. Geç mi kalmış olacağım acaba?
aynen öyle. ben de kamudayım 24 aylıkken döneceğim. benim korkum anaokulundaki çocuklardan küçük olacağı için kendini savunamaz ve pasif bir karaktere mi sahip olur? bakıcı mı anaokulu mu? kararsız kaldım

bir de ilk adımında ilk bilmemnesinde yanında olamamak ,çocukta psikolojik bir sıkıntı yaratmayacaktır..ancak anne olarak biz belki üzülürüz o kadar..

kendi yaş gurubu varsa kreşe göndermelisiniz.aksi halde büyük çocuklarla bir arada olmaz zaten..

Ben büyük bir şehirde olacağım için yaşıtları ile göndereceğimden eminim. Sizde öyle bir durum yoksa bir süre bakıcı ile idare edin. Bir de mutlaka eve kamera koyun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…