- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
ben kendi adıma cevap vereyim.pazaralamada çaşlışıyorum.öncesinden müşterilerimi devretmeye başlamıştım..bir süre beraber götürdük alıştırdım ..her arkadaşıma 1 pazar verdim.sonrasında ise süt iznim sırasında da bu arkadaşlar baktılar.Konu ile alakası yok ama hep merak etmişimdir.
doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay sizin yerinize kim baktı.
geçici birinimi aldılar. özel sektör biliyorsunuz herkes kabul etmeyebilir diye düşünüyorum . nasıl anlaştınız süt izinleri dahil yazarmısınız rica etsem
yani anladığım yaklaşık 5 aylığına geçici birisini buldular öylemiben kendi adıma cevap vereyim.pazaralamada çaşlışıyorum.öncesinden müşterilerimi devretmeye başlamıştım..bir süre beraber götürdük alıştırdım ..her arkadaşıma 1 pazar verdim.sonrasında ise süt iznim sırasında da bu arkadaşlar baktılar.
Bu kadar genis bir annelik derken nasil boyle konusabiliyorsunuz, size mi kaldi yargilamak? Size mi soracakti cocugunu buyuturken?O kadar da degil, 6 yasinda cocuk heralde hesap sormaz, bagin olup olmadigi da simdi anlasilmaz ama tuvalete baskasi alistirsin baskasi yedirsin icirsin dustugunde baskasi kaldirsin, kusura bakmayin da bu kadar da genis bir annelik anlayisi olamaz. Tamam ben de oyle sacini supurge edengillerden olamam, yipratici bir sey cocuk bakmak, ama bu kadar cocugumdan uzak olamam.
Bence 1 yasini gecmesini bekleyin en az. Benim oglum 15 aylik olacak ise basladigimda.
o kadar da sütüm boldu ki.zaten tek memeyi emmediği için abse oldu ameliyat oldum.üstelik çok emerdi.neyse ben 1 gece istanbulda kalacaktım,uçağım ertesi gün sabah 5 te.sağma makinem de valizde kalmış.diğer uçağa gitti yani,yanımda değil.gece oğlumu özledikçe süt geliyor,doldu taşıyor..elimde lavaboda sıkıp sıkıp ağladım..y.dışına çıkınca da her gece sağıp döktüm aynı şekilde.
ama dönünce oğlum hiç yadırgamadan emmeye devam etti.
gerçi bu durumu yaşadık daha önce.doğunca 1 hafta yoğun bakımda kalmıştı.o zaman da mecburen mama takviyesi yapıyorlardı.herkes dedi asla emmez artık seni,biberon alan çocuk meme almaz diye..zaten oğlum hasta devamlı ağlıyorum,perişan haldeyim bi de emmezse diye depresyona soktular beni..sandalye tepesinde yoğunbakımda emzirmeye çalışıyodum...
ne günlerdi işte gelip geçiyor,önemli olan sevgi karşılıklı..
ne güzel işte..ben de aynı şekilde büyüttüm..annem gelip gidiyordu her gün..
O kadar da degil, 6 yasinda cocuk heralde hesap sormaz, bagin olup olmadigi da simdi anlasilmaz ama tuvalete baskasi alistirsin baskasi yedirsin icirsin dustugunde baskasi kaldirsin, kusura bakmayin da bu kadar da genis bir annelik anlayisi olamaz. Tamam ben de oyle sacini supurge edengillerden olamam, yipratici bir sey cocuk bakmak, ama bu kadar cocugumdan uzak olamam.
Bence 1 yasini gecmesini bekleyin en az. Benim oglum 15 aylik olacak ise basladigimda.
Konu ile alakası yok ama hep merak etmişimdir.
doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay sizin yerinize kim baktı.
geçici birinimi aldılar. özel sektör biliyorsunuz herkes kabul etmeyebilir diye düşünüyorum . nasıl anlaştınız süt izinleri dahil yazarmısınız rica etsem
özel sektörmü peki4,5 aylıkken döndüm ben. 4,5 ay yarım gün çalıştım.
emzirip gidiyordum. annem de 1 kez mama veriyordu. sonra 9 aylık olduğunda 8-15,30 arası çalıştım aynı düzen devam etti 15 aylık olunca tam gün çalıştım.
bir sorun yaşamadım. ama şartlar el verse ilk 6 ay kesin çalışmazdım.
özel sektörmü peki
anladım cnm işten anlayan olmazsa yinede geçici birini alırlar diye düşünüyorum elemanından memnunsa tabi.Benim ilk doğumum olacak ama benden önce çalışan bayana her iki doğumunda da 2 ay izin vermişler, şirket içinde birisi idare etmeye çalışmış işleri, şimdi bende de aynı durum olacak, şirket içinde birisi idareten yerime bakacak. Yeni birisini almazlar benim çalıştığım yer için ama bazı şirketlerde geçici elemanlar alıyorlar. Zaten aile şirketi gibi bir yer, öyle olmasaydı dava açar doğum iznimi söke söke alırdım. İşim, konumum iyi olduğu için kabul ettim doğumdan sonra 2,5 - 3 ay sonra gelicem diye
yok geçici birisi değil.bizim burda pazarlama ekibimiz var.herkesin müşterisi pazarı ayrı..ama herkes diğerinin müşterisine aşina. izne giden olursa,doğuran olursa vs diğerleri yerine bakıyorlar..yeni birisi alınmadı..yani anladığım yaklaşık 5 aylığına geçici birisini buldular öylemi
Cinsel egitim kitabinda su sordugu sorulara bak:Adem Güneş'in kitaplarını ben de okudum, annelik sanatı ve güvenli bağlanma... Bazı konularda kendisine hak vermeme rağmen bazı konularda ise o kadar ters düşüncelere sahibiz ki anlatamam... 2 yaşına kadar annenin yanında yatmasını külliyen yanlış buluyorum, kızımın bırakın yatağını odasını 6 aylıkken ayırdım, şimdi de çok rahatım. Arkadaşlarım hep beni suçladılar daha çok minik nasıl kıyıyorsun diye? Şimdi kendileri ağlıyorlar çocukları peşlerini bırakmıyor...
Kızım 5 ayını tamamlamak üzere henüz küçük olduğunu düşündüğüm için iş hayatına dönmeyi erteliyorum. ama bu ne kadar sürmeli bu konu hakkında kararsızım şunuda biliyorum her yaşında anneye ihtiyacı var ama o kadar emek verdim iş hayatını boşlamak istemiyorum. Siz ne yaptınız ne zaman iş hayatına dönme kararı aldınız?
Benim kizimda 4.ncü ayini bitirdi. Ücretsiz izin kullanmaya başladim, Kizim tam 8 aylikken işe başlamiş olucam bende erkenden dönmeyi istemediğim için izinlerimi kullaniyorum.Kızım 5 ayını tamamlamak üzere henüz küçük olduğunu düşündüğüm için iş hayatına dönmeyi erteliyorum. ama bu ne kadar sürmeli bu konu hakkında kararsızım şunuda biliyorum her yaşında anneye ihtiyacı var ama o kadar emek verdim iş hayatını boşlamak istemiyorum. Siz ne yaptınız ne zaman iş hayatına dönme kararı aldınız?
Bu kadar genis bir annelik derken nasil boyle konusabiliyorsunuz, size mi kaldi yargilamak? Size mi soracakti cocugunu buyuturken?
eskiden olsa yani oğlum küçükken ,çok üzülürdüm..annelik başlı başına çalışmasa da ,vicdan azabı demek zaten..affff... kendini bilmez densizler moral vereceklerine herzaman ki gibi insanı bezdiriyorlar.
benim oğlumda meme+mama yedi. ewt mama verdikçe üzülüyordum ama yapacak da bişey yoktu.
senin durumun çok da daha zormuş. neyse ki üstesinden gelmişsin. inş bir daha ki bebeklerimiz sorunsuz sağlıkla güzsel güzel emerler
anladım cnm.yok geçici birisi değil.bizim burda pazarlama ekibimiz var.herkesin müşterisi pazarı ayrı..ama herkes diğerinin müşterisine aşina. izne giden olursa,doğuran olursa vs diğerleri yerine bakıyorlar..yeni birisi alınmadı..
özel sektörde yeni birisi de alınmaz pek.genelde ikame edilir.yerine konulur yanii..
sizin mesleğiniz nedir?
az kişi çalışıyorsanız sorun olabiliyor.yoksa bizim muhasebedekiler de aynı şekilde birbirlerinin işlerine bakıyorlar.anladım cnm.
ben özel sektörde muhasebeciyim.
olurda ilerde bir durum olursa demekki sürekli olarak ayrılıcam.
ama yinede net bir fikrim yok
eskiden olsa yani oğlum küçükken ,çok üzülürdüm..annelik başlı başına çalışmasa da ,vicdan azabı demek zaten..
böyle insanların sözleri evlatlar bebekken daha çok acıtıyor insanı...ama ben sonuçlarını gördüğüm için zamanında verdiğim kararların ,etkilemiyor beni inanın...
başka çocuk düşünmüyorum,Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah ...:)
muhasebede bi tek ben varım ve benım işimden anlayan 1 kişi dahi yok.az kişi çalışıyorsanız sorun olabiliyor.yoksa bizim muhasebedekiler de aynı şekilde birbirlerinin işlerine bakıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?