Evet bugunun ''Adem Gunes-Guvenli Baglanma, cocugunu nasil birakip calisirsin!111!!!'' ihalesi kimde?
Bilmem kac yasina kadar ayni yatakta yatin, su kadar yasa kadar ayni odada tutun bilmem ne. Ana baba bagimlisi cocuk yetistirin siz de sevismeyin diyor resmen.Birinin tavsiyesi üzerine aldim okudum ve rezalet bir kitap cok sasirdim yazdiklarina
Evet bugunun ''Adem Gunes-Guvenli Baglanma, cocugunu nasil birakip calisirsin!111!!!'' ihalesi kimde?
Asla alma o adamin kitaplariniAdem güneş kim? Çocuk Gelişimi hakkinda falan mı yazıyor. Yaa konuya atladım ama bende o tarz kitaplar arıyorum. Aldim gecenlerde 4-5 kitap. Ama memnun kalmadim. Biraz daha bilimsel ariyorum. Yaşam koçu vb backgrounda sahip insanlar yazmış. Sizlerin öneriniz var mı :) anladigim kadariyla bu adem i tavsiye etmiyorsunuz
Bilmem kac yasina kadar ayni yatakta yatin, su kadar yasa kadar ayni odada tutun bilmem ne. Ana baba bagimlisi cocuk yetistirin siz de sevismeyin diyor resmen.
2 yaş 3 yaş sendromu durumunda da olabilir, o zaman hiç bir şey kar etmiyor.
diğer durumlarda biz çok makulüz :)
Kızım 5 ayını tamamlamak üzere henüz küçük olduğunu düşündüğüm için iş hayatına dönmeyi erteliyorum. ama bu ne kadar sürmeli bu konu hakkında kararsızım şunuda biliyorum her yaşında anneye ihtiyacı var ama o kadar emek verdim iş hayatını boşlamak istemiyorum. Siz ne yaptınız ne zaman iş hayatına dönme kararı aldınız?
Cok yanlis ya. Ben 2 aylik bebegimi odamda yatirmiyorum biliyor musun cogu zaman. Onun odasinda sabirla uyutup basinda bekliyorum, belki cok erken ama ayni yatakta yatirmaktan 3-4 yil ayni odaya koymaktan bin kat iyidir... Orasi anne baba yatagi, baskasinin isi yok orada. Her bireyin de kendi odasi var..Sadece sevişmemek değil ki problem. Bir arkadaşım bebeği kendileri ile ayni yatakta yatiryorlar. Sanırım o da bu adami okumuş soracağım tabi. Neyse ondan dinledim. Çocuk gece uyanıp annesinin memesini emek istiyor. Memeyi bırakmıyor bir türlü falan. Babası da takmış kafaya bu çocuk güvensiz oldu hep bir tetikte falan diye. Annesi artık yatakları ayırmak istiyordu.
Ben de hamile kalmaya çalışıyorum. Olursa niyetim ilk 5- 6 ay yanımda besiginde yatırmak. Sonra yan odaya taşımak. Ardından sütü kesmek.
Kızım 5 ayını tamamlamak üzere henüz küçük olduğunu düşündüğüm için iş hayatına dönmeyi erteliyorum. ama bu ne kadar sürmeli bu konu hakkında kararsızım şunuda biliyorum her yaşında anneye ihtiyacı var ama o kadar emek verdim iş hayatını boşlamak istemiyorum. Siz ne yaptınız ne zaman iş hayatına dönme kararı aldınız?
Bilmem kac yasina kadar ayni yatakta yatin, su kadar yasa kadar ayni odada tutun bilmem ne. Ana baba bagimlisi cocuk yetistirin siz de sevismeyin diyor resmen.
Tek bildigim o adamin annelik sanatindan anlamadigi. Ayrica bebek yan odada yatinca kiymis mi oluyosun neyi eksiliyo cocugun.. Kendi cocuklari pacalarina yapisiyo simdi nefes alsam da rahatlasam diye agliyolar.Adem Güneş'in kitaplarını ben de okudum, annelik sanatı ve güvenli bağlanma... Bazı konularda kendisine hak vermeme rağmen bazı konularda ise o kadar ters düşüncelere sahibiz ki anlatamam... 2 yaşına kadar annenin yanında yatmasını külliyen yanlış buluyorum, kızımın bırakın yatağını odasını 6 aylıkken ayırdım, şimdi de çok rahatım. Arkadaşlarım hep beni suçladılar daha çok minik nasıl kıyıyorsun diye? Şimdi kendileri ağlıyorlar çocukları peşlerini bırakmıyor...
Kendi dusen aglamaz, o ana baba bagimlisi cocuklari kim yetistiriyor gordum hepsi KK'da. Yok bebegi yillarca yatagimizda odamizda yatiricaz, yok nasi birakip ise giderim, yok minik cocugu birakir nasil gezerim yazik degil mi diye diye gelecegin anaci oglanlarini buradakiler yetistiriyo ben sorumlularini aramiyorum artik buldum hepsiniEn yorucu dönem zaten ilk 2 yıl yorucudan
Ay sorma anne olduktan sonra herseyi kenara birakip annelik gorevimizi yerine getiricez,sonra ileride dedigin gibi ana baba bagimlisi bir cocuk !!burda ne kadar cok konu aciliyor annesine düskün,anneci babaci diye
Konu ile alakası yok ama hep merak etmişimdir.2,5 - 3 aylıkken işe başlıcam mecburen, maalesef özel sektör.
o kadar da sütüm boldu ki.zaten tek memeyi emmediği için abse oldu ameliyat oldum.üstelik çok emerdi.neyse ben 1 gece istanbulda kalacaktım,uçağım ertesi gün sabah 5 te.sağma makinem de valizde kalmış.diğer uçağa gitti yani,yanımda değil.gece oğlumu özledikçe süt geliyor,doldu taşıyor..elimde lavaboda sıkıp sıkıp ağladım..y.dışına çıkınca da her gece sağıp döktüm aynı şekilde.ya anneyi unutmaz o kesinde memeyi unutanlar var malesef.. ama bir anneye de bunu diyerek yollamak saçma. zaten keyfi gitmiyor. göğsü her doldukça üzülecek. bir de onların düşüncesiz laflarını çekmek zor tabi.
ne güzel işte..ben de aynı şekilde büyüttüm..annem gelip gidiyordu her gün..Tabii ki bakıcı olacak ama annemin gözetimi altında aynı zamanda her teürlü güvenlik önlemlerini alacağım. Annemin evde olmaması durumu içinama hiç sanmıyorum annem asla torununu bırakmaz :)
hep söylenen şu ya "ilk adımı,ilk sözcüğünde yanında olamazsam ya"....olma ne olur ki,sanki çocuk başka adım atmayacak başka laf demeyecek,tövbe yarabbim...
ata 6 yaşına geldi ,ilk adımında yanında değildim diye hiç hayıflanmadım..hatırlamıyorum gerçi de...tuvaletine de bakıcısı alıştırmıştı sağolsun..oğlum hesap sormuyor bana niye yanımda değildin diye
hatta ben 8 aylıktı mecburen 5 günlüğüne y.dışına gitmiştim iş için..emmez artık unutur kokunu diyenler mi dersin...ağlayarak gittim..dönüşte oğlum hiç yadırgamadan emdi,çok özlemiştik birbirimizi...
bağlanmayla ilgili sıkıntımız da yok çok şükür..düşkünüz birbirimize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?