Bebeğinizi büyütürken destek aldınız mı

destek derken psikolojik destekten mi bahsediyorsunuz?
eğer ihtiyacınız varsa hiç bekletmeden başlayın ayıp değil
biz hep kendimiz büyüttük diyenlerden de etkilenmeyin
Aslında kastım en çok fiziksel destek , bu psikolojiye de iyi gelir diye düşünüyorum

İlk günden beri yanımızda kimse yatmadı. Eşimle ben nöbetli uyuduk ikimiz baktık. Annem Veya ablam gün içinde uğrardı, yemek bırakırdı. Duşa girerdim o gelince. Dönerdi geri. Ama yatılı kalan olmadı. Sezeryan doğum olduğu halde.
İlk aylar destek arıyorsunuz haklısınız. Ama tek bakınca, her kafadan bir ses çıkmayınca da sürece daha hakim oluyor, daha çabuk hallediyorsunuz düzeni

Valla tek diyeceğim şey yıkanması konusunda bir kere yardm alın bakın nasıl yakarm yanlş brşey yapmayayım diye.. Çünkü senin doğruların ile eski insanlarn doğruları aynı olmuyor.. bebeğinizi kendinis yetiştirin.. Benim bebeğim ağlıyırdu sürekli bu çocuk aç emzir dediler bende bilgisizm doğrudur diye emzirdim durdum sonuç bebeğim meme dışında başka yerde durmuyor.. birde 2 aylık uzaklaştıramıyorum da güveni kaybolur dye..

ben mecburen tek başıma büyüttüm, yurtdışındaydık kimsemiz yoktu. bir süreye kadar dayanabiliyor insan. 3-4 ayda bir tatil ilan edip anneme geliyorduk 1-2 haftalığına. molaya ihtiyacı oluyor herkesin. bi yandan çok güzel, bi yandan gerçekten zor. ama benim kızım aşırı usluydu, ağlaması bir elin parmaklarını geçmez, gaz sancısı sadece 1 kere yaşadı zor bir çocuk olsaydı kesinlikle yardım alırdım.

Aslında kastım en çok fiziksel destek , bu psikolojiye de iyi gelir diye düşünüyorum
anladım
ilk kızımı babaanne elti babamın eşi desteği ile büyüttüm
rahatlığı da tabiki çok var ama inanın zor da oluyor
ilk kızım uslu bir bebekti
2. kızım hem çok gazlıydı hem yalnızdık onda eşim ve ben büyüttük
çok aradığımda oldu yanımda birilerini hiç aramadığımda

eğer yakınlarınızdaysa gün içerisinde 1 2 saat ilgilenecek derecede olabilir
ama ölçüyü kaçırmayın derim

Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
Ben ciddi bir travma geçirdiğim için 40 gün kadar ben kayınvalideme obana şeklinde oldu. Sonrasında destek almadım ama ara ara memlekete gittim. Şu an 17 aylık, herkese kızıyorum. Ne oldu bütün o çocuk yap baskıları? Hayır idare etmesine ediliyor ama mesela çocuk hasta oluyor, bir anda ateşi çıkıyor. Eşim kilometrelerce uzakta çalışıyor ben sınıfı bırakıp gelemiyorum. Yahut sıçramaya giriş yapıyor bazem bir ay huysuz oluyor, eşinle bir iki saat çıkıp hava almak istiyorsun. Böyle ekstrem durumlarda aile efradından birileri olmalı diyorum.
Onun dışında müdahil olmalarından falan da hoşlanmıyorum. Benimsediğim bir tarz var ve o uygulanacak. Katı şeyleri 6-7 aydan beri kendisi yiyor mesela, kayınvalidemin aklı çıkıyor ne zaman gitsek. Paketli gıda vermiyorum ağzına çikolata sokuşturuyor. Şimdi gel de buna çocuk emanet et, böyle de bir durum var.

Valla tek diyeceğim şey yıkanması konusunda bir kere yardm alın bakın nasıl yakarm yanlş brşey yapmayayım diye.. Çünkü senin doğruların ile eski insanlarn doğruları aynı olmuyor.. bebeğinizi kendinis yetiştirin.. Benim bebeğim ağlıyırdu sürekli bu çocuk aç emzir dediler bende bilgisizm doğrudur diye emzirdim durdum sonuç bebeğim meme dışında başka yerde durmuyor.. birde 2 aylık uzaklaştıramıyorum da güveni kaybolur dye..
Bu hala önerilen bir şey ama. Bizim doğuma da giren çocuk doktorumuz ilk dört ay hamileliğin devamıd gibi düşün dedi. Sürekli emzir, seninle uyusun, her şey serbest ona dedi. Kucakçı olmaz bol bol temas dedi. Bir yaşından sonra zaten gelmedi kucağa😊 zor bir süreç ama hemen büyüyorlar ve kucağına alıp durmayı özlüyorsun. Ben şimdi iki saniye kucakta tutamıyorum sıpamı, sabırla geçecek inanın.
Yine doktorumuzun dediği şuydu, ilk aylarda bebek sadece açlıktan ağlamaz, emmez. Annesini özler, korkar, karnı ağrır ve bildiği tek şey emmektir. Rahatlamak için emer.

Doğumdan 1 hafta sonra etrafımda hiç kimse kalmamıştı. Bebeğimle başbaşayız kalmıştım. Bazen eşim işlerini ayarlayıp evde duruyordu bir tek ondan destek görüyordum. Kv ler 1 hafta sonra kaçar gibi gittiler iyi ki de gittiler onlar gittikten sonra çok daha rahat ettim faydadan çok zararları dokunuyormuş. Annemler çok yakın oturmasından rağmen haftada 2 gün filan 1 saatliğine gelip bebeği sevip gidiyorlardı. Yani onlardan da destek görmedim talebim de olmadı. Zorlandığım zamanlar oldu ama şimdi iyili de öyle oldu çok daha rahat ettim dedim. Şimdi 2. Bebeğimi bekliyorum ilki de küçük Doğum sonrası eve gelip sadece büyük oğlumun bakıcısından destek aşacağım. Akrabalardan destek almayı düşünmüyorum

Ben ciddi bir travma geçirdiğim için 40 gün kadar ben kayınvalideme obana şeklinde oldu. Sonrasında destek almadım ama ara ara memlekete gittim. Şu an 17 aylık, herkese kızıyorum. Ne oldu bütün o çocuk yap baskıları? Hayır idare etmesine ediliyor ama mesela çocuk hasta oluyor, bir anda ateşi çıkıyor. Eşim kilometrelerce uzakta çalışıyor ben sınıfı bırakıp gelemiyorum. Yahut sıçramaya giriş yapıyor bazem bir ay huysuz oluyor, eşinle bir iki saat çıkıp hava almak istiyorsun. Böyle ekstrem durumlarda aile efradından birileri olmalı diyorum.
Onun dışında müdahil olmalarından falan da hoşlanmıyorum. Benimsediğim bir tarz var ve o uygulanacak. Katı şeyleri 6-7 aydan beri kendisi yiyor mesela, kayınvalidemin aklı çıkıyor ne zaman gitsek. Paketli gıda vermiyorum ağzına çikolata sokuşturuyor. Şimdi gel de buna çocuk emanet et, böyle de bir durum var.
Ya dediğin gibi eşle rahat vakit geçirmek ya da rahatça bir kaç saat deşarj olabilmek .... aklım kalmadan bakabilecek biri birkaç saatliğine haftada bir kere de olsa . Ya da sıkıştığımda evine gidip yardım talep edebilecğeimmbiri , ben hep kendi işimi kendim görmekten yanayım , kimseye karışmam işime de kimseyi karıştırmam ama bu bebek meselesi öyle bişey ki insan arada bir birilerini istiyor yanında , benim Kv geldi doğumdan sonra 30 gün kaldı aöa boğuldum , git biz kendimiz hallederiz dedim yani o derece kendi işimi görme taraftarıyım ama işte arada bir birileri olsa diyorum beni sinir etmeyecek

Annem ve kayinvalidem donusumlu yardim ettiler koronaya kadar.Martin basindan beri esimle beraber bakiyoruz ikizlerimize.8 aylik olucaklar birkac gune.Uykudan yemege tum duzeni yalnizlen oturdu cocuklarin.Kv ile zaten gerilmistik lohusaligin basinda.O varken gerginim.Keske herseye yetebilsem de kendim bakabilsem koronadan sonra da.

Ya dediğin gibi eşle rahat vakit geçirmek ya da rahatça bir kaç saat deşarj olabilmek .... aklım kalmadan bakabilecek biri birkaç saatliğine haftada bir kere de olsa . Ya da sıkıştığımda evine gidip yardım talep edebilecğeimmbiri , ben hep kendi işimi kendim görmekten yanayım , kimseye karışmam işime de kimseyi karıştırmam ama bu bebek meselesi öyle bişey ki insan arada bir birilerini istiyor yanında , benim Kv geldi doğumdan sonra 30 gün kaldı aöa boğuldum , git biz kendimiz hallederiz dedim yani o derece kendi işimi görme taraftarıyım ama işte arada bir birileri olsa diyorum beni sinir etmeyecek
Kesinlikle.
Mesela büyük temizlik yaparken alıp bakabilir gbi. Biz beraber yaptığımız için her şey 10 katı uzun sürüyor :D

Herkesin dayanıklılık durumu farklıdır.
Kimisi hiç desteğe ihtiyac duymaz kimisi de altından kalkamaz. Tabi çocuğun durumu da önemli bi etken gaz sıkıntısı çeken uyutmayan kolik bi bebekse tek kişinin idare etmesi güçleşiyor. Maddi durumunuz yerindeyse destek alın.

Back
X