Bebeğinizi büyütürken destek aldınız mı

Aileniz yanınızdaysa alın tabi.Ben doğum yaptiğimda yeni atanmiştim.Ohal ilan edilmişti raporda alamamıştım.Doguya geldik annemle.Mecburen işe başlamıştım.
Allah razı olsun kızım 4 aylık olana kadar yanımda kaldı.Eşimin henüz tayini olmamıştı.Annem mecburen gitti.
4 .aydan sonra tek büyütmeye başladım.
Kendimle okula getirir güvendiğim bi velime teslim edip dönüşte alırdım.
Duş sadece soeun oluyordu.Ondada bebegimj pusetine koyar banyoya getirdim.öylece beni izlerken banyomu yapardım.Gece bazen uykusuz kalırdım ama dayanıyor insan herşeye.
Sonra eşimin tayini oldu yanima geldi.Büyük nimetmiş babanin desteği olmasi.
Gurbette büyüttük işte birlikte.
Başbasa tek yaptigimiz sey kizimiz uyuduktan sonra film izlemek..Onu birakip hiçbisey yapamiyoruz.artik oyle aliştikki zaten onsuz biseydendr keyif almiyoruz ikimizde.
Şimdi kizim 2.5 yasinda.ikinci bebegimiz geliyor kismetse.
Yardim almayi dusunmuyorum.
Eşimin destegi yeter.Annem cagirsam atlar gelir ama artik onu yormak istemiyorum.
yaparim diye dusunuyorum.belki ilk 10 gun falan gelebilir toparlanma surecinde.
İmkaniniz varsa zora sokmayin kendinizi.
Bebek buyutmek dünyanin en zor işi ama ayni zamanda en muhteşem işi.
Çok farkli bir deneyim

Belki de benim eşim yeterince destek değildir ondan bu düşünceler üstüme üstüme geliyor
Es destegi her zaman cok onemli. Bebeklerle ilgilenen biri olmayinca insan boguldugunu hisseder. Bu konuda cok sukur sansliyim. Buyugunde de ayniydi destek oldu. ikizlerimizde de ayni sekilde her zaman yardimci oluyo

İlk oğlum da 15 gun ablam kaldi yanımda ki tecrubesizim diye,ikinci kizimda da 5 gunluk lohusa iken oglumu krese getirip gituruyordum ve sezeryanliydim paytak paytak yuruyordum

30 gün aiemin yanında kaldım + 10 gün onlar benim yanımda kaldı. 40 ı çıkartıp yapayalnız kaldık gurbette. Kolaydı , başardım hallettim altından kalktım diyemem . Zordu çok zordu. Ama çocuk benim çocuğum , ben bakacağım yine olsa yine yardım almam. Bu deneyimi tek başıma yaşarım.

Yaaa farknda olmadan doğru olanları yapyorm demek ki.. Ağladığı an kucağıma almadğım zaman kendmi çok kötü hissedyorm kyamıyorm.. bide 20 gün küvezdeydi hç kyamyorm.. 🥰🥰🥰
Almamak çocuk için ne kadar kötü olur kendimi onun yerine koyuyorum da,dünyayı daha tanımıyorsun bi derdin var ki ağlıyorsun ama anne yatıştırmıyor kendin baş etmeni bekliyor. hani derler ya anne karnında bile her şeyi hissediyor evet küçücük bi şey anlamıyor sanırız ama onlar her şeyi hisseder bence. Şimdi yine çocuğum olacak inşallah, bilerek olan bi gebelik değildi,hiç bi anlamda hazır değildim zor olur iki çocuğa bakmak kucağa alıştırma her ağladığında alma diyorlar ben yine alırım da gözüm korkuyor iki küçük bebeğe bakmaktan yine de vardır bi hikmeti Allah böyle nasip ettiyse

İki kere sezeryan oldum, ilk çocuğum kolikti ikincisi de 1 yaşına kadar gazliydi ve özellikle ikincisi yeni doğduğundan beri sansliysak günde 1 kere uyur. Hastaneden sonra yalnızdım ikisinde de yemek temizlik her şey bendeydi. Ben dogurunca annemin kayinvalidemin işleri cikiyo çok bereketli bı insansam demek😄😄

Ben doğduğunda 3.5 ay baktım sonra 7 yasinda kizim var ben çalışıyorum hala annem ilgilenir yedirir içirir gezdirir tatile götürür kızımda eve pek gelmek istemez ...

Annemden aldım. Zaman zaman da kayınvalidemden. Eşim de çok destekti.. Annem sağolsun, halen daha destek verir. Eksik olmasın..

İsteseydim alabilirdim ama ben kendimi bu konuda çocukluğumdan beri çok yeterli hisseden biriyim. Sanki anne olmak için yaratilmişim gibi hissediyorum bazen.
Ben kendi bebeğimi kendim büyüttüm şimdi birde üstune ikinci bekliyorum hayırlısıyla ..
Eşim elbette yardimci oldu bir erkek ne kadar olabilirse.. cocuk konusunda okuyup araştıran ,içgüdüsel olarak harmanlayan fena bi anne olmadım sanki.
Bizim yaradilişimizda var zaten..
Destek almak isteyeceğim nokta ketring şirketi dolabilirdi ,yemej yapmaktan n3fret eden ama rutin yapan biriyim.o da cok pahali geldi ilerde insallah imkan dahilinde bu işin çaresine bakacağım 🙈😁

Tfsiyem cesur ol , korkma ve iç gudu ve cocuklarla ilgili bilgi edin . Gerisi kolay.
Mesela benim bir çok arkadaşım çocuğum durmuyor ,ağlıyor Vs diyorlardı. .saniyordum ki benim cocuğim öyle değil .. sonra biraraya gele gele baktım ki onların çocuktan beklentisi yüksek benim ki normal ...O yüzden daha kolay ve guzel karşılayıp farkında oldüğüm için depresyona girmedim.
Mesela ben de uyumadım ama hazirdim zor olsada ,ya da çok sık emzirip kollarım uyusurdu yatar pozisyonda mama vermezdim sütüm azalmazdi, bir çok arkadaşım sütüm az diyenler gördümki benim kadar uykudan olup emzirmemişler e haliyle süt yeterince gelmemiş..Ama o kadar sabrettik süt yok diye agliyorlardi... çünkü hazırlıklı değillerdi .. Ben gece başta yarım saat arayla sonraları 45 dk arayla saat kura kura süt oluşumunu arttırmıştım. .
Anneliğim de teorı ve uygulama konusunda beyenirim. Kimse mükemmel değil ama annelerin hepsi en iyisini yapıyorlar zaten.. sadece hazırlıkli olmayip bir çoğu panikliyor.
Sütü gelmeyen arkadaşım çok acı çekip uzulmüstü hissetmiştim. . Ama işte insan diyemiyor ozaman daha çok emzirmelisin diye.. kadinlara evlilik oncesi bebek bakimi ile ilgili bilgi aktarimi yapilmali diye dusunuyorum.kiminin gerçekten olmuyor ama herseyi deneyip gelmeyenlerı ayırıyorum. .
Ayrıca destek bana kalırsa bebek için değil ev için alinabiliyorsa alinmali. En başında anneler bol bol dinlenmeli uyku düzeni ve bebeğe adapte olmalı,bebekle anne ilgilenmeli.

İlk 10 gün ananem kalmıştı. Kalmasaydı da olurdu. Çünkü gelen giden misafire, temizliğe hiçbir şeye bakmamıştı. Çok beklediğimden değil, ben kalkıp yapmıştım. Ama yeni doğum yapmıştım, çok zorlanmıştım.

yalnız bakmak kolay değil belki ama gelen giden, misafir yoksa kesinlikle imkansız değil. Hatta gayet güzel karışan eden olmadan. Herkesin imkanları bir olmuyor. Benim gibi pek çok insanın yardım edecek kimsesi olmayabiliyor. gayet bakılır. Hiç kötü hissetmeyin.

hatta şu zamanda daha kolay. Çünkü pek çok şeyin videosu var. Bakıp da öğrenilebilir.

eğer imkanınız varsa ilk 10-20 gün yemek ve temizlik yapan birini bulmanız işinizi çok kolaylaştırır. yoksa da biraz zorlanır ama yaparsınız.

Arkadaşım var yanımda. Korona yüzünden aileler gelemedi. Alışıyor insan iki aylık oldu bile. Ha agladigim oldu yanlış yapmaktan korktuğum oldu ama atla deve değil inan

Eğer imkanınız varsa kesinlikle birileri olmalı. Ben bu süreçte annemden destek gördüm. En azından kafa olarak rahatlıyorsınuz. Bebeği birileri oyaladığında siz az da olsa uyuyabiliyorsunuz. Yemek vs işlerle bir başkası ilgilenebiliyor. Ve bu destekçi kesinlikle pozitif biri olmalı sizi germemeli.

Yaaa öyla mi ? Bana şuan alştr bebeği her ağladığında alma yannda uyumasn dyorlar.. ben kıyamadığım için alyorm yanmda uyutuyorm ama
Ben uyku eğitimi vermedm, 1 yaşına kadar ortamızda uyudu. 12 ayda odasını ayırdım ama 2,5 yaşına kadar arada senle uyumak istiyorum dedi beraber uyuduk. Kendi uyutamazdı, meme destekli uyudu. Herkes yandın dedi, alışmış dedi. 27 aylıktı kendi kendine uykuya dalmaya başladı. Ve şu an kendi odasında sabaha kadar uyur. Yatayım desem yatma der. Büyüyor. Her canlı bebeğini böyle uyutuyor zamanı gelince çocum yolunu buluyor. Henüz çok ufak, çok bebek.

Çocuğuma bakacak kimse yoktu.Bakıcılarla 2 yaşına kadar kavga dövüş,kör topal idare ettik.İyi bir okul bulup verdim ,çok rahat ettim.Gözüm arkada kalmadı.Ama o bakıcılar resmen delirtti beni,sonuncusu hariç.

Yaaa öyla mi ? Bana şuan alştr bebeği her ağladığında alma yannda uyumasn dyorlar.. ben kıyamadığım için alyorm yanmda uyutuyorm ama
Bebege uyku egitimi vermenin zarari bi yirmi yil sonra ortaya cikacak ama is isten gecmis olacak
Su anda akli basinda doktorlarin hicbiri onermiyor aglatarak uyutmayi, tam tersi bebek uc aylik olana kadar dogdugunu anlamiyor yaninizdan ayirmayin diyorlar

Eğer imkanınız varsa kesinlikle birileri olmalı. Ben bu süreçte annemden destek gördüm. En azından kafa olarak rahatlıyorsınuz. Bebeği birileri oyaladığında siz az da olsa uyuyabiliyorsunuz. Yemek vs işlerle bir başkası ilgilenebiliyor. Ve bu destekçi kesinlikle pozitif biri olmalı sizi germemeli.
Çok güzel bir nokta işte bu , kafa olarak rahat olmak ,
İlla bebeğimi alsın baksın büyürsün derdinde asla değilim , sadece çok çok yalnızlık hissediyorum , geceli gündüzlü hep tek olmak gerçekten zor
Bebeğimi çok istedim çok da yalnız yaşadım hayatım boyunca hep tek mücadele ettim , belki de bunalrın acısı şimdi çıkıyor , ya da çok yoruldum bilemiyorum , ama bebeğim olduğu İçin çok çok mutluyum , hatta şunu diyorum ; süperwoman olsam bebeğime 24 saat aynı enerji ile baksam... ama mümkün olmuyor maalesef

Valla tek diyeceğim şey yıkanması konusunda bir kere yardm alın bakın nasıl yakarm yanlş brşey yapmayayım diye.. Çünkü senin doğruların ile eski insanlarn doğruları aynı olmuyor.. bebeğinizi kendinis yetiştirin.. Benim bebeğim ağlıyırdu sürekli bu çocuk aç emzir dediler bende bilgisizm doğrudur diye emzirdim durdum sonuç bebeğim meme dışında başka yerde durmuyor.. birde 2 aylık uzaklaştıramıyorum da güveni kaybolur dye..
Icinizi ferah tutun, bebeginiz 3 aylik olana kadar memenizde yasayacak zaten, yapmasi gerekeni yapiyor :) 4 aydan sonra emme araliklari uzuyor, 6 aydan sonra ek gida ile daha duzenli emiyorlar. O yuzden ortada bir yanlis yok yani.

Icinizi ferah tutun, bebeginiz 3 aylik olana kadar memenizde yasayacak zaten, yapmasi gerekeni yapiyor :) 4 aydan sonra emme araliklari uzuyor, 6 aydan sonra ek gida ile daha duzenli emiyorlar. O yuzden ortada bir yanlis yok yani.
Yaa Allah razı olsun 😍 Bende bebeğimi yanlış beslenmeye allıştırdım diye üzülüyordum 😍😍 içim rahatladı Allah razı olsun 🥰🤲😍

E
Bebege uyku egitimi vermenin zarari bi yirmi yil sonra ortaya cikacak ama is isten gecmis olacak
Su anda akli basinda doktorlarin hicbiri onermiyor aglatarak uyutmayi, tam tersi bebek uc aylik olana kadar dogdugunu anlamiyor yaninizdan ayirmayin diyorlar
Evet bende hiç istemiyorum ağlatarak uyutmayı emerken tatlı tatlı uykuya dalacağı zaman yatırıyorum onu yanımda bende yanında yatıyorum öyle uyuyor fıstığm.. İçim rahatladı teşekkün ederim 😍💗

Back
X