Bebeğinizi büyütürken destek aldınız mı

Ben ciddi bir travma geçirdiğim için 40 gün kadar ben kayınvalideme obana şeklinde oldu. Sonrasında destek almadım ama ara ara memlekete gittim. Şu an 17 aylık, herkese kızıyorum. Ne oldu bütün o çocuk yap baskıları? Hayır idare etmesine ediliyor ama mesela çocuk hasta oluyor, bir anda ateşi çıkıyor. Eşim kilometrelerce uzakta çalışıyor ben sınıfı bırakıp gelemiyorum. Yahut sıçramaya giriş yapıyor bazem bir ay huysuz oluyor, eşinle bir iki saat çıkıp hava almak istiyorsun. Böyle ekstrem durumlarda aile efradından birileri olmalı diyorum.
Onun dışında müdahil olmalarından falan da hoşlanmıyorum. Benimsediğim bir tarz var ve o uygulanacak. Katı şeyleri 6-7 aydan beri kendisi yiyor mesela, kayınvalidemin aklı çıkıyor ne zaman gitsek. Paketli gıda vermiyorum ağzına çikolata sokuşturuyor. Şimdi gel de buna çocuk emanet et, böyle de bir durum var.
Sen yeterki dogur gerisini biz hallederiz klasik kv lafi diymi

Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
En buyuk destekcim esim. Buyuk oglumda annem 1 ay kalmisti. Ikizlerimde 10 gun kalabildi yanimda. Sonra esimin (aksamdan aksamada olsa) olan destegiyle cok sukur baskasina ihtiyac duymadan idare edebiliyorum. Ikizlerim 1 hafta sonra 11 aylik olacaklar. Buyugu 8 yasinda iyiki var oglum o bile destekcim. En azindan konusup sakalasabiliyoruz kafam dagiliyo

En buyuk destekcim esim. Buyuk oglumda annem 1 ay kalmisti. Ikizlerimde 10 gun kalabildi yanimda. Sonra esimin (aksamdan aksamada olsa) olan destegiyle cok sukur baskasina ihtiyac duymadan idare edebiliyorum. Ikizlerim 1 hafta sonra 11 aylik olacaklar. Buyugu 8 yasinda iyiki var oglum o bile destekcim. En azindan konusup sakalasabiliyoruz kafam dagiliyo
Belki de benim eşim yeterince destek değildir ondan bu düşünceler üstüme üstüme geliyor

Bebek desteksiz büyütülmeli dayatmasına katılmıyorum...
Bebeğe göre değişir destek alıp almayacağım şuan bilemiyorum..
Keskin sınırlarım yok.
Fakat sezaryen olacağım için en azından ilk 3-4 gün anne desteğini isteyeceğime inanıyorum😌
3-4 günden çok daha fazlasına ihtiyaç duyuluyor maalesef , ben de ennn fazla bir Hafta diyordum ama öyle değilmiş

Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
İlk 10 gün annem kaldı yanımda. Sonra kolik bir bebekle tek başıma kalakaldım.
Zormuydu dersen bir ben bir Rabbim bilir neler çektiğimi.
Eşim geç geliyordu işten pek yardımı olamadı bu süreçte. Kolik bebeği çekenler bilir. Şimdi büyüdü kızım. Sanki Allah kulum sabret bu kız pırlanta gibi olacak demiş büyüyünce :) o günlerin mükafatımıdır nedir kızım çok uslu, 6 yaşında ama bana resmen arkadaş oldu. Hiç üzmez beni.

İlk 10 gün annem kaldı yanımda. Sonra kolik bir bebekle tek başıma kalakaldım.
Zormuydu dersen bir ben bir Rabbim bilir neler çektiğimi.
Eşim geç geliyordu işten pek yardımı olamadı bu süreçte. Kolik bebeği çekenler bilir. Şimdi büyüdü kızım. Sanki Allah kulum sabret bu kız pırlanta gibi olacak demiş büyüyünce :) o günlerin mükafatımıdır nedir kızım çok uslu, 6 yaşında ama bana resmen arkadaş oldu. Hiç üzmez beni.
Maşallah , peki o günlerde anneni falan istemedin mi ara ara yanında ? Olsaydı keşke vs gibi ? Ben aynı ilde değilim annemle , hoş olsam da yardımcı olamaz bana

Büyük kızım 2 yaşına gelene kadar yardım almadım. Buna ayılıp bayıldığım, çok yetenekli olduğum için filan öyle olmadı, bulunduğumuz şehirde 5 dakika bırakabileceğim kimse yoktu, dolayısıyla 2 sene yapışık yaşadık. Yoksa ben de isterdim arada anneanneye, babanneye şutlayalım, eşimle azıcık kafa dinleyelim. =)) Olmadı işte.

2 yaşını biraz geçtiğinde kreşe başladı, evden çalışıyordum, hala öyle. Kreş iyi olur dedik, iyi de oldu. Bir de saatli gelen bakıcı bulduk, eşimle öyle plan yapabiliyorduk. Bu düzende gittik bir süre. Sonra bir baktım hamileyim; hooopp sar başa. :confused: Küçük kızım 1,5 yaşında oldu, doğduğu günden beri yapışığız. Ciddi anlamda yapışığız, bazen evde kanguruyla gezmek istiyor zibidigül. Büyük kreşe gidiyor diye hayatta kalmak daha kolaydı ama şuan coronazede anneler grubunun önünde bayrak sallıyorum. Corona sakinleşir, küçük de derdini anlatacak kadar Türkçe konuşursa, onu da kreş yollarına dökeceğim. Bu kadarını hak ediyorum bence. :KK53:

Maşallah , peki o günlerde anneni falan istemedin mi ara ara yanında ? Olsaydı keşke vs gibi ? Ben aynı ilde değilim annemle , hoş olsam da yardımcı olamaz bana
İstemez olur muyum :KK61: ama şartlar böyle olmasını gerektirdi maalesef. Dua ederdim ne olur uyusun artık dayanamıyorum diye :( acemilikte var tabi. Kimse bana kolik bebek diye bir şey var hazırlıklı ol demedi. Açıkçası annelik ilk aylarda pekte hayal ettiğim gibi olmadı. Eşimle aramız bozuldu çünkü çok yıprandık ikimizde ve sinirimizi birbirimizden çıkardık. Geçti gitti şükür. Geriye ne kaldı dersen yaşı geçmesine rağmen 2.çocuğa cesaret edemeyen bir kadın!

Bu hala önerilen bir şey ama. Bizim doğuma da giren çocuk doktorumuz ilk dört ay hamileliğin devamıd gibi düşün dedi. Sürekli emzir, seninle uyusun, her şey serbest ona dedi. Kucakçı olmaz bol bol temas dedi. Bir yaşından sonra zaten gelmedi kucağa😊 zor bir süreç ama hemen büyüyorlar ve kucağına alıp durmayı özlüyorsun. Ben şimdi iki saniye kucakta tutamıyorum sıpamı, sabırla geçecek inanın.
Yine doktorumuzun dediği şuydu, ilk aylarda bebek sadece açlıktan ağlamaz, emmez. Annesini özler, korkar, karnı ağrır ve bildiği tek şey emmektir. Rahatlamak için emer.
Yaaa öyla mi ? Bana şuan alştr bebeği her ağladığında alma yannda uyumasn dyorlar.. ben kıyamadığım için alyorm yanmda uyutuyorm ama

İstemez olur muyum :KK61: ama şartlar böyle olmasını gerektirdi maalesef. Dua ederdim ne olur uyusun artık dayanamıyorum diye :KK43: acemilikte var tabi. Kimse bana kolik bebek diye bir şey var hazırlıklı ol demedi. Açıkçası annelik ilk aylarda pekte hayal ettiğim gibi olmadı. Eşimle aramız bozuldu çünkü çok yıprandık ikimizde ve sinirimizi birbirimizden çıkardık. Geçti gitti şükür. Geriye ne kaldı dersen yaşı geçmesine rağmen 2.çocuğa cesaret edemeyen bir kadın!

Evlat sahibi olma serüvenine kolik bebek tecrübesiyle başlayanların ortak sorunu bu sanırım: 2. çocuğa cesaret edememek.

Öyle bir tövbe ettim ki dünya bebesine, o bir buçuk iki sene, ömrümden rahat bir 10 seneyi aldı. :)))
Bebeğimi hiçbir şekilde susturamadıkça/rahatlatamadıkça/uykuya daldıramadıkça, strese kalıp 3-4 kere bayıldığım bile olmuştu. Ay kabus gibi günler... Psikolojik destek de aldım, fiziksel de ama yok, tövbe. Aklıma geldi yine kolik lafı geçince.

Yaaa öyla mi ? Bana şuan alştr bebeği her ağladığında alma yannda uyumasn dyorlar.. ben kıyamadığım için alyorm yanmda uyutuyorm ama
Her ağladığında almak daha doğru bence. Bi doktor da öyle demişti. Almazsan güvensiz olur çocuk demişti. Kucağa alışmasın diyorlar da zaten emekleyince yürüyünce istesen de tutamıyorsun ki. Bir daha bu yaşları geri gelmeyecek diye uyusa da uslu da dursa kucağımda tuttum o ne kadar emmek isterse emzirdim her ağladığında aldım 14 aylık hala da hemen alıyorum gece filan uyansa. Bi TV programında doktor 2 3 yaşına kadar anneyle uyumalı demişti ne kadar doğru bilmiyorum ben hamileyim yanıma pek alamıyorum o yüzden

Aldim, aliyorum, bin kee doğursam bin kere alırım. Annem yakin oturuyor, herseyime kostu sagolsun, gece uyuyamadigimda sabah babasi ise giderken annrme birakti 1 2 saat uyudum. Ihtiyaç oldukça temizlige yardimci abla cagirdim. Keske daha fazla cagirsaydim.
Simdi oglum 2.5 yasında. Yardimciya da, anneanneye de ihtiyaç yok cok şükür. Ama ilk zamanlar imkan varsa bebek de anne de mumkun olduğunca az yipranmasi icin, kesinlikle destek lazim. 2 saat uyuyacak zaman, sicak yemek yapacak biri..

Evlat sahibi olma serüvenine kolik bebek tecrübesiyle başlayanların ortak sorunu bu sanırım: 2. çocuğa cesaret edememek.

Öyle bir tövbe ettim ki dünya bebesine, o bir buçuk iki sene, ömrümden rahat bir 10 seneyi aldı. :)))
Bebeğimi hiçbir şekilde susturamadıkça/rahatlatamadıkça/uykuya daldıramadıkça, strese kalıp 3-4 kere bayıldığım bile olmuştu. Ay kabus gibi günler... Psikolojik destek de aldım, fiziksel de ama yok, tövbe. Aklıma geldi yine kolik lafı geçince.
Ahh nasılda özetlemişsin ruh halimi. Çeken bilir koliği gerçekten.

Her ağladığında almak daha doğru bence. Bi doktor da öyle demişti. Almazsan güvensiz olur çocuk demişti. Kucağa alışmasın diyorlar da zaten emekleyince yürüyünce istesen de tutamıyorsun ki. Bir daha bu yaşları geri gelmeyecek diye uyusa da uslu da dursa kucağımda tuttum o ne kadar emmek isterse emzirdim her ağladığında aldım 14 aylık hala da hemen alıyorum gece filan uyansa. Bi TV programında doktor 2 3 yaşına kadar anneyle uyumalı demişti ne kadar doğru bilmiyorum ben hamileyim yanıma pek alamıyorum o yüzden
Yaaa farknda olmadan doğru olanları yapyorm demek ki.. Ağladığı an kucağıma almadğım zaman kendmi çok kötü hissedyorm kyamıyorm.. bide 20 gün küvezdeydi hç kyamyorm.. 🥰🥰🥰

Bebim iki evladım var. Iki dogumdan sonra annem yardım etti. Ondan sonra ama herseyi esim ve ben hallettik. Açıkçası insanlar size yardım etse başka yerden burnunuzdan geliyor. Sürekli bir laf dinliyorsunuz.sadece istediğiniz yardımı yapıp destek olan kişi çok az. Onun icin evim dağınık kaldıysa kalsın. Çocukla ilgilenirim. Cocuk uyuduğu zaman bende yattım uyudum. Geçinip gidiyoruz. Kimsenin "aman fazla emzirme/taşıma/yanında yatirma" gibi akıl vermelerini de dinlemedim.

2 cocugumda da yanimda 1 gun bile kalan olmadi ben istemedim, esimde oyle cok yardimci olmadi. Ikisini dr tek basina buyuttum. Gunduz annem kv falan ugrardi, annem ben alisana kadar cocuklari yikiyordu sadece arada gelip. Onlar geldiginde dus aliyordum yada esim isten gelince aliyordum duş. Ben bilerek istemedim kimseyi alismamak icin,

Back
X