Bebeğinizi büyütürken destek aldınız mı

Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
sana kendimden bahsetmek istiyorum :) 18 yaşında anne oldum kış mevsimi, ailem gelemedi uzak olduğu ve mevsimden dolayıı , tek başıma kocam bile yok gibi bişeydi çok yoğun çalışıyordu .. o dönemler hiç bitmeyecek hiç geçmeyecek sanırdım şimdi kızım 7 yaşında çok şükür Rabbime :)
bu süreç biraz zor geçiyor ama meyvesi çoookkk tatlı .. Rabbim yardımcın olsun :) bebeğini de sağlıcakla büyütmeyi Rabbiim nasip esin analı babalı inşallah :)

sana kendimden bahsetmek istiyorum :) 18 yaşında anne oldum kış mevsimi, ailem gelemedi uzak olduğu ve mevsimden dolayıı , tek başıma kocam bile yok gibi bişeydi çok yoğun çalışıyordu .. o dönemler hiç bitmeyecek hiç geçmeyecek sanırdım şimdi kızım 7 yaşında çok şükür Rabbime :)
bu süreç biraz zor geçiyor ama meyvesi çoookkk tatlı .. Rabbim yardımcın olsun :) bebeğini de sağlıcakla büyütmeyi Rabbiim nasip esin analı babalı inşallah :)
Amin hepimizinkini
Şükürler olsun

Kim bOzdu
Ne yaptılar peki
Annemle kayinvalidem birbirini cekemedi kayinvalidem cok panikti aglamasina dayanamiyordu cocugun asla surekli biseyi var bir sey oldu gibi seyler soyleyip benide panikletiyordu annemlerle aralari bozuldu herkes gidip tek basina kalinca oh be dedim dunya varmis ama psikolojimi sorarsan gitti lohusalıgim cok kotu geçti

Annemle kayinvalidem birbirini cekemedi kayinvalidem cok panikti aglamasina dayanamiyordu cocugun asla surekli biseyi var bir sey oldu gibi seyler soyleyip benide panikletiyordu annemlerle aralari bozuldu herkes gidip tek basina kalinca oh be dedim dunya varmis ama psikolojimi sorarsan gitti lohusalıgim cok kotu geçti
Çok haklısın
Çok hassas Bir dönem gerçekten ..:

Anneme karşı bilenmek beni yormaktan başka bir işe yaramıyor zaten de işte yıllardır tek hissettiğim için şimdi de daha yoğun hisler basıyor beni , ne annem ne Kv asla mecbur değiller ama insanlık hali olarak doğum yapan kızına çoğunluk yardım eder ya o sebepten ben de içten içe isterdim ama annem sağlık olarak zaten müsait değil ...
eşin yardımcı mı peki ? Ek gıda olarak ilk ne verdin
Senin gibi güçlü Ve yalnız anneleri görünce Biraz moralim toparlanıyor
Ek gidaya ben yogurt sonrasinda tatli patates, bal kabagi, havucla basladim. 3 gun ayni seyi veriyorsun alerjisi var mi diye.

38 gün annem kaldı sonra gitti . Kendim bakmaya başlayınca kısa sürede alıştık birbirimize . Bir kaç ay sonra koronadan dolayı okullar kapanınca eşim de evde kaldı şimdi beraber bakıyoruz minik kuzumuza :anne:

Ne dogum oncesi ne dogum sonrasi kimseden destek almadim.dogumdan 2 gun sonra herkesi evine gonderdim.esim sagolsun cok yardimci oldu bana kizim 4 yasinda hala cok yardim eder.ama ikincisinde yapmayacakmis cok yormusum onu oyle diyor ;)

Valla tek diyeceğim şey yıkanması konusunda bir kere yardm alın bakın nasıl yakarm yanlş brşey yapmayayım diye.. Çünkü senin doğruların ile eski insanlarn doğruları aynı olmuyor.. bebeğinizi kendinis yetiştirin.. Benim bebeğim ağlıyırdu sürekli bu çocuk aç emzir dediler bende bilgisizm doğrudur diye emzirdim durdum sonuç bebeğim meme dışında başka yerde durmuyor.. birde 2 aylık uzaklaştıramıyorum da güveni kaybolur dye..
2 aylık bebek size ihtiyacı var zaten başka nerede dursun ki? Farklı bir dünyaya geldi buradaki herkes her şey ona yabancı. Tek aşina olduğu şey sizsiniz. Ve memeniz evet memenin kokusu amniyon sıvısının kokusuna benzermiş. Öyle güvende hissediyor kendini. Çok doğal değil mi?. Öyle doğurdum odasını ayırayım kendi başına takılsın derseniz ergenliği bekleyin çünkü o zaman isteseniz de yanınıza gelmeyecek.

Benim kızımın sağlık sorunları vardı sürekli hastane işleri vs eşim evde olmayınca tek başıma çok zordu o yüzden annem 2 ay kadar bizimle kaldı. Normal şartlarda 1 hafta toparlanma süresi sonrası zaten kendi düzenini kurmaya başlıyorsun

Ne dogum oncesi ne dogum sonrasi kimseden destek almadim.dogumdan 2 gun sonra herkesi evine gonderdim.esim sagolsun cok yardimci oldu bana kizim 4 yasinda hala cok yardim eder.ama ikincisinde yapmayacakmis cok yormusum onu oyle diyor ;)
Yok yok yardım eder yine :)
Neler yapıyordu mesela ?

Benim kızımın sağlık sorunları vardı sürekli hastane işleri vs eşim evde olmayınca tek başıma çok zordu o yüzden annem 2 ay kadar bizimle kaldı. Normal şartlarda 1 hafta toparlanma süresi sonrası zaten kendi düzenini kurmaya başlıyorsun
Ben sezaryan oldum , bebeğim 20 gün küvezde kaldı , bizim için baştan beri zor geçti aslında ,
Sanırım en büyük iç sıkıntım anneme olan ihtiyacımın giderilmemesi ...
Annemi arada sırada isterdim yanımda...

Ben sezaryan oldum , bebeğim 20 gün küvezde kaldı , bizim için baştan beri zor geçti aslında ,
Sanırım en büyük iç sıkıntım anneme olan ihtiyacımın giderilmemesi ...
Annemi arada sırada isterdim yanımda...
Evet bizim de öyle yoğun bakım süreci ve sonrasında sürekli hastaneye git gel durumu olunca gerçekten annem çok yardımcı oldu Allah razı olsun. Lohusa kafasıyla çok da didiştim üzerine gittim ama sabredebildi bana

Öncelikle Allah kolaylık sabır versin. Ben yardım aldım doğumdan sonra iki - iki buçuk ay annem ve kv birlikte kaldılar. Sonra iki buçuk ay yalnız kaldık eşim de göreve gitti grip olduk hastanelerde vs uykusuzluk çok zordu . sonra annem geldi tekrar Corona yüzünden mahsur kaldı 3 aydır yanımda. Oğlum da 8 aylık olmak üzere zaten. Benim şöyle bi sorunum var asla kontrolü başkasına veremiyorum böyle biri olduğumu yeni fark ettim. Çocuğumla ilgili yardım alamıyorum o yüzden yanımda olması durumu degistirmiyo. Ayrıca yanında birilerinin olmasının da zorlukları var ve onlarda çok yıpratıcı.

Almadım alamadım
3 yaşında bir çocuk daha yeni doğmuş bebekle yanlız 24 yaşında bir anneydim
Çok zorlandım
İstanbul gibi biryerde arabasız çocukları ateşli hastahanelere taşıdığımı bilirim
Ayaklarımın altında yaralar oluşmuştu bir dönem
Ne anne nede kv yanında değildi
Herşeye yetişmek o kadar zordu ki
Eğer alabiliyorsanız mutlaka destek alın
Hiç aman ben yaparım demeyin

Allahtan baska kimsem yoktu, esim buna dahil.
Kv 8 saatlik yoldaydi, annemler 24 saat yol uzakta..
Cocuklarimin kulagina ezani okuyup isimlerini bile ben fisildadim.
Gurbet zor..
Dusuk yaparken yalnizdim.
Ikinci dogumuma girerken yine yalniz..
40 derece ateslerle iki cocuga gozumun onunu goremeden yemek yaptigim cok olmustur..
Esim hep gorevdeydi, hep yalnizdim.

Yok yok yardım eder yine :)
Neler yapıyordu mesela ?
Sabah işe giderdi oglen 3 te eve gelirdi.geldigi andan itibaren kizim hep ondaydi.cunku kolikti ve bi saniye durmak yok hep aglardi.gece yarisina kadar sut ve alt degistirme disinda esim hep ilgilenirdi.uyandiginda benimle uyanir beraber sabahlardik.ben biraz sinirlenip aglardim oda dayanamaz sen uyu derdi.simdi olsa yapmaz ama o numaralari yemem diyor.gerci hala gece kizimi tuvalete goturur yemeklerini o yedirir disari cikarir oyun oynar.

malesef kimseden destek alamadım o kadar çok isterdim ki almak çok zor bi bebekti çocuğum 3 sene boyunca saatlerce ağlamsından ve hergün 24 saat boyunca yarım saat bile uyumamasından başka bişi hatırlamıyorum tek başıma mücadele etmeye çalıştım herşeyle ve piskolojim çok bozuldu şuan 4 yaşında çocuğum halada tek tabanca devam velhasıl eğer zorlanıyorsanız birlerinden destek almaya çalışın imkanları zorlayın derim allah yardımcınız olsun:KK14:

Sezeryan doğum yaptım 5. Günden beri yalnızım. kızım 5.5 aylık kendimi çok yorgun hissediyorum ama o süreci yalnız geçirdiğime pişman değilim. Lohusa psikolojisiyle bir de kv falan çekemezdim. Ama koronadaki şu kritik bitince 2 haftalığına anneme gitmeyi düşünüyorum inşallah.Annemle Farklı şehirdeyiz. Aynı şehirde olsak destek alabilirdim. Eğer hayatınıza burnunu sokmayacak ve yardım edecek insanlar varsa yardım alabilirsiniz.

Back
X