Bebeğinizi büyütürken destek aldınız mı

Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
Doğumdan sonra annem geldi 4 5 gün kaldı sonra eve gitmesini istedim rahata alışmamak için
çünkü her zaman yanımda olamıcaktı pişman da değilim 🤗🤗 oğlumun herşeyiyle ben ilgilendim

Eski kayinvalidem 20 gun kaldi yanimda bana destek olmak icin ama o mu bana bakti ben mi ona belli degil. Yalniz olsa idim sureci daha rahat atlatirdim cunku hem bebege hem de ona baktim. Ve herseye karismasi da cabasi oldu.

Valla aklın varsa tek bak en rahatı ben dedim destek olsunlar destek değil köstek olup psikolojimi bozdular

ben mecburen tek başıma büyüttüm, yurtdışındaydık kimsemiz yoktu. bir süreye kadar dayanabiliyor insan. 3-4 ayda bir tatil ilan edip anneme geliyorduk 1-2 haftalığına. molaya ihtiyacı oluyor herkesin. bi yandan çok güzel, bi yandan gerçekten zor. ama benim kızım aşırı usluydu, ağlaması bir elin parmaklarını geçmez, gaz sancısı sadece 1 kere yaşadı zor bir çocuk olsaydı kesinlikle yardım alırdım.
Iste kimse karismayinca çocuk da uslu oluyor çünkü psikolojiniz rahat ise cocuk hissediyor bunu 🙃

Doğumdan sonra annem geldi 4 5 gün kaldı sonra eve gitmesini istedim rahata alışmamak için
çünkü her zaman yanımda olamıcaktı pişman da değilim 🤗🤗 oğlumun herşeyiyle ben ilgilendim
Aynı ilde misiniz annenle
Arada destek olma şansı varmıydı

Ne yapın edin yardım alabiliyorsunuz alın....
Tek yardım Kv sen gelir bana puan , o da şehir dışında yatılı gelecek , geçmişte çok sorun yaşadık , doğumunda geldi bir ay kaldı , ama bana sinir basıyor onun hal ve hareketlerinden , kararsızım ya :( gel desem gelir , hem Burda gezer tozar hem yemeğimi vs yapar ama benim psikolojim iyice bozulur mu bilemiyorum , hem de kamu personeli işe dönecekmiş , süt iznimi kullanarak işe başlarım o gelirse ,,, of bilemiyorum ya, ona da bir ay Maximus’un katlanabilirim .... ama yardıma çok ihtiyacım var aylardır yapayalnızım

Eski kayinvalidem 20 gun kaldi yanimda bana destek olmak icin ama o mu bana bakti ben mi ona belli degil. Yalniz olsa idim sureci daha rahat atlatirdim cunku hem bebege hem de ona baktim. Ve herseye karismasi da cabasi oldu.
Çok Zorrr
Yemek vs yapmadı mı

Tek yardım Kv sen gelir bana puan , o da şehir dışında yatılı gelecek , geçmişte çok sorun yaşadık , doğumunda geldi bir ay kaldı , ama bana sinir basıyor onun hal ve hareketlerinden , kararsızım ya :KK43: gel desem gelir , hem Burda gezer tozar hem yemeğimi vs yapar ama benim psikolojim iyice bozulur mu bilemiyorum , hem de kamu personeli işe dönecekmiş , süt iznimi kullanarak işe başlarım o gelirse ,,, of bilemiyorum ya, ona da bir ay Maximus’un katlanabilirim .... ama yardıma çok ihtiyacım var aylardır yapayalnızım
Seninle tipatip ayni durumdayiz ama cesaret edip cagiramiyorum kvyi. Yagmurdan kacip doluya tutulabiliriz dikkatli olmak lazim. Mesela tam ek gida cagi bebeginin, bebegin agzina sekeri tuzu tikamaya calisirsa napcaksin? Ben bu forumda 4 aylik bebege cikolata yediren kv okudum. Seni o kadar iyi anliyorum ki, ama sabretmekten baska care yok sanirim. Kv daha beter edebilir isleri, iyi dusun cagirmadan once. 1000 kere dusun, eger eminsen oyle cagir.

Seninle tipatip ayni durumdayiz ama cesaret edip cagiramiyorum kvyi. Yagmurdan kacip doluya tutulabiliriz dikkatli olmak lazim. Mesela tam ek gida cagi bebeginin, bebegin agzina sekeri tuzu tikamaya calisirsa napcaksin? Ben bu forumda 4 aylik bebege cikolata yediren kv okudum. Seni o kadar iyi anliyorum ki, ama sabretmekten baska care yok sanirim. Kv daha beter edebilir isleri, iyi dusun cagirmadan once. 1000 kere dusun, eger eminsen oyle cagir.
İnan son günlerde aklımda bu soru çok var , zaten gelse de en fazla bir ay diyorum , ama saçmalık mu olur emin değilim , böylmeolınca içten içe anneme kızıyorum nerdesin nerde diye hiç yoktun şimdi de yoksun diye !!!!
İşe başlasam bi ay süt izinlerimi kullansam kafam da dağılır mundiyıeım ama bebeğim ek gıdaya başlayacak , senin bebeğin kaç aylık , anne ne durumda ? Farklı illerde misiniz

İlk çocuğumda annem ara ara gelip destek oldu evlerimiz cok uzak. Ama ikinci de hastalanmadigimiz surece gelip destek olan olmadi. Kayinvalidem de o ara rahatsizdi kayinpeder de sebepsiz bir küsme çıkarmıştı lohusa kadin gibi 😒

O ilk zamanlar destege cok ihtiyacim vardi ama annemden gereken yardimi gormedim.
Mesela bir komsum var annem yasinda kizinin bir çocuğu var. Ama evleri çok yakin bunun da artisi vardir. Bebek gormeye gelen misafirlerine kadar hizmetini yapti. Evini temizledi geldi . Her ihtiyaç duyduğunda yanindaydi. Aksamlari cocugunu birakip esiyle gezmelere gittiler. Yani böyle olursa çocuk buyutmekte ne var yani...

Ki bence olmasi gereken de komsumuzun yaptigi. Ben de kızım buyuyunce insallah o daha talep etmeden elimden ne gelirse tabi ki yasamina mudahale etmeden yardimci olacagim. Ayni şekilde gelinime de tabi ki

Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
Yardım alabileceğiniz biri veya birileri varsa sonuna kadar sömürün derim :dondurma: Benim kimsem yoktu çok zorlandım hala da zorlanıyorum keşke benim de annem ablam kaynanam vs yardım etseydi de azcık da ben rahat etseydim

Kaynanan yatılı gelse kalsa ister miydin peki
Karakterine bağlı. Benim kaynanam oğluyla sürekli kavga eder başım şişer kavgalarından. İki dk sonra da hiçbisey olmamış gibi davranırlar uyuz olurum. Keşke şöyle tonton iyi kalpli bi kaynanam olsaydı da gelip kalsaydı hatta o çocuğuma baksaydı ben çalışsaydım. Bu yüzden uzun süre çalışamadım çünkü

İnan son günlerde aklımda bu soru çok var , zaten gelse de en fazla bir ay diyorum , ama saçmalık mu olur emin değilim , böylmeolınca içten içe anneme kızıyorum nerdesin nerde diye hiç yoktun şimdi de yoksun diye !!!!
İşe başlasam bi ay süt izinlerimi kullansam kafam da dağılır mundiyıeım ama bebeğim ek gıdaya başlayacak , senin bebeğin kaç aylık , anne ne durumda ? Farklı illerde misiniz
8 aylik, farkli illerdeyiz. Bebegi yaparken anneme sormadim ki simdi yardima gelmedi diye sitem edeyim. Hicbir isi yok, gelse gelebilir ama mecbur degil ki. 30 yasinda kadinim inan ben bu yasimda zor bas ediyorum o kadin bu yasta nasil bas etsin. Sen de annene karsi doldurma kendini. Inan zorunda degiller bakmaya. Sakin yanlis anlama sen de haklisin yoruluyorsun, bunaliyorsun cok haklisin ancak annene karsi bilenmeni istemem.

Back
X