- 13 Aralık 2015
- 482
- 430
- 103
- 35
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Herkez kendine gore hakli sizde haklisiniz :) bence toplum olarak empati yapamadgimiz için bu haldeyiz belkide kimseyi ezmedim ama bazen ezilesi insanlar oluyor icimden geçeni yazdim sadece bende :)Ben de bebek arabalarını önüne bile bakmadan insanların üzerine süren, ayaklarını ezen annelere çok şey demek istiyorum ama o minik bebekler hatrına susuyorum.
Bu kadar yorum geleceğini tahmin bile etmemiştimKk'nın mütemadiyen açılan ve asla sonuçlanmayan tartışma konularından biri.
Reyting "çalışan kadın vs çalışmayan kadın"kadar olur.
En kullanislisindan baston araba kullanıyorum arabayı kapatmak gibi bi lüksün yok çünkü bir.bebeğim birde 2 yasında kızım var hepsini bir mukayyet olmam.mumkun değil binisin en rahat olduğu zamanlarda bile herkez.önüme atlıyor kimseye engel olmadığım haldeValla bizde bebek arabalı insanlardan mağduruz. Bebek arabası ile ilerliyor diye etrafına bakmayan o kadar çok insan var ki arabayla köşeyi dönüyoruz ve görmemiz mümkün değil kör yerde kalıyor kadın kenara çekilme tevazunu bile göstermiyor caddeden gidiyor karşı karşıya kalıyoruz. Ya da yürüyoruz eşimle üstümüze geliyor kenardan gitmek yok.
Bir arkadaş Eskişehir'den bahsetmiş bende orada yaşıyorum tramvaya da biniyorum zaten dakikayla yarışıyoruz ancak yolcu alıp hemen kalkıyor ama önümüzde bebek arabalı biri koca arabayı tramvaya sokmaya çalışıyor sokamıyor çocuğu kucağına alıyor yine arabayı sürüyor ama hakim olamıyor ben bu nedenle kaç defa tramvaya binemedim. Arkadaki insanlarda haliyle siz orada uğraşırken kaçırmak istemedikleri için önünüze geçiyorlar. Bu toplu taşıma araçlarında en iyisi baston araba daha tramvay gelmeden katlayacaksın bekleyeceksin. Ya da bebek çok küçükse kanguru kullanacaksın.
Ben.gayet hızlı davrandigim halde engel de olmadığın halde kimsenin de benim önüme.atlamaya hakki yok işinize geldiği gibi anlamayin ayricalik istemiyorum onume saygısızca atlamayin yeterValla ben de bebek arabasını ayrıcalık aracı olarak gören, bebek arabası var diye kendini burjuvaziden falan sanan tuhaf "anniş" lere kıl oluyorum.
Ayrıca herkesin acelesi var, özellikle metropollerde. Kimse kimseyi beklemek zorunda değil. Ben de hızlıca yürür yoluma bakarım.
İşte bakınız bu hadsizliktir.Sabah erken gidebilirsiniz. Hadi akşam pazarında bir şey kalmıyor diyelim. Ama en yoğun saatlerde de zaten trafik sıkışık.
İşte bakınız bu hadsizliktir.
Siz istediğiniz saati seçebilirsiniz, 5 çocuklu ve 5 çocuğunu da pazara götüren anne de istediği saati seçer.
Çocuğum yokken inanın hiç dikkatimi çekmezdi bebek arabası falan.
Pazara mı çıkmış, avm'yi mi kapatmış, mağaza mağaza mı gezmiş.
Ama çocuğum oldu, burada birkaç konuya rastladım, gezemiyorum keyfimce ya hu.
Yani ben çocuksuzken bebek arabasıyla karşılaşınca muhtemelen kenara çekilmişimdir, diğer taraftan dolaşmışımdır, hiç aklıma gelmemiştir ötede dur beriye git diye söylenmek.
Enteresan vallahi.
Bebekli anneler keşke belli saatlerde çıkabilse, ne bileyim kamyonlar gibi şehir içine girme yasakları falan olsa
Ben cevabımı verdiğimi düşünüyorum. Haddimi de iyi bilirim , herkesin bilmesi dileğiyle.Valla ilk mesajımda dedim zaten göreceğiz diye ama... Kusura bakmayın, siz saygılısınız diye, hunharca ayak ezen, bir şey dediğinde de hemen üste çıkan "anneler"e de size davrandığım saygıyla yaklaşamayacağım. Günün en yoğun saati, en az bin kişi o sıcakta hasta aksıra tıksıra geyire balgam ata ata dolaşıyor, bazı kadınlar arabayı yüklemişler, çocuğu da ellerinden sürükleye sürükleye geziyorlar. Herşeyi bırak ben çocuğumun sağlığından endişelenirim ya, sokmam onu oraya. Arabayı tek elle bir kullanışları var, nereye gidiyor, önünde kim var, durmuş mu kalkmış mı?!
Konu sahibinin önüme atlıyor dediği ya da bir başkasının neredeyse beni eziyordu dediği kişi nasıl ben değilsem, bu bahsedilen kişi de sizler olmayabilirsiniz ama kabul edin, çok fazla "ben anneyim ne istersem yaparım" modunda kadın var ve onlar bu yazdıklarımı misli misli hak ediyorlar.
En kullanislisindan baston araba kullanıyorum arabayı kapatmak gibi bi lüksün yok çünkü bir.bebeğim birde 2 yasında kızım var hepsini bir mukayyet olmam.mumkun değil binisin en rahat olduğu zamanlarda bile herkez.önüme atlıyor kimseye engel olmadığım halde
Bende bebeğimi kanguruya takıp pazara gittiğimde KOCA KOCA pazar arabalarıyla ayağımı ezen insanlara gıcık oluyorum. E onlarda saatini ayarlasınlar çocuklu kadınların çıktığı saatlerde çıkmasınlar ozaman olur mu öyle şey??Valla bir kaç ay sonra ben de bebek arabasıyla gezmek zorunda kalacağım bilmiyorum tüm bu dediklerimi yutacak mıyım nasıl yapacağım ama, ben de kalabalık yerlerde koca koca arabalarla insanların ayaklarını eze eze bodoslama giden annelerden bıkmış durumdayım. Hele o pazarlar. Zaten normal insan yürüyemiyor pazarda, sen bebek arabasına yüklemişsin eşyaları, çocuk elinde, onun bunun ayağını eze eze gidiyorsun. Allah'ım sen koru.
Baktigima emin olup da geciyoruz herhalde, araba durmus haldeydi sinyali minyali yanmiyordu ki onceden bile belirtmemis ben dönuyorum diye.. Cocugum cocuk arabasinda degil , beraber yuruyoruz..
katiliyorum size. Herkes hakli, herkes oncelikli, hepimizin acelesi var vs vs...Konu yine denk geldi ve yorumlara göz gezdirdim ve gerçekten iki tarafta da empati sıfır.
Biraz saygı biraz empati ile gayet hoş görülebilecek şeyler yine nefret söylemlerine dönüşmüş.
Dolayısıyla bu birşeylerin değişmeyeceğinin çok net kanıtı.
Maalesef biz kadınlar bile hemfikir olamıyoruz,böyle nefret dolu yaşamaya devam edeceğiz belliki.
Yani yine bir orta yol bulamadık.katiliyorum size. Herkes hakli, herkes oncelikli, hepimizin acelesi var vs vs...
Hızlı falan değilsiniz demek ki millet beklemeden geçip gitmek istiyor. Size zarar vermedikleri müddetçe hızlıca geçip gidebilirler, sizi bekleme zorunlulukları yok.Ben.gayet hızlı davrandigim halde engel de olmadığın halde kimsenin de benim önüme.atlamaya hakki yok işinize geldiği gibi anlamayin ayricalik istemiyorum onume saygısızca atlamayin yeter
bu uygulama iyiymis ama suistimal edenler vardir. Yani eski/ayni resimi 10000 kere atabilir bir insan.
2 defa takibini yapma sansim oldu. Birinde evimizin kapi girisine minibusunu park eden birini sikayet etmistim 15 dk sonra trafik polisi geldi ceza makbuzunu birakti gitti.Kafelerin olduğu bir caddede oturuyorum yürüyüşe çıkıyoruz kızımla çok mağdur oluyorum adam tır gibi koca jeepi boylamasına kaldırıma çıkarmış vızır vızır geçen anayola inmek zorunda kalıyorum bebek arabasıyla. Birkaç kere silecek kaldırdım ne fayda
Nasıl kullanıyrsnz en önemlisi gerçekten ceza gelıyor mu acaba ?
Antalya’da doğdum ama annem Eskişehirli. 4 yıldır aralıksız yaşıyorum Eskişehir’de, toplamda 7-8 yılım burada geçti. Evet o alan bebek arabalılara ayrılmış ama ben de adım atacak yer yokken insan orayı boşalttıramaz dedim. Bir sonraki tramvayı beklersin her insan gibi, tek kişilik yere koskaca arabayı tıkıştıra tıkıştıra zorla bindirmezsin. İnenleri beklemeden de dalmazsın yer kapayım diye mesela. Boşken elbette ki insanlar başka yerlere yönelmeli, o alanı boşaltmalı ama bebek arabası geldi diye ben ineyim bi sonrakine binerim diye bir zorunluluğum da yok. En çok çarşıya giderken yaşanıyor bu durumlar, hastaneye giderken insanları eze eze zorla binen bebek arabalı görmedim.Espark-İsmet İnönü- Çarşı duraklarından biniyorlar genelde ssk istikametinin tersinde.Bilginiz olmadan fikriniz olmasın lütfen hiçbir bebek arabasında kapatıldıktan sonra sabit durmasını sağlayacak bir aparat yoktur. Kaldı ki siz o tramwaya binmek için ne ücret verdiyseniz o annede verdi. Belki yetişmesi gereken acele bir işi var ve o kalabalık tramwaya binmek zorunda yada eskişehirde her iki tramway yönünde hastane var belki bebeği hasta yetiştirmeye çalışıyordu. O alan engelli ve bebek arabalı şahıslara ayrılmıştır ve biri geldiğinde kullanma önceliği onların çekilmek yer vermek zorundasınız. İzmir de yaşıyorum ve bebeğim var eskişehirin 3 misli kalabalık bir şehir ama asla böyle bir muamele olmaz aksine insanlar anlayış gösterirler ve yardımcı olurlar.
Ama söylemeden edemeyeceğim doğma büyüme eskişehirliyim sanırım sizde öğrenci olarak geldiniz akın akın memleketime gelen. Güzel şehrimi mahşer yeri kalabalığına çeviren ama yanında anlayışsızlık ve empati yoksunluğunu getiren kuru kalabalıktan çok rahatsızım bende. Çünkü eskişehir insanı medeni anlayışlı ve yardımsever insanlardır
Ben çok eziyorum. İlk çok dikkat ederdim ay pardon ay özür dilerim diye. Sonra bi baktım saygı yerlerde. Asansöre binicem benden önce başkaları doluyor ben bebek arabasıyla bekliyorum. Çok sinir olmaya başladım şimdi bam güm ben dalıyorum heryere girmeye çalışanada az çekilde ben geçeyim diyorum. 1 kat aşağı inemiyor insanlarımız ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?