Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bebek arabalarını önüne bile bakmadan insanların üzerine süren, ayaklarını ezen annelere çok şey demek istiyorum ama o minik bebekler hatrına susuyorum.
Herkez kendine gore hakli sizde haklisiniz :) bence toplum olarak empati yapamadgimiz için bu haldeyiz belkide kimseyi ezmedim ama bazen ezilesi insanlar oluyor icimden geçeni yazdim sadece bende :)

En kullanislisindan baston araba kullanıyorum arabayı kapatmak gibi bi lüksün yok çünkü bir.bebeğim birde 2 yasında kızım var hepsini bir mukayyet olmam.mumkun değil binisin en rahat olduğu zamanlarda bile herkez.önüme atlıyor kimseye engel olmadığım halde

Daha dün akşam trafik ışıklarından karşıya geçerken koskoca yaya geçidinde arkamdan gelip bebek arabasıyla ayaklarımı ezen kadına sesleniyorum ! Bir pardon demek o kadar güç mü yahu Konuyu okuyunca dün akşam yaşadığım aklıma geldi .. Kimse bilerek ve isteyerek bebek arabasının önüne atlamaz,hiçbir bebek arabalının da yayayı ezmek gibi bir amacı olduğnu da sanmıyorum ama bir özür dilemek o kadar da zor olmamalı ..

Ben.gayet hızlı davrandigim halde engel de olmadığın halde kimsenin de benim önüme.atlamaya hakki yok işinize geldiği gibi anlamayin ayricalik istemiyorum onume saygısızca atlamayin yeter

Sabah erken gidebilirsiniz. Hadi akşam pazarında bir şey kalmıyor diyelim. Ama en yoğun saatlerde de zaten trafik sıkışık.
İşte bakınız bu hadsizliktir.
Siz istediğiniz saati seçebilirsiniz, 5 çocuklu ve 5 çocuğunu da pazara götüren anne de istediği saati seçer.
Çocuğum yokken inanın hiç dikkatimi çekmezdi bebek arabası falan.
Pazara mı çıkmış, avm'yi mi kapatmış, mağaza mağaza mı gezmiş.
Ama çocuğum oldu, burada birkaç konuya rastladım, gezemiyorum keyfimce ya hu.
Yani ben çocuksuzken bebek arabasıyla karşılaşınca muhtemelen kenara çekilmişimdir, diğer taraftan dolaşmışımdır, hiç aklıma gelmemiştir ötede dur beriye git diye söylenmek.
Enteresan vallahi.
Bebekli anneler keşke belli saatlerde çıkabilse, ne bileyim kamyonlar gibi şehir içine girme yasakları falan olsa

Ben cevabımı verdiğimi düşünüyorum. Haddimi de iyi bilirim , herkesin bilmesi dileğiyle.

Tek elle hemen kapanan bastonlar var iki dakikada kapatabilecek kadar duramıyorlar mı kaldı ki zaten kapatmıyorsanuz yanınızda da iki çocuk toplu taşımaya binmek ne kadar zaman alıyordur arkanızdaki insanları da kuyruk ettiğiniz bir gerçek o insanlar zaten zamanla yarışıyorlar binebilmek için sadece siz bineceksiniz diye kaç kişinin binmesine engel olmanız da olası. Bebeğiniz için kanguru kullanabilirsiniz böylece arabayı almak zorunda kalmazsınız. Yani hem bebek arabası hem elinizde bir çocuk binişe engel olmamanız mümkün değil

Bende bebeğimi kanguruya takıp pazara gittiğimde KOCA KOCA pazar arabalarıyla ayağımı ezen insanlara gıcık oluyorum. E onlarda saatini ayarlasınlar çocuklu kadınların çıktığı saatlerde çıkmasınlar ozaman olur mu öyle şey??
Yakında bebeğiniz olacakmış o zaman daha iyi anlarsınız her şey istediğinz zaman istediğiniz gibi olmuyor malesef ...

Baktigima emin olup da geciyoruz herhalde, araba durmus haldeydi sinyali minyali yanmiyordu ki onceden bile belirtmemis ben dönuyorum diye.. Cocugum cocuk arabasinda degil , beraber yuruyoruz..

Yarı yola gelmişim korna çalıyor geçmemi beklemiyor diyorsunuz araba yolun ortasında mı durmuş anlayamadım ben caddeyi yarılamışım diyen sizdiniz. Zaten ışık varsa durmuştur orada geçecekken de siz geçmişsinizdir ki çok var arabalara yeşil yandığı halde aman benim beenim bebek arabam var deyip geçen bizde çok yaşıyoruz bebeğinizin arabada ya da sizinle yürümesi farketmez.

Konu yine denk geldi ve yorumlara göz gezdirdim ve gerçekten iki tarafta da empati sıfır.
Biraz saygı biraz empati ile gayet hoş görülebilecek şeyler yine nefret söylemlerine dönüşmüş.
Dolayısıyla bu birşeylerin değişmeyeceğinin çok net kanıtı.
Maalesef biz kadınlar bile hemfikir olamıyoruz,böyle nefret dolu yaşamaya devam edeceğiz belliki.

katiliyorum size. Herkes hakli, herkes oncelikli, hepimizin acelesi var vs vs...

katiliyorum size. Herkes hakli, herkes oncelikli, hepimizin acelesi var vs vs...
Yani yine bir orta yol bulamadık.
Herkes saygı bekliyor ama önce sen bir empati kur,karşındakine saygı göster sonra bekle saygıyı.
O onu ezmek istiyor,öteki diğerine cemkirmek istiyor. Ee hani nerde hoşgörü?
Birde genelliyoruz sanki her bebek arabalı aynı yada her bebeksiz insan aynı saygısız tavırdaymıs gibi.
Çok şükür bugünde cephelere ayrıldık.

Ben.gayet hızlı davrandigim halde engel de olmadığın halde kimsenin de benim önüme.atlamaya hakki yok işinize geldiği gibi anlamayin ayricalik istemiyorum onume saygısızca atlamayin yeter
Hızlı falan değilsiniz demek ki millet beklemeden geçip gitmek istiyor. Size zarar vermedikleri müddetçe hızlıca geçip gidebilirler, sizi bekleme zorunlulukları yok.

Bende kaldırımlara park eden araçlara kızıyorum. kaldırım diye yaptıkları bzim bile zor yürüdüğümz yerlere kızıyorum. bebek arabasıyla çıkmak işkence gibi. diğer taraftan bu durumdan iki tarfında haklı ve haksız olduğu yönler var

bu uygulama iyiymis ama suistimal edenler vardir. Yani eski/ayni resimi 10000 kere atabilir bir insan.

Onuda sucu isleyen dusunsun.
2 defa takibini yapma sansim oldu. Birinde evimizin kapi girisine minibusunu park eden birini sikayet etmistim 15 dk sonra trafik polisi geldi ceza makbuzunu birakti gitti.
Digerinde de trafik isiklarinda aracla beklerken onumde bir motorsiklet plakasini geriye kivirarak sakladi.isikta beklerken resmini cektim attim. Biraz ileride cevirmislerdi.

Antalya’da doğdum ama annem Eskişehirli. 4 yıldır aralıksız yaşıyorum Eskişehir’de, toplamda 7-8 yılım burada geçti. Evet o alan bebek arabalılara ayrılmış ama ben de adım atacak yer yokken insan orayı boşalttıramaz dedim. Bir sonraki tramvayı beklersin her insan gibi, tek kişilik yere koskaca arabayı tıkıştıra tıkıştıra zorla bindirmezsin. İnenleri beklemeden de dalmazsın yer kapayım diye mesela. Boşken elbette ki insanlar başka yerlere yönelmeli, o alanı boşaltmalı ama bebek arabası geldi diye ben ineyim bi sonrakine binerim diye bir zorunluluğum da yok. En çok çarşıya giderken yaşanıyor bu durumlar, hastaneye giderken insanları eze eze zorla binen bebek arabalı görmedim.Espark-İsmet İnönü- Çarşı duraklarından biniyorlar genelde ssk istikametinin tersinde.

Bilgim olmadan fikrim var değil, kapalı haldeyken tekerlerini kapatan bir klips vardı ailemin 1996’da aldığı bebek arabasında. Ayakta tek başına bir yere de yaslanmadan durabiliyor araba. Amcamın oğlu da bindi şimdi kızı biniyor daha bu tatilde gördüm arabayı. Ki bu şehirde de gayet kapatanlarda görüyorum kilitli olanlarını, insanlar arabayı kapatıyor kenara koyuyor, araba desteksiz bir yere dayanmadan tutulmadan duruyor, insanlar da çocuklarıyla gidip oturuyor. @GangstaWalk da yazmış kapalıyken ayakta desteksiz durabilen arabalardan seçtim diye, benimki baston da değildi gayet gemi gibi büyük bir araba.

Bebeğiniz var diye kimse size saygı göstermek zorunda değil o minik masumun hatırına susan insanları suistimal ediyorsunuz bugüne kadar hep bebekler hatırına sustum ama dediğinizi bana yapanı orda rezil eder bırakırım o arabalarla her yere girip insanları sıkıştıran ve öncelik bekleyen anneler size tahammül etmek zorunda değiliz umarım bana rastlamazsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…