- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Malesef öyle olmuyor. Yardımcı olan insan çok az. İnsanlar yardım edeceğine bön bön bakıyor. Toplu taşıma çok kullanmam, bir kere çocuğumla kullanmak zorunda kaldım, kucağımda çocukla arabayı katlayacaktım, şoför hemen hareket etti. Çocukla düşmemek için kendimi yanımdaki koltuğa zor attım. Yanımda oturan kadından rica ettim çocuğu bir tut diye, öyle katladım arabayı. Yani karşılıklı anlayış, hoşgörü o kadar mı zor, böyle olmaması lazım.
Tabiki herkesin binme hakkı var fakat bebek arabasıyla merdivenlerden inilmez değil miO gençlerin herhangi bir problemi olmadığı ne malum? Veyahut çok yorulmuş olma ihtimallerini hiç düşündünüz mü? Asansör beklerken de pirems piremses annelerinden izin almayalım bi zahmet :)
Evet gercekten duyar damliyor mesajinizdan... sevgiler..Off su an engellilerin uzerinden bana gerkesiz laf yapmayin.Yazdiklarimda bi lere bile engelli lafi gecti mi.Emin olun sizden daha duyarliyimdir.Hamile kadinlara da koca koca adamlar otururken yer veren benim.Benim lafim o koca koca bebek arabalriyla her yere girmeye kalkip asil benim hakkimi gaspedenlere
Ay valla katiliyorum,ben on defa dusunuyorum kendi aracim olmadan bi yere nasil giderim diye. Oyle dusunuyorum olmuyor boyle dusunuyorum olmuyor. Yagmur camur kar kiyamet dinlemeyip gezmeye gidebiliyor insanlar ellerinde bebek arabasi veya minicik cocukla. Zorunlu disari cikana birsey diyemem elbet ama geziyor bu insanlar ciddi ciddi ben de saskinimO koca bebek arabasiyla tramvaya, otobuse bilmem neye binen kadinlar; sizde nasil bir enerji .nasil bir gezme hirsi var ya?(sadece keyfi gezmeleri soyluyorum )
Hic usenmiyor musunuz ayol?
Yani illa ki gezilecek tabii ama bunu hic usenmeden surrekli yapanlar var.Ay valla katiliyorum,ben on defa dusunuyorum kendi aracim olmadan bi yere nasil giderim diye. Oyle dusunuyorum olmuyor boyle dusunuyorum olmuyor. Yagmur camur kar kiyamet dinlemeyip gezmeye gidebiliyor insanlar ellerinde bebek arabasi veya minicik cocukla. Zorunlu disari cikana birsey diyemem elbet ama geziyor bu insanlar ciddi ciddi ben de saskinim
İyi bir sey oldugu kesin,enerjikler ve masallahlari var. Bende olmayan seyYani illa ki gezilecek tabii ama bunu hic usenmeden surrekli yapanlar var.
Atiyor bebegi arabaya 2 gunde 1 otobustu metroydu ..gezmeler alisverisler vs vs.
Enerjileri var sanirim
Iyi birsey tabii
Söylemezsen kimse yardımcı olmuyor ben onu anladım. Markete gireceksin, önden giden adam görüyor senin arabayla geldiğini, kapıyı tutayım edeyim diye hiç oralı olmuyor, kapı yüzüne kapanıyor. Artık bende bağırıyorum "kapıyı tutar mısınız lütfeeen" diye :) yoksa kapı yine yüzümüze kapanır.Bir kere kullanmışsınız öyle denk gelmiş, eğer şoför gitmeye kalkarsa gayet bağırıp durduran sonra da yardım eden insanlar var. Bu binen kişinin tavrına da bağlı tabii ki ama arabayla kendi başına binmeye çalışan kadına yardım edilmediğini hiç görmedim bugüne kadar. Zor, çünkü herkes yorgun, gergin ve hayatta kalma telaşında. Belki refah içinde olsak tartışmamız gereken şeyler bunlar olmazdı.
Yaklasik 10 yillik sabah 8 aksam 7 haftada 6 gunluk calisma hayatindan sonra sonra 4 aydir evdeyim. Bebem 3 aylik. Valla yostura yostura geziyorum. Evde bebisle olmanin tadini cikariyorum. 50 gunlukken bebis istanbula muzikale gittim. 70 gunlukken mudanyaya kahvaltiya gittim. Simdi havada guzel atiyorum bebek arabasina park bahce yakinimda neresi olursa gidiyorum. Aliyorum kitabimida o acik havada bebek arabasinda uyumanin tadini cikariyor bende aliyorum kahvemi kitabimi acik havada keyif yapiyorum. Arayan olursa napiyorsun diye surtuk gibi ssurtuyorum diyorumAy valla katiliyorum,ben on defa dusunuyorum kendi aracim olmadan bi yere nasil giderim diye. Oyle dusunuyorum olmuyor boyle dusunuyorum olmuyor. Yagmur camur kar kiyamet dinlemeyip gezmeye gidebiliyor insanlar ellerinde bebek arabasi veya minicik cocukla. Zorunlu disari cikana birsey diyemem elbet ama geziyor bu insanlar ciddi ciddi ben de saskinim
Söylemezsen kimse yardımcı olmuyor ben onu anladım. Markete gireceksin, önden giden adam görüyor senin arabayla geldiğini, kapıyı tutayım edeyim diye hiç oralı olmuyor, kapı yüzüne kapanıyor. Artık bende bağırıyorum "kapıyı tutar mısınız lütfeeen" diye :) yoksa kapı yine yüzümüze kapanır.
Valla ben eve tikilsinlar demiyorum da, toplu tasimada acayip zor bence bebekle. Ben kendi aracim olmadan asla cikamam uzaga da gidemem. Anca yurume mesafesi yerlere giderim. Metroya tramvaya hic binmedim,binmeyi de dusunmuyorumYaklasik 10 yillik sabah 8 aksam 7 haftada 6 gunluk calisma hayatindan sonra sonra 4 aydir evdeyim. Bebem 3 aylik. Valla yostura yostura geziyorum. Evde bebisle olmanin tadini cikariyorum. 50 gunlukken bebis istanbula muzikale gittim. 70 gunlukken mudanyaya kahvaltiya gittim. Simdi havada guzel atiyorum bebek arabasina park bahce yakinimda neresi olursa gidiyorum. Aliyorum kitabimida o acik havada bebek arabasinda uyumanin tadini cikariyor bende aliyorum kahvemi kitabimi acik havada keyif yapiyorum. Arayan olursa napiyorsun diye surtuk gibi ssurtuyorum diyorumhayat bana guzel. Kim demis anneler eve tikilip kalmak zorunda diye. Asansor bebek arabalilarin tekelinde degilse tranvaylar toplu tasimalarda geri kalanlarin tekelinde degil.
Gezelim hanimlar. Bahar geldi havalar guzel cicekler acti. Kimsenin sizi eve tikmasina izin vermeyin.
Ne mesaj verdim be ya
Onunde kural tabelasi var kullanim onceligi ile ilgili.Sırf çocuklu olduğunuz içinde hayatta ve sosyal yaşamda öncelikli olduğunuz gibi bir kanıya nasıl vardınız çok merak ediyorum.
Canım asansöre binmek istiyorsa 25 yaşında da olsam binerim.Saabahın köründe kalkıp okula işe yetişiyosam o travmaya metroya binerim neden size öncelik vereyim.Bütün gün çalışıp yorulmuşum ama size yer vermek zorundayım öyle mi.Ben de her avmde önüme fırlayan çocuklardan bebek arabalarından bnalıyorum ama sesimi çıkarmıyosam siz de bana ve benim gibilere saygı duyacaksınız.
Herkes eşit hakka sahip.Herkesten sırf çocuklusunuz diye ilgi alaka beklemeyin hayal kırıklığına uğramazsınız
Hiiiçç üşenmeyen o anne benimO koca bebek arabasiyla tramvaya, otobuse bilmem neye binen kadinlar; sizde nasil bir enerji .nasil bir gezme hirsi var ya?(sadece keyfi gezmeleri soyluyorum )
Hic usenmiyor musunuz ayol?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?