Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben arabayla giderken bebek arabasını yola doğru çıkaran anne babaları ezmek istiyorum daha çok.

Bir kere kullanmışsınız öyle denk gelmiş, eğer şoför gitmeye kalkarsa gayet bağırıp durduran sonra da yardım eden insanlar var. Bu binen kişinin tavrına da bağlı tabii ki ama arabayla kendi başına binmeye çalışan kadına yardım edilmediğini hiç görmedim bugüne kadar. Zor, çünkü herkes yorgun, gergin ve hayatta kalma telaşında. Belki refah içinde olsak tartışmamız gereken şeyler bunlar olmazdı.

O gençlerin herhangi bir problemi olmadığı ne malum? Veyahut çok yorulmuş olma ihtimallerini hiç düşündünüz mü? Asansör beklerken de pirems piremses annelerinden izin almayalım bi zahmet :)
Tabiki herkesin binme hakkı var fakat bebek arabasıyla merdivenlerden inilmez değil mi ben mesela bebek arabası olmadığı zaman asansöre binmiyorum merdivenleri kullanıyorum. Zaten sorun hiç kimse kimseyi anlamadığı için çıkıyor. Herkes kendine göre haklı.

Ben de ilerde bebek arabası kullanacağım ama cidden anneler hiç dikkat etmiyor. Bir keresinde çok sinirlenmiştim, hem de aşırı şekilde. Üstümü başımı mahvetmişti.
Peruk kullandığım sırada da annenin birisi arkama oturmuş, çocuk arkadan saçımı çekiyor, ben kafamı çekiyorum, "la havle" diyorum devam ediyorlar. Rahatsız olduğumu da anlamıyor sanki. Sonra döndüm iyi bir kızdım milletib içinde. Hala sinirlendim ya. Kayseri' de de yasak otobüslere bebek arabasını katlamadan binmek. Çocuk uyuyordurz taşıyamaz annesi ayakta, zaruri durumlar olur anne dikkat eder eyvallah ama cidden çok değişikler.

Bebekli olmama rağmen toplu taşımada bebek arabalarından nefret ediyorum.

Bebek arabası ile bir kere minibüse bindim, gittiğim yerde lazımdı o da, bebek kanguruda araba katlıydı.

Geçen metrobüste ayakta kaldım, hiç de üzülmedim valla atla deve değil böyle şeyler.

Kimseden yardım ya da anlayış beklemiyorum, kendi işimi halledemezsem yardım isterim. Kimse de hayırr yardım edemeeeem demiyor.

Evet gercekten duyar damliyor mesajinizdan... sevgiler..

O koca bebek arabasiyla tramvaya, otobuse bilmem neye binen kadinlar; sizde nasil bir enerji .nasil bir gezme hirsi var ya?(sadece keyfi gezmeleri soyluyorum )
Hic usenmiyor musunuz ayol?
Ay valla katiliyorum,ben on defa dusunuyorum kendi aracim olmadan bi yere nasil giderim diye. Oyle dusunuyorum olmuyor boyle dusunuyorum olmuyor. Yagmur camur kar kiyamet dinlemeyip gezmeye gidebiliyor insanlar ellerinde bebek arabasi veya minicik cocukla. Zorunlu disari cikana birsey diyemem elbet ama geziyor bu insanlar ciddi ciddi ben de saskinim

Yani illa ki gezilecek tabii ama bunu hic usenmeden surrekli yapanlar var.
Atiyor bebegi arabaya 2 gunde 1 otobustu metroydu ..gezmeler alisverisler vs vs.

Enerjileri var sanirim
Iyi birsey tabii

Yani illa ki gezilecek tabii ama bunu hic usenmeden surrekli yapanlar var.
Atiyor bebegi arabaya 2 gunde 1 otobustu metroydu ..gezmeler alisverisler vs vs.

Enerjileri var sanirim
Iyi birsey tabii
İyi bir sey oldugu kesin,enerjikler ve masallahlari var. Bende olmayan sey

Söylemezsen kimse yardımcı olmuyor ben onu anladım. Markete gireceksin, önden giden adam görüyor senin arabayla geldiğini, kapıyı tutayım edeyim diye hiç oralı olmuyor, kapı yüzüne kapanıyor. Artık bende bağırıyorum "kapıyı tutar mısınız lütfeeen" diye :) yoksa kapı yine yüzümüze kapanır.

Yaklasik 10 yillik sabah 8 aksam 7 haftada 6 gunluk calisma hayatindan sonra sonra 4 aydir evdeyim. Bebem 3 aylik. Valla yostura yostura geziyorum. Evde bebisle olmanin tadini cikariyorum. 50 gunlukken bebis istanbula muzikale gittim. 70 gunlukken mudanyaya kahvaltiya gittim. Simdi havada guzel atiyorum bebek arabasina park bahce yakinimda neresi olursa gidiyorum. Aliyorum kitabimida o acik havada bebek arabasinda uyumanin tadini cikariyor bende aliyorum kahvemi kitabimi acik havada keyif yapiyorum. Arayan olursa napiyorsun diye surtuk gibi ssurtuyorum diyorum hayat bana guzel. Kim demis anneler eve tikilip kalmak zorunda diye. Asansor bebek arabalilarin tekelinde degilse tranvaylar toplu tasimalarda geri kalanlarin tekelinde degil.
Gezelim hanimlar. Bahar geldi havalar guzel cicekler acti. Kimsenin sizi eve tikmasina izin vermeyin.

Ne mesaj verdim be ya

Ben de avmlerde yürüyen merdivene binebileceği halde gidip asansörü işgal eden ve sen bebek arabasıyla dururken 10 kişi toplaşıp yüzüne baka baka asansörü dolduran tiplere sinir oluyorum.Şu bebek arabasından bi kurtuluyum ben de herkese aynısını yapıcam bugüne kadar boşa insanlık etmişim.

Ben de o kapıyı nasıl olsa tutuyor diye asıl tuttuğum kişiden sonra hızlı hızlı geçmeye çalışıp beni orada ağaç edenlere deliriyorum ama ne yapalım. Adam ölürken ambulans çağırma işini bile komutla anca yapıyoruz, şaşırmamak lazım. Anlamayana söylemekte sakınca görmüyorum ama insanlar günlük yaşam içerisinde dikkat edemeyebiliyorlar böyle şeylere.

Önceki sayfalarda yorum yazdım, iskeleden vapura binmeye çalışan bebek arabalı bir kadın hakkında, ayağımı ezmesi önemli değildi, altından değil, geçer yani. Ancak çocuğunun düşmesine sebep oldu insanların önüne geçeceğim diye. Belki o kalabalıkta ezilecek telef olacaktı çocuk. Saygı duymayarak verdiğimiz tek zarar çevreye değil kısaca.

Valla ben eve tikilsinlar demiyorum da, toplu tasimada acayip zor bence bebekle. Ben kendi aracim olmadan asla cikamam uzaga da gidemem. Anca yurume mesafesi yerlere giderim. Metroya tramvaya hic binmedim,binmeyi de dusunmuyorum felaket kokuyor icerisi. Hayranim valla sizin gibi annelere,enerji baska bir sey bence.

Not; asansor icin oncelik bebek arabalilara,hamilelere,yaslilara ve engellilere. Dunyanin her yerinde bu gecerli,bizim insanimizin algisi yok o yuzden aldirmayin oyle garip tiplemelere

Ben Türkiye'de kimsenin kimseye toleransinin oldugunu düşünmüyorum. Herkes cok agresif, kimse sakin olamiyor. Izindeyken babam kirmizi isikta durdu diye adam babami dovmeye kalkmisti. Ben kizkardesimle yaya gecidinden korkumuza yarim saate gecemedik. Kizkardesimin elinde bebek arabasi olmasina ragmen hem de. Bize carparlar diye cok korktuk. Bunu anlatinca da insanlar gulduler biz de birbirimize bakakaldik. Insanlar bunu benimsemisler artik. Yol verecek olan bile kimse vermiyor ben niye vereyim ki deyip suruyor arabasini bence. Yol verecek olsa bir sürü kufur ve korna yemekten cekiniyorlar belkide. Trafik kurallarina uyulmuyor, nasil ehliyet aliniyor Allah bilir.

Zihniyet degismedikce bu böyle devam eder gider. Degisecegine inanmıyorum.

Onunde kural tabelasi var kullanim onceligi ile ilgili.
Yorulmus olabilirsiniz binmek isteyebilirsiniz ama oncelik, kurallardaki insanindir birdaha ki asansore binersiniz olur biter. Ya da bunalir merdivene gecersiniz ama bebek arabalinin merdivene gecme sansi yok. Biraz empati ya. Napalim evde mi oturalim pazara gitmeyelim otobuse binmeyelim avm de bebek arabasindan cocuktan bunalan insanlar var cikmayalim( ki size ne zarari varsa) bu ne yahu?

O koca bebek arabasiyla tramvaya, otobuse bilmem neye binen kadinlar; sizde nasil bir enerji .nasil bir gezme hirsi var ya?(sadece keyfi gezmeleri soyluyorum )
Hic usenmiyor musunuz ayol?
Hiiiçç üşenmeyen o anne benim
Zira 2 yasında sendromu tavan yapmış bir bebeğiniz varsa, evde durmak herşeyden daha yorucu oluyor.
Otobüsle uzak bir yere gitmeyeceksem günde rahat 3 kere,uzak bir yere gidiyorsam 6 7 saat dışarda dışarda oluyorum.
Yavrum sokakta büyüdü desem yeridir :)
Hayat sokaktaaaa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…