hernkese hayırlı aksamlar su aralar pek giremesem de bildireyim dedimm
16 temmuz adet oldumm mucizemm bilgine
ve aynı gün ananemi kaybettik 3 hafta ara ile hem babannemi hem annanemi kaybettk
annem çok kötüydüü sükür toparladık bizle kalıyordu anananem son nefesinde yanındaydım
çok güzel günlerde öldüler her ikiside
neysee
bildirim dedim mucisel sanırım 14 agustosta yeni tarih
herkese ii aksamlarrr
ttalım ilk 4 hafta sayılmıyo ya...hani adet btitmi yumrutalık oluşumu sperm geçişi hücere hali mayaoz mitoz bölnme olylarını ilk 4 hafta ddiye sayılıyor..40 haftaya kdr yolu vr hamilelğin yoksa 42 mydi???ee ozamn 9 ay değilde 10 ayda doğum yapoz
yok kuzum bana sabaha kaadr anlatsan değişmez muck sana
benı doğuma tam normal vaktı ıcın 3 18 gun var 3.5 aydan fazla ben 7 aylıksam eger 10.5 aydamı doğurcam ama benımdedıgım gıbı 5.5 olursa 3 ay 18 gun ekledıgımde tam beklenen doğum tarıhım ccıkıyo
ay olarak hesaplıyon,haftaya vurunca nerden bakarsan bak 24 hafta 6 ay yapıyo kasımın başında doğuracan zaten sen.ekim sonunda 9 ayını bitirmiş olcan kasıma küsüratlar kalcak..ama senın sezeryan olucagı için zaten normalden önce gelcekk aras bey
ay olarak hesaplıyon,haftaya vurunca nerden bakarsan bak 24 hafta 6 ay yapıyo kasımın başında doğuracan zaten sen.ekim sonunda 9 ayını bitirmiş olcan kasıma küsüratlar kalcak..ama senın sezeryan olucagı için zaten normalden önce gelcekk aras bey
KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir. Bunlar hesaplanırken de son adetinizin başladığı ilk güne göre hesaplanır.
Benzer Yazılar : Hamilelik, Kadın Hastalıkları
Rahmin Arkaya Dönük Olması Durumu
Rahim Uru – Miyon
Ahmet Maranki – Miyom Tedavisi Şifalı Bitkiler
Osteoporoz – Kemik Erimesi
Kadınlarda Hormon Dengesizliği
Aids Nedir – Aids ve HIV Hakkında Herşey, Aids Ödevi
Rahim İçi (Endometriyal) Polip Nedir
Hamilelikte yazin dikkat edilmesi gerekenler
Hamilelik zamani hesaplayicisi, kaç haftalik hamileyim? Kaç aylik hamileyim?
Yumurtlama (ovulasyon) zamani tarihi hesaplama
Hamilelik
İktiyozis Vulgaris Nedir, Belirtileri Ve Nedenleri Nelerdir?
Meme kanserinde yeni yöntemler neler?
Hidroterapi nedir? Hidroterapi nasıl yapılır?
Furosemid le iki saatte iki kilo verrmek, DR. Gürkan Kubilay ile 2 saatte 2 kilo zayıflamak
Şişmanlıktan kurtulmanın yolları
Doktorların Selülit Konusundaki Görüşleri
Mastektomi Nedir
Kendi Kendine Kanser Taraması – Kanserin Belirtileri
Konizasyon ve Rahim Ağzı Kriyokoterizasyonu
Gönderen sinavvar
Etiketler: Hamilelik, Kadın Hastalıkları
0 yorum:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)
Ders İzle,YGS LYS Ders Videoları İzle,KPSS Ders İzle,Videodershane,Online Ders İzle
Rabbim bu mübarek ayin Hürmetine 1ay tutacaginiz orucun ve yapacaginiz ibadetlerin Hürmetine tüm Hayirli dualarinizi kabul etsin Insaallah.
tutabilen ve tutamayan Hamile olan ve olmayan arkadaslarimizada Rabbim yapacaklari yemeklerde, verecekleri iftarlarda kolaylik versin ve simdiden Kabul etsin Mevlam.
ben Ramazan boyunca cok SIK gelemeyebilirim. Sahur, Iftarlar, davetliler, ev, is derken gelmeye vakit bulamayabilirim. ama gelmeye calisacagim.
hepinizi öpüyorum
tekrardan Hayirli Ramazanlar. Birbirimize dua etmeyi unutmayaliimm
kızz burda delil sundum sana amma dediğim dedik kadınsın yawwburcun ne senin doktoruna sor gidince..
doktorlar hftalık olarak hesaplıyo ve hamilelik döllendiği andan itibaren sayılmaya başlıyo,,.., ben kendimden örnek verim ozaman 21 haftaya dün girdim.6 aylık oldum ama daha yeni girdim başındayım tam 6 aylık deilim..ama sorulunca direk 6 aylık diyebilirim yani haftalık söyliyince anlamıyo kimse:)) 5imi tam olarak doldurmuş durumdayım yani..genelde 40.hafta doğum yapılıyo.
kuzum ben anlamam öle kafama yatmadımmı mantıgıa yatcak önce benım yazdıklerımdada mantıksız bı nokta varsa de bu mantıksız die cnm ayın 1 ı benım sat kabul edılıyo salı ayın 17 sınde 6 ayık olmam ıcın benım satımdan taaa 22 hafta önce hamıle olmam lazımdı yanı
tamam işte 20 hafta 5 ay bitti sende öyle demişsin.5 ay bitti 6ya adım attımm ay nasıl anlatam:))kuzum zaten senın hesabındanda hesaplasan dah du gırmışın 21.haftaya yanı dolu dolu 20 haftalıksın ee senın hesabında bıle 20 haftada 5 aylık oluyosunn 6 aya gırmek başka 6 aylık oldum demek başka
o zaman senın kasım başı doğurman lazım 6 aylıksan
tamam işte 20 hafta 5 ay bitti sende öyle demişsin.5 ay bitti 6ya adım attımm ay nasıl anlatam:))
6.ayın başında ama tatlım 6 ay bitmedi henüzzzzzzzzz..senin deyiminle 5,5küsüratlara girmeden söylüyorum ben.millete lafmı anlatcam herkes soruyo
kuzum senın hesapla benımhesap uymuyo zaten ben dolmadan ayım tam ay sölemem sabaha kadar yazışsakıkımızınde fıkır değişmez
bu arada sen 5 ay 1 gunluksun ben 5 ay 19 gun ne zman 6 ayım dolar ozaman 6 aylık derım kız daha 6.5 olmadım benı 7 yaptın benım daha 7 ayım taaa agustos sonu
BU ARAD ORUC TUTMUYORUM CNM BEN YASAK BOL SU LAZIM BEBİŞLERE SEN NAPTIN TUTUYONMU
ya kısaca:)) 25.haftanın bitiminde 6.ayını doldurmuşş olcann.26 haftalıkkeneee 7 ye adım atmış olcann..yok ben illa küsüratlı söyleyecem dersen de 6,5 diyebilirsin
yok ben de tutamıyorum,,hamişkende tutanlar oluyo .akşama kadar yatıyolar tutuyolarda.ben de kız da var nasıl yatcam gezinip duruyom.bi de normalde oldugun gibi olmuyo ya,az bişey acıkıyım elim ayagım tiitriyo,su da lazım dediğin gibi inşallah kazalarını tutmayı nasip eder rabbimde...sana doktormu dedi tutma diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?