Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar günaydın herkese benim 2 senedir bebeğim yoktu çok şükür dün hamile olduğumu öğrendim önce allahın izniyle sonrada doktorun verdiği çatlatma iğnesiyle (pregnyl) rabbim hepinize nasip eder inş...
sedef ekrem canım ben 1 sene 9 ay oldu evleneli hiç korunmadım ama hamile kalamadım tabi birazda kilom var aşırı değil ama doktor ver dedi eşimde sıkıntı çıkmadı benim adetlerim düzensizdi 5 ayda oluyordum yumurtalarım çalışmıyordu önce adetimi düzene soktu sonra menegon verdi 2 kutu 8 tane kullandım yumurtalarım 10 mm di iğneyle 16 18 25 mm oldu hemen 2 tane pregnyl çatlatma iğnesi verdi bundan 16 gün önce vuruldum doktor demedi ilişki zamanını biz gün aşırı oldu iğneden 9 gün sonra test yaptım çıkmadı perşembe günü gece bel ağrım vardı acile gitti 2 gün önce hamilesin dediler anlıycanız ilk iğnede kaldım rabbim hepinize nasip etsin tüm kalbimle diliyorum
3 yumurtam oluşmuş 2 tanesi çatlamış acaba çoğul gebelik olabilirmi öyle bişey var mı
amin canım...adet olcam gibi sancım var benimpazartesiye kadar olmazsam test yaptırcam umutlu değilim ama
benim doktorum böyle tedavilerde coğul gbelik ihtimali yuksek demişti:)inş ikizdir:)benimde 2 yumurtam catladı bu ay[/QUben adet geçmesini beklemedim zaten ki adetim düzensiz zaten progstan verdi bana onu kullandım bitti oldum olcam derken bebek kalmış zaten kanda çıkar 12. 13. günlerde ama sen işini garantiye al pazartesi yaptır ben inanamadım testte az slik çıktı inanamadım kanda baktırdım inanmadım dün ultrasyona girdim öyle inandım
göğüslerimin ucu sızlıyordu uyuyordum sürekli kasıklarım belim ağrıyordu bide acı ekşi sürekli yiyordum meğerse bebek varmış benim de hiç umudum yoktu ama kurban oluğum allah bu mübarek ayda ellerimi boş çevirmedi aklımdasın duamdasın kuzum korkma inş. bebeğin vardırrrrr
göğüs uçlarıma bende dokunamıyorum..ama önceki aylarda böyle oluyomuydu hiç dikkat etmedim...ben hep adet olcamı tahmin ederim önceden yine oyle bi şişkinlik bi his var inş allahım boş cevirmez benide...etrafımda bebek görmeye dayanamıyorum artık..kocamın her ay beklemesine dayanamıyorum artık oda çok istiyo
benim eşimde öyleydi çok üzülürdüm ama elimden bişey gellmiyordu bende hiç göğüs problemi yaşamadım ama iğneden sonra elimi vuramıyodum halada var kalbime doğuyor inş. seninkide vardır bide en istihareye yattım ondada çıktı ben işyerindeyim bugün işe ara vercem 2 hafta evde net olsa senin içinde yatardım ama haber nasıl etcem senin ne kadardır olmuyo yaş kaç nerdesin ben antepdeyim 22 yaşındayım
olur inş. canım kalbini serin tut dua et yeter çok düşünme dicem valla düşünmeden olmuyo allah sana verir bu mutluluğu[/QUOT
inşallah canım benim
kızlar bir desitedeki soğan kürü konusana göz atın derim beni çok etkiledi gerçi herşey rabime bağlı ama tedbiride elden bırakmamak gerek
cnm pko hastalarında böle kilonn etkisi çok olo..beynden gelen fsh hormonlarını vücuttaki yağ emdiği için yumurtlıklra bir şey kalmıyormuşşş..o yzden..ayy cnm etiketmde vr bak aşada yazo kilo çizlgemde cnmmgüzelim sıkma canını ya.kilonun etkisi varmıymış böyle konularda ya bilmiodum....ramazanda zayıflarsın canım...çokmu kilolusun sen bakem...
tmm cnm düzltrrmm rbbm hayırlısını versin ..beklemden gelmeside gzl bir şey cnm benmmselam canlarrr hayırlı iftarlar herkese...benim bat şaştı yine ..daha 3 gün var gelio bişiler :44::44:
sat:27 temmuz
bat:24 ağustos mucizemm
yok cnm taktığım yok ztn ama benm kv maşşalh dünyaya kavga etmek için yaratılmş biri..bizde idare etmeye çalışıyoruz cnm benmmKız takma kafanaaa. Ramazanda hep oluyor böyle şeyler.. Herkes sinirli.. Ee kolay değil, o kadar aç susuz kalmak.. Anlayışlı olmak lazım.. 2 gün öncede benim kayınpederle kaynım, çanak anten yüzünden birbirlerine bağırdılar.. Çok üzüldüm bende.. Ramazanda illaki oluyor işte.. Ama olmamalı.. İtikatli olan taraf alttan almalı..![]()
duayı buldum anlamınıda buldum..anlamı güzel... hoşuma giiti doğrusu..tüylerimde ürperdi...daha doğrusu ben böle rüymda gördm şeylerin aslı astrı olunca daha çok korkuyorum...ama anlamı hoşuma gtti gerçekten cnm..Canım benim böyle bir dua dua kitaplarında mevcut.. Ama Kenzü’l-Arş ve Kadeh duası ne Peygamberimiz zamanında ne de sahabe döneminde bulunan dualardan değildir.. Bunlar çok sonraları ortaya çıkmış ve çeşitli rakam ve vaatlerle abartılmış şeylerdir. Bunu böyle idrak ederek okuyabilirsin tabiiki.. Yani sadece dua etmek niyetiyle okuyabilirsin bence.. Yoksa bu çok kutsal bir dua diye değil.. Verecek olan sadece Rabb'imizdir.. Belkide bu dua vesilen olur.. Bence okumaktan zarar gelmez.. Verenin sadece Allah olduğunu hatırdan çıkarmadığın sürece sorun yok...![]()
cnmm bende bir kitap vr ALLAHIN İSİMLERİanlamları falan yazıyor..güzel bir kitap prdan da bakarım cnm..evet raabim ol dicek öle olcak..raabbim ol demeden hiç bir şey olmuyor..güneş bile doğmaz..Olmaz demeeee... Rabb'im isterse herşey olur.. Rabb'im bir "ol" desin bak.. O 3 günde o yumişler nasıl fırlıyorlar..
Rabb'im yollarını açsın senin bi denem..
Yaa Şeydam.. Sen "YA FETTAH" ismi şerifini çeksene bol bol.. Netten anlamını da araştır..
Her güç işin önünü açıp kolaylık ve fetih veren, gerçek ilim kapılarını yarattıklarının yararına açan, onlara her türlü ilim ve feyiz alma imkanı sağlayan Allah demektir. Bu esmayı maddi manevi tıkanıp çaresiz kalanlara, işlerinin önü açılmayıp hep sekteye uğrayanlara çok büyük yararı vardır. Fettah esması ism-i azam sırrı taşır.
Ben evvelinden beri bu ismin sırrına çok inanaırım.. Bak sende önce idrak et, sonra oku bu ismi.. Ama okumadan iyice araştır.. İçine yatsın.. Gönlün onu okumayı iyice arzu etsin.. Ondan sonra oku, olur mu?
Bak, birde, benim çok sevdiğim ve etkisine kesinlikle inandığım birşey daha var.. Onuda şu mübarek ramazanda yapabilirsen ne mutlu sana.. Çok önemli isteklerin olduğunda yapabilirsin bunu.. Amaan ne olcak, ben bunu hep yaparım deme... Çünkü Rabb'im her işin için yaptırmıyor inan.. Ben sebneler önce 1 kere yapmıştım bunu.. Bir daha da yapamadım..
Şimd.. Dediğim şu: Bilmem yasini okumayı biliyor musun? İnşaAllah biliyorsundur.. Eğer biliyorsan, yasinin içinde 7 tane MÜBİN geçer.. İşte bu mübin kelimesine geldiğinde 3-5-7- kere mübin duası okunur.. Bence 7 kere okuman daha iyidir.. Burda da yapman gereken, mübin duasının anlamını iyice özümsemendir.. O zaman okurken ister istemez gözyaşlarına boğulacaksın.. Çünkü çok etkileyici bir duadır o.. Benin yaptığım bu işlemin arka arkaya 4 kere tekrarlanmasıydı.. Saatlerimi almıştı.. Yani Yasin'i 4 kere arka arkaya okumak ama her MÜBİN' e geldiğinde mübin duasını okumak.. Ama herkes Yasini 1 kere okuyarak ta yapabiliyor bunu.. Sende öyle yapabilirsin.. 1 kere okuyabilirsin yani.. Ama 4 kere arka arkaya okuyabilmek her yiğidin harcı değil.. Onun içinde kıymetli yani anlayacağın..
Bak sana Mübin Duasının anlamını da yazayım:
MÜBİN DUASININ ANLAMI:
Sübhanel müneffisi an külli medyun
Sübhanel müferrici an külli mahzun
Sübhane men ceale hazainehü beynel kafi ven nun
Sübhane men iza erade şey'en en yekule lehu kün fe yekun
Ya müferricü ferric.. ya müferricü ferric.. ya müferrici ferric.. Ya müferrici ferric..
Ferric annî hemmî ve ğammi fercen acilen ğayra acilin bi rahmetike ya erhamerrahimiyn
ANLAMI:
Bütün borçlardan kurtaran Rabbimizi tenzih ederim...
Bütün üzüntülerden feraha kavuşturan Rabbimizi tenzih ederim...
Bütün hazinelerini kaf ile nun harfinin ("KÜN") arasına sıkıştıran Rabbimizi tenzih ederim...
Birşeyi dilediğinde "OL" emriyle olduran Rabbimizi tenzih ederim...
Ey Ferahlandıran, bizleri ferahlat...(5 defa tekrarlanıyor)
Ey bütün merhametlilerin en merhametlisi, üzüntümü ve kederimi çok acil bir şekilde benden gider...
doğru diyon cnmm..beslenme yok uyku yok..ohooo..maşşalhh nsl byüsün...evet ramzandan sonra sıkın beni..öle bi sıkınki geldiğimde sıkın...kilo vermdiğimde bozduğum zmn gelemeye yüüzm olmasın...ayy ben çok istikrrlı iradeliydim ne oldu bilmm yaaa..ayy şurda kilo vrcem becermyom..ama akılda bito iş vercm innkiiaman şeyda kız bu mubarek ramazanda 16 saatlık aclıkla susuzlukla buyurmu o yumışler hıc tkma yavrum sen yumişlerı olmadı ötekı aya oda beslenme gerektıren bı dr yavrum dıyete gelınce bak hepımız takıpcınız her afta kontrol bı ramazan bıtsın kork bızden
cnm ben senel hiçç karşılşmadımm..ama bak sen demden songülüm sormuş bilemm...cnm şimdi anlamdım bir şey bu ialcı yazan aile hekimi diyorsunda sağlık oca doktorumu yani pratisyenmi...psikiytrimi??..bana da zamnnda vermişti doktor..bende uyuşukluk yapmadı.. ozamn bekrdım ve çalışıyordum.ama hiç bir şeyi kafaya takmıyordum..bardak mı kırlmışş aman diyordum..ama topluyodum..ben her şyee sinrlenn tepki gösteren bir tipim bana o yzden vermşti ani çıkşlarım vrdı diye..o ilacınyan etkisi olmadı ...ama başka bir ialç vrdı ve babam asla o ialcı kullnmamı istemedi..sen güçlü birisin sorunn ne ise üstesinden geliceni biliyorum..hap içerek tepkini saklama kızyorsan kız.ağla bağır gül...ilaç bunu etkilemesin dedi..ama senn durumn bir kalp çarpıntısı gbiyse ekg de çeklmş ..umrım ki iidr..ozamn farklıdır..ama sen güçlüsün..her şeyn üstesinden gelrsin bunu sakın untma cnm..vitmn eksikliğin vr bak..balık yemeği ihmal etme hafta en az 2 kere balık ye...ekg ilede belli olmaz cnm o panik atak..seni gergin bir ortamda tutup değrlndrmeli..panik atak her şey yolunda iken o ortmdan kçma gbi bir şey olo...mesela bir prrgrm izliyorsun..sana bir zararı yok..bi anda kaçma isteği oluyo bu işte.en basit örneğini verdim...beynini çok dinleme cnm...zevk vericek olan hobilerin olsun onlarla uğraşş...her şeyin üstesnden geliceni düşünüyorum cnm benmmhee..bu arada salı gunu kan verdımı carsamba sonucları alcamı ve bugun dr.a gıdıcemı yazmıstım ama kımse merak edıp sormamıs acıkcası uzuldum bu duruma ama kızamam sıze sonucta herkesın baska baska derdı var..neyse ben anlatım olanları troid ım normal cıktı kansızlık yok mus artık ama b12 dusuk cıktı bırde ekg cektırdım bugun.. hepsını pazartesı gosterıcem dr.a bakalım ne dıcek..degerlerımın coğu normal cıktıgı ıcın aile dr.buyuk ıhtımal panık ataksın dedı ve bana cipralex dıye bı ılac verdı hamıle olma ıhtımalıme karsı da adetın gelınce baslarsın dedı ve ılacı 3 ay korunarak kullanıcaksın dedı.. ekg de normal cıkarsa kı ınsaallah normal cıkar..hele bı pazartesıne gelelım hayırlısıyla dahılıye dr.una kalıcak karar belkı psıkıyatrıye gonderır benı dıye dusunuyorumm..
neyse cok yazdım yıne ben yahuu![]()
hahahayyytt ben bilodumkiii bilodumkii belim karnım ağrıyo demştin akıntı şeklinde ben ordan analdım...rabbim kucanda hayırlısyla göstrmeyi nasip etsn cnm benmmkızlar günaydın herkese benim 2 senedir bebeğim yoktu çok şükür dün hamile olduğumu öğrendim önce allahın izniyle sonrada doktorun verdiği çatlatma iğnesiyle (pregnyl) rabbim hepinize nasip eder inş...
Aaa.. Songüüüül.. Ben çıkmışım, sen girmişsin. Bende baktım kimse yok, cevap yazdım çıktım..
Ama kendimden anlatmayı unutmuşum he..
Bende bugün doktordaydım.. Allah'ıma şükür herşey yolunda şimdilik.. Ayrıntılı ultrasonda görünen hiçbir aksilik yokmuş.. Bebişim 601 gr. olmuş.. 28 cm.. Hele karnıma sığmıyor velet.. Çok korkuyordum, beslenemiyorum, bebişte beslenmiyor diye ama kilosu iyi çıkınca sevindim.. Proteinim hala sıfırlanmamış ama sınırda duruyor.. idrarımda hala iltihap var ama o da sınırda.. Tekrar antibiyotik vermedi ama sanırım her gitmeye bakılacak artık.. 15 gün sonra şeker yüklemesi var benimde.. Ayrıca psikiyatride de randevum var.. Ayy inşaAllah hava azıcık serinler yaa.. Bugün gene tansiyonum düştü hastanede.. Sıcaklardan.. Doktor bazı hamileliklerde oluyor bu, yapacak birşey yok dedi..
Bu arada, Songül.. Bana bakan asistan, her zamanki gibi.. Bende herhangi bir hocayla muhatap olmak istiyorum dedim.. Olamazsın dediler.. Sadece 1 hoca bakıyor hastalarına, onunla git görüş dediler.. Gittim görüştüm.. Adama dedimki.. "Hocam ben takibimin bir asistan değilde, bir uzman tarafından yapılmasını istiyorum dedim. Bana sizinle görüşmemi söylediler" dedim. Adam bana ne dedi biliyor musun? " Muayenehanem var benim, seni burada takip edemem, gel oraya, orda edeyim" dedi.. Tamam bu cevabı bekliyordum ama, adam azıcık kıvırır dimi.. Hani muayenehaneye yönlendirirken azıcık utanır falan.. Yok, adam pat diye açık açık söyledi.. Onunda ne halt olduğunu öğrendim.. Hİç güven vermedi bana.. POzitif bir elektrik alamadım yani.. Sonra öğrendim ki, bu adam kimmiiiişşşş...
Benim şu gittiğim özel hastanenimn sahibiymiiiilşşş.. Hahaha.. Fıkra gibi.. Güldüm kendime...
canım allaha sukur oyle dusuncelerım yok aksıne olumden korkuyorum sureklı her an aklımda mesela ekmek elmaya gıderken bıle ya bısey olursa dıye korkuyorum ole yanı..canım bebek tedavısıne baslamak ıcın senemın dolmasını beklıyoruz eylule kadar olmazssa baslıcaz bızde kı ınsaallah gerek kalmaz tedavıyede hamiş kalırım ıınsaallah bu aybence sadece bebekle ilgili tedavi gör gerisini allaha bırak..
olumsuz düşünceler derken,, enım arkadaşım şöyle anlatırdı panik atağı ölmek isterdım dıyo mesela sandalyede oturuyorum dıyo burdan kendımı atsam ölürmüyüm diyodum diyor... içim daralıyo ölmek istiyorum derdi,,
e ilaçlarda uyuşturup uyutuyo sürekli işte..
bu tarz mı senınde böyleyse kullanman ii olabılır ama,, bebekle ilgili senın sıkıntın sadece sanırım olmıcak korkusu sadece.
canım benım yaa..allah razı olsun ıcım rahatladı...Böcüğüüüüm.. Canım benim.. Doktorun o ilacı san panaik atak belirtileri gördüğü için vermiş.. Ben 6 senedir depresyon+ panik atak+ obsesif bozukluk+ anksiyete tedavisi görüyorum ve en ağır depresyon ilaçlarından kullanıyorum.. Senin durumun daha çok yeni ve sadece panik atak.. İlacı senin vücudundan şikayetlerin çok arttığı için verdi muhtemelen.. Rahatlatması içimn.. 3-6 aylık kullanımlarla insanlar çok rahatlıyorlar.. Ama şu an kendi düşüncelerinle de bunların üstesinden gelebilecek durumdasın bencede..
Benim gibi yıllarca depresyonda olunca zaten ilaçlara mahkum oluyorsun, ama bu ilaçlar benim durumumdakiler için tam bir mucize bunuda bilesin.. Diğer arkadaşların dediği gibi bende hiiiç mi hiç uyku, uyuşukluk, salak salak ortada dolaşmalar yapmadı. Aksine öyle enerjik oldum ki.. Hayatım değişti bu ilaçlarla.. Demekki ne durumdaymışım sen hesap et..
Bak, hamileyim ve hala ilaçlarımı kullanıyorum.. Gebelikte güvenilirliği kanıtlanmamış bu ilaçların.. Ama canım zaten doktorun sana verdiği bu ilaç çok hafif bir rahatlatıcı.. Ağır bir ilaç değil yani.. Şu an hamilelikte bile kullanılabiliyorlar..
Kendini en iyi kendin bilirsin guzuuum.. Eğer vücuudundaki rahatsızlıklara çok takıyorsan, sürekli oran buran ağrıyorsa, sende anksiyete bozukluk başlamış demektir.. Kendini vücuduna kaptırma.. Dinleme onu.. Beynin seninle oyun oynuyor, bunuı bil.. Vücudunda olmayan ağrıları bile olmuş gibi gösterip yanıltır seni.. Bunun daha ilerlemiş hali, kendini sürekli acillerde bulmaktır.. Ve doktorlar sana iyisin dedikçe, " yok, ben iyi değilim, bende ne olduğunu anlamıyorlar, ben biliyorum, bende kesin birşey var" safhasıdır..
Bunları sana uzun uzun anlattım ki, haberin olsun, düşme beyninin bu oyununa.. Hepsi yalan aslında..
Tamam mı canım.. Kendine dikkat et.. İş beyninde bitiyor unutma..![]()
canım yaa olması gerektınden fazla hassasım bu gunlerde songulun yadını gorunce aklım basıma geldı cok utandım zaten kusuruma bakmayın nolurcnm ben senel hiçç karşılşmadımm..ama bak sen demden songülüm sormuş bilemm...cnm şimdi anlamdım bir şey bu ialcı yazan aile hekimi diyorsunda sağlık oca doktorumu yani pratisyenmi...psikiytrimi??..bana da zamnnda vermişti doktor..bende uyuşukluk yapmadı.. ozamn bekrdım ve çalışıyordum.ama hiç bir şeyi kafaya takmıyordum..bardak mı kırlmışş aman diyordum..ama topluyodum..ben her şyee sinrlenn tepki gösteren bir tipim bana o yzden vermşti ani çıkşlarım vrdı diye..o ilacınyan etkisi olmadı ...ama başka bir ialç vrdı ve babam asla o ialcı kullnmamı istemedi..sen güçlü birisin sorunn ne ise üstesinden geliceni biliyorum..hap içerek tepkini saklama kızyorsan kız.ağla bağır gül...ilaç bunu etkilemesin dedi..ama senn durumn bir kalp çarpıntısı gbiyse ekg de çeklmş ..umrım ki iidr..ozamn farklıdır..ama sen güçlüsün..her şeyn üstesinden gelrsin bunu sakın untma cnm..vitmn eksikliğin vr bak..balık yemeği ihmal etme hafta en az 2 kere balık ye...ekg ilede belli olmaz cnm o panik atak..seni gergin bir ortamda tutup değrlndrmeli..panik atak her şey yolunda iken o ortmdan kçma gbi bir şey olo...mesela bir prrgrm izliyorsun..sana bir zararı yok..bi anda kaçma isteği oluyo bu işte.en basit örneğini verdim...beynini çok dinleme cnm...zevk vericek olan hobilerin olsun onlarla uğraşş...her şeyin üstesnden geliceni düşünüyorum cnm benmm