• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Bebeğim 6 aylık şu sıralar çok mızmız diş çıkarma dönemi eve temizlik yapan birileri geliyor arada sırada ama galiba tek değilim bu konuda .
çocuklarımızıda kimse baksın diye doğurmadık bazen duş almak için bile vaktiniz olmuyor .
Bende beklenti içine girmemek istiyorum ama sanki tüm annelere aileleri yardımcı oluyor gibi geliyor bir tek ben böyleymişim

Oğlum 20 aylık, hiperaktif bir çocuk. Bir Allahın kulu gelmedi. Enerjimin bittiği zamanlar oldu, ağladım bazen yorgunluktan. Annem bile anca sen gel der. Ben nasıl geleyim bunca eşyayla düşünmez. Bir de tabi bakamıcaksan doğurmasaydıncılar var. Kendi kendime yetebilmeye çalışıyorum artık. İnsan yine de bir nefes almak istiyor, iş güç değil de bir muhabbet eden olsa ona bile razıyım.

Oğlum 20 aylık, hiperaktif bir çocuk. Bir Allahın kulu gelmedi. Enerjimin bittiği zamanlar oldu, ağladım bazen yorgunluktan. Annem bile anca sen gel der. Ben nasıl geleyim bunca eşyayla düşünmez. Bir de tabi bakamıcaksan doğurmasaydıncılar var. Kendi kendime yetebilmeye çalışıyorum artık. İnsan yine de bir nefes almak istiyor, iş güç değil de bir muhabbet eden olsa ona bile razıyım.
Katılıyorum gerçekten insan bir es arıyor

40 gun annem oturdu benimle. Sonra kacti zaten:KK53:
Kadin bana bile bakmamis,benim cocuguma nasil baksin
Gitmesi iyi oldu basimi dinledim.
Kaynanam zaten gelmedi gormedi bile cocugu
Tek basima olmam lazimdi oyle de oldum. Cocugu kendim icin yapmisim,gelmesin kimse mumkunse
Gule gule buyutun bebeginizi

Cunku anneler robot, her halukarda enerjik olmamiz sikayet etmememiz lazim

ilk bebeğimde 1 hafta sonra 2. De hastaneden geldiğim gün yalnız kaldim...kardeşim ameliyat olacaktı...yoruldum mu evet ama kesinlille yalnız olmayı tercih ederdim...Çocuklarılmal ilgili her kararı kendim aldım karışanım olmadı o yuzden kesinlikle yalnız olmayı tercih ederim yine...

Belirtmeden geçemeyeceğim eşim 10 günlük babalık izninde hepimize bebek gibi baktı...yataktan hiç çıkmadim sayesinde

Lohusalık döneminde annem kaldı yanımda biraz, onun dışında yalnızım. Geçen sene 7-8 ay civarıyken uykusuzluktan öleceğimi sanıyordum bir ara.
O dönemde de annemin evinde babamın yurt dışından gelen misafirleri vardı ki hiç de annemde kalmak zorunda değillerdi, rahat ettikleri için gitmediler.
O dönemde annem bir kez olsun gel de kal demedi, artık uykusuzluktan sabahları karşıdaki bakkala veresim geliyor çocuğu bir saat baksın diye diyordum, annem gülüp geçiyordu.
Çok ama çok zoruma gitmişti.
Kusacası kimseden destek gördüğüm yok ikisini de yalnız büyüttüm

İşe başlayana kadar biraz sabredin o zaman. Yatılı bakıcı alabilirsiniz. Böylece daha özgür olursunuz, nefes almaya vakit yaratırsınız kendinize.
Bugunku aklim olsa dogar dogmaz alirim yatili bakici. Sonradan bebegin bakiciya alismasi buyuk problem. İlk yil ben bakayim sonra bakici gelsin diyemiyor insan. Keske en basindan alsaydim birini ise diyorum ben. Yeni annelere selam olsun,asla is birakmayin,bulun bakicinizi gidin calisin verin kac paraysa emegi diyorum

Ben ve cevremde bebegi yaparsin ve kendin bakarsin , kimse kimseye yardim etmez , olmasi gereken de budur
Kendinize vakit ayirmak istiyorsaniz esiniz bakacak bi iki saat sizde yapmak istediklerinizi yapacaksiniz
Iki cocuguma da dogduklari andan ise basladigim ana kadar kendim baktim sobra da bakiciyla devam ettim
Bana ailelerden boyle bir beklentiye girilmesi cok sacma geliyor

Buarada dogumdan sonra ise baslarsa anne agir olmasi dogru ama resmen rahatliyosun is yerinde. Mis cayini kahveni ic mis gibi giyin suslen otur isini yap.. 2 insan gor kafan dagilsin. Fiziksel agir katiliyorum.. ama evde tek cocuk bakan kadin full yoruluyo yemek ev isi cocuk baska bise yok. Yarim saat biri baksada nefes alsam demek suc oluyo :)dogurmasaydin deniyo:)) bumudur yani? Cocuk bakmak calismaktan daha yorucu.

Imkanim varsa eger sagligimda yerinde olacaksa yegenlerime bakarim haftada 1-2 saat annesi babasi vakit gecirsin az gezsin yemek yesin. Ben olmem o 2 saatten ama onlar bi nefes alir

Ben bu konuda büyüklerden yanayım.
Başkasının evinde başkasının kurallarıyla başkasının çocuğuna bakmayan hickimse anlamaz. Bu çok zor cok stresli.. bi de sonrasında yaptığının hesabını vermek vardir:
Bunu neden giydirdin?
Çorbasını nasıl yaptın?
Neden erken uyandı?

Bi de bu sorulara cevap vermek bakan insana aşırı stres yükler.

Benim tavsiyem haftada 2 ya da 3 gün gelip cocukla oyun oynayacak genc ve ihtiyaç sahibi bir abla bulmak.

Hem sizin işiniz görülür hem genç bir kıza harçlik çıkar . Hem bebek oyun oynar mutlu olur.

Benim kaynanamda annemde hep yanimdaydi. Gercekten yalniz basina bakmak cok
zor. ben bazen1 2 saat kaynanama birakirdim hatta . Esimle yalniz kalabilmek icin..... Allah yardimciniz olsun. Bakiciyada cok guven olmuyo anneniz biraz daha ilmli olsa keske.

ben ailemden uzakta kalıyorum bir bebeğim var sürekli ben giderim annelerin olduğu yere ama bebeğim büyüyor ve ben artık aşırı yoruluyorum eve bazen yardımcı alıyorum ama yinede bebeğe en azından yarım saat bakacak birini arıyor gözüm artık , eşim çalışıyor yardımcı olur onunla da hiç zamanımız olmuyor kendimiz için . Ailemin arada bir gelmesini gözüm arıyor ama hiç gelmiyorlar sürekli kendi işleri güçleri var bende şaka yollu bir kaç sefer söyledim ama annem hemen sen gel istersen ben gelemem dedi. Ben çalışıyorum normalde aileme maddi olarak da yardımım dokunur aramızda bir problem Yok sözde ama bu durum beni üzüyor .
Kv ise aynı şehirdeyiz onlara gidince yardım eder bakar vs ki zaten ondan öyle bir beklentim Yok yinede fena sayılmaz .
Bir sorunum var mı Yok mu sormazlar eleştirici tavırla yaklaşır sürekli beni yoruyor bu durum üzüyor da aynı şekilde ve ben elimden geleni yaparım maddi manevi Ayda bir sefer muhakkak uğrarım.
Kızkardeşim bize geldi annem hemen eve yolla dedi gelen gidenim var işimi yapsın diye . Belki de ben abartıyorum bilemiyorum.
Bilmiyorum sizde nasıl durumlar ?
Annemle yakın oturuyorum Allah razı olsun 25 gün oldu hergün uğrar.Yarım saatte olsa rahatlıyo insan.

Bugunku aklim olsa dogar dogmaz alirim yatili bakici. Sonradan bebegin bakiciya alismasi buyuk problem. İlk yil ben bakayim sonra bakici gelsin diyemiyor insan. Keske en basindan alsaydim birini ise diyorum ben. Yeni annelere selam olsun,asla is birakmayin,bulun bakicinizi gidin calisin verin kac paraysa emegi diyorum
Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibinin durumundayım ben de. Üstelik benim kv bile yok çocuklara bakacak. Çok zor oluyor. Çocuklar artık büyüdü ama eski bakıcımızı zaman zaman çağırıyorum işim oldukça. Tırnağın varsa başını kaşı hesabı parama gücüm yetiyor yani. Kimseye muhtaç olmamak lazım bu devirde, anne baban bile olsa! Kendi ayaklarının üzerinde durmak gibisi yok gerçekten.

Back
X