- 27 Eylül 2012
- 2.647
- 842
- 198
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Ben olsam bakiciyi tercih ederdim ama fiyatlar yüksekmis
Cidden cok güzel bi plan olmus tebrikler. Kendi sorununuzun cevabını yine en güzel kendiniz vermissiniz. Böyle yavaş ilerlemek bebek icin de mantıklı olur. Birden alısmadıgı bi düzenin icine girmis olmaz.
Ogluşunuzu mucuk mucuk öpüyorum.Umarım iş de bebek de birarada istediginiz gibi gider, kolay gelsin cok.
Bu tür mesajları önemsemeyin. Tabi ki kadınlar da okuyacaklar ve çalışacaklar. Herkes bebeğiyle daha çok zaman geçirmeyi, kendisi eğitim vermeyi ister. Ama kadınlar kariyerlerini de önemsemeliler. Ben şahsen bebek olunca iki yıllık ücretsiz izni kullanmayı düşünüyorum. Ama ben akademisyenim. Kadro olarak yükselmem gecikse de evde de ücretsiz izinde dahi olsam makale yazmaya vs. devam edebileceğimden dolayı mesleğim çok etkilenmez. Ama özel sektörde çalışan bir insan için özellikle bu kadar süre işten uzak kalmak sorun olabilir. Annelik çok güzel ve kutsal bir şey. Ama bir birey olmaktan vazgeçmeyi gerektirmez.
Etrafinizda aile hayati duzgun bir komsu vs yok mu. Eve gelen bir kadina hm daha cok para veriliyor hem de tek kisi cocukla basbasa sıkılıp tv acip oturtuyor cocugu.
Ogluma 11 ayliktan beri komsum bakiyor. Bazen Gezmeye de goturuyor, geleni de oluyor, dede annane diyor onlara, torunlari gelmisse ordan eve gelmek istemiyor. Ama aileyi taniyorum sevgiyle yaklastiklarini biliyorum. Etkinlik kitap okuma vs beklemiyorum anlamiyorlar bundan. Eksik kalan tarafi evde tamamliyorum. Tabi benim sansim brans ogretmeni olmam ve tum gun calismamam.
Etrafinda varsa temiz aileler onlari degerlendir. Bakici tek kisi olmamali bence biz yokken de aile hayatinin icinde olmali cocuk, sosyallesebilmeli.
neredeyse seninle aynı durumdayım elmadilimi. tek fark benim oğlum 9.5 aylık. işe başladığımda 10 aylık olacak. bizimkine de babaanne bakacak, türlü tereddütlerim olmasına rağmen. ama inşallah zamanla birbirlerine alışacaklarını düşünüyorum.
Eger emziriyorsan süt sagman falan gerekecek. Gerci bikac ay sonrasi icin dusunuyorsun emziriyorsan sabah aksam emzirmenin kafi gelecegi yasa gelmis olacak bebegin. Benim de meslegim var ve seni cok iyi anliyorum. Yani ise baslama gerekcelerim seninkilerle birebir ayni. Benim cevremdeki herkes ki bunlarin cogu ev hanimi, mutlaka calismam gerektigini soyler bana hep. Bebegim daha 10 aylik bile olmamis ama evde cok oturdugumu dusunenler bile var.madem bu kadar oturdun ikinciyi de yapiver bari diyenler de.Ama nedense KKdaki anneler bizim paraya duskunlukten boyle davrandigimizi dusunseler de olayin arka plani cok farkli. Para belki ucuncu besinci sirada falan yer alir herhalde. Dusundugun strateji guzel. Babaanneyi deneyince belki hosuna gidecek. Sonucta bakici dedigin tanimadigin etmedigin insan. Bir cocugun sadece uyku yemek vs degil ki ihtiyaci.ilgi alaka egitim vs gibi Manevi bir cok ihtiyaci da var ve ben bunlari bakicinin saglayabilecegini dusunmuyorum.gerci babaanne bunlari saglayabilir mi onu da bilmiyorum, bizimkinde de turlu turlu eksiklik olmasina ragmen gozu gibi bakacagindan eminim, boyle olmasi en azindan diger ufak tefek seyleri gormememi saglayacak. insallah siz de babaanne ile iyi anlasirsiniz ve senin dikkat ettigin seylere o da dikkat eder de sorunsuz atlatirsiniz sureci. Insallah biz de.
Çevredeki çoğu kişi, tanıdık ve çok iyi birini bulmadıktan sonra bakıcıyla çocuğu tehlikeye atmış olursun diyor.ben aynı duruma kendimi koydum sizin yerinize evet profesyonel bakım tercih ederdim ilk etapta eğitim konusunda daha otoriter oluyor bakıcılar ama ne kadar güvenebilirdim bilmiyorum.güvenemezdim sanırım babaannesinin bakmasını uygun görürdüm çünkü ancak kendi kanından biri güvenle bakabilir. ben aşırı paranoyak olduğum için ve bu zamana kadar gördüğüm bakıcı profillerinin çoğunda pskolojik sorun tespit ettiğim için babaaanne derdim bu benim fikrim tabiki işini şefkatle profesyonelce yapan bakıcılarda vardır kimsenin hakkını asla yemem.
Bakıcı bir yabancı sonucta..
Bakabılecekse tabı kı babaannesı bakmalı
Sen kocanı sevmıyor musun,onu da buyuten babaanne nıhayetınde!
Yabancıdan bın kat ıyıdır..
Ben olsam bakiciyi tercih ederdim ama fiyatlar yüksekmis
Bende sizin gibi calismak istiyorum. Benim.oglumda bir yasinda azcik daha.kendini bilsin krese baslaticam.cocuklarla cok eglenir daha.iyi olur diye dusunuyorum.. Avukatmissiniz.ne guzel.mesleginiz var.. Bence cocugunuz icin ara verin bir kac ay daha en azinda.. Daha.cok kucuk.. Calismadiginizda da geciniyorsaniz.bence.biraz daha durun derim.. Bir kac ay meslege ara vermeniz keyfi degil sonicta.cocugunuz kucuk.. Ben ne.kaynana ne bakiciya guvenemiyorum. En mantiklisi kres bence..
Bahsettiğiniz yaşa gelmesi için 1-1,5 sene var daha, az bir zaman değil.Kayınvalidenize güvenmiyorsunuz ve olabilecekleri tahmin ediyorsunuz. Bakıcı ya maaşınızın büyük bir bölümünü verecekseniz (çok ciddi maddi sıkıntınız olmasa gerek bunu alternetif olarak değerlendirdiğinize göre) kres yaşına gelene kadar bekleyin derim ben. 18 aydan sonra verebilirsiniz en geć 2 yaşından sonra. Daha iyi eğitim alıp, gelişim sürecine daha faydalı olacaktır kreş.
BU YAZDIKLARINIZDAN SONRA KAYINVALİDENİZE VERMEYİN ÇOCUĞUNUZU.
AZLA YETİNİN ÇALIŞMAYIN... BÖYLESİ DAHA SAĞLIKLI...
Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.
Çocukggelişimi okuyan üniversite öğrencisi bul 2 tane.biri olmadiginda diğeribakar.hem ucuz hem pprofesyonel GGerçi bebek küçüksayilir
çocuğu başkalarının eline para için terketmek ne demek allahaşkına .çocuklarını para için başkalarının eline terk eden anneler bana hoş gelmiyor. bi de çocugunu emanet ettigi, çocugunun tüm sorumlulugunu üstüne yıktıgı kişiye, 10 saat bakım karşılıgı 1500 ü çok görmekçok enteresan valla.. babaanneye verme çünkü işine gelmez. bi sorun oldugunda babaanneye çemkiremezsin bakıcıya çemkirebilecegin gibi. çünkü babaanne der ki; ''madem çok biliyorsun otur kendin bak çocuguna, yapıp başından atmakla olmuyo bu işler'' der... bakıcı diyemez ama, o yüzden bakıcıya ver :) iyice agır konuşmadan kesiyorum burada.
İkisinin de avantajları ve dezavantajları var.Merhaba arkadaşlar,
Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.
İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.
Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...
Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.
Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...
Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
Ama kayınvalidenizden öyle bahsedince ben kıyamadım çocuğunuza......çocuğu başkalarının eline para için terketmek ne demek allahaşkına .
Sizi duyan da çocuğunu dilendiriyorlar zanneder
Bu nasıl bir üslup bu nasıl bir mantık ?
Elinde düzgün bir mesleği olan kadın çocuk doğurmasın mı ya da doğurdu diye o kadar emek verdiği mesleği hiçe mi saysın .
Ya evet sizin gibiler beğensin diye evde otursun kadın günlerine katılsın dimi .
Merhaba arkadaşlar,
Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.
İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.
Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...
Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...
Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?