- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.138
- 598
- Konu Sahibi elmadilimi
-
çocuğu başkalarının eline para için terketmek ne demek allahaşkına .
Sizi duyan da çocuğunu dilendiriyorlar zanneder
Bu nasıl bir üslup bu nasıl bir mantık ?
Elinde düzgün bir mesleği olan kadın çocuk doğurmasın mı ya da doğurdu diye o kadar emek verdiği mesleği hiçe mi saysın .
Ya evet sizin gibiler beğensin diye evde otursun kadın günlerine katılsın dimi .
canım benim de 6.5 aylık bir oğlum var
öğretmenim, 2. dönem başına kadar ücretsiz izin kullanacağım
ev kredimiz olmasa 3 yaşına kadar oğlumu kendim büyütmek isterdim
ama ne yazık ki hayat şartları çalışmamı gerektiriyor
sana bakıcı veya babaanne baksın diyemem
babanneyi sen tanıyorsun
şunu söyleyebilirim, çocuk bakmak çooook zor
kendisi canı gönülden bakarım demiyorsa, çok zahmet çekersiniz
çünkü nerdeyse tamamen eve kapanacak
senin evinde baksa o da işe gider gibi mesai harcayacak
evinde baksa, eğer yardımcı olacak dede-hala yoksa işleri aksayacak
misafir kabul edemeyecek
yani bütün bunları göze almış olması lazım
eğer göze alıyorsa, işe başlamadan en az 15 gün önce yavaş yavaş ve kademeli olarak çocukla ilgilenmeye başlamalı
pat diye bırakırsan hem babanne hem bebek çok zorlanır
diyelim senin evde bakacak, bir kaç gün iki saat kadar yanınızda durabilir
bu süre içinde bebeğin kişisel bakımlarını babannenin yapmasını sağlayabilirsin
üç gün 2 saat durur
daha sonra 4 saate, 6 saate çıkarırsınız
sonra da iş saatleri süresine çıkarırsınız
hem bu arada gözlemleme şansın da olur
bebekle babanne de birbirine alışır
yok kendi evinde bakacaksa, başlangıçta yine 3-4 saat birlikte durursunuz
yine kişisel bakımını babanne yapar, 15 gün içinde birlikte durma süresini azaltabilirsiniz
yemek konusunda tam güvenemezsen, hazırlayıp bırakabilirsin
küçük küçük kavonozlar edinip, pişirdikten sonra sıcak sıcak kavanoza koyup kapağını sıkıca kaparsın
babanne de taza taze yedirir
ki güvensen bile yaşlı bir insanın hem yemeğini hazırlaması, hem bebekle ilgilenmesi zor olur
biz bile bazen zorlanıyoruz, bunalıyoruz
bakıcıda karar kılarsan, kesinlikle senin evinde bakmalı diye düşünüyorum
ve kesinlikle tanıdık aracılığıyla birini bulmaya çalış
yani referansı sağlam olmalı
şahsen ben bebeğimi bakıcıya emanet etsem, referanslarına özellikle dikkat ederdim
sonra diksiyonuna, eğitimine, temizliğine, ilgisine vs
çocuğu benimsemeli ki, tahammüllü davransın
kolay gelsin canım
bebeğin ve senin için umarım en hayırlı kararı alırsın
canım benim de 6.5 aylık bir oğlum var
öğretmenim, 2. dönem başına kadar ücretsiz izin kullanacağım
ev kredimiz olmasa 3 yaşına kadar oğlumu kendim büyütmek isterdim
ama ne yazık ki hayat şartları çalışmamı gerektiriyor
sana bakıcı veya babaanne baksın diyemem
babanneyi sen tanıyorsun
şunu söyleyebilirim, çocuk bakmak çooook zor
kendisi canı gönülden bakarım demiyorsa, çok zahmet çekersiniz
çünkü nerdeyse tamamen eve kapanacak
senin evinde baksa o da işe gider gibi mesai harcayacak
evinde baksa, eğer yardımcı olacak dede-hala yoksa işleri aksayacak
misafir kabul edemeyecek
yani bütün bunları göze almış olması lazım
eğer göze alıyorsa, işe başlamadan en az 15 gün önce yavaş yavaş ve kademeli olarak çocukla ilgilenmeye başlamalı
pat diye bırakırsan hem babanne hem bebek çok zorlanır
diyelim senin evde bakacak, bir kaç gün iki saat kadar yanınızda durabilir
bu süre içinde bebeğin kişisel bakımlarını babannenin yapmasını sağlayabilirsin
üç gün 2 saat durur
daha sonra 4 saate, 6 saate çıkarırsınız
sonra da iş saatleri süresine çıkarırsınız
hem bu arada gözlemleme şansın da olur
bebekle babanne de birbirine alışır
yok kendi evinde bakacaksa, başlangıçta yine 3-4 saat birlikte durursunuz
yine kişisel bakımını babanne yapar, 15 gün içinde birlikte durma süresini azaltabilirsiniz
yemek konusunda tam güvenemezsen, hazırlayıp bırakabilirsin
küçük küçük kavonozlar edinip, pişirdikten sonra sıcak sıcak kavanoza koyup kapağını sıkıca kaparsın
babanne de taza taze yedirir
ki güvensen bile yaşlı bir insanın hem yemeğini hazırlaması, hem bebekle ilgilenmesi zor olur
biz bile bazen zorlanıyoruz, bunalıyoruz
bakıcıda karar kılarsan, kesinlikle senin evinde bakmalı diye düşünüyorum
ve kesinlikle tanıdık aracılığıyla birini bulmaya çalış
yani referansı sağlam olmalı
şahsen ben bebeğimi bakıcıya emanet etsem, referanslarına özellikle dikkat ederdim
sonra diksiyonuna, eğitimine, temizliğine, ilgisine vs
çocuğu benimsemeli ki, tahammüllü davransın
kolay gelsin canım
bebeğin ve senin için umarım en hayırlı kararı alırsın
Merhaba arkadaşlar,
Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.
İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.
Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...
Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.
Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...
Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
canım özelden mesaj yazdım, ulaştı mı?Size özel mesajla ulaşamadım, sanırım özel mesaj alımını kapatmışsanız.
Bana ulaşır mısınız lütfen
iyi tamam senin dedigin gibi yapsınlar. yapıp yapıp sonra da daha 2-3 yaşındayken terk etsinler çocuklarını elalemin bakıcılarına kreşlerine. sonra da ben annesiyim desinler... biyolojik anne olur anca. çocugu büyüten, ilgi gösteren bakıcılar ne de olsa.
sonuçta tercih meselesi bu. kimi çocugunu büyürken görmek, yanında olmak ister. patronunun işlerini yapmaktsan çocugunu büyütür.. kimi de kariyerini parasını daha çok sever çocugundan. çocuguyla ilgilenmek yerine patronu para kazansın diye didinir. ben karışamam bu tercihlere. ama fikrimi de söylerim yani.
(mecburen çalışanları kast etmiyorum elbette)
Çocuğunu terk etmek mi? Kusura bakmayın ama yazdıklarınıza kayıtsız kalamadım.. Muhtemelen çalışmıyorsunuz, çalıştıysanız da herhangi bir eğitiminiz mevcut değil. Buradan bakınca anlaşılan bu.
Çalışan annelerin mi yoksa bu kadar basit mantıkta annelerin yetiştirdiği çocuklar mı daha mutludur merak ediyorum. Çalışma durumu insanın sadece kendi egolarını tatmin etmek için gerçekleştirdiği bir eylem de değildir ayrıca..
konu sahibine de tavsiyem bakıcıdan yana. Babaanneye bırakıp deneme fikri tabii ki çok güzel, ancak kaygılarınız bu işin dönüp dolaşıp bakıcıya geleceğini gösteriyor bence. tabii istediğiniz gibi birini bulamamış olmanız kötü. inşallah bulursunuz. Kaygılanarak düşünmeyin lütfen, inanın çok daha verici olacaksınız bebeğinize karşı. Bebeğiniz de size karşı çok daha ilgili. Maddiyatın artıları da ileri ki dönemlerde tabii ki ona da olumlu olarak yansıyacaktır. Eğitim açısından, olanaklar açısından, annesinin duruşu, vizyonu, çalışması örnek olacaktır ona.
çalışıyorum ve ünv. mezunuyum. nooldu şaşırdın mı?
Kesinlikle eğitim yok, olamaz yani.Çocuğunu terk etmek mi? Kusura bakmayın ama yazdıklarınıza kayıtsız kalamadım.. Muhtemelen çalışmıyorsunuz, çalıştıysanız da herhangi bir eğitiminiz mevcut değil. Buradan bakınca anlaşılan bu.
Çalışan annelerin mi yoksa bu kadar basit mantıkta annelerin yetiştirdiği çocuklar mı daha mutludur merak ediyorum. Çalışma durumu insanın sadece kendi egolarını tatmin etmek için gerçekleştirdiği bir eylem de değildir ayrıca..
konu sahibine de tavsiyem bakıcıdan yana. Babaanneye bırakıp deneme fikri tabii ki çok güzel, ancak kaygılarınız bu işin dönüp dolaşıp bakıcıya geleceğini gösteriyor bence. tabii istediğiniz gibi birini bulamamış olmanız kötü. inşallah bulursunuz. Kaygılanarak düşünmeyin lütfen, inanın çok daha verici olacaksınız bebeğinize karşı. Bebeğiniz de size karşı çok daha ilgili. Maddiyatın artıları da ileri ki dönemlerde tabii ki ona da olumlu olarak yansıyacaktır. Eğitim açısından, olanaklar açısından, annesinin duruşu, vizyonu, çalışması örnek olacaktır ona.
Kesinlikle eğitim yok, olamaz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?