Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

benim babaanne ya da anneanneye baktırma şansım yoktu,
bakıcıya bırakamadım, öyle şeyler duyuyorum ki, çocuğumu bir yabancıya bırakma fikri bile korkunç geliyor...
zaten maaşım 2600 tl idi, bunun 1500 ünü bakıcıya verecektim, e çalışınca giyim kuşam makyaj v.s benim de kişisel harcamalarım çok oluyor. onun yerine işten ayrılmaya karar verdim.
maddi olarak zorlanıyoruz, tek maaş, maaşın 3 te 1 i kiraya gidiyor, faturalar ödemeler derken elimize kuş kadar bişey kalıyor ama manevi olarak çok rahat ve huzurluyum.
velhasıl eğer benim gibi endişeli (hatta biraz paronoyak) bir karakterseniz bakıcıyı eleyin, benim aile büyüklerine baktırma şansım olsa tereddüt etmezdim, korkarlar zaten benden, kurallarımın çok dışına çıkamazlar. bir şekilde orta yolu bulurduk. yani ben babaanne baksın diyorum.

canım benim de 6.5 aylık bir oğlum var
öğretmenim, 2. dönem başına kadar ücretsiz izin kullanacağım
ev kredimiz olmasa 3 yaşına kadar oğlumu kendim büyütmek isterdim
ama ne yazık ki hayat şartları çalışmamı gerektiriyor

sana bakıcı veya babaanne baksın diyemem
babanneyi sen tanıyorsun
şunu söyleyebilirim, çocuk bakmak çooook zor
kendisi canı gönülden bakarım demiyorsa, çok zahmet çekersiniz
çünkü nerdeyse tamamen eve kapanacak
senin evinde baksa o da işe gider gibi mesai harcayacak
evinde baksa, eğer yardımcı olacak dede-hala yoksa işleri aksayacak
misafir kabul edemeyecek
yani bütün bunları göze almış olması lazım

eğer göze alıyorsa, işe başlamadan en az 15 gün önce yavaş yavaş ve kademeli olarak çocukla ilgilenmeye başlamalı
pat diye bırakırsan hem babanne hem bebek çok zorlanır
diyelim senin evde bakacak, bir kaç gün iki saat kadar yanınızda durabilir
bu süre içinde bebeğin kişisel bakımlarını babannenin yapmasını sağlayabilirsin
üç gün 2 saat durur
daha sonra 4 saate, 6 saate çıkarırsınız
sonra da iş saatleri süresine çıkarırsınız

hem bu arada gözlemleme şansın da olur
bebekle babanne de birbirine alışır

yok kendi evinde bakacaksa, başlangıçta yine 3-4 saat birlikte durursunuz
yine kişisel bakımını babanne yapar, 15 gün içinde birlikte durma süresini azaltabilirsiniz
yemek konusunda tam güvenemezsen, hazırlayıp bırakabilirsin
küçük küçük kavonozlar edinip, pişirdikten sonra sıcak sıcak kavanoza koyup kapağını sıkıca kaparsın
babanne de taza taze yedirir
ki güvensen bile yaşlı bir insanın hem yemeğini hazırlaması, hem bebekle ilgilenmesi zor olur
biz bile bazen zorlanıyoruz, bunalıyoruz

bakıcıda karar kılarsan, kesinlikle senin evinde bakmalı diye düşünüyorum
ve kesinlikle tanıdık aracılığıyla birini bulmaya çalış
yani referansı sağlam olmalı
şahsen ben bebeğimi bakıcıya emanet etsem, referanslarına özellikle dikkat ederdim
sonra diksiyonuna, eğitimine, temizliğine, ilgisine vs
çocuğu benimsemeli ki, tahammüllü davransın

kolay gelsin canım
bebeğin ve senin için umarım en hayırlı kararı alırsın

Son düzenleme:
babane yakın oturuyorsa,bakıcı tutarsınız ve babane de her gün kadını kontrol etmeye gelir,hem torunuyla vakit geçirir hem gözünüz arkada kalmaz..

iyi tamam senin dedigin gibi yapsınlar. yapıp yapıp sonra da daha 2-3 yaşındayken terk etsinler çocuklarını elalemin bakıcılarına kreşlerine. sonra da ben annesiyim desinler... biyolojik anne olur anca. çocugu büyüten, ilgi gösteren bakıcılar ne de olsa.

sonuçta tercih meselesi bu. kimi çocugunu büyürken görmek, yanında olmak ister. patronunun işlerini yapmaktsan çocugunu büyütür.. kimi de kariyerini parasını daha çok sever çocugundan. çocuguyla ilgilenmek yerine patronu para kazansın diye didinir. ben karışamam bu tercihlere. ama fikrimi de söylerim yani.

(mecburen çalışanları kast etmiyorum elbette)

İçten yorumunuz için teşekkür ederim.
Ben de dediğiniz gibi yapmayakarar verdim. Belli sürelerle babaanneye bırakıp alıştıracağım.

Yemeklerini zaten hazırlar götürürüm. O da sorun olmaz...

Hakkımızda hayırlısı...

Size özel mesajla ulaşamadım, sanırım özel mesaj alımını kapatmışsanız.

Bana ulaşır mısınız lütfen

Cok titiz olabilirsiniz cocugunuz icin en iyisini isteyebilirsiniz ancak onu en onemli seyden mahrum birakiyorsunuz. Gunde 10-12 saat ondan uzak olacaksiniz. Sizi ne zaman gorecek. Bence eger durumunuz varsa biraz bekleyin ve biraz daha buyudugunde calisin 12 saat cok uzun bir sure.

Çocuğunu terk etmek mi? Kusura bakmayın ama yazdıklarınıza kayıtsız kalamadım.. Muhtemelen çalışmıyorsunuz, çalıştıysanız da herhangi bir eğitiminiz mevcut değil. Buradan bakınca anlaşılan bu.
Çalışan annelerin mi yoksa bu kadar basit mantıkta annelerin yetiştirdiği çocuklar mı daha mutludur merak ediyorum. Çalışma durumu insanın sadece kendi egolarını tatmin etmek için gerçekleştirdiği bir eylem de değildir ayrıca..
konu sahibine de tavsiyem bakıcıdan yana. Babaanneye bırakıp deneme fikri tabii ki çok güzel, ancak kaygılarınız bu işin dönüp dolaşıp bakıcıya geleceğini gösteriyor bence. tabii istediğiniz gibi birini bulamamış olmanız kötü. inşallah bulursunuz. Kaygılanarak düşünmeyin lütfen, inanın çok daha verici olacaksınız bebeğinize karşı. Bebeğiniz de size karşı çok daha ilgili. Maddiyatın artıları da ileri ki dönemlerde tabii ki ona da olumlu olarak yansıyacaktır. Eğitim açısından, olanaklar açısından, annesinin duruşu, vizyonu, çalışması örnek olacaktır ona.

Babanneden babaanneye fark var.. sirf kan bagi var diye iyi bakamayacak buyuklere birakilmasina karsiyim.
Iyi bir bakici ve kamerayla izlemeyi dusunun derim.

bence hiç babaanneyi karıştırmayıp bakıcı bulsanız daha iyi olur. daha cok kucuk bebegınız bakıcıya teslım etsenız daha iyi gibi.

yada bıraz daha sabretsenız en azından yasına girene kadar sizinle dursa yasına girince işe başlasanız daha iyi olmazmı.

çalışıyorum ve ünv. mezunuyum. nooldu şaşırdın mı?

Ben babanne baksın taraftarayım. Amcamın eşi yani yengem, evine yemek yapmaz ütüyü bilmez aklına gelebilecek herşeyden uzak bir kadındı çalışma hayatı oludğu için şuuan 57 yaşında ve torunu oldu. gelini ise hemşire. birbirlerine otobüsle 1,5 saat uzaklıkta oturuyorlardı. kimse inanmıyordu. ne gelinin ne de yengem hiç aklımıza gelmezdi şuan 10 aylık olan torununa 6 aydır yengm bakıyor ve öyle güzel bakıyor ki hayatını ona adadı orda kalıyor. bir ay birbirlerine çalışma süreçleri oldu snra da beraber kaldılar ve mamasını anesi hazırlayıp bırakıyor. yengem evni temizliğini yemeğini bebeğin bakımını gideriyor. yani bebek hem evinde hemde babannesiyle kalyor.

Kesinlikle eğitim yok, olamaz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…