- 23 Ağustos 2020
- 4.990
- 9.750
- 158
- 35
- Konu Sahibi Prensescann
Aynen öyle ya, insanların çaresizliğinden faydalanıyor bir grup resmen, hayır büyük eğitim verse anlarız hepsi TV açıp telefonla konuşuyor aksi olan bir bakıcı varsa zaten o eğitimcidir ayrı değerlendirilir, rutinde komşu teyze profili karnını doyurup iyi davranıyor oh şükrediyoruzİki noktayı hayretler içinde okuyorum. Birincisi bakıcı parası vermek zorsa otur evde sen bak deniliyor ya! Tamam kamuda çalışan hadi ücretsiz izin aldı diyelim (ki bu bile bir çok kadın için zor). Özel sektörde 5000 altı kazanan kadınlarımız işten çıksın o zaman. Zaten çocuk büyüyünce tüm kurumlar kapılarını açıp gel çalış diyecekler! Yani mantık olarak özelde çalışan kadınlarımızın çocuk doğurunca iş hayatı bitsin. Kadınlarımızı kendi elimize eve tıkalım.
İkincisi çocuk bakımının zorluğundan bahsedilmiş. Ama bu konu bahsedilirken hep şu rutin cümle. Canını emanet ediyorsun! Evet bir can emanet ediyoruz ama bu bir annenin zaafını kullanmaktır. Ayrıca biz kendi çocuklarımıza bakarken bir taraftan iş hayatı, ev işi, yemek vs ilgilendiğimiz için çocuk bakımı ayrıca zor. Ama tek işim çocuk bakmaksa çocukta özel bir durum yoksa ne kadar zor olabilir. Ev işi yok, yemek yok. Bir defa ev ortamında çalışıyorlar. Yemeğini istediği saatte yiyebilir. Çayını kahvesini içer. Eğer gündüz uykusu uyuyan bir çocuksa günde 1-2-3 saat dinlenme arası olur. Ben hiç bir bakıcının 9 saat mesaisi varsa full çocukla ilgilenerek geçirdiğini düşünmüyorum (çocuğun özel bir durumu yoksa). Gün içinde 5 dk ayaklarını uzatmak bile lükstür ya. (dışarsa çalışan insanlarla kıyaslandığımda). Ve gün sonunda bakıcı evine gider dinlenir. Haftasonu dinlenir.yani haftada 5 gün mesaiyle çocuk bakan bakıcıyla 24 saat bir çocuğun sorumluluğunu alan annenin yükü nasıl kıyaslanır.
Bu ara bakıcıların bir çocuğa zarar vermeden (kasti zarardan bahsediyorum) çocuğumuza bakması bile bir lütuf haline gelmiş. Eğer çalışıyorsak tabiki işimizi düzgün yapacaz.
Önceki yorumumda da belirttim. Bu dediklerim vasıfsız çalışanlar için. Bu işin okulunu okumuş kişiler tamamen konunun dışında.