O kadarini bilmiyorum, ondan önce beraber çalıştığımız bir proje işi vardı. İki aylık bir festival işiydi, geliri güzeldi ama herhangi bir ssk girişimiz olmamıştı.
Yıllardır burada yaşıyor,bir izni vardır herhalde, ya da giriş çıkış yapıyordur üç ayda bir. Sormadım açıkçası merak edip.
Ama malesef okuduğu universitesinin denkliği olmayan,Türkçesi anadili seviyesinde olmayan yabanci bir kadının yapacağı çok bir iş yok Türkiye'de.
Dil okullari genelde daha havalı ülkelerden insanlari tercih ediyor, ozbek-turkmen-suriye gibi ülkelerden vatandaşlar çok öncelikli olmuyor. Satış danışmanlığı icin de genelde İngilizce bilen x vatandaşı yerine ingilizce bilen Arap tercih ediyorlar, arap müşteri yoğunluğunun çok olmasından dolayı. Orta Asya vatandaşları için bildikleri Rusça da bir işe yaramıyor çünkü Türkiye'de tonlarca Rus kadın var, anadili Türkçe olan,bir o kadar Azeri var kusursuz Türkçe ve Rusça konusan. Onların yanında çok bir şansları olmuyor malesef...
Yani onlara kalan ya festivallerde, fuarlarda,organizasyonlarda çalışmak, ya garsonluk, ya konfeksiyon,ya da evde hasta bakımı yapmak... Hal böyleyken günlük 150 lira oyun ablaligi yapmak (en azından benim arkadaş çevremdeki) pek çok kişi için harika bir iş.
(Evet biliyorum,konu dışı)