Bebek Beslenmesi Bebek bakmak bu kadar zor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ne olur yardım edin bana bebeğime bakamicakmisim gibi geliyor uykusuz geceler bebek ağlamaları kusmalari banyosu vs vs korkutüyolar annem bilhassa suratı asık yaparım diyo ama sevinmiyor ya evet istemediğim bir gebelik ama oldu Allah nasip etti emanetini aldiri katil olamazdım gerçekten zormu bebek bakmak 2. Gebeliğim ama 17 yil eti ilk kızımı annem büyüttü çıkıyordum ben anlamadım ile genellikle annwm ilgilenmiş ti ama şimdi korkuyorum annemde önce kendine güven ben yardımcı olurum sadece dedi çok korkuyorum annemsiz yapmicam gibi geliyor annemde farzet yokum ben napicam sin diyor haklı ama alışmışım galiba arkamı anneme dayama dogunca geçerim kaygilar yada depresyona girer miyim korkuyommmmm bebek emzir gazını çıkar yatır gece 3 4 emzir degilmi nolur yorum yapın ihtiyacım var

Gerçekten yapabilirmiyim sence cahil değiliz sonuçta tabiki 18 19 yaşında gurbette yanlız başına olanlar nasıl bakıyo gece tabiki kalkılır beslemek için uyusa bile uyandırıp emziririz eşimle de nöbetleşe bakarız diyor hastalanma arabamız var hastane yakın gideriz diyo büyutme diyo onada yukleniyorum ya hatamı yapıyorum yüklenerek ya cnm zatwn bebek emicek altını değiştir gazı çıkar yatır zatwn uyuyo lar dimi ek gıdaya geçince daha rahat olmuyomu gece ense bile pirinç unu vs mesela gece 1w gibi muhallebi yapmıştık büyük kıza biberonla içip sabaha kadar uyurdu anne sütü almıyordu zamanlar erken birakti

Cnm benim beni aliyosun sen zaten anem de önce kendine güven sen iste bebeğini ben herzaman arkandayım dio doğru soyluyo aslında ama komşular vs korkutüyo zaten yeni doğan bebek emzir gazını al uyut altını temizle gece ve gündüz bu döngüye gitmiyormu cnm gece 3 4 kez emip uyumuyorlar mi zaten 5 6 aylıkken ek gıda derken 1 yaşına yaklaşır zaten arkadaşımda bebekten mi korkuyosun diyor benim düşüncem yaş ti ama herkes 36 37 gösterdiğim söyler hep eşimde o kadar yaşını gösteren biri değil zatwn sen hep yapabilirsin diyordun kendime güvenip yapmam lazım değilmi sadece rahata alışınca zorlanırsın diyolar cnm çarpıntı tutuyo öyle dediklerinde off bazen çok rahatım ama kaderde ne varsa o oluyor

Sevgili canlı anne yardım et bana sence yaş çokmu geç ve bosunamı gözümde buyutüyorum sence arkadaşım saolsun destek oluyo ama ya bebekten korkma diolar eşin destek ne güzel diyorlar ama bakarım yanlız çevredekilerin büyüdü çocuklar hep o yuzden herkes rahata alıştı bense dön başa yapmasaydın diceksin ama aldırmadık işte günah vicdan azabi da var bunun nolur şöyle yaş bosunamı takiyomm

Canlı anne nasılsın irsey sorcam kimden yardım istesem bilemedim psikiyatriye gideceğim benim büyük kız bazen soruyor bebegi bazende ağır laflar edip beni strese sokuyor ben oyalamam annanede bakmaz babam bakcak diyo üzülüyorum çok hemde uyku felan kalmadı bende kendimi yerden yere vurazim geliyoo

Merhaba canlı anne bugün gittim psikiyatriye pasiflora verdi off inş iyi gelir annemle de atıştırmalık ya benim büyük kızda bazen iyi soruyo kardeşini bazende banami sordun yaptın diyo üzülüyorum sence dogum sonrasi değişimi görünce bebegi sence bazen çok mutlu bazen kaygılıyim endiseli dogunca bakılır illaki bebek zatwn kendine baktırır merak etme diolar daha önce seninle konuştuk korkma kuzum demen o kadar rahatlattı ki beni

Sevgili canlı anne çok tşk ederim destek oldun takma kafana halledersin dedin çok tşkler ama buralarda kötü yorum yazıp moral bozanda var o yorumlar dahada intihara kadar sürükler insanı inanki zaten moral bulmak için giriyoruz siteye neyse saol herşey için artık girmem siteye artık yaşayıp görcem ne olacağını ya ölürüm yada güzel günler yaşarım

Merhaba kızlar ara verince bebek bakımı zormu oluyo bazı bebek uslu bazısı ağlar değişir gerçi ama korkuyorum kızlar ya gece uyku vs nasıl oluyirt

Merhaba kızlar ara verince bebek bakımı zormu oluyo bazı bebek uslu bazısı ağlar değişir gerçi ama korkuyorum kızlar ya gece uyku vs nasıl oluyirt

Ne kadar çok panik yapmışsın. Sakin ol lütfen. Bu stres ve gerginlik bebeğine zarar verir. Olan olmuş artık. Benim bebeğim 32 günlük. Her iki saatte bir emziriyorum. Gece alarm kurup kalkıyorum. Kolay değil ama zor da değil. Bizi zorlayan gaz sancıları ama onunda çaresi zaman. Dördüncü ayına girince geçer diyorlar. Bebeğim uyuduğu an bende uyuyorum. Bazen dört beş saat uyumuyor çok ağlıyor ama yapabildiğim tek şey ayaklarını karnını sıcak tutmak ve sakinleştirmeye çalışmak. Eşin de yardımcı olur. Bence çok güzel bir şey bunca yıl sonra yeniden anne olmak. Büyük olanı da dert etme. İlginizi eksik etmeyin ama sonuçta artık o da reşit olacak. Kayıtsız kalamaz. Çok sever.

Arkadaşlar kouya en son iki sene önce yazılmış ama benim bir sorum var kızım 10 aylık sorum şu kendim tek baklıyorum yardımcı olacak kimse yok haliyle evin işleri oluyor çamaşır bulaşık ki babamız çok dağınık heryer darmadağın oluyo akşamdan toplamasan sabah adım atacak yer yok ve yemek yapmam gerekiyor sonuçta baba yemek bekliyor çay bekliyor akşamları haliyle üm bunlardan vakit bulup kızımı oyun oynatamıyorum zaten becerim de yok bebekle nasıl ne şekilde oynanır diye zaten ilgisi de yok bi oyuncağı en fazla bir gün kurcalar ertesi gün sepetin içinde durur öyle haftalarca... bazıları bir sürü eğitici oyun vs oynuyolar hem bilmiyorum hem vaktim olmuyo o nedenle kendi kendine oynuyo genelde oyun dediğime de bakmayın öyle pahalı rengarenk oyunları yok misal ışıklı ses çıkaran bi top peluş bir oyuncak kurdeleli bişey kavanoz kapağı vs hep böyle şeyler kendi kendine bıraktığımda o kadar üzülüyorum ki ama hep onunla tek odanın içi,nde nasıl oturacağım? Mutfakta banyoda diğer odalarda işlerim oluyor hatta akşama yorgunluktan bayılacak gibi oluyorum o kadar vakit yetmiyor benim gibi olan var mı bebeği odasında tek bıraktığımda o kadar vicdan azabı çekiyorum ki sanki onu terketmiş gibi hissediyorum böyle hiisedenler var mı? Bu his normal mi o terkedilmiş gibi mi hissediyor ben odadan çıkınca lütfen beni aydınlatın bu nedenle bazen bütün işi gücü bırakıp onunla oturmaya çalışıyorum ama bu sefer de odadean başlayarak taa evin öbür ucuna kadar olan dağınıklık (heryer bez oyuncak mendil çubuk kraker kapaklar ve her türlü dağınıklık) beni o kadar rahatsız ediyor ki anlatamam ki kendimi iyi hissetm,iyorum dağınık ve pis bir evde mutlaka her gün süpürüp silmem gerekiyor çünkü kızım emekliyor ev işleri bütün günümü alıyor eşim o kadar dağınıkki her odadan çay kahve bardakları çorap tshirt topluyorum inanır mıısnız günde üç defa bulaşık makinesi çalıştırdığım oluyor bazen ne yapabilirim azcık odasında kendi başına durmasında yada kendi oynamasında bir sakınca var mı? depresyona girer mi

Depresyon mu ya ilahi olur mu öyle şey.ömür boyu yalnız kalmıyor ya kendine zarar vermeyecek şekilde yalnız bırakılır mecburen bu böyle olur 24 saat oyun oynayamayıp ki o zaman oyunun da bir kıymeti olmaz zaten

Ay kardeşim harikasın sen Beklediğim bana destek olacak cevap buydu.. Bebeklerinde depresyona girebildiğini öğrendiğimden beri ben bu sefer depresyondan kurtulamıyorum ki zaten bebeğim zor bir bebek bazen sinirlerime hakim olamayıp öbür taraflara gidip eşyaları sağa sola sıpıttığım oluyor ki zaten bununda vicdan azabını had safhada yaşıyorum. Demek o kadar dan bişey olmaz. Süper şahane o zaman
Hay Allah senden razı olsun

Peki bir soru daha... Bebeğimin zor olduğunu yazmıştım 10 aydır uykusu var hala doyamadı o uykusuna ki uyusa doyacak aslında neyse bazen gerçekten beni çok ama ok zorluyor Allahım nolur sabır ver sabremediğim noktadayım şuan diye dua ediyorum ve geriliyorum gergin hissediyorum o an bazı kişiler diyor ki aman gerileyim deme sen her daim sakin olacaksın bende diyorum ki (içimden tabi) kardeşim ben melek miyim gerilmek sinirlenmek insanın doğası biz gerilince bebekler hisseder gerilirmiş ama her daim neşeli sevinçli olmayı siz başarabiliyor musunuz? benim merak ettiğim bir husus da bu... Öyle anlarım oldu ki başımı beşiğine dayayıp hüngür hüngür ağladığım Allahım yardım et galiba deliriyorum dediğim zamanlarım oldu ben insanım nasıl her daim sevinçli olabilirim ki bu hiçbir zaman gerilim hissetmeme durumu da beni geren şeylerin en başında geliyor hiç gerilmemeyi siz nasıl başarıyorsunuz

Kızlar gerçekten büyütüyor muyum sizce de ya annem eşim hatta teyzem korkma hiç yanındayız bi süre berabere ksliriz dediler gece uykusu vs ev çokmu değişiyor ara verince korktum bosunamı endişelerim sizce

Ablamın da yakın zamanda oğlu oldu. Onun lahosalığı, bebeğin sürekli ağması derken, cidden bu 40 muhabbeti doğruymuş. Şimdi ikisi de gayet iyi. Ablam toparlandı. Bu süreçte hepimiz ona destek olduk. Etrafında kalabalık yapmadık ama onu yalnız da bırakmadık. Oğluşumuzda artık geceleri daha rahat uyuyor. İnan geçecek :) Benim de doğumuma az kaldı, şimdiden kendimi bu şekilde hazırlıyorum :)

Anladım benimde annem eşim hep destek olcaz yanlız bırakmaz diolar teyzem bile bende gelirim el birliğiyle bakarız diolar cnm 41 yas geç mi sence 2.için 17 yasinda kızim o bile bende yardım ederim diyor

Düşünsenize bir insan yetiştiriyorsunuz, güzel tarafı olduğu gibi zor yanları da illaki olacaktır. Her dönem olacaktır bu. İlk aylarda büyümesiyle ilgili, 2 3 yaşlarında tuvalet eğitimiyle ilgili.. ilerleyen zamanlarda okul daha sonra ergenlik derken... Önemli olan tüm bu süreçlerde sabırlı olmak. Zira onun bir gülüşü zaten tüm sıkıntılarınızı size unutturacaktır :)

Anladım benimde annem eşim hep destek olcaz yanlız bırakmaz diolar teyzem bile bende gelirim el birliğiyle bakarız diolar cnm 41 yas geç mi sence 2.için 17 yasinda kızim o bile bende yardım ederim diyor

Bence geç değil, ilerleyen yaşlarda evde bir çocuk eşin ve senin için de iyi olur. Baksana abla büyümüş. Üniversite falan derken o evden giderse, bu sizin için başka bir motivaston olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…