Bebek baskisi

Yildiztozu93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
285
114
53
32
Merhabalar 30 yaşındayım 6 ay önce evlendim. Fakat şimdiden baskı var zaten geç evlendin hemen bebek düşün yok 30 dan sonra enerjin kalmıyor zor bakarsın yok yaş ilerledikçe dogum daha tehlikeli oluyor. Ben çocuk için evlenmedim ki tamam hazır olunca o da olur ama şimdi daha 6 aylık evliyken kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Napim kendimi mi atim 30 a geldim diye sırf yaş sorunu yüzünden kendimi hazır hissetmeden çocuk mu düşüneyim yani şu büyüklere sinir oluyorum var mı geç dogum yapan ve gerçekten dedikleri gibi sıkıntı oldu mu?

Ben 30 yasindayim ve cocugum yok su anda dusunmuyotum hazir hissetmiyorum. Cevreyede tepkimi acikca belli ediyorum sizde oyle yapin. Hazir hissetmeden evliliginiz oturmadan yapmayin cocuk.

Ohoo her şeyi böyle dert ederseniz hayatı kaçırırsınız ama.
Çocuk yapsanız, ikinciyi ne zaman yapacaksın derler. Kızın olur, bi de oğlan doğur derler. Oğlun olur, sünnet zamanına kadar karışırlar. Kreşe verirsin, kötü anne derler. Kendin bakarsın, sen ne verebilirsin ki derler.
Erken yaşta doğurursun, hayatını yaşasaydın niye acele ettin derler, ertelersin, hadi elini çabuk tut derler...
Yani bacım derler. Bunun sonu yok.
Her zaman hep bir şeyler derler.
Tıkayın kulağınızı, bizim hayatımız, bizim mahremimiz deyin ve kestirip atın.
Ha bir de, ay kimse kırılmasın üzülmesin diye düşünürseniz, daha çok üzülürsünüz.

Ben 30 yasindayim ve cocugum yok su anda dusunmuyotum hazir hissetmiyorum. Cevreyede tepkimi acikca belli ediyorum sizde oyle yapin. Hazir hissetmeden evliliginiz oturmadan yapmayin cocuk.
Ben de sizin gibi düşünüyorum aynı. Çevre bir yere kadar evet ama 2 kardeşiz diğeri erkek ve ben evliyim sadece ailemde torun torun diyor yok gözümüz açık gidicek diye vicdan yaptırıyorlar. Ben de istemiyorum daha evliliğe bile yeni alisirken

35 yaşımda 1 ay önce ilk cocugumu doğurdum. İnsanın hissettiği yaş önemli. Başka konuları bilmem ama çocuk için tam ideal yaşta hissediyorum kendimi. Zorlanma gibi bir durumumda yok. Hamileliğimde de sıkıntı olmadı. Doğumu da çatır çatır normal yaptım sadece hamilelikte tarama testleri yaştan dolayı down sendromu gibi ihtimallerde yüksek risk çıkarabiliyor ki benim öyle çıktı ama onda da genetik test yaptık içimiz rahatladı. Kimseye kulak asmayin bence. Ne zaman kendinizi hazır hissederseniz o zaman düşünün. Eskisi gibi değil evlenme,çocuk yapma yaşları. Hakkınızda hayırlısı olsun.

İşte katakter gereği dert ediliyorum evet :) dogru valla derler hep derler zaten 30 a kadar neler çektim evlenemedin evde kaldın biri bulmalar sacma sapan işler..
Öyle yapmak lazım dogru diyorsunuz sadece anne babam da ölmeden torun görelim diyolar millet umrumda değil de onlar oyle diyince üstümde baskı hissediyorum teşekkür ederim cevabınız için :))

Hayırlı olsun öncelikle Allah sağlıkla kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin :))
İyi ne güzel demekki her bir sey diyen dogru demiyor 35 bence de güzel yaş bıraksalar o yaşta düşünürüm anca bende o kadar hazır hissetmiyorum ki..
Hee öyle bir risk de var dogru iyi bari testleri de varsa sorun yok. Evet eskisi gibi değil asla ama cevrem hala eski kafalı. Çok teşekkür ederim

Bence yaş kaç olursa olsun, çocuk için 6 aylık evlilik çok kısa bir süreç.

Çoğu kişi 6 aylık bir evlilikte sorun yaşamıyordur, canım cicim aylarıdır. Yani eşe karşı daha dikkatli - daha toleranslı olunan zamanlardır. Bu kadar kısa zamanda karşındaki insanın baba olup olamayacağını doğru anlayamayabilirsin. Bir de evliliğin tadını çıkartmak gerek diye düşünüyorum.
Eşine sarıl, gez, film izle, tatile git. Tadını çıkart.

Amin çok teşekkür ederim. Yaş ilerledikçe değil kendinizi hazır hissetmedikçe zor gelir bence anne olmak. Çevrenizdekilere böyle söyleyin. Daha da susmuyolarsa siz kulaklarınızı tikayin yapacak bişey yok.

Bu iki kişinin vereceği bir karar üçüncü kişileri dahil etmeyin. Evlendiğim ilk yıl kayınvalidem yapmıştı lafını biz çocuk şuan istemiyoruz 2 yıl planımızda yok demiştim sonrasında ağzını açamadı. Ne zaman istediysek çok şükür o zaman nasip oldu.

20 yaşında evlenseydinde aynı şekilde dır dır konuşurlardı. Sen ne zaman istersen Rabbim aratmadan nasip etsin inşallah.

Kesinlikle nasıl geçti zaman anlamadım bile.
Evet oyle tabiki. Ve katılıyorum gezmek tozmak lazım biraz hemen ağır sorumluluğun altina girmeye gerek yok. Teşekkürler

Hiçte geç kalmış değilsiniz. 20 li yaşları rahat rahat tadını çıkara çıkara geçirip evlilik yapmışsınız.Ssanki 50 yaşında çocuk dogurcaksiniz gibi moralinizi bozmuşlar kalki ki o yaştata doğrulur. Komşumuz 45 yaşında dogurdu

Masallah istediğiniz gibi olmuş Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin mantikli aslinda 2 sene planda yok demek bende öyle diyim sorana zaten sormamasi gerekiyor da onların patavatsizligi işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…