- 3 Ocak 2021
- 285
- 114
- 53
- 32
- Konu Sahibi Yildiztozu93
-
Öyle gerçekten hatta 30 da evlendigimde hiçbir şey kaybetmemisim cidden. Sorumluluk çoğu güzel yanları olsa da :) evet bende az da olsa duyuyorum 40 uzeri dogum yapan Allah isterse her şey olur vallaHiçte geç kalmış değilsiniz. 20 li yaşları rahat rahat tadını çıkara çıkara geçirip evlilik yapmışsınız.Ssanki 50 yaşında çocuk dogurcaksiniz gibi moralinizi bozmuşlar kalki ki o yaştata doğrulur. Komşumuz 45 yaşında dogurdu
Ne kadar sorarlarsa sorsunlar aynı cevabı verin eninde sonunda vazgeçiyorlar.Masallah istediğiniz gibi olmuş Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin mantikli aslinda 2 sene planda yok demek bende öyle diyim sorana zaten sormamasi gerekiyor da onların patavatsizligi işte..
He biri bitti ikinci bide hadi yaptik diyelim eee sonra? Yani bunu sorana zararı ya da yararı ne boş insanlar gerçekten.27 yaşında anne oldum cevremdekilere göre 30 olmadan ikinciyi de yapmalıydım o baskiyı hala hissediyorum 30 oldun 30 dan sonra cocuk zor olur bir tane daha yap falan diye ama bakacak olan benim sonucta cevreye bakarsak evlenir evlenmez hamile kalip dogum yaptiktan 3 ay sonra tekrar hamile kalip perisan olmamızı beklerler.Evlendikten sonra en az 1 yil 1 bucuk yıl sonra cocuk düsünülmeli bence
Deniycem pes etmeden 22 yasimdan 29 a kadar evliligime takan halam vardı vazgeçmeyen vazgeçmiyorNe kadar sorarlarsa sorsunlar aynı cevabı verin eninde sonunda vazgeçiyorlar.
Kesinlikle zaman değişti farkinda olmaları lazım artık. Çok teşekkür ederim cevabınız içinİnsan hazır olmadan çocuk düşünmemeli. Siz boş verin büyüklerin ne söylediğini, eşinizle ortak vereceğiniz karar kimseyi ilgilendirmiyo. Kaldı ki eskiler çok daha genç evleniyormuş. Evlilik yaşı da değişti. 30 büyük bir yaş değil.
Kesinlikle öyle..Hazır hissetmeden çocuk sahibi olmak, 30lu yaşlardan sonra çocuk bakmaktan daha zor bir durum bence..
Ay ne güzel çevreAy ben kimi tanıdıysam cocuk yapma sakın yapma diyen tipler doluydu cevremde dehiç yap diyen yoktu yaşımda 31 , kendi isteğimle yaptım simdi de bir tane yeter diyorlar sanki fikir istiyormusuz gibi ki benim düsüncem de birtane yeter.
Ay ne güzel çevreAy ben kimi tanıdıysam cocuk yapma sakın yapma diyen tipler doluydu cevremde dehiç yap diyen yoktu yaşımda 31 , kendi isteğimle yaptım simdi de bir tane yeter diyorlar sanki fikir istiyormusuz gibi ki benim düsüncem de birtane yeter.
Tabiki bakmayacak umurlarinda bile olmuycam. Evet yani belki benim psikolojim çocuk bakmaya elverişli değil herkes yapicak diye kural varmış gibi resmen. Bence de.Sen dogurunca onlar mı bakacak Allah aşkına. Ne zaman hazır hissedersen o zaman, hiç hazir hissetmezsen de hiç olmaya da bilir. İlla herkes çocuk sahibi olacak diye birşey yok. Çok çocuk isteyen kendi yapsın
Aslında bu da iyi değil çocuk istiyordum isteyen birine de yapma diye baskı yapılmamalı keşke kimse kimseye karışmasaAy ne güzel çevreyani fikir istemiyoruz ama herkesin beyni yok fikri var hep. Neyse ki sizinkiler modern düşünceliymiş hayırlı olsun bu arada
Allah gönlünüze göre versin inşallah istediğiniz vakitte huzurla sağlıklaBende yakında 29 olucam 4.5 yıldır evliyim soranlari tersliyorum güzel cevap vermekten anlamıyorlar ki zaten biz istiyoruz bir kayıp yaşadık herkese her şeyi anlatmakla uğraşmak istemiyorum. Tersleyince gayet güzel susuyorlar herkese tavsiye ederim
O da doğru :)) ay keşke ya..Aslında bu da iyi değil çocuk istiyordum isteyen birine de yapma diye baskı yapılmamalı keşke kimse kimseye karışmasa
Merhabalar 30 yaşındayım 6 ay önce evlendim. Fakat şimdiden baskı var zaten geç evlendin hemen bebek düşün yok 30 dan sonra enerjin kalmıyor zor bakarsın yok yaş ilerledikçe dogum daha tehlikeli oluyor. Ben çocuk için evlenmedim ki tamam hazır olunca o da olur ama şimdi daha 6 aylık evliyken kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Napim kendimi mi atim 30 a geldim diye sırf yaş sorunu yüzünden kendimi hazır hissetmeden çocuk mu düşüneyim yani şu büyüklere sinir oluyorum var mı geç dogum yapan ve gerçekten dedikleri gibi sıkıntı oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?