- 29 Temmuz 2023
- 705
- 1.197
- 33
- Konu Sahibi Yildiztozu93
-
Ablam 34 yaşında anne oldu 36 yaşında şu an bir tane daha yaptı yaşım geçiyor diyeMerhabalar 30 yaşındayım 6 ay önce evlendim. Fakat şimdiden baskı var zaten geç evlendin hemen bebek düşün yok 30 dan sonra enerjin kalmıyor zor bakarsın yok yaş ilerledikçe dogum daha tehlikeli oluyor. Ben çocuk için evlenmedim ki tamam hazır olunca o da olur ama şimdi daha 6 aylık evliyken kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Napim kendimi mi atim 30 a geldim diye sırf yaş sorunu yüzünden kendimi hazır hissetmeden çocuk mu düşüneyim yani şu büyüklere sinir oluyorum var mı geç dogum yapan ve gerçekten dedikleri gibi sıkıntı oldu mu?
Şu saatten sonra insanların beni nasıl algıladığıyla hiç ama hiç ilgilendirmiyorum. Benim için önemli olan tek şey benim kendimi iyi hissetmem. Haddini bilmeyip böyle özel soruyu soranlara hak ettiği gibi cevap aldıklarında ben terbiyesiz olacaksam da olayım hiç sallamam :)Allah gönlünüze göre versin inşallah istediğiniz vakitte huzurla sağlıklaişte belki kendi içimizde taktığımız birseyler var yani niye uğraşalım bide üstüne milletin cenesiyle. Tersleyince de terbiyesiz gelin olursun kesin
Kesinlikle anlamadim30 geç değil bence
Daha evlilikten bişey anlamamışsındır
Aynen öyle dogru dediniz 1 2 gelmek için bu kadar baskı çok saçma bana kalsa hiçbir zaman hazır olmam gibi diyorum:)O insanlar birinci çocuk doğunca da ikinci ne zaman aman arayı açma diye darlıyorlar. Bebeğe bakacak olan sizsiniz, insanlar bir iki gelip sevecek o kadar. Boşverin ne konuşuluyorsa önemli olan sizin hazır olmanız
Ne hadsizler size ne herkes iki çocuk yapmak zorunda mı 1 tane bile yeter artar bu zamanda bence. Dogru biz ölene kadar susmuycaklarhalam 30 yaşında evlendi ve 6 ay önce de doğum yaptı. Doğumu cok zor gecmesine rağmen şimdi de 2.yi yap yaşın grçiyor muhabbeti yapıyorlar insanlar susmuyor yani siz ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman yapın
Ne güzel darısı bana inşallah bu kadar takmamayı öğrenmem lazım acilen :)Şu saatten sonra insanların beni nasıl algıladığıyla hiç ama hiç ilgilendirmiyorum. Benim için önemli olan tek şey benim kendimi iyi hissetmem. Haddini bilmeyip böyle özel soruyu soranlara hak ettiği gibi cevap aldıklarında ben terbiyesiz olacaksam da olayım hiç sallamam :)
Kesinlikle öyle bu bitmez Amin inşallah20 yaşında evlenseydinde aynı şekilde dır dır konuşurlardı. Sen ne zaman istersen Rabbim aratmadan nasip etsin inşallah.
Öyle tabii ki bunu diyenler genelde tek derdi üremek olan kadınlar..kimse kusura bakmasın alınmasın da. Doğurma makinesi miyiz her sene doğuralım. 3-4 tane doğurup bakamayıp, hiçbirine yetememektense 1 tane cocuğu çok güzel yetiştirebilirler.Ne hadsizler size ne herkes iki çocuk yapmak zorunda mı 1 tane bile yeter artar bu zamanda bence. Dogru biz ölene kadar susmuycaklar
O kadar güzel dediniz ki ömrünün sonuna kadar sorumluluk olacak o sana. Ben de sizin gibi düşünüyorum 1 tane olsun adam gibi büyütelim yeter zaman yeterince kötü çünkü.Ablam 34 yaşında anne oldu 36 yaşında şu an bir tane daha yaptı yaşım geçiyor diye
Çok zorlanıyor ve durumu çok iyi
Evine düzenli temizliğe gelen kadın olmasına rağmen ve eşi yemek yapıyor çok zorlanıyorum kafam 20’lerdeki gibi değil almıyor diyor
Çocuk için değil ama geç çocuk yaptığı için pişman
Sizde kendinizi hazır hissetmeden sakın hamile kalmayın
Çok zorlu bir süreç
Sonrasında ömrünüzün sonuna dek sizinle olacak bir birey dünyaya getireceksiniz
Ben 1 tane çocuk olsun başka da olmasın sağlıkla büyüsün imkanlarımın en iyisinden yararlansın kafasındayım
Tavsiyem gerçekten istemeden hamile kalmayın
Evet çok büyük sorumluluk çok.. sizin de erken daha 1 sene ne ki anlamadım bile nasıl geçti 6 ay hara güre1 senelik evliyim 29 yaşındayım hala hazır hissetmiyorum çocuk için. Valla bu hayat bizim onlar işin sevmesinde. Çocuk büyük sorumluluk gerçekten.
Valla kolay diyeni duymadım zaten :) sorun yasamamissiniz ne güzel Allah yasatmasin da teşekkür ettim :)33 yaşımda doğum yaptım. Yaşa bağlı bir sorun yaşamadım. Çocuklu hayat zor. Hazır hissetmeden topa girme sakın.
Valla kolay diyeni duymadım zaten :) sorun yasamamissiniz ne güzel Allah yasatmasin da teşekkür ettim :)
Aynen öyle kesinlikle katılıyorum fazla çocuk fazla masraf fazla sorumluluk kendinden tamamen vazgeçmek vs vs ve tabiki tek birini güzelce yetistirecegine o kaostan hiçbirine yetemezsin ki..Öyle tabii ki bunu diyenler genelde tek derdi üremek olan kadınlar..kimse kusura bakmasın alınmasın da. Doğurma makinesi miyiz her sene doğuralım. 3-4 tane doğurup bakamayıp, hiçbirine yetememektense 1 tane cocuğu çok güzel yetiştirebilirler.
Katılıyorum resmen yaslaniyorlar gibi oluyor çocuklu yasitlarim var benden 5 yaş büyük duruyor :)Bir de 30 geç falan değil yahu. 20li yaşlarda çocuk sahibi olmak hayatı bitirici bir şey gibi geliyor bana :)
Uzun zaman bu sözlere maruz kalınca bu seviyeye geldim bende kolay olmadıNe güzel darısı bana inşallah bu kadar takmamayı öğrenmem lazım acilen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?