Bebek dogmadan isim krizi

Ne yap biliyormusun bu konuyu hic acma onlar acarsada duymamiş gibi yap cevap verme.
Boşver dogumda ögrenir adini cokta önemli degil. Annesi sensin karar senin üzmeyin kendinizi böyle cahil insanlar icin
Bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz umarim

Allah sabır versin o kayın aileyle,kocayla işin çok zor. Geri adım atmayacaksın ne olursa olsun tek yapılacak şey bu.

Malesef bizim Burdan diyeceğimiz hiçbir şey yok çünkü sorun sizin evli oldugunuz kışi sizden ondan çocuk yapmaya karar vermişsiniz zaten

İlk kızımda kayınvalideme demiştik istersen senin adını koyalım yok dedi koymayın tamam dedik başka bir isim önerdi beğenmedik kendi istediğimiz ismi koydum ama eşim kimlikte Kayınvalidemin adını da yazdırmış hiç aramızda konuşmamıştık da eşim kimliği verince neden yazdırdım diye hiç de sormadım

Ama Kayınvalidem ısrarla deseydi koyun diye hele ki ismi beğenmesem hayatta koymazdım

Eşinle senin karar vermen gerek bence ilk kızımın ismine eşim karar vermişti ortak ama o önermişti

2. Kızıma da ben koydum hatta kendi adımı koydum

Ne geri kafalı adam çocuk sadece babanın evladı mi ki çocuğa isim koymak erkeğe has olsun
Gerçekten özür dileyerek yazıyorum ama böyle insanlar kadını sadece taşıyıcı olarak görüyor, kayınvalidelerde zamanında kendi kayınvalidesine karşı söz hakkı olmayan kişiler, kayınvalideleri ölünce de kendi sırtlarından söktükleri kaynana tırnağını geline geçiriyorlar.
Hiçbiri de demiyor ki ben de bir zamanlar aynı şeyleri yaşadım, yaşadıklarımı geline yaşatmayayım.
Oğulları da süt kuzusu, anne babaları olmadan evlenecek kabiliyette bile değiller.

Ay rica ediyorum susmayın ne bu yani herkes bir pazarlığa oturmuş gidiyor çocuk sizin çocuğunuz binbir zahmetini çekecek olan sizsiniz "bu benim ilk çocuğum ismini ben koyacağım fikrinizi sorarsam söylersiniz" de geç bu kadar pasif olmayın lütfen her konuda ezerler sizi bu konuları mumla ararsınız eşinize karşı da tavrınız net olsun! Bu arada o ismi abin koysun diyen kv ye karşı sustunuzmu ?? Cevabınızı çok merak ediyorum

ben diyorum hayir babanin ismi olmayacak, benim icime sinecek isim olacak diyorum. ozaman diyor babamin ismini de arkasina veya onune takalim. Hayir istemiyorum, ne onune ne arkasina.

Hayir ikimiz de universite mezunuyuz, dese ki benim koyumde orf adetim boyle, yok oyle bisey. illaa babasinin adi babasinin adi.
IS TE MI YO RUM.
aglamak istiyorum ya, resmen sinir krizi geciriyorum her gun. omrumun sonuna kadar cocugumun ismini anacak olan benim.

ha bide evlenmeden once boyle bisey yoktu tabi, babamin adi olacak filan diye bisey konusmadik. sonradan cikan bisey bu.

Sen ilk önce. Eşini dize getir hersey onda bitiyor

Valla diyecek bir şey yok. Direnecek, kimseyi karıştırmayacaksınız.
İsmi anne baba ortak koyar. Madem sizin baba problem çıkarıyor o zaman ismi anne koyacak yani siz

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. İsim konusunu büyütmeyin dillendirmeyin.Eşinizle anlaşmaya bakın.
Ortak bir isim bulun.
Diğer herkese de isme biz karar vericez/verdik diyin ve susturun.

Ben bunun için kalp kırarım, gerekirse adamı bile boşarım ama yine de kimse çocuğuma benim istemediğim ismi koyduramaz.
Nefret ediyorum memleketin bu tür insanlarından.
Ben karşılaşmadım ama burada okuyorum, o bile yetiyor.

Bir de zaman zaman açılır bu isim konuları.
O kişiler sonucunu da yazsa ya, koydular mı, ne oldu insan merak ediyor

hiç kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Eşine söyle bu bebek bizimse biz karar veririz. aile büyüklerinin adını da koymayacağım deyin ve kulaklarınızı kapatın. Onları susturma işini de eşiniz yapsın

hepsi aynı merak etme. Eltim geçen yıl doğum yaptı kayınpederin ismini koydular. Şimdi 4.5 aylık hamileyim ikiz erkek bebek bekliyoruz bana bir şey diyemiyorlar yüz vermiyorum ama anlıyorum düşüncelerini. Onlara kalsa bende en az birine kayınpederin ismini koymalıyım beklenti bu yani diğer gelin koyduğu halde kurtulamıyorum. Geçen sabah karga bokunu yemeden aramıs kayınvalidem çocukların ismini ne koyduk diye. Mert ve Kağan olacak dedim . Mert güzel de Kağan ne bileyim dedi. Biz öyle koyduk dedim ondan beri aramıyor çünkü afedersin de sen kimsin yani

iyi de soz hakki verirsen herkes konusur.

benim sectigim isimleri kendi annem kardesim begenmedi mesela,
ne yapabilirim ki. o yuzden o kisilere kizma bence.

ya takmayacaksin, ya da soylemeden ismini koyup oyle bildireceksin.

ama esinle oturup konusman ve ortak karar alman sart.

Son düzenleme:
Niye sinir oluyorsunuz? Ben bu ismi koyacağım, bitti deyin. Sizin onayınız olmadan gidip kimliği kafasına göre çıkartamaz herhalde. Bana öyle yapsa eve almam adamı.

ben babaannemin ismini taşıyorum. ismim allahtan güzel. kötü bir isim olsa bilemiyorum zaten zor olurdu. babam da güzel isim diye koyduk düriye döndü vs olsa koymazdık diyor ama tanıyorum babamı yine de koyardı. en çok da anneme şaşırıyorum. normalde sert ve tuttuğunu koparan bir kadındır. babama izin vermesinin tek nedeninin babamın evlenmeden önce babaannemi ve dedemi kaybetmesine bağlıyorum, merhametli davranmak istedi sanırım.

sizin böyle bir durumunuz yok. ha olsaydı da koymak zorunda değilsiniz. çocuk sizin çocuğunuz. sağlıkla büyüsün. eşiniz umarım aklı selim davranmayı başarır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…