Yaaa bu çok iyiymiş bayıldımBaba ben bu gece sevişip çocuk yapacağım da dedi mi ? Rızalarını aldı mı
Öyle ama uyuz oluyorum böyle adamlar evlenip kızlarımızın huzurunu mutluluğunu hiçe sayıyor. Kadına bebeğinin mutluluğunu bile yaşatmıyorlar. Lanet olsun böyle insanlığa aile yapısına ya..Yaaa bu çok iyiymiş bayıldım
Ya gerçekten öyle olmazsa başka türlü kadınları mutsuz edece birşey buluyorlar bu ülkede kadının mutlu olması çok zorÖyle ama uyuz oluyorum böyle adamlar evlenip kızlarımızın huzurunu mutluluğunu hiçe sayıyor. Kadına bebeğinin mutluluğunu bile yaşatmıyorlar. Lanet olsun böyle insanlığa aile yapısına ya..
Kizlar, yeni hamileyim ama daha ailelere soylemedik.
Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.
Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.
Esimde tutturdu oglan olursa babamin adini koycam diye.
Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.
Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.
Ne yapmaliyim bana bi akil fikir verin?
benim kızımda da iki isim var.biri kayınvalidemin adı diğerini kendim koydum.ama kendisini zaten hiç görmedim adı yaşasın diye isteyerek koydumİlk kızımda kayınvalideme demiştik istersen senin adını koyalım yok dedi koymayın tamam dedik başka bir isim önerdi beğenmedik kendi istediğimiz ismi koydum ama eşim kimlikte Kayınvalidemin adını da yazdırmış hiç aramızda konuşmamıştık da eşim kimliği verince neden yazdırdım diye hiç de sormadım
Ama Kayınvalidem ısrarla deseydi koyun diye hele ki ismi beğenmesem hayatta koymazdım
Eşinle senin karar vermen gerek bence ilk kızımın ismine eşim karar vermişti ortak ama o önermişti
2. Kızıma da ben koydum hatta kendi adımı koydum
+++Boyle ailesinin kucuk cocugu gibi davranan hukmunu anne babasina geciremeyen erkeklerle evlenmek en buyuk hata. Siz cekirdek ailenizde kari-koca ikiniz karar verebilmelisiniz herseye
Baba benim babam, ondan bana ne, benim çocuğum babamın ismini taşıyacak deyin.oyle deyince de kendi erkek kardesin koysun babanin ismini diyor
Ne yap biliyormusun bu konuyu hic acma onlar acarsada duymamiş gibi yap cevap verme.
Boşver dogumda ögrenir adini cokta önemli degil. Annesi sensin karar senin üzmeyin kendinizi böyle cahil insanlar icin
Bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz umarim
Bu KK dan öğrendiğim en büyük ailevi sorunlardan birisi, doğacak çocuğa konacak isimmiş meğer...
İnsanlar kendilerini niye bu kadar buyuk gorup onemsiyor diye dusunuyorum. Yani kimsin sen, ne yaptin bugune kadar seni kim taniyor da ismini devam ettirme derdindesin yani? Bir sure sonra dunyada var olduğu bile bilinmeyecek bir insansin alti ustu.Buna benzer baska konuya da yorum yapmistim sanki haneden mensubular...
Konuyla ilgili hiç tavsiyem yok ama bu konuları gördükçe hayret ediyorum kendi doğurduğunuz çocuğa isim koyma hakkınızın bile olmadığı eşinizin sizi bu kadar yok saydığı bir evlilik niye bu evliliğe çocuk niye çok mu gerekliydi ? Sadece size demiyorum bunu genel bir merakKizlar, yeni hamileyim ama daha ailelere soylemedik.
Hamile kalmadan once esimin ailesi tutturdu, isim danismadan olmaz, once bi buyuklere danisilir vs vs. Kendi kizi, yani gorumcem istedigi ismi koydu ama.
Sonra bide esimin babaannesi cikti daha evlenmeden, cocugun olursa benim adimi koyacaksin diye.
Esimin ailesi hep kaynana kayinbaba koymus isimleri. Bide ailede baska gelinler var, sanki isim yokmus gibi kendi kaynanalarin isimlerini koydular, bana onlari ornek gosteriyorlar.
Delircem ya. Cocuk benim, neden ben isim secemiyorum, nedir bu milletteki isim krizi. Ben su su su isimleri begeniyorum dedigimde, kaynanam hemen 'eeee iyyy o ne bicim isim' diye konusup duruyor.
Eylül ayında doğarsa Eylül olsun diyor onun da kızı olmuş o koysaydi eylülü her konuda muhalefet oluyor zaten buna izin verememKız yine güzel isim koymak istiyorbi de dürüye felan koymak isterse napacaktın. Dürüye ismini beğenmediğim anlamına gelmesin ama 20 yaşına gelince çocuk bu ismi beğenmeyecek
Cocuk dogana kadar begendiginiz isimleri kendinize saklayin. O surecte ismini ben koyacagim deyip kestirip atin. Net olun, taviz vermeyin. Kendi kizi istedigi ismi koyduysa siz de koyarsiniz. Esiniz de isine baksin.Kizlar, yeni hamileyim ama daha ailelere soylemedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?