normalde yatak odasını kız tarafı alırya benim annem düğünde bunu yapmadı çokta iyi yaptı.hem kız vericem hemde al kızımla yat die bide yatağını altlarına benmi alıcam dediama sebebide vardı perde koltuk takımı masa salon hiç bişe yapmamışlardı utanmadanda yatak odasını kız tarafı yapar demişti sevgili kayınvalidem doğumdada zaten saolsun olay çıkardı gitti 3 ay uğramadı hiç bişe yapmadı.benim annem antalyadan izmire geldi bana baktıki çalışıyodu zar zor izin aldı üstüne bide cumhuriyet altını taktı.ayrıca doğuma 2 hafta kalada 250 tl göndermişti.oda bi cumhuriyet altınından fazla ederdi 2006 ocak ayında.ama bunlara rağmen elini şeyine takıp gelen kaynana utanmadan soruyordu annen ne yaptı die.allah ım ne sabır varmış şimdi sorsa neler derdim bilmem.kısacası adetlerini karşı tarafa yaptırmaya uğraşıyorlar ama kendileride hiç bişe karışmıyorlar.lafa gelincede oğlan bizim kız bizim oluyo.
siz nerelisiniz kuzum,sizin adette değişikmiş,neden tüm eşyayı kız tarafı yapıp erkek tarafı sadece yatak odası ve televizyon alıyor:44:
canım evet evliliğimin 4. yılında aklımı başıma topladım ama sinir hastası olduğumda hep güçleri benim garip anneme yetiyordu bana yetiyordu annemde beni ve kardeşlerimi babasız bir başına büyüttü bunu bildikleri halde.ama bir gün çok büyük bir hata yaptılar beni dövmeye kalktılar ben zıvanadan çıktım ve çıldırdım o günden sonra oğlumun babası babannesi dedesi vs vs kim ne dediyse ben onlara diken oldum battım.elimde değildi bir laf öyle bin ah işit derler ya dilimi tutamaz olmuştum nitekimde işler çığırından çıktı ben oğlumun babasını boşadım.onlar bana 4 seneyi zehir etti ben onlara bir seneyi dar ettim.
ben olsam valla ağızlarının payını annem vermeden ben verirdim....
düğünde adettir dediniz , herşeyi gelin tarafı olarak bize yıktınız.... herzaman sizin adetleriniz olcak değil ya derdim...
hem sürekli neden biz sizin adetlere tabiyiz, Allahın emrimi bu, siz neden bize uymuyorsunuz....
ya bunları söyleyince ortam gerilebilme ihtimalide var, blginiz olsun
cnm buranın yerlisi olan biziz yani bnm ailem kayınvalidemler doğulu yani onların adetlerine göre evlensekk ohhooooo yaşamıştım ben
sizde kayınvalidenize deseydinizki ... hani siz doğulusunuz, doğu adetlerini hiç yapmıyorsunuz...doğulular bir kere düğünde çil çil, hemde 24 ayar altın takar... , hiç sizin adetler yok ortada deseydiniz.
adet falan boş geliyor bana. ama bu kadar herşeyi gelin tarafına yıkıpta adet falan diyen insanlara illet oluyorum,ben olsam ben de lafı sokuştururdum habire
tabikide bizim çocuğumuz ben kimseye bişey alın demedimki adettir dedi annemler söyledi beşikle gardropu biz alıcaz dedi hediye olarak eşimde bunu söylemiş annesine oda arabayla ana kucağıda onların onlar alıcak demiş bende kendim alırım yinede aldırmam dedim
Ben ilk defa duyuyorum bunu. Onlar ancak içinden gelirde almak isterse hediye olarak ufak tefek şeyleri alabilir.
Ki aileniz beşik karyola alacağız demişler. Kusura bakmayın ama eşiniz terbiyesizlik yapmış..
Onun ailesi ne yapacakmış?. Doğduktan sonra torun bizim diye sahiplenirler bir de..
çok ilginç bir adetmiş gerçekten insanlar gönlünden geçer alır. Kayınvalidenler torunları için alışveriş yapmak istemiyorlarsa yapmasınlar ama ne diye anane alması gerekir diye ortaya gereksiz bir adet atıyorlarki. Almak isteyen alabileceklerini alır getirir o yapacak bu yapacak davasına gerek yok. Zaten bebek sizin eşinle birlikte mesulsunuz bebeğin ihtiyaçlarından. Daha çok masrafı çıkacak bebeğinizin eşin alışsın bir baba olarak ihtiyaçlarınızı kendisinin karşılaması gerektiğine.
çok ilginç bir adetmiş gerçekten insanlar gönlünden geçer alır. Kayınvalidenler torunları için alışveriş yapmak istemiyorlarsa yapmasınlar ama ne diye anane alması gerekir diye ortaya gereksiz bir adet atıyorlarki. Almak isteyen alabileceklerini alır getirir o yapacak bu yapacak davasına gerek yok. Zaten bebek sizin eşinle birlikte mesulsunuz bebeğin ihtiyaçlarından. Daha çok masrafı çıkacak bebeğinizin eşin alışsın bir baba olarak ihtiyaçlarınızı kendisinin karşılaması gerektiğine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?