bebek eşyasını kim alır tartışması...

izmirde öyle cnm kız sadece yatak odasını alır bende aydındayım tam tersi erkek sadece yatak odasını ve tvyi alır geri kalan aklına ne gelirse kız alır annen ne iyi yapmış almamakla bnm bi arkadaşımda o nasıl adet öyle sizde kızlar bedavaya gidiyo üstüne eşyada götürüyorsunuz ne saçma demişti kızcağız boşuna dememişler ev yaparsan tuğladan kız alırsan muğladan.bu atasözünüde kesin erkek tarafından biri söylemiştir :))))

siz nerelisiniz kuzum,sizin adette değişikmiş,neden tüm eşyayı kız tarafı yapıp erkek tarafı sadece yatak odası ve televizyon alıyor:44:

aydınlıyız cnm buralarda böyle adet hoş artık o eskide kaldı herkes ortak alıyo ama bize böylesi denk geldi

Inanmiyorum DOVMEYE mi kalktilar....!!!! Bosanman isabet olmus. Ne bicim aileymis oyle/

ben olsam valla ağızlarının payını annem vermeden ben verirdim....
düğünde adettir dediniz , herşeyi gelin tarafı olarak bize yıktınız.... herzaman sizin adetleriniz olcak değil ya derdim...
hem sürekli neden biz sizin adetlere tabiyiz, Allahın emrimi bu, siz neden bize uymuyorsunuz....
ya bunları söyleyince ortam gerilebilme ihtimalide var, blginiz olsun

cnm buranın yerlisi olan biziz yani bnm ailem kayınvalidemler doğulu yani onların adetlerine göre evlensekk ohhooooo yaşamıştım ben

cnm buranın yerlisi olan biziz yani bnm ailem kayınvalidemler doğulu yani onların adetlerine göre evlensekk ohhooooo yaşamıştım ben

sizde kayınvalidenize deseydinizki ... hani siz doğulusunuz, doğu adetlerini hiç yapmıyorsunuz...doğulular bir kere düğünde çil çil, hemde 24 ayar altın takar... , hiç sizin adetler yok ortada deseydiniz.
adet falan boş geliyor bana. ama bu kadar herşeyi gelin tarafına yıkıpta adet falan diyen insanlara illet oluyorum,ben olsam ben de lafı sokuştururdum habire

cnm hepsi kendi gururları taktıkları altında aldıkları eşyada bişey demem allaha havale ederim hamileyim uğraşamam böyle şeylerle heleki kayınvalidemle hiç uğraşamam gücüm yetmez tam bir osmanlı evli oğlunu bile yönetmeye çalışır ilk zamanlar hakimiyet kurmaya çalştı üstümüzde ama olmadı ben izin vermedim eşimi karşıma alıp konuştum bak annenle babana dedim kim var yanlarında birbirlerinden başka herkes ayrı dünyalarda ne kardeş ne anne ne baba sadece karı koca ikisi varlar dedim bizde öyle olcaz dedim bigün gelcek ikimiz kalıcaz tek dedim o yüzden bu güzel günleri zehir edip soğumayalım birbirimizden dedim kayınvalidemin attığı toplarla insan yanında bana laf söyleyen eşim geçen gün yine kayınvalidemin attığı topa karşılık vermedi yani bana laf söylemedi yani değişti kocam çok şükür ezdirmiyo beni

Adetler adetler adetler..gelenek görenek…. Kaç tanesine bağlıyız ki işimize geleni cımbızlıyoruz. Kimse almak zorunda değil gerçekten..herkes gönlünden kopanı alır..eşin çok ayıp etmiş. Bence annene yüklenme…

Ben ilk defa duyuyorum bunu. Onlar ancak içinden gelirde almak isterse hediye olarak ufak tefek şeyleri alabilir.
Ki aileniz beşik karyola alacağız demişler. Kusura bakmayın ama eşiniz terbiyesizlik yapmış..

Onun ailesi ne yapacakmış?. Doğduktan sonra torun bizim diye sahiplenirler bir de..

eşimin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum o annesinin şerrinden söylemiş olabilir anneme gider ters bişi söler diye yada ailesinin cebinden para çıkmasın diye bilemiyorum yani ailesinden cıkmazsa kendinden çıkıcak hatta gidip en güzelini alıcam herşeyin belki üzülür oğluna o zaman da bana kızar durumunuz belli neden herşeyin en iyisine gittin diye.şimdiden sahipeniyolar cnm erkek olduğu için pek kıymetli ama lafta sevmeye gelince kmseye bırakmazlar doğumda ilk kucağına almayı planlıyo kayınvalidemle kaynım yani baba dururken onlar alıcakmış bende söyledim ilk eşimin almasını görmesini istiyorum diye alıp götürüp günlerce onlarda kalıcağını planlıyorlar cocuğun ne münsabet dedim bende gittiği yerden akşam geri dönücek herkes evinde kalıcak

çok ilginç bir adetmiş gerçekten insanlar gönlünden geçer alır. Kayınvalidenler torunları için alışveriş yapmak istemiyorlarsa yapmasınlar ama ne diye anane alması gerekir diye ortaya gereksiz bir adet atıyorlarki. Almak isteyen alabileceklerini alır getirir o yapacak bu yapacak davasına gerek yok. Zaten bebek sizin eşinle birlikte mesulsunuz bebeğin ihtiyaçlarından. Daha çok masrafı çıkacak bebeğinizin eşin alışsın bir baba olarak ihtiyaçlarınızı kendisinin karşılaması gerektiğine.

tum yorumlari okuyamadim ama dusuncemi belirtmeden gecmek istemedim, bizimde bebegimiz olacak ve herseyini ben ve esim aliyoruz annemle babama yuklenmek istemedim durumlari pek iyi sayilmaz kayinvalidem ve kaynpedrmi geciyorum onlarin gozu hep bizde evimize giren cikan parayi hesap ediyorlar bence sizde ailene herseyi aldirmayin o bebegi yaparken onlara guvenerek yapmis gibi oluyor haksizlik olur... esinizin tutumunu bgenmedim insan yeni dogacak bebegi olacagi zaman esine der mi annenler sunuda alsin diye (!) onun heves yapip birlikte esyalarini almaniz lazimken

Son düzenleme:
çok sinirlendim yaa konuyu okuyunca..sanki babanızın evinden getirdiniz o çocuğu...afedersiniz de eşiniz bostan korkuluğumu kendi çocuğu için elini cebine niye atmıyor...

yani kusura bakmada senın kaynana tarafıda tuhafmış biraz..
orda ilk annesi babası kucagına almayı planlarken o ilk ben alcam derdine mi düşmüş..
siz bu sıkıntılardan hamileliğinizide yaşayamıyosunuzdur..
ben hamileyken hiç öle eşya derdine düşmedi kimse...
annemlerin durumuda ii değildi,eşim zaten hiç karısmaz siz sunu alcanız biz bunu diye..
bebeğim doğana kadar cıtcıtlı badı harıcınde bseyı yoktu almadık yani..
doğdu eşimin teyzesi gitti beşiğini aldı...
annem giysilerini aldıı..
kuzenim bebek arabasını aldı..
kayınvalidem altın taktı..ayrıca bnm bebeğim hiç emmedığı için kayınvalidem 2 günde bir 20 tl ye mamasını alıp yollardı..
çünkü biz herseye yetişemedik erken doğum oldu kuvez parası vs derken masraf cok oldu bizde...
siz saglıkla bebeğinizi kucagınıza alın eşya doğduktan sonra yavas yavas alınır..
kimseden bişi beklemedım ben herkez istedgnı
aldı gönlünden gecenı yanı..
2 tarafın durumuna da bağlı..kimsenin bunu diretmesine gerek te yok bnce..

adet olsa kaç yazar ya, adet diye yapmanız mı lazım.
normalde hanımın ve çocukların geçiminden baba sorumludur. buna yiyecek giyecek barınma herşey dahil. her aile kendi yağı ile kavrulur. anan versin baban versin nerden çıkmış be ilk defa da burdan duydum yani

Ne saçma birşey bu ya,kusura bakmayın ama siz çocuğu kim için doğuracaksınız anneniz için mi?o nasıl iş ya,kadın torunum oldu diye sevinsinmi yoksa acaba bunları nasıl alacağım diye düşünsünmü,eşinize de sinir oldum,çocuğu yapacağı zaman annenize mi sordu,ne sorumsuzca bir cvp vermiş öyle,bu nasıl adet allah aşkına,iyi o halde siz doğurun emziirin annenize verin çocuğu..tabiki siz alın çocuğunuzun eksiklerini,yani bebeğinize birşeyler alma heyacanını siz yaşayın ki olması gerekende bu zaten..kusura bakmayın belki kırıcı oldu ama çok saçma geldi bana,bu arada sizin orası neresi,nerde var bu adet merak ettim de

aynen cnm benim de anlatmak istediğim bu almayacaklarsa almasınlar almıyolar üstüne üstlük annemlere yıkıyolar herşeyi hem kel hem fodul yani biz zaten kendimiz alıcaktık planlamamızı yapmıştık kıyafet olayını hemen bitirip büyük eşyalara başlıcaz.annemler hediye almak işstiyoruz deyince tamam dedik almayadabilirler kendileri kızına almazlar büyük ihtimalle kızı kendisi alır.bebek olayını soygun olayına çevirmek yanlış oğlunun cebini düşünüyo olabilir ama o cebin sıkıntısını onlar değil ben cekicem kime ne güzel sıkıntılar bunlar herşey dört dörtlük olsa tadı olmazki

aynen cnm benim de anlatmak istediğim bu almayacaklarsa almasınlar almıyolar üstüne üstlük annemlere yıkıyolar herşeyi hem kel hem fodul yani biz zaten kendimiz alıcaktık planlamamızı yapmıştık kıyafet olayını hemen bitirip büyük eşyalara başlıcaz.annemler hediye almak işstiyoruz deyince tamam dedik almayadabilirler kendileri kızına almazlar büyük ihtimalle kızı kendisi alır.bebek olayını soygun olayına çevirmek yanlış oğlunun cebini düşünüyo olabilir ama o cebin sıkıntısını onlar değil ben cekicem kime ne güzel sıkıntılar bunlar herşey dört dörtlük olsa tadı olmazki

[canım benim kızım doğduğunda bana da aynı şeyi dediler yatak odası takımını ve kıyafetlerinin çoğunu annem aldı
böyle bir adet varmış
olmasaydı da yine annem alırdı çünkü ilk torun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…